Rastløs

Vis alle artikkelkategorier

Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Ekstranummer #68: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 12

Syttiåras mange nostalgiske strømninger, sentimentale mimring, savn etter 'enklere tider' og dragningen mot primitivitet og 'ekthet' i form av basale livsstiler, fant sitt mikrokosmos i nyskapningen kjellerstue, også kjent som peisestua

Ekstranummer #67: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 11

To populærlitterære genre, cowboyboka og dameromanen dominerte det nostalgisk lesestoffet i 1970. Ved inngangen til åttiåra var de begge forandret. Samtidig blåste forlagene nytt liv i gamle krimhelter - Knut Gribb og Jonas Fjeld.

Ekstranummer #66: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 10

På syttitallet begynte til og med det borgerlige forlaget Gyldendal, selve garantisten mot ytterliggående tendenser i litteraturen å snuse på “raddisbøker” som litterært og kommersielt interessante.

Ekstranummer #65: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 9

I jula blir alle nostalgiske, sentimentale og tilbakeskuende. Til alle tider. Det årvisst kolossale salget av anakronistiske julehefter er en sterk indikator på lengslene bakover.

Ekstranummer #64: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 8

Fortsatt selger 91 Stomperud titusener hefter hver jul. I kiosken er det derimot slunkent med serieblader resten av året. Hopp inn i tidskapselen - tilbake til søttiåra.

Torgeir Waldemar: Natta, tankane og morgondagen

Den brenn min santen denne plata, den brenn seg fast...

Ekstranummer #63: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 7

Krigstegneserier ble lest av gammel og ung og holdt minnet om andre verdenskrig friskt. Superheltene fristet derimot magrere kår i Norge. Ble de for futuristiske og teknologioptimistiske for tidas tilbakeskuende klima?

Senjafestivalen 2014

Strålende konserter, fantastiske omgivelser, sol og føling i fjæra tre dager til ende. Tragedien kom noen uker senere.

Ekstranummer #62: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 6

Det handler om gammelmodige heltefigurer i tegneseriene når vi vender blikket mot bladkiosken og det norske tegneseriemarkedet i nostalgiens syttitall.

Hex-Trem? Nostalgie de la Boue

Geir Levi Nilsen har lest boken XTRM - Krig I Oslos Gater av Jan Kallevik.

Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

De 50 beste fra 2013

Jo Morten Weider har plukket ut sine 50 favoritter fra året, og gått grundig gjennom fem av sine valg.

2013: Det beste eg høyrte i år

grooves faste anmelder Oddmund Berg oppsummerer plateåret 2013, med sine 25 favoritter.

Ekstranummer #60: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 4

Vømmøl toppet hitlistene med politisk nostalgi-pop selv doktrinære maoister kunne nynne til. Filmindustrien hoppet på nostalgibølgen mens folk koste seg i godstolen foran fjernsynet til seilskutemimring i "Onedinlinjen".

Stein Torleif Bjella - Heim For Å Døy

- Nei lystelig er det definitivt ikkje, men like fullt ein ny porsjon med ganske så udødelige viser. Les Berges fyldige omtale av mesterlige Heim For Å Døy her.

Gull fra arkivet #5

- The Velvet Underground, verdens beste rockband. I går, i dag, i morgen. Vi minnes sangeren, gitaristen og låtskriveren Lou Reed (R.I.P) med å trekke fram Live 1969 i vår klassikerserie.

Etter døden

Album: The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You (smak på den linja!) er ikkje like tettpakka med låtskattar som Neko Cases tre føregåande plater, men det beste er der oppe, skriver vår anmelder.

Gull fra arkivet #4

- Eit National-eventyr, skriver Oddmund Berge om Alligator (2005), en av klassikerne i katalogen til det strålende amerikanske bandet som besøker Trondheim 26. oktober.

Gull fra arkivet #3

Det er 10 år siden Johnny Cash forlot oss, vi minner en bauta med å trekke fram et av tidenes beste livealbum - At Folsom Prison (1968).

Døgnvill 2013: Band of Horses

- Fra debuten står The Funeral fremdeles igjen som bandets største hit - låten som fremfor noen har gjort Band of Horses til et slags rockalibi for Coldplay-generasjonen.

Øya 2013: Disclosure

- Til tross for manglende live-dynamikk, dette var en av de bedre solnedgangsopplevelsene i sommer, skriver vår anmelder om Disclosure på Øya.

Øya 2013: Kendrick Lamar

Med en selvtillit Napoleon verdig, erobret Kendrick Lamar Øya med en strålende konsert.

Øya 2013: Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan burde kjenne sin besøkelsestid og gi seg mens man var på topp. Pinlig svak konsert fra hiphop-legender.

Gull fra arkivet #2

- Eit kraftfullt og applauderande kapittel i sagaen om dei verkelig glødande tonane, skriver Oddmund Berge om det første albumet til norgesaktuelle Neil Young & Crazy Horse.

Bukta 2013: Calexico

Calexico varmet et regnvått og kaldt publikum, som trosset vindkastene og lot seg forføre av et band som formelig strålte varme fra scenen.

Bukta 2013: Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra avsluttet den tiende utgaven av Buktafestivalen. Sjekk ut bildegalleri fra konserten her!

Bukta 2013: The Dream Syndicate

I got some John Coltrane on the stereo baby, make it feel all right - The Dream Syndicate ga oss en tidenes beste sommerlåter og en konsert som luktet svidd. Åttitallet lever – og leverer!

Gull fra arkivet #1

- Tidenes sommarlåt? Det er verken Summertime Blues, Summer In the City eller for den saks skyld Neste Sommer. Tidenes største sommarlåt er John Coltrane Stereo Blues.

Ekstranummer #59: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 3

Hva har Sæmund Fiskvik og Arnt Haugen felles? Begge skuet fedrelandet fra ei stabburstrapp. Gjennom respektive briller betraktet de helt ulike versjoner av Norge. Der den ene fant tidløs kulturarv, så den andre en slumrende politisk utopi.

Ekstranummer #59: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 3 (II)

Hva har Sæmund Fiskvik og Arnt Haugen felles? Begge skuet fedrelandet fra ei stabburstrapp. Gjennom respektive briller betraktet de helt ulike versjoner av Norge. Der den ene fant tidløs kulturarv, så den andre en slumrende politisk utopi.

Laura Marling - Once I Was An Eagle

- I eit minimalistisk og organisk lydbilde stig det fram ein medrivande songsyklus om kjærleikens vesen, skriver vår anmelder om det nye albumet til Laura Marling og kvitterer med en sekser.

Savages - Silence Yourself

PLATEOMTALE: Vår anmelder lar seg begeistre av debutalbumet til britiske Savages - som byr på postpunk med ekko fra Patti Smith, Bauhaus og Black Sabbath.

Mick Harvey - Four (Acts of Love)

Tidligere gitarist i The Bad Seeds, Mick Harvey, lever godt i skyggen av Nick Cave. Kjærlighet i fire akter funker både fra skive og scene.

Kurt Vile - Wakin' On A Pretty Daze

- Så no kallar eg det sofarock, og tenker at det er gromme greier det. Oddmund Berge med grom omtale av det nye albumet til Oslo- og Bergen-aktuelle Kurt Vile.

The Colors Turned Red, Mono 18. april 2013

Virkelig store band etterlater deg med følelsen av å ha opplevd noe helt spesielt når konserten er over. The Colors Turned Red er et slikt band.

Ekstranummer #58: Nostalgi i slengbuksas tidsalder II: Den norske retrobølgen på 70-tallet (2)

Post-slager, den nye vinen? Golden Cock-rock eller Eu de Vie-pop? Et nytt dykk i søttiåras retromani. Denne gang snuser vi bl.a på Gammalrock, gla’jazz og snøfteviser fra parafinlampas tid. Dette er andre del.

Jason Molina (1973 – 2013)

Hva kommer etter bluesen? grooves Magne Johnsen søker svaret i en hyllest av den skattede låtskriveren, som døde lørdag, bare 39 år gammel.

Farvel Magnolia: Jason Molina 1973-2013

Tidligere groove-redaktør Bjørn Hammershaug minnes Jason Molina som nylig gikk bort, med et personlig minneord over en musiker han satte høyt.

Atlanter - Vidde

Plateomtale: Viddere. Viddere. Vidde. Hardangervidda! Vår anmelder har vært på flytur med debutalbumet til Atlanter på øret, og har problemer med å lande.

Ekstranummer #58: Nostalgi i slengbuksas tidsalder II: Den norske retrobølgen på 70-tallet (1)

Post-slager, den nye vinen? Golden Cock-rock eller Eu de Vie-pop? Et nytt dykk i søttiåras retromani. Denne gang snuser vi bl.a på Gammalrock, gla’jazz og snøfteviser fra parafinlampas tid. Dette er første del.

Parquet Courts: Light Up Gold

- Sister Ray, Pablo Picasso og Stoned and Starving. 1968, 1976, 2013, whatever, mener Oddmund Berge og lar seg begeistre av det tidløse groovet fra New York og postpunkenergiske Parquet Courts.

Pistol & Bart: ...Rir Igjen

- Kvaliteten, selvsikkerheten og kreativiteten i musikkbyen Tromsø har aldri vært større, noe debutalbumet til Pistol & Bart er et strålende eksempel på. grooves mann i nord saler opp skrivemaskinen, og rir igjen. Han også.

Intervju: Taliban Airways

Tromsøbandet er klar med sitt andre album. Vi har snakket med vokalist Erlend J. Jensen om hatmeldinger, samfunnsengasjement, et hardere uttrykk og veien fram til With Further Ado.

Årets Plater 2012

grooves anmelder-nestor og en av landets mest respekterte musikkskribenter har snudd platebunken. Oddmund Berge oppsummerer musikkåret 2012.

Ekstranummer #57: Nostalgi i slengbuksas tidsalder. Den norske retrobølgen på 1970-tallet del 1

På 1970-tallet gikk nordmenn mann av huse i en omfattende nostalgibølge. Ikke minst ble populærmusikken sterkt preget av resirkulering og mimring. En serie artikler vil belyse fenomenet fra flere vinkler.

These Machines Kill Fashion, Blårock 16. november 2012

Strålende kveld i ånden til Woody Guthrie. Fire låtskrivere, fire gitarer, fire konserter - og tidvis magi.

Neil Young & Crazy Horse: Psychedelic Pill

"Så bra kan altså tilbakeskoding, gamle takter, og minimal utvikling være." grooves Oddmund Berge har dykket i Psychedelic Pill, og melder om en ny bauta fra evigunge Neil Young og hans Crazy Horse.

Tame Impala: Lonerism

"På eit stadi tenkte eg at dette må då være den beste plata med Flaming Lips-tonar sidan Soft Bulletin."

Woods: Bend Beyond

Skogsbandet frå Brooklyn skrur opp lyden litt, fokuserer låtane litt meir, og leverer sitt beste album.

Tønes: Sån Av Salve

"Alvorlig morosamt eller morosamt alvor, nokre bitre piller, og viser som helst vil det beste." Oddmund Berge har hørt på Tønes. Og liker det han hører.

Du kan ikke drukne en fisk - men du kan kjøpe et akvarium

En kort skisse av rockfundamentalisme i teori og praksis av Geir Levi Nilsen.

Døgnvill 2012: First Aid Kit

First Aid Kit varmet med utsøkte vokalharmonier og årets hittil beste konsert i Tromsø.

Ekstranummer #56: Dit plater drar for å dø - En trist vise til 50 øre

Det går en masse musikkinteresserte mennesker rundt som ikke har handlet en plate på årevis. Hele påfunnet med å betale penger for ei rund plastikkskive for å lytte til musikk forekommer helt irrelevant for stadig flere av musikkelskerne blant oss.

Øyafestivalen 2012

Billy Bragg, Charles Bradley, St.Vincent og Refused var toppene på en ellers ganske blek festival, skriver Thomas Flåten i en fyldig rapport fra årets utgave av Øya.

Øya-aktuelle: The Stone Roses

Denne uka spiller The Stone Roses på Øyafestivalen. grooves Oddmund Berge har plukket fram igjen bandets klassiske debutplate.

Thåström, Operataket 2. august 2012

Fan-fan-fantastisk! Thåström med strålende konsert på Operataket i Oslo.

Bukta 2012: Stein Torleif Bjella

Lavmælt maktdemonstrasjon i fjæresteinene i Tromsø. Intimitet er den nye punken.

Bukta fredag

Fin fredag på Buktafestivalen, selv om The Jayhawks skuffet. Oppturer med Rival Sons, The South, Thee Mono Sapiens (bildet),The Considerate Lovers og The Dirt Daubers. Les rapport og se stort bildegalleri her.

Bukta 2012: The South

Med skinnende countryrock og tåredryppende ballader varmet The South i kalde nord.

Bukta lørdag

Kort kommentar og bilder fra siste dag på Bukta, der energiske The Legendary Shack Shakers (bildet), Wolfmother og Stein Torleif Bjella var blant artistene på programmet.

Bukta 2012: Daniel Norgren

Med en fantastisk røst og hjertet utenpå skjorta, sto Daniel Norgren bak Buktas beste konsert på åpningsdagen.

Bukta torsdag: Bildeserie

Svenske artister i kø da Buktafestivalen åpnet torsdag. Les rapport og sjekk ut bildeserie fra konserter med blant annet The Cardigans, Lars Winnerbäck, Graveyard og Daniel Norgren.

Ekstranummer #55: Platesamlertyper vi elsker: Trygve Turntable - platesamleren som verdens herre

Trygve gikk i The Dudes skole og lærte seg The Art of The Hip anno midten av 1990-tallet. Det var “retro” som gjaldt, særlig de heftige afro og funkderiverte rytmene fra 70-åra.

Ekstranummer #55: Platesamlertyper vi elsker: Trygve Turntable - del 2

Platesamlere er svært sjeldent damefuter og Casanovatyper. Det tar seg ikke spesielt sexy ut å drasse rundt på slitte bæreposer fulle av gamle LP-plater og hauger av singler med lurvete omslag.

The Dirty 30: Ekte norsk punk

grooves Geir Levi Nilsen har vurdert landets 30 første punksingler.

80-tallets kulturelle polpotisme -2: Minner fra et innblikk i keiserens nye garderobe

- Post-punkerne: De urbaniserte bygdegeniene, de skrålende restaurantfilosofene, de metafysiske hybelpoetene, de blinde billedstormerne, de autodidakte hårklipperne i Guds store frisørsalong.

80-tallets kulturelle polpotisme: Minner fra et innblikk i keiserens nye garderobe

- Det var en vidunderlig tid for eklektiske og komplementære platesamlere som dreit i trender og musikkpolitiske tvangstrøyer, men for bløffmakerne og posørene i post-punken må det ha vært en rigid og tøff tid.

Punk-relativisme

"Det punk-relativistene leverte var en pantomime av punken hvor punk-uttrykket ble redusert til et påtatt infantilt psyko-drama. Kontekst ble forvekslet med innhold og rammevilkårene ble helt forvrengt."

Intervju: Mount Washington

Fra eksil i Berlin har tromsøtrioen endret navn og gått i elektronisk retning. Vi har snakket om hamskiftet med Esko Pedersen fra album- og konsertaktuelle Mount Washington.

Ekstranummer #54: Musikalske margnotater: Kort om stort og smått - mest smått.

- Kort om stort og smått. Mest smått, melder Hovde i denne utgaven av Ekstranummer.

Lambchop: Mr. M

- Ein ny porsjon underfundig og saliggjerande Lambchop-melankoli, denne gongen dedikert ein avdød venn.

Bildeserie: Aurora Rock 24. februar 2012

Den første utgaven av Aurora Rock i Tromsø gikk av stabelen med Mark Lanegan, The Cubical, Creature With The Atom Brain og Samling - se bilder fra arrangementet her!

Mark Lanegan: Blues Funeral

Fredag åpner Mark Lanegan sin verdensturné i Tromsø, dagen etter får Oslo besøk av gravrøsten som imponerer stort med ferske Blues Funeral.

Sharon Van Etten: Tramp

- Med slike songar, med slik ei plate veks Sharon Van Etten fram og blir ei av dei beste stemmene vi har for tida.

NOPA 75 ÅR: Make a Jazz Noise Here!

Vår faste bidragsyter og Ekstranummer-spaltist Bjørn Hovde har bidratt til boken om NOPA sitt 75-årsjubileum. Her er mer jazza ekstrastoff det ikke ble plass til boken.

Daniel Norgren, Driv 26. januar 2012

Med blues i blodet og soul i stemmen varmet Daniel Norgren vinterkalde Tromsø. En strålende konsertkveld som også innbefattet comeback med Tommy Tokyo - nå som soloartist.

Naar de døde vaagner - Verkstedet, 7. januar 2012

En kveld for historiebøkerne da den første generasjonen med Tromsøpunk gjorde comeback. Til 20 i stil.

Årets beste 2011: Magne Johnsen

Musikkåret 2011 oppsummert av grooves Magne Johnsen.

NOPA 75 År: En vise for en femmer

Vår faste bidragsyter og Ekstranummer-spaltist Bjørn Hovde har bidratt til boken om NOPA sitt 75-årsjubileum. Her er noe ekstrastoff det ikke ble plass til boken.

Det Beste Fra 2011

Noen av grooves skribenter har kårets årets favoritter, der Josh T. Pearson, PJ Harvey og Tom Waits gjør seg særlig bemerket.

Årets Beste 2011: Espen Rønning

Advokat, DJ, listenerd og musikkentusiast i en mannsalder - Espen Rønning oppsummerer musikkåret 2011 med dronningen av alternativrock øverst på lista.

Rockens 10 beste konsertplater 1-4

Er dette historiens beste konsertplater? I følge grooves Geir Levi Nilsen er det akkurat det. Les - og døm - selv.

Årets Beste 2011: Jørn Yngve Eriksen

Rock i konserttapping på lista til Jørn Yngve Eriksen fra Thee Mono Sapiens og The Twistaroos. Bassisten, som også har vært leiesoldat i The Cynics, trekker fram Kyuss på Bukta som årets musikkhøydepunkt.

Rockens 10 beste konsertplater - Intro

Dagens Næringsliv kåret nylig tidenes 100 beste livealbum. groove parerer med en egen kåring rundt samme tema.

Rockens 10 beste konsertplater 5-10

Tegneseriepunk, prog, rårock, gitarimprov og syrerock er blant ingrediensene på kåringen av rockens beste konsertalbum - ført i pennen av grooves Geir Levi Nilsen.

Året Beste 2011: Morten Krane

Migrant, sjømat på Træna, Movemountains Studio og 11 førsteplasser - Morten Krane fra The Captain & Me oppsummerer musikkåret 2011.

Årets Beste 2011: Ingve Aalbu

Tidligere redaktør på pstereo.no, nåværende lokalavisjournalist, musikkblogger og penn i Morgenbladet - Ingve Aalbu oppsummerer musikkåret og mener PJ Harvey sto bak det beste albumet i 2011.

Årets Beste 2011: Frode Bjørnstad

The Southern Alps slipper sitt debutalbum på selveste julaften. For å korte ned ventetiden har medlem og produsent Frode Bjørnstad satt sammen en Topp 10 liste med hans favoritter fra 2011.

Årets Beste 2011: Frode Strømstad

Hitchcock og Bjella på lista til frontmannen i I Was a King - sjekk ut Frode Strømstads favoritter fra musikkåret 2011.

Årets Beste 2011: Jonas Prangerød

Øyafestivalens Jonas Prangerød med 10 plater fra 2011 som har blitt oversett av de fleste - øverst finner vi en saftig sørstatssamler.

Årets Beste Plater 2011

Venner, kjente og skribenter deler sine favoritter fra plateåret 2011. Først ut er to fra Tromsø: Buktas Robert Dyrnes (bildet) og Håvard Stangnes fra The Northern Lies, Badger og TIFF.

PLATEOMTALE: A.A Bondy: Believers

- Draum eller røyndom, Believers fjernar seg aldri frå sitt eige fortetta og ulmande univers.

Modern Lovers: En tidløs klassiker

- Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

BOK: Fra Hardcore til a-ha – Norsk postpunk 1980 – 1985

Oppfølger til boken om norsk pønk er ikke noe mesterverk, men en gjennomarbeidet dokumentasjon av en spennende periode i norsk rock.

LP Noir

Rockens beste omslag av artisten i svart/hvitt. En fargerik presentason av Geir Levi Nilsen. - Ingen pynt, ingen staffasje, ingen fiksfakserier. Just the plain truth.

Tom Waits - plate for plate: The Heart Of Saturday Night

Tom Waits-entusiast Johnny Wilhelmsen har gjennomgått hele katalogen til den plateaktuelle legenden. I 1974 kom hans andre album, en hyllest til lørdagskvelden.

Tom Waits - plate for plate: Closing Time

Tom Waits-entusiast Johnny Wilhelmsen har gjennomgått hele katalogen til den plateaktuelle legenden. Vi starter med debuten.

Bildeserie: Insomnia 2011

Den tiende utgaven av Insomniafestivalen gikk av stabelen sist helg. groove hadde fotograf tilstede i Tromsø, sjekk ut vårt oppdaterte bildegalleri her!

PLATEOMTALE: Bonnie Prince Billy - Wolfroy Goes To Town

- Det er ikkje mykje bråk på den siste plata til Bonnie Prince Billy, men her er uro, og flust av meisterlige songar.

Best Akkurat Nå #1

Ny spalte der vi trekker fram noe av musikken vi digger mest akkurat nå. Først ut Jason Molina, The Walkabouts og The Good The Bad & The Zugly. Pluss bonusspor.

PLATEOMTALE: Wilco - The Whole Love

- Lite er nytt, mykje er bra, 34% er magisk. Oddmund Berge anmelder Wilcos siste epos.

Ekstranummer #53: Platesamlertyper vi elsker: Kamikaze-Kåre (1)

Den første av en serie profiler: Mennene som samler plater og tar vare på kulturhistorien for oss. Ikke virkelig eksisterende personer, men destillater av visse samlerpsykologier. Skrevet med refsende kjærlighet.

Ekstranummer #53: Platesamlertyper vi elsker: Kamikaze-Kåre (2)

Den første av en serie profiler: Mennene som samler plater og tar vare på kulturhistorien for oss. Ikke virkelig eksisterende personer, men destillater av visse samlerpsykologier. Skrevet med refsende kjærlighet. Andre del.

PLATEOMTALE: Girls - Father, Son, Holy Ghost

- Med pophistoria som sparringpartnar prikkar Girls, smidig og uforfalska, inn det eine vinnartreffet etter det andre.

Døgnvill 2011: John Fogerty

Gøy på Valhall med Creedence-høvdingen i storslag, se også bildegalleri fra flere av konsertene på festivalen her!

Ekstranummer #52: Er vi ironiske nå - del IV (I)

Vi følger nordmannsslepene over Ironividda videre i denne siste del av serien. Det er fortsatt tidligere tiders norske ungdomskultur som står i fokus, bl.a bollebakende tenåringsgutter og hjemmestrikkede sommerkjoler som uttrykk for høyeste mote.

Ekstranummer #52: Er vi ironiske nå - del IV (II)

Vi følger nordmannsslepene over Ironividda videre i denne siste del av serien. Det er fortsatt tidligere tiders norske ungdomskultur som står i fokus, bl.a bollebakende tenåringsgutter og hjemmestrikkede sommerkjoler som uttrykk for høyeste mote.

Bildeserie: Kid Cudi, Sentrum Scene 25. august

Se bildeserie fra konserten til den amerikanske rapperen Kid Cudi på Sentrum Scene her.

Bildeserie: Kurt Vile & The Violators, Mono 27. august

Etter Smoke Ring For My Halo har det virkelig tatt av for Kurt Vile, noe et ekstremt utsolgt Mono kunne bekrefte.

Onkel Tuka, Credo 25. august

Stødig americana og bluegrass sørget for en kveld fylt med en umiskjennelig eim av andakt.

Pstereo 2011

Kultband, nostalgipunk, chillwave, konspirasjonscore, tubasjonglering og ekstremjazz. Pstereo blir bare bedre for hvert år!

Opptakt: Izakaya Heartbeat

Arbeidet med oppfølgeren til Ancient Asobi/In Arcadia er godt i gang, og vi har fått en sniklytt på det som skal bli Enter - Rainbow Lake. Det er bare å glede seg!

Norge, Sverige, Danmark, Island & Rubik

groove.no har vært på besøk i Helsinki under årets utgave av Flow Festival, der tok vi en prat med Rubik om finsk indie, rødvin i barten og språkproblemer.

Ibiza International Music Summit 2011

F*CK YOU – WE’RE FAMOUS!

Audunbakken 2011

Femten kjeler og en discokule - groove.no var selvfølgelig på plass der legendarisk lapskaus møter store musikkopplevelser.

Øya 2011: Pulp

Pulps konsert kunne blitt en middelmådig minnekavalkade, men ble i stedet en av festivalens aller beste.

Øya 2011: Shabazz Palaces

Eksperimentelt og hardtslående fra Shabazz Palaces, som til tider var ren nytelse.

Øya 2011: The Pains of Being Pure at Heart

Var du en av de som gikk forbi denne konserten på Øya? Da kan du være likeglad for at du gikk videre.

Øya 2011: Janelle Monáe

Janelle Monáe er noe av det beste som har skjedd Øyafestivalen på årevis.

Øya 2011: Guided By Voices

Inn i hampen eksklusiv og genial booking, inn i hampen fin og nostalgisk konsert.

Øya 2011: Jens Carelius

I bunn og grunn et perfekt valg av åpningskonsert for årets utgave av Øya - Carelius fortsetter å understreke sin posisjon som en av landets fremste låtskrivere.

Øya 2011: James Blake

Hypen i seg selv var ikke nok til å forhindre folk fra å behandle James Blakes opptreden som en typisk gjennomtrekkskonsert.

Øya 2011: Kanye West

Verdens største plateartist er selvsagt også en av de største live.

Ekstranummer #51: Er vi ironiske nå? Del III

Tåler rockebestefar ironi? Svaret virker tilsynelatende opplagt, et rungende NEI! Men dette stemmer ikke helt. Vi kikker tilbake.

Riddu Riddu 2011

Fra glede til sorg og fortvilelse da terroren stoppet festen for 20-årsjubilanten i vakre Nord-Troms. Se bilder fra festivalen her.

Slottsfjell 2011: Cerebral Ballzy

Det brokete punk- og hardcorebandet fra Brooklyn ser ikke ut som mors beste barn. Kanskje er de heller ikke det. Punk kan de uansett spille, og ganske hyggelige er de også.

Slottsfjell 2011

Slottsfjell fortsetter å utvikle seg som en av norges største festivaler. Da kommer også diskusjonen om å utvide festivalen. Men burde ikke alle egentlig bare være fornøyd med årets festival, og følge samme oppskriften neste år?

Bukta 2011: Favoritter

Tørrfisk, sjøluft og masse smil, men også konserter som gjorde Buktafestivalen til et hyggelig sted å være i år. Her er våre beste musikkopplevelser!

Bukta 2011: Tromsø Rock City

Tromsørocken viser muskler, Buktafestivalen med sterke nordnorske innslag i år.

Bukta 2011: The Dandy Warhols

En hitparade er fortsatt en hitparade, selv om The Dandy Warhols kanskje ikke har gitt den så mye påfyll de siste åtte årene. Sjarmerende gjeng er det uansett, og tidvis en herlig konsert.

Bukta 2011: Grinderman

Glefsende, nådeløs, støyende og djevelsk bra - Grinderman overbeviste stort i Tromsø.

Black Lips, Nosturi Helsinki 12. juli 2011

Fredag spiller Black Lips på Buktafestivalen i Tromsø. Vi sjekket det amerikanske bandet i Finland tidligere i uka og kan melde om energiske saker fra et av de ypperste garasjebandene på veien akkurat nå.

Rastløs #29: F.A.C.E.

Tromsø har aldri vært fremmed for å gi oss finfin elektropop, og i år har det kommet mer i form av debutalbumet til F.A.C.E. Vi fikk servert en nedstrippet utgave av balladen Constantine da de besøkte Oslo sist.

Intervju: Stina Stjern

Festivalsesongen ruller videre, og i august inntar Stina Stjern Øyas klubbdag etter en vår og sommer spekket med intensiv turnering. Da vi tok en prat serverte hun oss noen røverhistorier fra barndommen i Namsos, og forklarte ivrig om New York.

Intervju: Anna Järvinen

Om ikke lenge står Anna Järvinen på scenen under årets Trænafestival. Vi tok en prat med henne om sorg, kunst og vågemot.

Intervju: Casiokids

Det er i snitt ni millioner mennesker som har bursdag hver dag, men ingen av guttene i Casiokids hadde bursdag denne dagen. Bandet jobber for tiden med oppfølgeren til Topp Stemning På Lokal Bar.

Intervju: Djerv

Djerv har gått i ytterkantene av seg selv for å lage sitt selvtitulerte debutalbum, men blir nok aldri kloke på hva de egentlig er.

Digg Deep #2

Groove fortsetter å grave dypt etter glemte skatter. I denne månedens Digg Deep tar vi for oss skøyerne i The Fools.

Proviant Audio, John Dee 11. juni 2011

Proviant Audio sprenger alle karakterskalaer. På John Dee viste de hvorfor.

Intervju: Kitchie Kitchie Ki Me O

«Noen ganger er vi Kitchie Kitchie, andre ganger er vi litt Ki Me O, men vi prøver å være Kitchie Kitchie Ki Me O.»

Spilleliste: Folk

En gang var folken et opprør. Nå er den en paraplybenevnelse for mye god musikk. Vi hyller folkmusikken med en 200-låter lang spilleliste i WiMP.

Bob Dylan 70 år: Den ustyrlige songpoeten

I dag fyller Bob Dylan 70 år, groove og Oddmund Berge hyller mannen med en gjennomgang av verdens kanskje aller beste skive.

Intervju: Dimmu Borgir

Det blir folksomt på scenen når Dimmu Borgir inntar Oslo Spektrum med KORK for å presentere Forces Of The Northern Night. Bandet selv lover et show helt utenom det vanlige.

Øving er for drittband

Forfatteren gir aldri inntrykk av at han jakter den hele og absolutte sannheten om Mikal Telle og bergensmiljøet. Derfor lykkes han også godt.

Intervju: Folk & Røvere

Sommeren er her, og av norske sommerband er det få som stiller sterkere enn Folk & Røvere. Vi pratet med Ulf Nygaard og Therese Lech - om nesten bare hyggelige ting.

Pirate Love, Blå 13. mai 2011

Pirate Love kommer med nytt album til høsten. Konserten på Blå varsler et band som har blitt rundere i kantene.

Ekstranummer #50: Er vi ironiske nå? Del II

Da cult ble kult: Fenomenet kultfilm ble en bølgebryter mot alvoret i tida og forberedte åttitallets ungdomskull på nittitallets ironi og retromusikk-trender.

Rastløs #28: Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson har tatt med seg sitt ferske, flotte album, The Sound Of Your Beating Heart, til Oslo - og da var vi ikke sene med å huke tak i henne for å få henne med på Rastløs. Resultatet ser du her!

Digg Deep

Digg Deep er groove.no sin nye, månedlige spalte hvor vi graver frem gamle klassikere fra dypet. Først ut er Union Carbide Productions hårføner av et debutalbum, In The Air Tonight.

Inferno Metal Festival 2011

Påsken ble beksvart i hovedstaden også i år, og her kan du lese Miksha-vokalist Fritz Pettersens observasjoner fra årets Inferno. Se også stor bildeserie fra festivalen her!

Rastløs #27: Jens Carelius

Jens Carelius har samlet et aldri så lite stjernelag når hans ferske skive, The Architect, skal finne veien til scenen - vi møtte de i øvingsrommet og fikk en smakebit.

Robyn Hitchcock, Bastard Bar 30. april 2011

Fantastisk kveld for de få som fikk med seg Robyn Hitchcocks aller første konsert i Tromsø.

Inferno Metal Festival 2011 - Lørdag

Påsken ble beksvart i hovedstaden også i år, og her kan du lese Miksha-vokalist Fritz Pettersens observasjoner fra årets Inferno. Se også stor bildeserie fra festivalen her!

Inferno Metal Festival 2011 - Fredag

Påsken ble beksvart i hovedstaden også i år, og her kan du lese Miksha-vokalist Fritz Pettersens observasjoner fra årets Inferno. Se også stor bildeserie fra festivalen her!

Inferno Metal Festival 2011 - Torsdag

Påsken ble beksvart i hovedstaden også i år, og her kan du lese Miksha-vokalist Fritz Pettersens observasjoner fra årets Inferno. Se også stor bildeserie fra festivalen her!

Inferno Metal Festival 2011 - Klubbdagen

Påsken ble beksvart i hovedstaden også i år, og her kan du lese Miksha-vokalist Fritz Pettersens observasjoner fra årets Inferno. Se også stor bildeserie fra festivalen her!

Salvador Sanchez, Parkteatret 16. april 2011

Salvador Sanchez imponerer med sin musikalitet og sceniske fremtoning, og virker selvsikker i en imponerende godt sammensatt konsert. Alt dette til tross for at han rapper engelsk.

Festival: Tromsø Sound City, 15 - 16. april 2011

Noe grått program, likevel lovende takter fra britiske Sound City som har etablert seg med festival i Tromsø.

Damien Jurado, Sub Scene 13. april 2011

Damien Jurado gjestet Oslo igjen, og fikk denne gangen hjelp fra Cold Mailman og Einar Stray - og laget en strøken helaften på Sub Scene. Se bilder fra kvelden her!

Intervju: Napoleon IIIrd

Det er kanskje et veldig pretensiøst navn for en hund, Napoleon IIIrd, men når man er artist så er det akkurat passe pretensiøst.

Noah & The Whale, Parkteatret 9. april 2011

En konsert som sendte samtlige ut i den varme Oslonatten blide og fornøyde, etter å ha hørt en fantastisk konsert med et band som smiler – både fysisk og musikalsk.

Intervju: Robyn Hitchcock

Britiske Robyn Hitchcock slipper sitt nye album, Tromsø, Kaptein, på norske Hype City. Vi har snakket med den kritikerroste låtskriveren om linken mellom London, Egersund og Tromsø.

Mogwai, Rockefeller 2. april 2011

Hardcore Will Never Die, But You Will fikk sin velfortjente gjennomgang på Rockefeller, og det er deilig å konstatere at Mogwai fortsatt er et av verdens stødigste band!

Kitchie Kitchie Ki Me O, Rockefeller 1. april 2011

Man vet hva man får når man går på en konsert med en gjeng som dette, men på mørkt og mystisk vis greier de å levere så inn i hampen solid. Tronen er inntatt.

Belle & Sebastian, Sentrum Scene, 2 april

Rett og slett en kveld man sent vil glemme.

Rastløs #26: Stina Stjern

Den etterlengtede og lekre solodebuten til Stina Stjern ble nylig sluppet, og da hun inntok Kaos på Grünerløkka i Oslo forrige uke huket vi tak i henne for å få en smakebit.

groove.no 10 år!

Den første dagen i april i 2001 gikk groove.no online, og det er altså nøyaktig ti år siden i dag! Dette skal så klart feires, og er du heldig kan du få bli med på bursdagsfesten vår 27. april!

Ekstranummer #49: Er vi ironiske nå? Del I

Ironien, er den et tegn på kulturelt harakiri? I en firedelt artikkel betrakter Hovde ironien som holdning fra forskjellige innfallsvinkler. Første del gjør unna en del generell edder og galle.

Woods, Revolver 25. mars, 2011

Woods er knallbra på plate, men enda bedre live.

Stein Torleif Bjella, Kvarteret 18. mars 2011

Med Vonde Visu på innerlomma leverte nasjonens beste låtskriver en strålende turnéstart i vest.

The Streets, Rockefeller 15. mars

Mike Skinner er på sin siste runde som The Streets, og besøkte denne uken Rockefeller. Se bildeserie fra kvelden her!

Intervju: Skunk Anansie

Skunk Anansie er det sorte fåret - han som kommer med den skitne gamle bilen, fettete håret og knuller datteren din og stikker av.

Intervju: Oslo Ess

Oslo Ess er aktuelle med debutalbumet Uleste Bøker og Utgåtte Sko. Her forteller de om sammenligningen med Jokke Og Raga Rockers.

Intervju: Wire

Wire turnerer for tiden med sitt nye album, Red Barked Tree. 3. mars besøkte de John Dee, og i den forbindelse fikk Groove et par ord med postpunk-nestorene.

Ekstranummer #48: Fossilene danser (del II)

Som vakuumpakkete hilsener fra en fjern urtid ligger fossilene og venter på å bli oppdaget. Noen av dem er til og med så heldige at de får sin egen plate! Her er del to av historien om en slik.

Polar Death Fest, Trondheim 25. februar

En fireretters affære som ble servert på noe så uhellig som en kjølig fredagskveld i februar, med en lineup bestående av Goat The Head, Monolithic, Manifest og Entombed.

Intervju: Container

Fridtjof Nilsen og Fredrik Wallumrød har plukket norske vokalister fra øverste hylle når de har laget sitt debutalbum som Container. Nøkkelen har vært å utfordre seg selv og alle involverte.

Roy Lønhøiden, Herr Nilsen 26. februar

Det kan diskuteres i det vide og brede hva god country er, men at Roy Lønhøiden er Norges beste country-artist er nærmest udiskutabelt.

Intervju: Stein Torleif Bjella

Plateaktuelle Stein Torleif Bjella prater om Vonde Visu, udetonerte bomber på bygden og de syv dødssynder.

Rastløs #25: Einar Stray & Your Headlights Are On

Verdens lengste episode av Rastløs, og blant verdens fineste også. Sjekk ut denne dobbeltepisoden med én eneste gang!

Intervju: Tôg

by:Larm 2011: Etter å ha vært mer nede blant publikum enn på scenen under konserten på Blå, tok vokalisten i Tôg oss med backstage for en kort prat om utstillingsvinduet by:Larm og det nye albumet deres.

by:Larm 2011: Dungen

Kulturkirken Jakob, 18. februar: Det hadde vært fint om Dungen spilte oftere i Oslo for da dukker de fine svenske opp fra sine gjemmesteder.

by:Larm 2011: Frida Ånnevik

Herr Nilsen/Østkanten Bluesklubb, 19. februar: Da bandet ikke overdøvet henne, leverte Frida Ånnevik sanger til å smelte av.

by:Larm 2011: Of Norway

Stratos, 19. februar: Det begynte lovende, men etter hvert gikk det opp for meg at man ikke skal lytte, men danse til Of Norway live.

by:Larm 2011: Ulver

Sentrum Scene, 18. februar: Deler av det visuelle materialet Ulver presenterte, utfordret grunnleggende sedelighetsgrenser. Det kraftige bildematerialet ble anført av en blanding av ny og gammel musikk.

by:Larm 2011: Tôg

Blå, 18. februar: Da Tôg var på vei ned mot scenen, gikk brannalarmen på Blå.

by:Larm 2011: Stian Westerhus

Blå, 17. februar: Med rystende drønn tok Stian Westerhus publikum på Blå med storm.

by:Larm 2011: Svarte Greiner

Blå, 17. februar: Svarte Greiner trollbant publikum på Blå med et bekmørkt og middelaldersk lydlandskap under by:Larm.

by:Larm 2011: Lukestar

Sentrum Scene 17. februar: Bandet spilte sin første konsert på halvannet år og skapte store forventninger til årets turné.

Intervju: Lukestar

by:Larm 2011: Like før Lukestars første konsert siden 2009 tok vi en prat med vokalisten og gitaristen i bandet. Han prater ikke med hester, Jesus eller Gud for å få inspirasjon.

8 kjappe: Firefly Effect

Da er by:Larm straks i gang, og til slutt i vår 8 kjappe-serie for denne gang vil vi anbefale det flotte poporkesteret Firefly Effect.

8 kjappe: Aristillus

De er så å si selve symbolet på ung og lovende når det gjelder norsk hardcore, og denne uken er de ett av flere flotte band som representerer Fysisk Format på by:Larm.

8 kjappe: Bloody Beach

De kaster ikke bort tiden på å håpe og drømme, men jobber som faen med å lage kul musikk slik at folk kommer på konsertene - Bloody Beach er klare for å ta by:Larm med storm.

8 kjappe: Your Headlights Are On

by:Larm-klare Your Headlights Are On håper at mamma og pappa blir stolte av det de får til med bandet. Vi kan ikke skjønne annet enn at det må de bare bli.

8 kjappe: Thelma & Clyde

Thelma & Clyde prøver å få kontakt med både hjerte, øyne og danseføtter på sin egen finurlige måte, og håper at om du liker det du ser og hører på by:Larm så roper du "WOW" høyt.

8 kjappe: Deathcrush

Kanskje et av de mest originale nye bandene vi har i landet i disse dager, og de kommer garantert til å være blant by:Larms store vinnere. Vi har snakket med de tre bråkmakerne.

Rastløs #24: mylittlepony

Vi dro på besøk til Spoon Trains kontorer for å få mylittlepony til å spille en låt for oss. Det fikk vi, og den kan du se og høre her nå! Hvor uimotståelig er den på en skala fra én til ti spør du? Svaret er femten. Minst!

8 kjappe: KINEE

KINEE drømmer om jacuzzi og å varme opp for PJ Harvey. Mens hun venter deler hun likegjerne låta Voodoo med grooves lesere - en låt du også kan få med deg i liveformat under årets by:Larm

8 kjappe: Surfers Lingo

Det har blitt eksotisk å synge på engelsk for nordnorske band, men det unge og engelskspråklige Svolvær-bandet Surfers Lingo er forberedt på å ende opp som schizofrene gatemusikanter som varmer opp for småspurven som kvitrer i trærne.

Glasser, Blå 5. februar 2011

Glasser utfyller kald elektronika med varm og sjelfull vokal.

Ekstranummer #47: Fossilene danser (Del I)

Dinosaurene er forsvunnet, men minnet om dem er høyst levende. Særlig barnesinnet er mottagelig for fortryllelsen de fantastiske øglene byr opp til.

Iron & Wine, Rockefeller 3. februar 2011

Med nytt materiale, ny låtdrakt og sitt sedvanlig gode lynne viste Iron & Wine seg fra en ny side på Rockefeller.

Rastløs #23: Norma Sass

Blant årets mest etterlengtede albumdebutanter finner vi Norma Sass, som endelig har gitt oss Hunting For Treasures. Vi dro på hjemmebesøk og fikk en herlig utgave av Holy Night, og hvordan det ble kan du se og høre her og nå!

8 kjappe: Alexander von Mehren

Etter å ha spilt med band som Hypertext og William Hut, begynner nå solokarrieren til von Mehren å ta form. I løpet av året kommer forhåpentligvis debutalbumet ut, og i februar tar han med bandet over fjellet til årets by:Larm.

Intervju: Dizzet

Dizzet hører selv lite på musikk, men lar seg inspirere av alt fra Tupac via Jimi Hendrix til Samuel Beckett. Vi møtte Holmlia-rapperen for å snakke om hans forhold til Jesse Jones og Tommy Tee, historien bak Gategutt og ikke minst debutalbumet.

8 kjappe: Eline Thorp

Eline Thorp drømmer å varme opp for Moddi og om å spille på Træna. Men nå er det by:Larm som står for tur. Og vi tror det kan bli bortimot magisk.

Rastløs #22: The Gin & Tonic Youth

Med debutalbumet New Times kom The Gin & Tonic Youth til Oslo og Blå forrige uke, og da var vi ikke sene om å huke tak i de for å gjøre episode nummer tjueto av Rastløs. Resultatet kan du se nå!

Intervju: Ali Shaheed Muhammad

Vi sitter i den stygge lobbyen på Hotel Opera for å ta en prat med den levende DJ-legenden om gamle dager, religion, Tribes stadig høyt etterspurte sjettealbum og den mye omtalte dokumentarfilmen.

Ali Shaheed Muhammad, Blå 20. januar 2011

Ali Shaheed Muhammad beveger beina dine enten du vil eller ikke, men burde ikke en mann som har scratchet seg gjennom hele livet by på noe mer enn en spennende låtliste og smoothe crossfades?

8 kjappe: Lovecult

Debuten til Lovecult lar vente på seg, men bandet fortsetter å fore oss med en knallkonsert i ny og ne. Det får man også sjansen til å få med seg når bandet nå gjester by:Larm. Vi gleder oss - det bør du også gjøre!

TIFFer avgårde

Film, Silence & Noise, Pete Molinari og Kvelertak. Vi rapporterer fra filmfestivalen i Tromsø, der også andre arrangører var med på moroa sist uke.

Kvelertak, Rockefeller 19. januar 2011

Kvelertak, Lash Out, Årabrot og Wolves Like Us. Ja, det er oppskriften på en perfekt helaften på Rockefeller vi snakker om. Se stor bildeserie her!

Ekstranummer #46: Barneplate på ville veier?

Avdekket i historiens støvkammer: En rystende politisk ukorrekt plate kynisk innrettet mot sarte barnesinn! Eller var det egentlig slik?

8 kjappe: Jonas Alaska

Som tidligere tar vi også i år tak i et knippe artister vi har tro på under årets by:Larm, og først ut denne gangen er Jonas Alaska. Debutalbumet er ventet til sommeren, og vi har tatt en liten prat med det unge talentet.

Kråkesølv, Rockefeller 14. januar 2011

2011 har allerede vært et ekstremt bra år for den uimotståelige Bodø-kvartetten Kråkesølv, toppet med en Spellemanns-nominasjon denne uken. På fredag stod de på scenen på Rockefeller, se bilder her!

Gjesteliste: The Wombats

The Wombats forbereder for tiden slipp av sitt andre album, This Modern Glitch, og vi spurte bassist Tord Øverland Knutsen om hva han har satt mest pris på i 2010. Og en liten guilty pleasure.

Intervju: Kamikaze a Go Go

Kjente fjes i nytt Tromsø-band, videopremiere og konsert under TIFF denne uka. Vi har snakket med Kamikaze a Go Go om Dinosaur Jr, ambisjoner - og filmfavoritten Sideways som fikk vokalisten til å slå opp med kjæresten.

Opptakt: Sandra Kolstad

Vi besøkte Sandra Kolstad og produsent Peter Baden i Luftloftet i Oslo i desember, og tok en lytt og en prat om det kommende debutalbumet. Store ting er i bevegelse.

Gjesteliste: Hypertext

At Casiokids og Susanne Sundfør er med på Hypertexts oppsummering av 2010 er kanskje ikke så overraskende - men hvilken av de to platene setter de høyest? Les hele listen til Hypertext her!

Gjesteliste: The Gin & Tonic Youth!

Haugesunds The Gin & Tonic Youth! slipper sitt debutalbum 17. januar, og deler her sine favoritter fra 2010 med oss.

Gjesteliste: Broken Records

Skotske Broken Records ble manges favoritter med debutalbumet Until The Earth Begins To Part i 2009. Allerede i fjor kom oppfølgeren, Let Me Come Home, og skuffet ikke. Har de tid til å høre på annen musikk da? Vi spurte, og fikk en liste.

Gjesteliste: Vishnu

Tromsøs nye rockehelter debuterte med stil i 2010 med sin plate Outskirts Of Love, en plate som også havnet på vår liste over årets beste norske plater. Vi spurte bandet hva deres favoritter var i fjor.

Gjesteliste: Grand Island

Grand Island slapp i 2010 sitt tredje album, Songs From Östra Knoll 1-22, noe som førte til at vi bare måtte ha de med på vår Rastløs-serie. Vi spurte guttene hva deres favoritter fra 2010 var.

Gjesteliste: Årabrot

Årabrot ligger aldri på latsiden, og slapp nok et knallalbum i 2010. Albumet kom på vår egen liste over norske favoritter fra året som gikk, så vi tok kontakt med trommis Vidar Evensen for å finne ut.

Gjesteliste: Of Montreal

Of Montreals Kevin Barnes leverte et spektakulært show på Rockefeller i høst, og groove.no snakket da med han om hvor vanskelig det kan være å forholde seg til samtidig musikk. Her følger likevel ti av hans favoritter fra 2010!

Gjesteliste: Hunx And His Punx

Sjelden finner man noen som både bekrefter og avkrefter den homofile stereotypen i samme grad som Seth Bogard, aka Hunx. Vi spurte han om hva hans favoritter fra 2010 var, og fikk en liste litt utenom det vanlige!

Gjesteliste: Kvelertak

Kvelertak ble fortjent landets største rockeband i 2010, og det selvtitulerte albumet ble kåret til årets beste både her hos oss og flere andre steder. Vi spurte de hva deres favoritter fra 2010 har vært.

Gjesteliste: Japandroids

Vi er ikke helt ferdig med oppsummeringen av 2010 likevel. På tampen spurte vi noen av våre favoritter om hva de har satt mest pris på i året som gikk. Først ute er canadiske Japandroids.

Gjesteliste: Norma Sass

Norma Sass har vært snakkis i det som virker som en evighet nå, og i januar kommer endelig debutalbumet til de fem jentene. Men selv om de har brukt 2010 på å gjøre klar debuten har de også fått med seg litt annen musikk, og her er høydepunktene dere

Luke 24: Øya 2011

Hurra! Øya! Få festivaler i landet kan matche det Øya leverer år etter år, og det er derfor vi er så glade i de! Med litt kreativitet og entusiasme kan du nå vinne festivalpass til Øya 2011!

Luke 23: by:Larm 2011

Det nærmer seg ny runde med by:Larm, og nå kan alle som gleder seg like mye som oss vinne festivalpass til den magiske helgen i februar.

Luke 22: Trænafestivalen 2011

Eventyrlige Træna er en rett og slett en opplevelse alle bør unne seg, skrev vi etter årets festival i havgapet. Nå kan du oppleve Træna 2011 med gratis inngang! Vinn festivalpass til sommerens vakreste eventyr her!

Luke 21: Peace & Love 2011

Hvis det er to ting man ikke kan få nok av her i livet, så må det være fred og kjærlighet. Nå kan du vinne gratispass til fred og kjærlighet i Borlänge i Sverige neste sommer!

LUKE 20: Inferno Metal Festival 2011

Tenk deg alt påsken opprinnelig symboliserer. Så snur du alt det opp ned og sidelengs og maler himmelen svart. Så melder du deg inn i konkuransen om å vinne festivalpass til Inferno 2011!

LUKE 19: Volumfestivalen 2011

Elverums festivalstolthet Volumfestivalen har startet forberedelsene til 2011 med et finfint artistslipp, og nå har du sjansen til å vinne festivalpass!

LUKE 18: ROSKILDE FESTIVAL 2011

Snakk om å ta julaften på forskudd! Noen av dere har nå muligheten til å gå julen i møte med et festivalpass til Roskilde på vei til postkassa! Bli med i konkurransen nå!

LUKE 17: Rock Mot Rus 2011

Hvem skulle trodd at en liten festival på Andenes i Nordland kunne vokse seg til å bli såpass viktig og solid? Vi feirer bursdagen til Rock Mot Rus ved å lodde ut festivalpass til neste års utgave!

Årets norske plater

2010 er over om noen veldig få dager, timer, minutter og sekunder, og vi har stemt fram våre egne favoritter fra det fantastiske musikkåret. Se våre norske favoritter her.

LUKE 16: Bad Trip Fest 2011

En helg haug norske garage/surf-band samles i Coimbra, Portugal? Tidenes beste unnskyldning til å stikke til varmere strøk i april?

Årets internasjonale plater

Hvis 2011 blir halvparten så bra som 2010 har vært, ja da har vi ekstremt mye bra å glede oss til. Men før vi kommer helt dit så tar vi en gjennomgang av våre internasjonale favorittutgivelser fra året som har gått.

LUKE 15: Blåfrostfestivalen 2011

Blåfrostfestivalen tilbyr ikke sol og sommer, men varm musikk innpakket i kalde, vakre nordlandsomgivelser - vinn festivalpass her!

LUKE 14: Huset Ved Sjøen 2011

Man får aldri nok av supertrivelige festivaler, og neste år er første gangen Huset Ved Sjøen arrangeres. Det blir en garantert supertrivelig opplevelse, og billett til herligheten kan du vinne i dagens luke!

LUKE 13: ENO

Neida, ENO har ikke startet en festival, men festivalen som opprinnelig skulle være i denne luken ble dessverre nettopp avlyst. Istedet kan vi friste med årsabbonement på det ferske musikkbladet ENO!

LUKE 12: Riddu Riddu 2011

Urfolksfestivalen Riddu Riddu fikk denne uken kulturprisen for 2010 fra fylkespolitikerne i Troms. Sjekk selv ut 20-årsjubilanten i vakre Nord-Troms neste sommer – du kan nemlig vinne festivalpass her!

Lucy Swann, Blå 9. desember 2010

Lucy Swann avsluttet et begivenhetsrikt år med en ekstremt flott konsert på Blå, groove.no var på plass og fikk bilder av herligheten.

LUKE 11: Døgnvill 2011

Døgnvill har sjelden problemer med å få internasjonale superstjerner til Tromsø, og det er ingen grunn til å tro at 2011 vil bli annerledes. Vinn festivalpass her!

LUKE 10: Novafest 2011

I en årrekke har Novafest presentert nye, fremadstormende artister. Vi forventer intet mindre til neste år. Vinn festivalpass her!

LUKE 9: Rjukan Rockfestival 2011

Sommeren forbigår ikke i stillhet på Rjukan heller. Som tradisjonen tro blir det rockefestival der i år også, og vi har selvfølgelig festivalpass du kan vinne!

LUKE 8: Malakoff 2011

Malakoff-festivalen har vist stadig stigende formkurve siden starten i 2003. Har du lyst på gratis festivalpass?

LUKE 7: Trondheim Calling 2011

by:Larm har etablert seg i Oslo, og nå får Trondheim sin egen versjon i form av Trondheim Calling. Siste helgen i januar har festivalen premiere, og du kan vinne billetter her!

LUKE 6: Emmabodafestivalen 2011

Lyst på gratis festival i de svenske skogene? Emmabodafestivalen har rykte på seg som en av de fineste festivalene i Skandinavia, og 2011-utgaven legger ikke opp til å bli noe dårligere.

Garage Oslo: 2003-2010

To kapitler i Oslos musikkhistorie var over lørdag 4. desember 2010, det ene føltes litt mer urettferdig enn det andre. Garage etterlater seg et tomrom som på ett eller annet vis bør fylles, ASAP.

LUKE 5: Audunbakken 2011

En av de triveligste festivalene i verden, midt ute i skogen i Hedmark. Her vinner man ikke bare et festivalpass, men et par dager med et annet perspektiv på livet.

LUKE 4: Last Train

Oslos eldste, minste og kuleste scene byr på konserter fem kvelder i romjula. Vinn gratispass til hele moroa her!

LUKE 3: All Ears 2011

Improvisert musikk er gøy. Og det er dømt til å bli gøy når det er legender som Paal Nilssen-Love og Lasse Marhaug som står bak den årlige All Ears-festivalen. Vinn festivalpass her!

The Soundtrack Of Our Lives, Rockefeller 01. desember 2010

Ebbot Lunderg har en aura som smitter på alle. Sammen med resten av TSOOL leverte han en magisk konsert i spennet mellom rock og psykedelia.

LUKE 2: RaumaRock 2011

RaumaRock har lagt det for vane å by på det beste som finnes av norsk musikk, i tillegg til et og annet dryss fra utenfor landegrensene. Ingen grunn til å tro at 2011 blir noe dårligere - vinn festivalpass her!

LUKE 1: Slottsfjell 2011

Slottsfjell er fantastisk nesten uansett hvilke band som spiller, men det skader selvfølgelig ikke at band som Deerhunter og Gallows er blant de første klare artistene til 2011. Vinn festivalpass her!

Serena Maneesh, Garage 26. november 2010

Serena Maneesh slik vi kjenner de er historie, Garage Oslo er snart historie. Kombinasjonen er utvilsomt en ekstremt fin måte å markere det på.

Huset Ved Sjøen Førfest, Revolver 26. november 2010

Huset Ved Sjøen-festivalen ble presentert i kjelleren på Revolver, men selve festivalen finner sted på et storslått gresk tempel på Nesodden.

Rastløs #21: Kråkesølv

En episode av Rastløs som understreker alle grunnene til at Kråkesølv lager uimotståelig musikk - spilt inn på disken hos Platebutikken Tiger. Bedre blir det ikke!

Opptakt: Like Rats From a Sinking Ship

Finn ut hva At The Drive-In, The Mars Volta, Death Cab For Cutie, The Locust og Like Rats From A Sinking Ship har til felles. Vi besøkte sistnevnte under innspillingen av deres debutalbum.

Sleepy Sun, Garage 21. november 2010

Garage er snart historie. Sleepy Sun står igjen som nok et bevis på en rockescene med legendarisk gode konserter.

Datarock, Garage 19. november 2010

Dette handler egentlig ikke om Datarock. Det handler om at en epoke nærmer seg slutten i Oslo.

Smoke Mohawk, Last Train 18. november 2010

Smoke Mohawk er et tøft, stødig og sjarmerende pubrock-band. Ingenting er nytt eller nyskapende, men kvartetten følger en oppskrift som fungerer som bare det.

Rastløs #20: Hypertext

Denne uken kom Hypertexts andre album, Astronaut Kraut!, og da passet det mer enn perfekt å invitere nettopp dem til å spille det tjuende bidraget til Rastløs. Det ble minst like fint som vi hadde håpet på!

Intervju: Of Montreal

Of Montreal er midt i sin trilogi som egentlig ikke er en trilogi, og groove.no tok en prat med Kevin Barnes om evnen til å være kritisk og hvorfor fortiden er mer romantisk enn nåtiden.

Fri Resonans 2010

Dokkhuset 12.-13. november: Det visuelle imponerte aller mest under Fri Resonans to første kvelder i Trondheim.

Sparrow and the Workshop, Bastard Bar 11. november 2010

Glasgowbandet Sparrow and the Workshop imponerte med kraftfull vokal og blodfull folkrock, og beviste at all buzzen i Storbritannia virker fortjent.

Hindi Zahra, Rockefeller 5. november 2010

Vakkert, røft og komplekst fra ørkenens svar på Patti Smith.

Intervju: No Age

No Age om hvordan det å bli banket opp i Lisboa forandret turneen, og hvor de skal spille neste gang de kommer til Norge.

Bildeserie: Shining/Killl/Next Life, Rockefeller

Tre av landets fremste støymakere inntok Rockefeller tidligere denne uken. Vi anbefaler at du bruker ørepropper for å se på disse bildene.

Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, Driv 3. november

Selv om det siste albumet var en liten skuffelse, er Tommy Tokyo fremdeles blant nasjonens ypperste på en scene, noe konserten i Tromsø beviste til fulle.

Tower Of Power, Rockefeller 2. november 2010

Verdens feteste blåserekke, den mest legendariske bandlederen og de kuleste dansetrinna - soulmaskineriet Tower of Power fra California gjestet Oslo igjen.

MF DOOM, Spikerboks 3. november 2010

Maskefjesets Norgesvisitt ble som forventet en opptur.

Rastløs #19: Spectrum

Det høres sikkert ut som vi bare tøyser når vi nå forteller deg at Spectrum fremførte den klassiske Walking With Jesus av Spacemen 3 for oss. Men vi gjør ikke det. Tøyser altså. Sjekk ut resultatet fra vår lille legendariske backstage-session her!

Mark Kozelek, Folken, 30. oktober 2010

En eminent musiker med vakre sanger. Men ærlig talt, på en solokonsert med mannen er det faktisk legitimt å gjespe opp til flere ganger.

Thomas Dybdahl, Cementen, 29. oktober 2010

Med baren som backstage og publikum som bandcrew ble det en fantastisk intim atmosfære på det som i utgangspunktet var en av Dybdahls frikvelder.

Intervju: Vishnu

Fem år etter at de vant Zoom er Tromsø-bandet Vishnu endelig klar med sitt første album. Vi har snakket med vokalist Tor Thomassen om den lange prosessen fram til Outskirts of Love.

Bok: Einar Pastor'n Iversen - et jazzliv

Jazz var 50-tallets populærmusikk. Hilde Brunsvik har skrevet en levende og original biografi om en av datidens fremste jazzmusikere, pianisten Einar Pastor'n Iversen.

Opptakt: Einar Stray

I tiden fremover kommer groove.no til å besøke flere flotte artister mens de er i studio. Førstemann ut i serien som vi har valgt å kalle Opptakt er Einar Stray, som for tiden jobber med å ferdigstille sitt debutalbum.

Intervju: The Posies

The Posies la nylig ut på turné i kjølvannet av den nye skiva Blood/Candy. I den forbindelse fikk vi mailet med Ken Stringfellow om alt fra plagiatbeskyldninger til ulovlig nedlasting - og ikke minst være hans skyteskive.

Rastløs #18: Someone Still Loves You Boris Yeltsin

Ingen Lady Gaga å se - men vi fikk noe mye bedre da Philip Dickey fra Someone Still Loves You Boris Yeltsin spilte en herlig akustisk cover av Ass Ponys utenfor Mono.

Teitur, John Dee, 17. oktober 2010

Trygt, konformt og kjedelig fra stemmen som nesten er verdt konsertbilletten alene.

Honningbarna, John Dee 13. oktober 2010

Honningbarna stod for en sukkersøt og varm velkomst på John Dee. På scenen er de likevel langt fra mors beste barn.

Bildeserie: ElektroStat 2010

Det digitale mørket senket seg over et veldig godt besøkt Månefisken i Oslo forrige helg, se bilder fra den tolvte utgaven av ElektroStat her!

Intervju: The Black Angels

OL i Mexico, Roky Erickson, rare countrymusikkvideoer, dagslys, skumring og mørket. Det ble snakk om litt av hvert da groove.no intervjuet The Black Angels.

Beth Hart, Rockefeller 8. oktober 2010

Det var duket for en svimlende berg-og-dalbane-aften da norgesvennen Beth Hart inntok Rockefeller med både gamle hit'er og nytt låtmateriale.

Intervju: Neu! / Hallogallo

Vi møtte Michael Rother og Aaron Mullan, som snakket ut om turnéen som kan vare evig, friheten til musikk og at Grateful Dead og Jefferson Airplane er flymusikk og lite annet.

RJD2, Blå 7. oktober 2010

Den mytfiserte undergrunnsprodusenten tok et dansesvett Blå med storm, og det uten å spille et eneste instrument.

Intervju: Skunk Anansie

Skunk Anansies vokalist extraordinaire, Skin, forklarer groove.no hvorfor man spiller i band, og hvordan de satt på toppen av treet da lyden av nittitallet ble skapt.

Bildegalleri: Blonde Redhead

Kraftig forsinket, men for de som ønsker å mimre: Her er et nydelig bildegalleri fra Blonde Redheads flotte opptreden på Rockefeller i september.

Intervju: Lucky Lew

Luck Lew har vært i studioet til Sylvia Massy. Nå er resultatet klart, og platen har fått navnet Beauty In Aggression.

Intervju: Wolf Parade

Wolf Parade spilte forrige uke på Parkteateret, og i følge Spencer Krug er fremtiden til bandet uavklart.

Ekstranummer #45: Tegneserier - Rocka lesestoff! (del 2)

Slik rocken har sine subkulturer ordnet etter undergenre, livsstil og ytre framtoning er tegneserier en nisjeinteresse som deles av mange innen rocken, ofte på tvers av foretrukne musikkuttrykk.

Intervju: Defender

Håkon Gebhardt har alltid lekt med musikken, og nå leker han med musikk han lagde for mange år siden - på Gebhardts utradisjonelle vis, selvfølgelig.

Intervju: The Shitsez

The Shitsez kødder med deg. Men de kødder ikke med deg. Men de kødder med deg. Og de skal gro skjegg hele gjengen!

Intervju: Årabrot

Årabrot synes det er deilig å ikke være så ensomme som de var før, og møtte groove.no for å snakke ut om det nye albumet, forfyllet eksistenialisme, bibel og porno.

Intervju: Enslaved

Man kan lære mye av å høre på Enslaveds tiende album, Axioma Ethica Odini. Forvent det uventede, og det kan føre med seg gammel livsvisdom som har forsvunnet i dagens samfunn.

Rastløs #17: Pow Pow

Det ble massevis av neonfarger, blinkende lys og et par åpenbaringer da Pow Pow varmet opp til albumrelease ved å spille en låt for oss inne på Megazone.

Intervju: Junip

Det beste med at José González har samlet sine gamle tropper er at han endelig har noen å snakke med når han går av scenen etter konserter.

Reportasje: NuMusic 2010

Med et raffinert utvalg artister fordelt over to langhelger beviste årets NuMusic hvorfor festivalen både fortjener større anerkjennelse og popularitet.

The New Pornographers, Parkteatret 15. september 2010

Låtskriverkunsten druknet muligens i et hav av vellyd, men det ødela aldri for en helkveld i fansen og musikkens tegn.

Rubik skifter farge

Om Rubik var litt neongrønne på Dada Bandits, så kommer de til å bli litt mer kamuflasjegrønne på den neste skiva. Gjerne sponset av Burger King.

Junip, John Dee 14. september

Junip besøkte John Dee en regntung tirsdag, der de presenterte låter fra debuten, Fields, foran et forventningsfullt publikum.

Rastløs #16: Simon Says No

Simon Says No sa nei. Så groove.no kidnappet tre fra bandet og låste de inne for å spille en låt for oss, og det ble så fint så!

Tar folkemusikken til 2010

Enda en brikke i Schous Kulturbryggeri falt på plass på plass på torsdag med åpningen av Riksscenen, og Oslo har fått en egen storstue for folkemusikk, joik og folkedans. Vi snakket litt med kulturminister Anniken Huitfeldt om utfordringene.

Ekstranummer #44: Tegneserier - Rocka lesestoff! (del 1)

For å ringe inn en slags forklaring på det nære forholdet mellom rock og serier vender Bjørn Hovde blikket bakover i tid.

Intervju: Hjaltalín

Hjaltalín har spilt på de fleste norske festivaler av publikumsverdi, ikke rart de føler seg hjemme.

Datarock, Betong 10. september

Betong var åsted da Datarock spilte sin første konsert utenfor Bergen. Ti år senere var de tilbake, og det ble et deilig, deilig gjensyn.

Intervju: Dag För Dag

Last ned fersk gratis EP fra Dag För Dag, og les historien om amerikanerne, svensken og den svenskamerikanske babyen.

Bok: Banned In The UK. Sex Pistols Exiled To Oslo 1977

Et lite, men viktig fenomen behandles i bokform. Resultatet er morsomt og interessant, men også preget av forfatterens tunnelsyn

Intervju: Youth Pictures of Florence Henderson

Youth Pictures Of Florence Henderson legger ut på Europa-turné. Morten Samdal forteller spent om reisefeber, sokkeskift og arbeidet bak en turné.

Ekstranummer #43: Like før rocken

Kun spesielt interesserte var klar over rockfenomenet før 1955, og hvordan var egentlig plateutvalget i norske platebutikker i tida rett før rocken gjorde sin entre?

Pstereofestivalen 2010

Safe booket tiltross, årets Pstereo gav noen perler å spore for den nysjerrige og godt beleste innen indiemusikk.

Bildeserie: Kvae Festival 2010

28. juli i sommer gikk en liten internasjonal kunst- og musikkfestival av stabelen for første gang. Kvae Festival, en femdagers festival av og for kunstnere fant sted på en gård dypt i de svenske skoger.

Øyaintervju: Imperial State Electric

Nicke Andersson kommer nok for alltid til å bli husket best for The Hellacopters, men dét er ingen grunn til å tro at det han finner på i disse dager ikke er verdt å få med seg.

Øyaintervju: Yeasayer

Yeasayer er plutselig et av de mest etablerte såkalte indiebandene. Selv sier de det er fordi de leverer de beste konsertene og er mer spennende enn andre.

Reportasje: Øyafestivalen 2010

Det arrangeres nær 600 festivaler i Norge hvert år. Hva gjør Øya til den beste?

Øyaintervju: Sleepy Sun

Plateaktuelle Sleepy Sun prater ut om gallestein, black metal og psykedelisk musikk.

Øya 2010: Robyn

Et av Skandinavias største popnavn de siste ti årene blir bare bedre og bedre.

Øya 2010: Paul Weller

The Modfather tok med publikum inn i både fortid og fremtid.

Øyanatt, The Villa: Mungolian Jet Set

Kosmisk krautdisco og dansemayhem fra planeten Gong.

Øyanatt, John Dee: I Was a King

Fremdeles duggfrisk fuzzpoplykke fra I Was a King.

Øya 2010: Panda Bear

Panda Bears første soloopptreden i Norge ble naturligvis en konsert for spesielt interesserte.

Øyanatt Parkteatret: Kitchie Kitchie Ki-Me-O

Kitchie Kitchie Ki-Me-O er skittent, mørkt og stilsikkert. Som forventet.

Øya 2010: M.I.A.

Hun er kanskje sær, men laget et helvetes show for sitt publikum.

Øya 2010: The Flaming Lips

Festivaler handler om fellesskap, ingen formidler dette bedre enn The Flaming Lips.

Audunbakkenfestivalen 2010

I de hedmarkske skoger stoppes tiden en helg i året, og resultatet er trivsel hinsides det man trodde eksisterte.

Intervju: Jaga Jazzist

Jaga Jazzist skjønner fint lite når de øver inn sine nye låter, men det er i alle fall jævlig god stemning.

Intervju: Kornstad/Sverrisson/Hollenbeck

Den sjeldne trioen Kornstad/Sverrisson/Hollenbeck besøkte Kongsberg Jazzfestival i sommer. Vi møtte de rett før konserten på EnergiMølla.

Riddu Riddu 2010

groove har besøkt urfolksfestivalen Riddu Riddu, der headlinerne Tinariwen og Mari Boine leverte flotte øyeblikk i vakre Manndalen.

Reportasje: Moldejazz 50 år

Siden den spede starten i 1961 har ikke Molde forblitt det samme. Er det mulig å kombinere jazz og folkefest?

Moldejazz 2010

Man kan si det kommersielle tilbudet er et nødvendig onde, men jazzmusikken står fremdeles sterkt i Molde.

Intervju: Scissor Sisters

Scissor Sisters har mange fans - selv storheter som Dave Grohl. Men bak det festlige ytret ligger det en dypere mening. Jake Shears tok seg tid til å forklare.

Slottsfjellfestivalen 2010

En musikkfestival med flere gode norske artister og hyggelig atmosfære. Men også en folkefestival med tidvis kjedelig program, bestående av flere middelmådige internasjonale artister.

Oslo Live 2010

Fire dager med store band og tidvis ellevill begeistring - Oslo Live inviterte for tredje år til finfint besøk midt i hovedstaden.

Buktafestivalen 2010

Praktfullt vær og hyggelig stemning, men uforståelig slapp booking kombinert med headlinere som skuffet stort, gjorde festivalen til den svakeste på mange år.

Rastløs #15: Kenneth Ishak

Ei tresnekke, fire glade musikanter og en av de fineste låtene utgitt i år - mer kan man ikke be om hvis man skal oppnå topp sommerstemning og en magisk musikkopplevelse. Se videoen her!

Blablafestivalen 2010

Det finnes mange festivaler her til lands, de fleste har enten Sivert Høyem eller Dumdum Boys på plakaten. Blablafestivalen på Sortland har ingen av delene, men det betyr ikke at festivalen er kjedelig.

Trænafestivalen 2010

Eventyrlige Træna! Groove har besøkt Norges vakreste festival, der Stefan Sundström, Stein Torleif Bjella og Moddi var blant artistene som strålte om kapp med sola i havgapet.

Egersund Visefestival 2010

groove.no var på plass på underlige Egersund Visefestival, og rapporterer fra svovelkristne monstre, indiehelter, høns og norsk pophistorie.

Bok: Ut Av Det Blå

Molde Jazzfestival runder et halvt århundre. Festskriftet Ut Av Det Blå tar kronologisk for seg festivalens historie, er lettlest og morsom, men også tidvis overfladisk og resymerende.

Devendra Banhart & The Grogs, Rockefeller 30. juni

Selv om han har klippet seg og barbert bort det meste av skjegget, så beviste Banhart at han ble et ikon av helt andre grunner enn akkurat disse tingene.

Nisennenmondai, Mono 3. juli

Intet ekstranummer, null publikumsfrieri og ingen kort vei til nødutgangen for et høyt kroppstemperert og fullt Mono. Oslo-sommeren blir neppe bedre enn dette.

Sonar by Day, Sonar by Night

Siouxzi Mernagh har tatt turen til Sonar, festivalen for avansert musikk i Barcelona, og har fulgt brødsmulene til musikkens fortid, nåtid og fremtid.

Visual Adventures of Sonar

Sonar kunne også by på et finfint filmprogram, og Siouxzi Mernagh har snakket med regissøren av Sonar-filmen, Finisterrae - Sergio Caballero.

Festspillene i Nord-Norge

Groove har besøkt Harstad og rapporterer fra konserter med Jan Garbarek, Jaga Jazzist, Vidar Vang, Sidsel Endresen og Håkon Kornstad.

Intervju: Kvelertak

- Det er utaktisk å kle seg naken når man spiller live, for da får man badetiss! I hvert fall hvis vi skal tro Kvelertaks Erlend Hjelvik.

Havresekken #2, Blå 16.06.2010

Andre runde av det spennende konsertkonseptet Havresekken kunne by på et ekstremt varierende program. Se bildene fra kvelden på Blå her!

Rastløs #14: Le Man Avec Les Lunettes

Italiensk tweepop? Neida, vi tøyser ikke med deg. Le Man Avec Les Lunettes er noe av det triveligste vi har vært borti, og det var derfor stor stas da de kom på besøk og spilte en låt for oss. Sjekk her!

Intervju: Le Man Avec Les Lunettes

Vi har snakket med de italienske indiepopperne om en uhelbredelig skandinavisk tiltrekning og den evige jakten på den litt uperfekte perfekte poplåten.

Rastløs #13: Therese Aune, Moddi & Einar Stray

Therese Aune, Moddi og Einar Stray gjør seg klar til sommerens trippelkonserter på Volumfestivalen og Trænafestivalen. Vi ble med den magiske trioen på øving, og ble servert en lekkerbisken av en låt.

Modulert Grand Prix, Gamle Logen 29. mai 2010

Det finnes en Grand Prix fest for folk som ikke liker Grand Prix, og den er nesten like ekstravagant som originalen. Modulering vil aldri bli det samme igjen.

Intervju: Owen Pallett

Owen Pallett stod for en av de største overraskelsene på Infernofestivalens program tidligere i år, og denne uken står Bergen for tur. Vi har pratet med den canadiske indiehelten.

Rastløs #12: Stereo Total

Stereo Total er ikke helt som andre band, og leverte ikke bare det som vel må være tidenes Kraftwerk-cover, men også den desidert morsomste episoden av Rastløs til nå.

Built To Spill & Dinosaur Jr, Rockefeller 28. mai 2010

Over tre timer med to av 90-tallets viktigste støttespillere for annerledesungdommen, og over tre timer med fornøyelige påminnelser om at noe kan vare evig.

Rockfest #2, Blå Rock 28. mai 2010

Strålende finale av The Cynics, som rystet hele sjappa da antifestivalen Rockfest satte punktum for i år.

Intervju: Stephen O'Malley

Æthenor er i ferd med å avslutte sin residens på Blå med konsertserien Tryptikon, og vi tok med oss Stephen O’Malley en tur i parken for å ta en prat.

Intervju: Blood Command

Debutalbum, musikkjournalister, festivalsommer, dubstep og ikke minst Per Gessle - Groove slo av en prat med plateaktuelle Blood Command etter slippfesten i Oslo.

Årabrot + Altaar, Blå 20. mai

Altaar og Årabrot kjørte en splitgig på Blå, til anerkjennende nikk og ellevill begeistring blant de fremmøtte.

Rockfest #1, Blå Rock 20. mai 2010

Memphis-style da Jack Oblivian headlinet første kveld av antifestivalen Rockfest i Tromsø.

Modulert Grand Prix 2010

Alt er nå klart til et indiestjernespekket show i ærverdige Gamle Logen, og vi har snakket med fjorårets vinner Håkon Kornstad, samt en av initiativtakerne, Kjetil Bjørke. Les mer her og vinn billetter til showet!

Rastløs #11: Center Of The Universe

Vi fikk med oss Center Of The Universe ut i det fri, og de fremførte den aller første instrumentallåten i Rastløsserien vår.

Intervju: Knuste Ruter

Punk i 2010 kan by på utfordringer man ikke trengte å bekymre seg for i 1980, og det har ikke vært helt problemfritt for Knuste Ruter å gi ut sitt debutalbum.

Rastløs #10: Grand Island

Vi tok med Grand Island til de fagre breddene av Akerselven i Oslo for å feire den tiende utgaven av Rastløs. Dette vil du ikke gå glipp av!

Konsert: Veronica Maggio

Kroa i Bø 6.mai: Semesterets siste konsert på Kroa ble ikke den store avslutningen jeg hadde håpet på, skriver grooves Bø-korrespondent.

Kashmir, John Dee 6. mai 2010

Kanskje er den nyeste platen bare et blaff av dårlig form, for på John Dee var Kashmir i storform og sjarmerte med sin fremtoning og gode humør.

Prognissekonger: Serena Maneesh + Jaga Jazzist, Rockefeller 6. mai

Rock er tøffere enn jazz. Jazz er mer sofistikert enn rock. Skal vi fremdeles følge fordommene, er dette det som skiller Serena Maneesh og Jaga Jazzist.

Editors, Rockefeller 4. mai 2010

Overdramatisk frontfigur, puslete gitarist, stressende bassist og en til tider overflødig trommis - dog noen fine øyeblikk ble det utrolig nok likevel.

Akron/Family, Garage Oslo 1. mai 2010

Variert og varierende - og ikke lett å forholde seg likegyldig til. Det var ikke akkurat full fest på Garage, men tidvis god stemning og flere høydepunkt.

A Place To Bury Strangers, Garage Oslo 30.4.10

Noise-bandet fra New York overøste Garage med støyrock etter alle kunstens regler.

Kollwitz + Quiritatio, John Dee 28.04.2010

Kollwitz fortsatte feiringen av det suverene debutalbumet med konsert på John Dee, og fikk eksklusivt besøk av Quiritatio som spilte sin aller siste konsert. Se bildene her!

Rastløs #9: Cold Mailman

Her er enda et Bodø-band som du ikke kommer til å få nok av. Mens vi venter på deres andre album, dro vi på besøk for å høre en smakebit.

Intervju: Hunx And His Punx

- Å herregud så dårlig det er! Groove ble med under homoprinsens første møte med Grand Prix, og sleit med å holde hendene hans over buksekanten.

Noah And The Whale, Parkteatret 22.04.2010

Fire eller fem, glad eller trist, eller bare melankolske og folkete indierockere – Noah And The Whale er godt på vei til å ta steget opp blant de beste.

Rastløs #8: Nils Bech

Nils Bech slapp denne uken sitt etterlengtede debutalbum og har innfridd alle forventninger. Det gjorde han også da vi fikk han til å bli med på Rastløs.

Spilleliste: How To Make It In America

Hvordan overlever man egentlig i en by med ekstreme forskjeller mellom rik og fattig? Serien How To Make it In America gir deg svaret. - Vi gir deg lydbildet.

Intervju: Nive

Hun samarbeider med Howe Gelb og Montreal-scenen, kommer fra Grønland og er en av de nydeligste stemmene du vil høre i år. Møt Nive.

Novafest 2010

Årets Novafest ble rammet av en rekke kanselleringer – paradoksalt var bare en av disse grunnet Islands vulkanske aktivitet.

Bildeserie: Lindstrøm & Christabelle

Lindstrøm & Christabelle begynte oppseilingen mot årets festivalsommer på Parkteateret i Oslo. Her kan du se bilder fra lørdagens konsert.

Mos Def, Rockefeller 10 april, 2010

Enmannsshow fra Mos Def, som hadde mye godt på papiret, men rotet bort potensialet ved å forsøke å gjøre "alt" på en gang.

Rastløs #7: Sarah Blasko

Hun er en av Australias største popstjerner, men et ukjent navn andre steder. Nå er hun på sjarmoffensiv rundt om i Europa, og sjarmerte oss i senk da hun sang for oss. Se video her!

Daniel Johnston, Rockefeller 09.04.2010

Overorkesterert og bortgjemt ble Daniel Johnstons visitt en gedigen skuffelse.

Inferno Metal Festival 2010

Paulo Velasquez denger til vanlig løs på trommene i Turdus Musicus og lager smooth elektropop med F.A.C.E. Nå også gjesteskribent for groove.no, les om hans opplevelse av Inferno her.

Rain Machine, John Dee 06.04.2010

TV On The Radios Kyp Malone har gjort det uunngåelige, men det er egentlig lite som skiller Rain Machine fra en eneste stor og slitsom indierunk og noe riktig så fint noe.

Bildeserie: Inferno Metal Festival 2010

Den tiende utgaven av Inferno Metal Festival ble avholdt med mengder av metall, hår, blod og liksminke i påsken, og her kan du se stort bildegalleri fra herligheten.

Rastløs #6: Times New Viking

Få band har greid å gjøre en greie ut av å høres så skranglete og bråkete ut, derfor er vi ekstra glade for å vise dere Times New Viking slik du aldri har hørt de før.

Stein Torleif Bjella, Parkteatret 25. mars

Flott levert fra nasjonens beste låtskriver, som ga oss hele Heidersmenn og ferske smakebiter som lover godt for den kommende oppfølgeren.

Rastløs #5: The Megaphonic Thrift

De har gitt ut en av årets beste skiver med debuten Decay Decoy, og tonet det hele ned noen hakk da de fremførte en av låtene akustisk for oss.

Motorpsycho & Supersilent, Vossajazz

Hva får en når en samler to av landets fremste premissleverandører av det kompromissløse, sammen på én scene? En to timers flytur, full av turbulens.

Motopsycho & Supersilent, Rockefeller 27. mars

Vannsikker konsertoppskrift til tross, denne bandkoblingen beskrives best som super-Motorpsycho.

The Magnetic Fields, Rockefeller 25. mars 2010

Det er vanskelig å ha store forventninger til en sånn konsert, men det var desto lettere å forlate Rockefeller med en usedvanlig herlig tilfredshet.

Intervju: Zeromancer

Voksenpop er blant de verste uttrykkene som finnes, Zeromancer gjør et poeng ut av det å holde seg så langt unna det som overhodet mulig.

Rastløs #4: Lucy Swann

En av landets ferskeste popyndlinger, Lucy Swann, ble med groove.no på en liten tur, og sannelig tok hun ikke en trall på veien!

Navigators, Rockefeller 19. mars

Det er deilig å se et stilsikkert, dresskledt og godt voksent rockeband, som ikke er så opptatt av allverdens trender.

Tindersticks, Rockefeller 15.03.2010

Stemningsfullt og behersket fra Tindersticks, som gav mandagspublikummet det de kom for.

The Antlers, Blå 15. mars

The Antlers fremførte den kritikerroste Hospice og vekket følelser man frykter og helst vil ignorere.

groove i Wimp

Wimp er lansert og groove er med på laget. I tiden fremover kan du følge samarbeidet i begge kanaler.

The Bloody Hollies, Blå Rock 10. mars

No nonsens, no bullshit, og en kraftfull oppvisning i at klassisk rock'n'roll selvsagt duger i massevis.

Rastløs #3: Bare Egil Band

Plateaktuelle Bare Egil Band tok groove.no med på tur i skogen for å spille en låt for oss. Se resultatet her i tredje del av vår Rastløs-serie.

Yeasayer, Rockefeller 06.03.2010

Fest på lokalet med Yeasayer som tross elendig lyd og blodtørste publikummere gjorde seg fortjent oppmerksomheten.

FM Belfast + Retro Stefson, Blå 06.03.2010

Selvfølgelig blir det fest når en gjeng islendinger står i bare underbuksa og danser så rart de bare kan til tøysete og catchy elektropop.

PELbO, Mono 03.03.2010

Friskt fra fuzzjazzerne i PELbO, som tross sitt ambisiøse utgangspunkt snubler mindre enn forventet.

Beach House, Parkteatret 28. februar 2010

Etter å ha sett the Wire skulle du ikke tro at slike saker kom fra B-more.

Rastløs #2: Dag För Dag

Dag För Dag var på besøk i hovedstaden i helgen, og vi inviterte de til å spille en låt for oss. Det ble selvfølgelig griselekkert - se video her!

Intervju: Navigators

Den smale stien føltes kanskje ekstra smal mandagen etter by:Larm, vi møtte Trond Andreassen og var slitne sammen en liten stund.

by:Larm 2010

Musikkbransjens største feiring av seg selv er over, og igjen posisjonerer by:Larm seg som det viktigste stedet for ny musikk, både for presse og publikum.

Intervju: Efterklang

Efterklang har ingen hits, ingen skandaler, ingen overskrifter og ingen fancy musikkvideoer. Men lager gode album alikevel.

Intervju: Hafdis Huld

Hafdis Huld har gjort stor suksess i hjemlandet Island, men er foreløpig en velbevart hemmelighet i Norge. Nå vil hun erobre verden, fra Facebook.

by:Larm 2010: Seminarer

Opphavsrett, musikkblogger, Wimp og veldedighet var blant sakene som sto på agendaen da by:Larm inviterte til debatt og foredrag i forbindelse med årets festival.

Intervju: Mhoo

Mhoo tok by:Larm med storm og imponerte både publikum og kritikere. Selv mener de at alderen gjør de bedre rustet til å takle fremtidige utfordringer.

Rastløs #1: Monzano

Vi inviterte det flotte Oslobandet Monzano til å spille en låt for oss som en del av vår nye videoserie, Rastløs.

8 kjappe: Nils Bech

Nils Bech og Bendik Giske som oppvarming for Bruce Springsteen? Det hadde vært noe det. Men først er det by:Larm som gjelder.

8 kjappe: Jack Dalton

Det har blitt en knallstart på året for de by:Larm-klare Zoom Urørt-vinnerne Jack Dalton.

Intervju: Adam Green

Faren til Adam Green er definitivt ingen hipster, men det kan godt være at han er det selv. groove møtte Green og snakket om hipstere, kjekke mannestemmer og mikrofonstativhumping.

Intervju: Japandroids

Groove tok en prat med Japandroids om tekstene deres, det omveltende punktet i karrieren, og om Pitchforks hegemoni.

8 kjappe: Pica Pica

Det kan hende at by:Larm-aktuelle Pica Pica må gå rundt med solbriller hele tiden om ikke så alt for lenge.

Mew, Sentrum Scene 13. februar

Mew sviktet ikke sine norske fans, det ville de aldri ha våget.8 kjappe: Kollwitz

Hva er forskjellen på Kråkesølv og Mariah Carey? Vi har snakket med det by:Larm-aktuelle Bodø-bandet Kollwitz.

Navigators, Blå Rock 13. februar

Trond Andreassen er tilbake. I front av Navigators balanserer den tidligere spydspissen i Ricochets mellom rå kraft og vindskeiv tristesse på praktfullt vis.

8 kjappe: Pow Pow

Pow Pow ser frem til en tredagers fest på by:Larm, og er klare for å gi ut den beste norske plata siden Long Day's Flight 'Till Tomorrow.

Intervju: Joddski

Tungtvann-helten Joddski slipper ny plate på mandag, men er for øyeblikket mest kjent fra Det Store Korslaget- hvordan er dette mulig?

Laura Veirs, Mono 8. feb 2010

Store mager og stor musikk. Baby Veirs må ha gode dager i mammas mage.

Oslo vs. Trondheim

grooves uhøytidelige kåring av den beste musikkbyen i Norge er her, kun basert på samleplater fra Oslo og Trondheim.

8 kjappe: Blood Command

Snart albumklare og by:Larm-aktuelle Blood Command tviler på at Nickelback noen gang kommer til å lage verdens feteste plate.

8 kjappe: Munn Til Munn Metoden

Elektronika-duoen Munn Til Munn Metoden håper på veldig mange sprell og high-fives under årets by:Larm.

Parallell Label Night, Nasjonal Jazzscene 06.02.10

Bugge Wesseltoft er månedens musiker hos Nasjonal Jazzscene, og stiller både som utøver og kurator. Denne kvelden presenterte han etiketten Parallell med Erik Nylanders Orkester, Lekverk og Bugges Organ Club.

8 kjappe: Izakaya Heartbeat

by:Larm-aktuelle Izakaya Heartbeat håper på mange konserter, mange scener, mange byer og mange land i 2010.

8 kjappe: Denga Denga

Ordknappe Denga Denga mener de er en dårlig bevart hemmelighet, og gleder seg til å se og bli sett på by:Larm.

Hjaltalín, Revolver 03.02.10

Utenfor blåste snøen vannrett. Inne på Revolver var det popfest med ett av Islands aller mest spennende band akkurat nå.

Ulver, Parkteatret 01.02.10

At Ulver plutselig bestemte seg for å bli et liveband er kanskje en av de beste idéene i norsk musikk noensinne.

The Fleshtones: Legender i anmarsj

The Fleshtones starter sin Blast of Cold Air-turne denne uka. Espen Rønning guider oss gjennom bandets historie.

8 kjappe: Death By Unga Bunga

Death By Unga Bunga overlater sutringen til de over 30, men har ikke tenkt å gå med Donkeyboy-bukser av den grunn.

8 kjappe: Razika

De unge damene fra Bergen har funnet sitt eget lydbilde, og vil til Jamaica for å vise det frem. Første stopp på veien er by:Larm.

TIFF 2010

20-årsjubilanten Tromsø Internasjonale Filmfestival med ny publikumsrekord, groove oppsummerer fra en uke med godbiter for øye og øre.

Brett Anderson, Parkteateret 29. januar

Mannen er langt fra kjedelig, men det samme kan dessverre ikke sies om musikken.

8 kjappe: Forza

Bergenske Forza er en kulturell eksplosjon som synes det bør bli større fordeling av penger mellom profesjonelle og amatører i musikkbransjen.

Ian Brown, Rockefeller 27. januar

En av britpopens fedre, tidligere vokalist i Stone Roses, Ian Brown, gjestet Rockefeller. Som forventet en konsert på det jevne, dog med et påkrevd høydepunkt.

8 kjappe: Kathinka

Bergensbandet hater penger, men vil gjerne gi ut noe i år som kan indikere på at "Kathinka var her".

Decennium Horribilis

grooves Magnus Kjærstad mener Radiohead skapte albumet som definerer 00-tallet.

Intervju: Wig Wam

Vi har snakket med det ukule bandet Wig Wam om gårsdagens lutefisk, baller og kvalitet som alltid vil seire.

Labelfokus: Prisma

Fra arkivene på Henie Onstad: Kåre Kolberg - Nova og Ingar Zach & Andreas Meland - Music for Tinguely.

Shining, Blå 20. januar

Blackjazz ble bekreftet som et landemerke i norsk musikk med en skremmende knall konsert denne lille uskyldige onsdagskvelden.

The Samuel Jackson Five, Hulen 20. januar

The Samuel Jackson Five er ett av de norske banda som aldri får den oppmerksomheten de fortjener. På Hulen viste de muskler, med en voldsom dynamikk og fine melodier.

Intervju: Per Ivar Jensen

Multikunstneren med konsert og visning av samlet filmproduksjon på TIFF. Groove har snakket med Jensen om film, punkrock og ny plate.

8 kjappe: Therese Aune

Therese Aune er klar for å ta Nord-Norge med storm, bare hun har en god porsjon flaks.

8 kjappe: Altaar

Altaar har ingen tro på å kunne nå det kommersielle markedet, men spiller allikevel for å bli hørt i både inn og utland.

8 kjappe: Moddi

Moddis mål for 2010 er ikke nødvendigvis å leve av musikken, men simpelthen å kunne bo i den.

Konsert: All Ears vorspiel

Dokkhuset, Trondheim 13. januar: - Festivalen viser en rørende omtanke for de av oss som er geografisk hemmet, rapporterer grooves Thor-Eirik Johnsen i denne omtalen.

8 kjappe: Pony The Pirate

Slår Pony The Pirate gjennom internasjonalt vil de fortsette å lage nye deilige låter, selv om det aldri blir nok til å kjøpe hytte formet som en gitar.

Rockettothesky + Hanne Hukkelberg, Rockefeller 8. januar

To av landets mest unike kvinnelige artister på samme kveld ble veldig stas, og en veldig selvfølgelig og fornøyelig åpenbaring.

Psykisk kan du være sjøl

Fra kjelleren og opp i lyset. Grooves Magne Johnsen starter nytt tiår med Stein Torleif Bjella og Heidersmenn på øret.

Bok: Krautrock. Cosmic Rock And Its Legacy

En fin introduksjon til fenomenet krautrock, hvor de vanskelige problemstillingene blir berørt, forsøkt forklart, men aldri gått virkelig i næringen.

24. desember: Øyafestivalen

Ho-ho-ho. groovenissen spanderer bort Øyapass til en snill grooveleser.

23. desember: Pstereofestivalen 2010

Vi fortsetter å dele ut festivalpass, og denne gangen er det Trondheims stolthet, Pstereofestivalen, som står for tur!

22. desember: Trænafestivalen 2010

Lyst på gratis pass til landets mest idylliske musikkfestival? Klart du har! Nå har du sjansen!

21. desember: Inferno 2010

Inferno feirer ti år med mørklegging av påskfeiringen i hovedstaden, og i dag kan du stikke av med et festivalpass til herligheten!

20. desember: Novafest 2010

De hadde et av de flotteste programmene i år, og det er ingen grunn til å tro at 2010 blir dårligere. Vinn deg et festivalpass her!

19. desember: Vinn Nernes/Skagen LP

Herlig innpakning og minst like herlig innhold - Du kan vinne deg et eksemplar av monsteret Ad Undas her!

18. desember: Utarm-spesial

Riktignok ikke juleplater dette, men timingen av utgivelsen stemmer bra for gjennomførte og entusiastiske hyllester til også de mørkere sidene av tilværelsen

17. desember: Konsertåret i bilder

Det har vært så mange supre konserter i år at det har nesten vært uvirkelig. Fotograf Håland tar et tilbakeblikk på høydepunktene.

16. desember: Last Train

Kan fem dager på rad på Last Train friste en av våre lesere? Tenkte det. OPPDATERT: Vinner trukket.

15. desember: Merzbow

Merzbow returnerer til Oslo, denne gangen for å støye på Blå slik få har gjort det før han. Vinn billetter her!

14. desember: London Calling

Revolt, paranoia og pur rock’n roll: Vi minnes at det i dag er 30 år siden The Clash utga sitt mesterverk London Calling.

Regina Spektor – Rockefeller, 10. desember

Det var duket for jentenes aften da russisk-amerikanske Regina Spektor inntok scenen på Rockefeller.

The Very Best, Blå 12. desember

Bandet uteble, men med rytmer og dansetrinn de færreste kan matche ble det hett på Blå. Og skikkelig god stemning.

13. desember: The Low Frequency In Stereo Gavepakke

Haugesundsbandet The Low Frequency In Stereo har gitt ut et av årets og tiårets beste album med Futuro - Vinn CD og t-skjorte her!

12. desember: Tiårets Beste Album

Grooves redaktører og skribenter har stemt frem tiårets 20 beste norske og 20 beste internasjonale album. Og vi har trukket vinner av platedryss.

11. desember: Platedryss

Musikkoperatørene er blant landets ledende plateselskap på norsk musikk. Og vi har trukket metall-vinnere.

10. desember: Platedryss: Metallpakke

Bak dagens luke skjuler det seg en fet pakke med hard og mørk musikk.

9. desember: Intervju: Fuck Buttons

Over to plater har britiske Fuck Buttons forsøkt å gjenskape 90-tallets grunge-scene. Begge gangene har de mislykkes.

8. desember: Vinn: Obliteration

Hva med litt deilig pest og fordervelse i ørene i adventstiden? Vinn Obliterations album Nekropsalms her! Og vi har trukket vinnere av Norah Jones.

Tortoise, Rockefeller 4. desember

Et godt eksempel på at det ikke går an å bare lene seg på en solid backkatalog, det skal mer til for å skape en solid konsertfølelse.

Wavves, Garage 4. desember

Med gamlebandet til Jay Reatard i ryggen avså Wavves en halvtime med shitgaze og hasjprat.

7. desember: Vinn: Norah Jones

I dag spanderer vi en splitter ny plate med Norah Jones. Og vi har trukket vinnerne av gårsdagens konk.

Harmony Rockets, Garage 3. desember

Mercury Revs sideprosjekt Harmony Rockets skulle gjenskape en fjorten år gammel jam i Oslo. Den ble gjenskapt i tid, ikke eksperimentelt.

5. desember: Intervju: St. Vincent

St. Vincent hadde ikke sovet ordentlig på mange uker, men vi møtte henne til en prat om musikk, garderobefasiliteter og ikke minst skumle vampyrer.

The Sonics, Rockefeller 2. desember

The Sonics er kanskje blitt gamle og grå, men garasjerocken deres fra 60-tallet, den lever fortsatt i beste velgående.

6. desember: Platedryss

Bak dagens luke i kalenderen skjuler det seg en platepakke fra Tuba, full av godsaker.

4. desember: Angstfylte solskinnsdager

To skiver hvor angsten er fylt til randen, samtidig som den er gjemt i detaljene og fremstår som en lekker rød tråd. Et hjertelig velkomment gjenhør. PS: Vinnere av Doherty-konk er trukket.

Serena Maneesh, Garage 2. desember

Noen konserter har en sånn effekt at man føler man må gjøre noe utenom det vanlige for å følge den opp på et vis.

3. desember: Gavedryss: Pete Doherty

I samarbeid med EMI spanderer vi bort noen syvtommere - og vinnere av DumDum er trukket.

2. desember: Gavedryss: DumDum Boys

Vi deler ut signerte eks. av DumDums ferske skive.

1. desember: Gay Against You

Da Gay Against You nå sier takk for seg vil et par veldig mennesketro roboter ta deres plass og lage ekstremt viktig popmusikk.

Golden Silvers, Blå 1. desember

Det er fullt mulig å ha det gøy uten gitarer, og det går an å spille bass på like fint vis som man drikker te.

The Raveonettes, John Dee 29. november

Kutt ut sutringen om at Whip It On var karrierehøydepunktet og begynn å følg med på The Raveonettes igjen - de har nemlig aldri vært bedre.

The Germs, Garage, 29. november

Både høyt og lavt på scenen fra The Germs, som muligens ble overskygget av en ”Fucking awesome" Euroboy.

Port O'Brien, Parkteatret 27. november

Port O’Brien leverte en konsert som gikk fra et stort gjesp, via en låtramponering, til noen virkelig store øyeblikk.

Grizzly Bear/St. Vincent, Rockefeller 25. november

Med album mer smittsomme enn pandemien skulle man tro at det lå an til årets konsertkveld, det synes jeg ikke at det ble.

Intervju: Yo La Tengo

Groove snakket med Yo La Tengos Ira Kaplan om mainstream suksess, 25 år som band og hvordan de lever og puster musikk.

jj, Blå 20. november 2009

En festkveld med dansing og bratt flaskeføring, men med litt skuffende show av elektropopperne fra Sverige.

John Olav Nilsen og Gjengen, Rockefeller 21. november

De er kanskje Norges beste band på plate akkurat nå, og muligens et av Norges beste band på scenen også.

Yo La Tengo, Cosmopolite 15. november

Ellevill feiring av YLTs eminente katalog. Det var til inspirasjon, frustrasjon og fascinasjon, men aller mest var det et minne for livet.

Fri Resonans 2009

Vår mann gjennomgikk tre dager med såkalt vanskelig musikk, og har allerede begynt å glede seg til neste år.

Intervju: Magenta

Groove har snakket med turnéklare Magenta om Twitter, The Unholy Trinity og gotiske inspirasjonskilder.

Kråkesølv, Mono 12. november

De har en usannsynlig appell som vanligvis bare ville sjarmert ho mor, men det var kollektiv hjertesmelting på gang i et smekkfullt Mono.

Ved frifolkens endestasjon

Devendra Banhart og Espers har gitt oss nye plater. Det er ble vel ikke akkurat den oppturen vi kunne håpet på.

Tinariwen, Cosmopolite, 7. november

Oslo World Music Festival: Tinariwen med en konsert som engasjerte og virkelig ga folk en opplevelse.

Tony Allen, Parkteateret, 6. november

Oslo World Music Festival: All tvil til side, snart 70 år gamle Tony Allen har fremdeles evnen til å frembringe rytmisk trampeklapp hos publikum.

BLK JKS, Blå, 7. november

Oslo World Music Festival: Spennende norgesdebut fra BLK JKS, som til tider ble mer en jamsession enn konsert.

Interview: Eva’s Milk

groove har snakket med det italienske bandet Eva's Milk, som fremdeles nok er ukjente for de fleste.

Isis & Dälek, Betong 3. november

Støy, metall, ambient, hip-hop, samples og postrock var noe av det som ble servert på et nært fullsatt Betong. Kaos? Helt klart! Heftig? Absolutt!

Bok: Norsk Rocks Historie

Tre norske musikkjournalister forteller norsk rocks historie på 400 sider. Resultatet er omtrent like overfladisk som det høres ut.

Motorpsycho, Sticky Fingers 30. oktober

Motorpsycho demonstrerte rockemuskler i Göteborg, og er mer potente enn på lenge på sin jubileumsturné.

Intervju: No Age

Vi snakket med kongene av støypop om bandets skjulte sider, folk utkledd som bjørner og den fryktelig rare låtskrivingsprosessen deres.

Antimusikk og krigsmetal

Lasse Marhaugs Pica Disk med to ferske sjutommere. Vi har sjekket dem ut.

Next Life & Haust, John Dee 28. oktober

De to karakteristiske bråkmakerne inviterte til en hard og brutal filleristing av samtlige oppmøtte på John Dee.

Intervju: Jenny Wilson

En åpenhjertig Jenny Wilson prater ut om fremtidsplanene, hvordan Karin Dreijer var som platesjef, og ikke minst hvordan hun ble en sin egen lykkes smed.

Bok: How the Beatles Destroyed Rock 'n' Roll

Selv om tittelen er misledende har Elijah Wald skrevet en original og kontroversiell bok om amerikansk popmusikk.

Intervju: The Drones

Trommisen ville skyte seg selv og gitaristen drakk whisky som vann. Vi møtte The Drones i selvdestruktivt modus.

Fire! Sound of Mu 26. oktober 2009

Entusiastisk svensk trio med engasjerende triokraft slo fra seg på Løkka sist mandag.

HEALTH, Parkteateret 23. oktober 2009

Drivende, støyende og vakkert. En innertier.

Konsert: Sivert Høyem

Driv 21. oktober: Ingen månelanding, men likefullt en fin start for Sivert Høyem som soloartist.

Datarock, Rockefeller 19. oktober

Kombinasjonen av et Datarock på rutineoppdrag og et feilslått visuelt oppsett resulterte i en tidvis pinlig konsertopplevelse.

Nye droner

To utgivelser på Kranky sier noe om både dronemusikkens røtter og tilstand anno 2009.

Intervju: Dag För Dag

Søsknene i Dag För Dag snakker om det kommende debutalbumet og hvordan musikken har gitt svar på mange små og store spørsmål.

Festival: Countryfest

Blå Rock 16. oktober: En av årets fineste konsertkvelder, der The Handsome Family strålte og suverene Stein Torleif Bjella skapte øyeblikk av pur magi.

Konsert: Earth Died Screaming

En hyllest til det aldrende ikonet Tom Waits står for konserthøstens foreløpige høydepunkt i Bø i Telemark.

Neon Råte #2: Nobunny, Funhouse, 14.okt.

Animalsk eksibisjonisme med herlig komisk timing ble fremført i god punktradisjon, og det var vanskelig å ikke la seg rive med.

Når himlen åbner sig

Intervju med den plateaktuelle nordatlantiske sangfuglen Guđriđ Hansdóttir.

Metaforerne på bordet

Intervju med den albumdebuterende danske singer/songwriter Frank Florczak.

Intervju: Late of the Pier

Vi snakket med de fire britiske ungguttene om alt fra innavl og tenner, til Mariann Thomassen og fremtidsplaner.

Times New Viking, Revolver 9. oktober

Hvis det var ett band som skulle kunne utnytte kjelleren på Revolver til det fulle, så var det ikke overraskende at det ble Times New Viking.

Julie Doiron, Mono 12. oktober

Den canadiske singer/songwriteren Julie Doiron bergtok Mono med en sjarm og et låtmateriale som lå over all forventing.

Oslo Underground Thrashfest

Oslo underground thrashfest ble for første gang avholdt denne helga. Seks band skulle i ilden i tillegg til både film og quiz. Fullstappet program på et ikke like fullstappet Elm Street.

Wire, Garage 5. oktober

Garage Oslo 5 år: Selveste Wire fikk avslutte et flott jubileum på Garage, og de gamle heltene leverte varene.

Intervju: Camera Obscura

Camera Obscura om livet som et nesten perfekt band, Phil Spectors rolle som galing og Berry Gordys oppsiktsvekkende gode form.

Anal Cunt, Elm Street 3. oktober

Det blir ikke stort mer politisk ukorrekt enn dette, og selv om man kan ha et snev av dårlig samvittighet når man ler, så er det ustyrtelig morsomt iblant.

Malcolm Middleton, Garage 4. oktober

Garage Oslo 5 år: 'So, it's Sunday, right? Well, you look a bit rough.'

Buzzcocks, Garage 3. oktober

Garage Oslo 5 år: Buzzcocks leverte en konsert som ikke bare beviste at de har et låtmateriale som så absolutt har tålt tidens tann – de har om mulig låter som nesten bare har blitt bedre med årene.

120 Days, Garage 2. oktober

Garage Oslo 5 år: En av de heftigste konsertene så langt i år – 120 Days har langt fra kastet bort tiden mens de har vært ute av søkelyset.

Enslaved, Garage 1. oktober

Garage Oslo 5 år: En god miks av nytt og gammelt gjorde at det ble en hyggelig kveld i kjelleren på Garage.

bob hund, Betong 1. oktober

De er animerte og elegante, hysterisk morsomme, kledelig kjepphøye og med et arsenal av låter som er ensbetydende med kalas.

The Drones, Garage 30. september

Garage Oslo 5 år: The Drones er et band som turnerer alt for mye for sitt eget beste. Og uansett hvor mye de gir, så begynner dette faktum å snike seg opp til overflaten.

Ekkofest 2009

To av grooves journalister hadde noen heftige kvelder i Bergen under årets Ekkofest. Her kan du både se og lese hvorfor.

The Blue Moment av Richard Williams

Den britiske musikkjournalisten Richard Williams har skrevet bok om et av jazzens viktigste album, men glemmer å samle trådene mot slutten mener vår anmelder.

Doghouse Roses/Willard Grant Conspiracy, Betong 25. september

Glitterhouse-legendene Willard Grant Conspiracy gjestet Oslo med både fele og sag til en kveld som fremsto som et melankolsk soundtrack til høsten.

Jeremy Jay, Funhouse 25. september 2009

Intimkonsert med Jeremy Jay bød på sterkt låtmateriale, men dessverre hadde alt for få tatt turen denne gangen også.

Reza Aghamir, John Dee 23. september

En autoritær og mektig regi ble fremvist av Reza Aghamir over sitt ensemble denne aftenen, det ble nesten for mye.

Efterklang, Chateau Neuf 23. september

Danskene i Efterklang blir bare bedre og bedre for hver gang, og lader opp til nytt album for ny label med en ganske så magisk aften i Storsalen.

Høst #2

Mørke bygdedyr, melankolibyger og plaskende regn, men også krystallklar luft og fascinerende fugler. grooves Magne Johnsen er i høstmodus, og byr her på et soundtrack til årstiden.

Ekstranummer #42: Rockbestefar, en mann i sitt rette element

- Han kan ofte falle i tanker med et salig smil om munnen, rockbestefar, når han tenker tilbake på den gamle, gode tida da rocken var ung og verden var ny.

Konsert: Jesus Lizard

They don't make lizard like Jesus anymore. John Dee, 17. september 2009.

Bildeserie: Numusic 2009

Numusic feiret i forrige uke sitt 10års jubileum i hjembyen Stavanger. grooves fotograf bringer her sin rapport fra festivalen.

I Was a Teenage Satan Worshipper, Garage 11. september

Bandet med et av de mest fryktinngytende navnene på denne siden av 2000-tallet ga de få fremmøtte en oppvisning i trivelig og fengende elektro-/indiepop, som er så langt unna onde makter som en kan komme.

Christian Fennesz & Thomas Strønen, USF Sardinen 11. september

Visse musikalske konstellasjoner kan se bra ut på papiret, men kan mislykkes i møtet med publikum. Dette var tilfellet for Christian Fennesz og Thomas Strønen denne kvelden i Bergen.

Pilemil, Internasjonalen 10. september

Feiringen av Metronomicon-bandet Pilemils ferske og flotte plate, gikk dessverre ikke helt etter planen.

Intervju: Per Hägglund (Imperiet)

I forbindelse med den nylige utgivelse av den store Imperiet-boksen har grooves Frank Skoveng snakket med bandets Per Hägglund.

Deerhoof, Blå 7. september

Ingen har skranglet, støyet, vært mer gjennomført, kontrastfylte, søte og morsomme på en gang - og gjort en like bra jobb med det som Deerhoof gjorde på Blå denne kvelden.

Ungdomskulen, Betong 4. september

For et bortimot tomt Betong leverte Ungdomskulen en konsert som var litt skuffende, men som allikevel hadde et snev av uforløst potensiale over seg.

Konsert: Katzenjammer

Kroa i Bø/Bø Jazzklubb lørdag 5. september: Høyt tempo, sjarm, spilleglede, energi, stil og utstråling.

Nils Petter Molvær, Nasjonal Jazzscene 2. september

Med Nils Petter Molværs nye band fikk publikum i et stappfullt og utsolgt Victoria full valuta for pengene denne onsdagskvelden, sesongåpningen til Nasjonal Jazzscene.

The Walkmen, John Dee 2. september

Det er fortsatt Bows + Arrows som står for høydepunktene, men You & Me har gitt The Walkmen nye strenger å spille på som kler de ufattelig godt.

Dinosaur Jr, Rockefeller 30. august 2009

Intimt og brutalt publikumsfrieri.

Intervju: Kvelertak

Det er egentlig bare fryd og gammen å spille i et så barskt band som Kvelertak. Vi møtte bandet bak den brutale lyden, og oppdaget et særdeldes ydmykt og engasjert band.

La Coka Nostra/M.O.P, Rockefeller 27. august

Dette er bookinger vi trenger flere av i hovedstaden. M.O.P, La Coka Nostra, og god oppvarming. Dét er god stemning det!

Intervju: Izakaya Heartbeat

Vi møtte rockeorkesteret Izakaya Heartbeat i skogen, og tok de med oss enda lengre ut i skogen for å bli litt bedre kjent med bandet.

Pstereo 2009: Norskdagen

To flotte dager på Marinen i Trondheim er over, og nok en gang har man et knippe store øyeblikk å se tilbake på. Første dag var viet til norske band.

Pstereo 2009: Lørdag

Det ble mange godbiter på Pstereos andre dag selv om litt regn greide å lure seg ned, og selv om kveldens hovedrolleinnehavere hadde katastrofal lyd.

Festival: Notodden Blues Festival

grooves bluesmann har vært på Notodden Blues - her er hans rapport fra årets festival.

Intervju: Fever Ray

Karin Dreijer forteller åpent om debutskiva, opera og fødselen av sitt andre barn. Og ikke minst det å være alene.

Motorpsycho-debatten: I bakevja, mot strømmen

Morgenbladet har hengt seg på debatten om Motorpsychos LP-utgivelse, grooves Øyvind Adde gir sitt tilsvar her. Alt i alt koker denne debatten ned til et ja/nei-spørsmål, mener Adde.

Intervju: Blitzen Trapper

Etter mange måneder på veien og med noen få til foran seg møtte groove en tydelig sliten Eric Earley fra Blitzen Trapper.

Festival: Øyafestivalen 2009

groove dekker årets Øyafestival med daglige liverapporter, intervjuer og bilder. Denne artikkelen oppdateres fortløpende.

Intervju: Jonas Nielsen

Klubbøya-aktuelle Jonas Nielsen venter på at en engel skal ta tak i karrieren hans påtross av at han allerede har fått oppfylt sin største drøm.

The Strange Boys, Funhouse 7. august

Varmt, klamt og riktig så hyggelig da The Strange Boys fra Austin gjestet hovedstaden.

Ekstranummer #41: Verden - minus ett sekund

Hovde tar denne gang med leseren på litt skamløs mimring fra egen oppvekst, om husmorkonserter, Ønskekonserten og Radio Lux, teltliv, fest på lokalet, noen mytiske figurer som hørte på Zappa - og Kiss.

Audunbakken 2009

Drar du på festival i skogen i Odalen så kan det hende at de innfødte legger merke til at du ikke er en av de, og da har du noe å se frem til.

Intervju: Ida Maria

Verden er i forfall og en ny hippierevolusjon kunne kjapt ha startet på Roskilde, men istedet kunne vi danse og ha det gøy med Ida Maria

Intervju: Shugo Tokumaru

Mannen bak det lille mesterverket Exit kom endelig på besøk til Norge, og groove fikk tatt noen ord med han i Bergen.

Moldejazz 2009: Jaga Jazzist

Ingen store overraskelser å melde fra Jaga Jazzists minicomeback, men kollektivet holder seg til gjengjeld svært godt.

Black Milk, Blå 16. juli

Hva gjør en som egentlig ikke liker hiphop på konsert med Black Milk? Les om opplevelsen, spasmene og åpenbaringene her.

Moldejazz 2009: The Thing og Supersilent

groove fortsetter befaringen på Moldes friimprovisatoriske jazzscene.

Moldejazz 2009: Otomo Yoshihide 6 og Mary Halvorson 3

Tirsdag under årets Moldejazz befant groove seg foran de friimprovisatoriske scenene i programmet og fikk høre to konserter som både overrasket, imponerte og skuffet.

Moldejazz 2009: Atomic

Atomics konsert åpningskvelden på Moldejazz kunne ha et drag av rutinespill over seg, men bandet besitter udiskutabelt høye kvaliteter, skriver grooves utsendte i Molde. Vi følger festivalen dag for dag.

Roskilde 2009: Skuffelser

Roskilde har heldigvis flere høydepunkter enn skuffelser, men noen skuffelser ble litt for tunge å bære for grooves journalister.

Shugo Tokumaru, Revolver 8. juli 2009

Enkel pop, men servert med ny garnityr. Ydmykt, naivistisk og forførende, grooves utsendte vil ha mer!

Roskilde 2009: Høydepunkter

På en festival som Roskilde så er det nesten uungåelig at noen favoritter kan skuffe og andre ukjente kan overraske positivt. Her er grooves favoritter fra årets festival.

Marnie Stern, Cafe Mono 8. juli 2009

Stern bekreftet hva slags sceneformat som kler henne best på lille Mono i Oslo.

Roskilde 2009: Norske

Av rundt 170 artister så var det hele 13 norske i årets Roskildeprogram. Vi i groove fulgte med noen av de ekstra godt.

Intervju: Marnie Stern

Marnie Stern er kjent for å sprenge grenser med sin energiske og eksperimentelle musikk. Groove tok med seg hun og bassist Malia ut på Operataket for en prat om gitarviritouser, tekster og kjønn.

Bukta 2009

Tromsø, 2-4. juli: Kaldt i lufta, varme mennesker og et knippe konserter av veldig høy klasse. Bukta fortsetter å imponere med en festival som står frem som en av nasjonens aller beste, i alle fall for de som setter rocken høyest.

Bildespesial: Roskilde 2009

groove er på plass på Roskilde, og vil daglig legge ut bildeoppdateringer av festivallivet og ikke minst musikken.

Dodos, Revolver 2. juli

Etter glovarme dager med parkliv og gammal moro på Oslo Live, så mange frem til å komme ned i Revolvers svale kjeller for å nyte ung og forfriskende indie-folk fra California. Mange ble skuffet.

The Lucksmiths, Revolver 30. juni

Pur hygge med de avtroppende popyndlingene fra Australia, men det var allikevel noe variert materiale som ble vist frem.

Social Distortion, Rockefeller 30.juni

Bandets innovative dager virker over, og Social Distortion leverte et todelt sett med variende grad av hell.

Intervju: The Core & More

2. juli spiller The Core & More på Kongsberg jazzfestival. Vi møtte Espen og Vidar fra bandet som fortalte om besetningsutvidelsen, og musikalsk utvikling kontra tilbakeskuende tradisjoner.

Dengue Fever, John Dee 25. juni

Det sier vel kanskje sitt at et halvfullt John Dee maktet å nesten høres ut som et fullsatt Rockefeller.

Intervju: Like Rats From a Sinking Ship

Isn’t it funny that the bands with the most badass sounds and the freakiest liveshows are most likely to be the biggest sweethearts around?

Idle Warship, Rockefeller 12. juni

En spesiell aften med en av verdens beste rappere.

Intervju: Bygdin

groove har snakket med guttene i Bygdin, som nettopp platedebuterte for andre gang på rad, om produktivitet, bunader og hvordan Ådne Meisfjord lukter.

Ariel Pink's Haunted Graffiti, Blå 11. juni

Usedvanlig utadvendt, morsom, leken, fascinerende og tvers gjennom bunnsolid konsert fra den uforutsigbare lille mannen.

Black Lips, John Dee 9. juni

Hipster-hillbilliene var tilbake i Norge igjen, men magien uteble igjen for de unge og vanvittig kule rockestjernene.

På Med Ørene, Henie Onstad Kunstsenter 7. juni

groove var på endags musikkfestival på Høvikodden og fikk se mye fint og rart - se bildeserie her.

Intervju: Zeromancer

groove har tatt en liten gjennomgang med Alex Møklebust om kontraster, realiteter og urettferdigheter.

MSTRKRFT, Blå 29. mai

Referansesuppe og feststemning inne og ute på Blå denne lørdagen, hvor MSTRKRFT tok roret.

Labelfokus: Own Records

Europeisk label med amerikansk touch. Vi tipser om deres tre nylige utgivelser.

Ghostface Killah, Rockefeller 28.mai

På audiens hos en av hip-hopens fremste konger.

Chairlift, Blå 28.mai

Som først ut i Skandinavia fikk Oslo og Blå besøk av det Apple-hypa bandet Chairlift som leverte en fin og stemningsfull konsert.

Anna Järvinen, Victoria 27. mai

Med Dungen i ryggen sjarmerte Anna Järvinen jazzscenen i senk med sin lavmælte og elegante pop.

Nattjazz, dag 10 & 11: Anna Ternheim og In the Country

Nattjazz 2009 har gått over i historiebøkene, og de to siste dagene var innholdsrike. Her er to inntrykk fra de to siste dagene av årets Nattjazz.

Marissa Nadler, Revolver 28. mai

Marissa Nadler ville rette opp inntrykket fra sin forrige konsert her til lands, og hun besto prøven med glans.

Nattjazz, dag 9: Kvartettjazz og elektronikablues

På festivalens niende dag var det de neddempa musikalske uttrykkene som sto i fokus, uavhengig om det var snakk om pop eller jazz.

Nattjazz, dag 7 & 8: Worldmusic... og tilbake til jazzen igjen

Nattjazzens sjuende dag bød på dansbare afrikanske rytmer fra Oumu Sangaré, før dag åtte sendte nattjazzerne tilbake igjen til jazzen og improvisasjonen.

Nattjazz, dag 6: Miroslav Vitous – Ratko Zjaca Quartet

Nattjazzens sjette dag hadde bare en eneste konsert på menyen. Basslegenden Miroslav Vitous hadde funnet veien til Bergen, og satset på å kjede Nattjazz-publikummet i hjel.

Nattjazzz, dag 5: Vi roer ned...

Etter å ha holdt tempoet i høyeste gir i fire dager, ble Nattjazzens femte dag litt roligere. Men det betyr ikke at det ikke fantes musikalske høydepunkter, kanskje snarere tvert i mot.

Nattjazz, dag 4: Lattermuskler i fritt fall

Den første lørdagen under årets Nattjazz bød på en real trim for ansiktsmusklene, og skylden for det hadde samarbeidsprosjektet mellom Batagraf og Espen Beranek Holm og Are Kalvø: Pratagraf.

Intervju: The Intelligence

The Gluewave revolution: Amerikanske Intelligence er Norgesaktuelle med både plate og konsert.

Nattjazz, dag 3: Gitarer og feler

Nattjazz tredje dag bød på gitarmagi og hinsides strengelek fra Ola Kvernberg.

Nattjazz dag 2: Bestillingsverk og stepping

Nattjazzens andre dag inneholdt jazz, rock, improvisasjon og...stepping?

Nattjazz, dag 1: Norske storheter og nye konstellasjoner

Endelig er Nattjazz 2009 i gang. Den første dagen av jazzfesten i vestlandshovedstaden inneholdt både skuffelser og oppturer.

Death Jazz: OffOnOff + IPA, Mono 19. mai

Konservert jazz og utfordrende improv i hvert sitt hjørne på Mono viser tydelig hvor jazzundergrunnen står.

Runes grammofoner

Tre plateutgivelser fra The Last Record Company - strøkne i både form og innhold.

Konsert: Jarle Bernhoft

Stabbursgospel: Jarle Bernhoft med solokonsert på Gvarv i Telemark.

Helldorado, Funhouse 13. mai

Helldorado er ute med sin tredje langspiller og presenterte den for Oslo-publikummet på onsdag i et lokale som ødela mye for opplevelsen.

Sub Pop deluxe

To flotte reutgivelser fra Sub Pops nære fortid er nå gjort tilgjengelig.

Intervju: Howe Gelb

- Nå kan jeg endelig begynne å konkludere, sier Howe Gelb som har bikket 50. Men forutsigbar blir han aldri.

Le Corbeau/Maribel 9. mai, John Dee

Mye spenning var knyttet til Maribel og Le Corbeaus konsert på John Dee lørdag, men dessverre nådde de ikke helt de høyder som forventningene tilsa.

Devin the Dude, Rockefeller 8. mai

Yo! What's up? Oslo! Skål! – Verdens triveligste rapper tok turen tilbake til Norge.

Handsome Furs/Dag För Dag, Garage 6. mai

Handsome Furs sjarmerte mer enn noe annet, mens Dag För Dag leverte full pakke og overbeviste mest.

Intervju: Telemarkfestivalen 20 år

Telemarkfestivalen jubilerer i sommer. groove har tatt en prat med daglig leder Annette Winkelmann som blant annet mener at folkemusikkmiljøet ikke må lukke seg inne og bli en esoterisk gruppe.

Ekstranummer #40: Ed Noon løser hippiemysteriet

Hovde forfølger den glemte privatdetektiven Ed Noon gjennom New Yorks bakgater - her på jakt etter noe hippierask på slutten av 60-tallet.

Woven Hand, Rockefeller 1. mai

Woven Hand serverte fredag en dyster og religiøs åpenbaring som ville ha gjort selv den mest innbitte ateist gudfryktig.

Trail of Dead, Rockefeller 28. april

Dette ble faktisk enda bedre enn man kunne tillatt seg å håpe på på forhånd. Stort, rett og slett.

Brandi Carlile, John Dee 29. april

Allsang og brede smil i salen da den amerikanske folk-rockeren Brandi Carlile laget fest for de oppmøtte.

Intervju: Shining

Klemt inn mellom lydsjekk og konsert i vestlandshovedstaden, fikk grooves utsendte tatt en prat med metal-jazzerne i Shining.

Novafest, Chateau Neuf 23.-25. april

Det føles litt urettferdig når ildsjeler byr på et festivalprogram som mangler sidestykke i hovedstaden for tiden, og nesten ingen dukker opp.

Rockfest, Blå Rock, Tromsø 24-25. april

Femårsjubilanten sto frem med blide fjes, gode vibrasjoner og tøffe musikalske utblåsninger, rapporterer grooves Magne Johnsen fra nord.

John Williams-tribute, Oslo konserthus 23. april

Verdenskjent filmmusikk ble fremført for et utsolgt konserthus torsdag, men hvordan klarte de seg uten lerretet?

Raphael Saadiq - Fabrikkhallen 25. April

Fullpakket minglefest da påtroppende norgesvenn Raphael Saadiq gjorde sitt beste for å fremstå som en ekte soul-stjerne.

Motorpsycho-debatten: - Dere er frie

grooves Øyvind Adde svarer Rune Kristoffersen i diskusjonen rundt Motorpsychos kommende vinylutgivelse. - Jeg er i stor grad tilhenger av kunst-dogmet Kristoffersen gjengir som argument, sier Adde.

The Megaphonic Thrift/Truls Heggero, 23. april

Det er gode tider for norsk musikkliv, og denne kvelden fikk vi understreket det til gangs, med to av de beste årsakene til det.

Rockfest for femte gang

- Rockfest er massivt viktigere enn snøsmelting, spirende krokus og gatemusikanter bevæpnet med sure panfløyter, sier arrangør Egon Holstad til groove om antifestivalen som går av staben i Tromsø i helga.

Debatt: Motorpsycho

- Det er en gedigen misforståelse å tro at kunstneren skylder publikum noe som helst, sier Rune Kristoffersen i sitt tilsvar til Øyvind Addes kommentar om Motorpsychos kommende utgivelse.

Noe til 20-årsjubileum

grooves Øyvind Adde gjør seg noen tanker rundt Motorpsycho og Rune Grammofons beslutning om å gi ut Child of the Future eksklusivt på vinyl.

Kosmisk aften på Rockefeller

Fire timer med Diskjokke, Anekdoten og Faust ble en kosmisk sandwich med et seigt midtstykke.

Intervju: Broken Records

groove has talked to one of the most exciting new bands around about not being a record label, signing to a great record label and great things to come.

Infernofestivalen, lørdag 11. april

Den fjerde og siste kvelden av årets Inferno inneholdt mange bra opptredener, tross et noe slitent publikum etter hvert.

Infernofestivalen, fredag 10. april

Kveld tre av årets Infernofestival forløp akkurat som kvelden før; rolig og fredelig med mye god musikk og stemning.

Infernofestivalen, torsdag 9. april

En trivelig førstekveld på Inferno mener vår utsendte, med band som The Batallion og Kampfar blant høydepunktene.

Påskekrim: Rockens ti verste artister

Er Neil Young eller Bruce Springsteen verdens verste artist? Geir Levi Nilsen kårer de 10 han mener befinner seg nederst på rangstigen.

Fennesz, Blå 4.april

Fennesz' korte konsert på Blå blir husket som en diger klump av musikk, most inn i kroppen.

Silver/Kvelertak/Blood Command, Garage, 4. april

Med Silver i spissen ble Garage offer for velvillig rock med et energi- og lydnivå som ikke tok hensyn til hva som var helsemessig forsvarlig.

High Places, Blå 2. april

Løssluppen calypsotronica lekte med underbevisstheten, men endte i en kamp mellom fascinasjon og likegyldighet.

Mono, John Dee 1. april

Et hus av vellyd ble reist av Mono, med stor grad av musikalsk elitisme, og klare naturalistiske undertoner.

A Camp, John Dee 26. mars

Nina Persson er tilbake med sideprosjektet A Camp. Fredag inntok kvintetten John Dee med varierende grad av hell.

Bob Dylan, Oslo Spektrum 25.mars

Onsdag 25.mars sto igjen legendariske Bob Dylan på scenen i Oslo Spektrum.

Jay Reatard, Garage 24.mars

En stor kveld for alle mennesker med langt krøllete hår, men også for alle oppmøtte 90-talls nostalgikere.

Girl Talk, Blå 25. mars

Laptopfest med mash-up kongen Girl Talk endte i blod, svette og ellevil dansing for vår reporter.

Supersilent, Henie Onstad Kunstsenter 22. mars

Kvartetten har blitt til trio, både musikk og instrumentering viser nye sider, og vi er i det hele tatt vitner til en endringsprosess hos Supersilent.

Ekstranummer #39: Platesamlerens angst - en røff guide, del II

I denne delen skal det handle om noen særdeles alvorlige trusler mot enhver platesamling. Kun personer med sterke nerver bør lese videre.

Harrys Gym, Garage 21. mars

Ikke suverent fra Oslos fremste undergrunnsband, men de er fremdeles på et annet nivå enn de fleste i miljøet.

Zeromancer, Rockefeller 21. mars

Å leve i skyggen av sitt eget band, selv ti år senere, kan ikke være noe hyggelig. Men denne lørdagen kom hevnen.

Washington, Verkstedet 20. mars

Strålende fra Tromsø-trioen, som i forsterket utgave gjorde en konsert i skjæringspunktet mellom det inderlige, dunkle og mer utadvendte toner.

David Byrne, Sentrum Scene 19.mars

David Byrne og hans hvitkledde venner disket opp med en revy-preget oppvisning av rytmisk spasmegymnastikk.

Fever Ray, Parkteatret 19. mars

Lydsporet til den vidunderlige undergangen, orkestrert av et freakshow av et band og med et unikum uten like i hovedrollen.

Jazz på gølvet: Andratx + Westerhus/Knedal Andersen, Blå 18. mars

Skandinavisk jazz på murgulv gir en spesiell etterklang, i hvert fall bisarre overtoner.

Ladyfest 09: Lyd/Razika, Mono 12. mars

I forrige uke var det Ladyfest i Oslo. Torsdag var det duket for Lyd og Razika, to spennende jenteband fra Bergen.

Opeth, Rockefeller, 10. mars

Opeth har for lengst etablert seg som det ledende bandet i sin sjanger. Tirsdagens konsert på Rockefeller beviste nok en gang at bandet ikke har noen konkurranse.

Metronomy, Blå 7. mars

Elektropopmaestroene, remikskongene og Englands desidert beste boyband inntok Blå med stil.

Intervju: Crystal Stilts

Hey, do you have Chippendale-dancers in Norway? groove møtte amerikanske Crystal Stilts i København.

Anna Ternheim, Parktearet 7.mars

Svensk melankoli ble møtt med jubel da kritikerroste Anna Ternheim entret Parkteateret lørdag.

Buraka Som Sistema, Blå 6.mars

Ellevil dansefest fra BSS, som hentet frem minner fra sokkelestdiscoens tidsalder, og sendte stemningen bokstavelig talt i taket.

Danko Jones, Rockefeller 7.mars

Lørdag kveld var canadierne tilbake i Oslo med beinhard rock og sterke oppfordringer til seksuelt samkvem.

Fysisk Format: Hardcore Passion

groove explores the heart and soul of Fysisk Format, and talks to main man Kristian Kallevik about it all.

Crystal Stilts, Revolver 6. mars

Dette kunne blitt selveste rosinen i pølsa i en ellers fantastisk konsertuke i hovedstaden - men det ble det dessverre ikke.

Cheap Time, Funhouse 5. mars

Billig inngang og billig navn, men ingen billige triks fra Cheap Time, som sammen med Master Piece of Cake leverte varene på Funhouse.

Animal Collective, Rockefeller 4.mars

De har i manges øyne allerede laget årets beste album, men klarte de å holde årets beste konsert?

Laleh, Parkteateret 4.mars

Laleh bergtok et fullpakket Parkteater med sin sjarmerende og fantasifulle musikkverden.

Artistfokus: Swell Maps

Swell Maps korte platekarriere er pusset opp og gitt ut på nytt.

Kreator, Betong 28.februar

Thrash metal fansen var samlet på Betong for å bivåne legendariske Kreators tilbakekomst til Oslo. Mille Petrozza og hans menn skuffet så visst ikke de fremmøtte.

Children of Bodom/Cannibal Corpse, 26. februar

Det var duket for en skikkelig death metal-kveld på Sentrum Scene, pussig nok med to av ytterpunktene innen sjangeren. Ultrabrutale Cannibal Corpse i sterk motvekt til de melodiøse finnene i Children Of Bodom.

Intervju: The Megaphonic Thrift

groove har pratet med det som sannsynligvis er norges beste liveband akkurat nå The Megaphonic Thrift.

Yo Majesty, Blå 25. februar

Yo Majesty uten Shunda K er som vegetarpizza: ganske godt, men det mangler noe.

Vapnet, Blå 26 februar

Östersundernes Oslo-debut gikk dessverre ikke helt etter planen denne gangen, men det kommer flere sjanser.

Dungen & The Soundtrack of our Lives, USF Verftet, 26. februar

Dungen og TSOOL på samme scene, og til alt overmål på samme aften! Men dessverre ble ikke dobbeltkonserten høydaren den kunne ha vært.

Konsert: Bloc Party, Sentrum Scene 23. februar

Bloc Party prøver og feiler, for de kan aldri gjenvende til de høydene de nådde allerede på sin debut-EP.

Ny leder ved Kroa

Kroa i Bø fikk for ikke lenge siden ny daglig leder. grooves utsendte snakket med avtroppende og påtroppende sjef om blant de store utfordringene til Kroa fremover.

by:Larm 2009

Atter et by:Larm er ved vegs ende, og groove smeller til med en omfattende oversikt over hva vi fikk med oss under festivalen.

Peter Brötzmann Chicago Tentet Festival, Nasjonal Jazzscene, 19. - 21. februar

Fri form og lytteutfordringer i rikt monn står på plakaten når den tyske frijazzfrontfigur Peter Brötzmann for tolvte år på rad er på tur med sin Chicago Tentet.

Lars Winnerbäck, Logen Teater, 18. februar

Lars Winnerbäck besøker Bergen midtvinters, og forvandler ærverdige Logen til et Sverige i miniatyr.

Islands, John Dee 12. februar

Et lite stopp i tollen var tilsynelatende nok til å sette disse gutta ut av spill under deler av konserten. Men i sine gode øyeblikk var de rett og slett suverene!

Hiphopfest på Betong, 12. februar

Paris, Beatnuts, Lords Of The Underground, Tha Alkaholiks og Jeru The Damaja. I 1995 hadde jo dette vært helt sinnsykt, men hvordan gikk det egentlig i 2009?

Intervju: soup

soup har fått innpass i den stadig mer imponerende artiststallen til How Is Annie. groove tok en prat med gutta om turnélivet, inspirasjoner og ambisjoner.

Supersuckers & Nashville Pussy, Driv 11. februar

Bredbeint og til tider ganske heftig fra den amerikanske undergrunnen, da Nashville Pussy og Supersuckers leverte dobbel dose gitarrock av det hissige slaget.

Morten Qvenild Sessions, Nasjonal Jazzscene 9. februar

Morten Qvenild presenterer nye besetninger på Nasjonal Jazzscene hver mandag i februar. groove var til stede under den andre konserten, som bød på imponerende improv, et plateslipp og noen overraskelser.

The Low Frequency In Stereo, Blå 7. februar

Konserten på Blå var så gjennomført og solid at groove nesten begynte å gråte og tisse litt på seg og det som er. Men bare nesten, heldigvis.

Arve Henriksen Trio, Bergen Jazzforum 6. februar

Arve Henriksen og venner kommer til Bergen denne februarkvelden uten låter, men har med seg en god dose fantasi, humor samt et lite lass med instrumenter. Sånt kan det bli magi av.

Intervju: The Little Hands of Asphalt

I mars kommer det etterlengtede debutalbumet til Little Hands Of Asphalt. groove tok en prat med bakmannen om låtskriving, indiemiljøet og politisk musikk.

Sebastien Tellier, Blå 3. februar

Selv ikke det å åpne med en lekkerbisken som Kilometer var nok til å redde denne konserten fra å bli en katastrofe.

10FF på topp

Tromsø Internasjonale Filmfestival med godbiter for øye og øre. grooves Magne Johnsen rapporterer om en uke med kultur(på)fyll på tampen av mørketiden.

How Is Annie labelkveld, Blå 29. januar

Youth Pictures of Florence Henderson, Therese Aune, Little Hands of Asphalt og soup – dette måtte bli en bra kveld.

Håkan Hellström, USF Verftet, 29. januar 2009

Håkan Hellström besøker Bergen en mørk januarkveld. I bagasjen har han en litt schizofren forestilling, med plass til både fest og ettertanke.

Tronrøvere og perlestjelere - innstuderte og innbilske replikanter fra speilkabinettet

Geir Levi Nilsen har sett seg lei på musikalske kopister eller "avtrykksartister". Hans vrede går blant annet ut over Gary Numan, Japan og Svart Klovn.

Euro Thrash – de beste platene fra europeisk undergrunn 1980-89

Geir Levi Nilsen følger opp artikkelen om amerikansk undergrunnsrock som vi publiserte før jul. I denne omfattende artikkelen kårer Nilsen de tyve beste europeiske alternative, avantgarde-rock platene fra 80-tallets europeiske undergrunn.

Konsert: Jarle Bernhoft

Bø Jazzklubb, 15. januar 2009: Bernhoft tiner et vinterkaldt Telemark.

Intervju: Norma Sass

Norma Sass har sikret seg spilletid under Øyafestivalen, og det i god tid før de har ferdigstilt sin første EP. groove tok en prat med jentene før de slår i gjennom stort.

Ekstranummer #38 Platesamlerens angst - en røff guide. Del 1.

Brann, gass, sopp... I dette Ekstranummer ser Hovde på noen av platesamlernes største trusler som hjemsøker deres irrganger. I all sin gru og velde vil de stige fram fra samlernes mørkeste fantasi og verste mareritt.

all Ears: Skull Defekts

Denne uken er det improvisasjonsfestival i Oslo. Vi presenterer ett av bandene som deltar: Svenske Skull Defekts.

Money Will Ruin Everything - 2

Ole Albrekt Nedrelid har lyttet til den nye samlingen fra Rune Grammofon, som er ukens groovissimo.

En litterær shoegazer & family

Jens Wabø har lyttet til de to nylig utgitte platene om Olav H. Hauge. Her er dommen.

Enslaved, Rockefeller 18. desember

Black metal legendene i Enslaved har hatt et tettpakket turneprogram i kjølvannet av deres tiende studioalbum Vertebrae. Torsdag 18. desember sto Oslo for tur.

Reagan youth: 20 høydepunkt fra amerikansk undergrunn, 1980-1989

En gjennomgang av 20 definerende plater innen amerikansk undergrunnsrock på 80-tallet.

24. desember: Julegave - Øyapass

Det er julaften på groove.no, og vi deler ut Øyapass til en av våre lesere.

23. desember: A Christmas Gift For You

Fredrik Eckhoff gir oss en guide for bevaring av den hellige julefred - og i morgen er det julaften også her på groove.no...

22. desember: Buddha i en liten boks

Glem Ipod Touch. Til jul ønsker du deg Buddha Machine 2, skriver Andreas Ervik.

21. desember: It's a Cool, Cool Christmas

Magne Johnsen hater den helt forjævlige julemusikken som har terrorisert det offentlige rom den siste tiden, men finner i dagens luke glede i en åtte år gammel samleplate der artister som Calexico, Eels og Low samles under en vindskeiv julestjerne.

20. desember: Bach i desember

I disse juletider, som det heter, dukker spesielt Juleoratoriet opp som aktuell stuemusikk, skriver grooves Ole Albrekt Nedrelid. Og vi har trukket ny vinner.

19. desember: Sorgen og gleden

Vi har kommet et godt stykke ut i adventstida, og julens høytid nærmer seg med stormskritt. Bak luka denne gangen befinner det seg to juleplater; begge norskspråklige. Den ene bør du styre unna, men den andre får min hjerteligste anbefaling.

18. desember: Gavedryss

Bak luke 18 skjuler det seg et formidabelt gavedryss med artister i Tubas distribusjon..

17. desember: Johnny Cash

Bak luke 17 finner vi grooves Oddmund Berge som grundig presenterer en klassiker fra Johnny Cash - og vinneren av McKennitt-konkurransen.

16. desember: Gavedryss

I dag har du muligheten til å vinne en flott utgave av Loreena McKennitts nye plate. Og vinneren av Enslaved-billetter er kåret.

15. desember: Real Life Permanent Dreams – a cornucopia of British psychedelia 1965-1970

Bak luke 15 finner vi et dypdykk ned i britisk psykedelia, ført i pennen av grooves Dag Erik Asbjørnsen.

14. desember: Enslaved

Vi har billetter til den kommende konserten med Enslaved på Rockefeller. Og vi har kåret vinner av Vamp-konkurransen.

13. desember: Colin James

Skal du bare kjøpe én juleplate i år, bør det neppe bli denne...

12. desember: Gavedryss

Bak dagens luke skjuler det seg en signert Vamp-plate. Vi har også trukket vinnere av Tommy Tokyo og Universal-pakken.

11. desember: Tommy Tokyo and Starving for my Gravy

Norges beste rockeband akkurat nå? Jepp, slår Magne Johnsen fast i dagens luke, der vi også kan friste med et par billetter som deles ut til konserten på Rockefeller 17. desember.

Ladytron, søndag 7. desember

Det var tydelig at det var siste stopp på en lang turné for Ladytron, men de skuffet ikke av den grunn.

10 desember: The Source: of Christmas

Blir julen forutsigbar? Lei alle tradisjonene? Og ennå ikke hørt The Source: of Christmas? Ikke nøl, hør dem i dag!

9. desember: Gavedryss

groove flesker til med nok et gavedryss. Denne gang fra Universal, og spesielt fans av Snow Patrol bør holde øynene oppe (i dobbel forstand)...

8. desember: The Chameleons

Anthon Andreassen har sett nærmere på det han mener er en av 80-tallets beste og mest oversette plater. Vi har også trukket en vinner av Tubas gavedryss.

7. desember: Gavedryss

I dag byr vi på et gavedryss av den hardere sorten, med plater fra distributøren Tuba.

6. desember: Mixtape

Julemusikk for de som ikke liker julemusikk: Rones presenterer sin egen mixtape for oss, og vi har trukket vinnere av EMIs platepakker.

5. desember: Gavedryss

Bak luke 5 skjuler det seg en gavepakke fra EMI.

Parenthetical Girls, Det Norske Studentersamfunn.

Vår mann Bjørnar Håland var blant de oppmøtte på Parenthical Girls´ konsert på klubbscenen til Chateu Neuf. Det angrer han ikke på!

4. desember: The History of Rhythm and Blues

Dag Erik Asbjørnsen tar for seg bluesens kambrium-periode - og vi har kåret en vinner av vår Warner-pakke.

3. desember: Gavedryss

I dag kan julekalenderen by på en fet platepakke fra Warner.

Americana, East Coast Style: Intervju med Will King

Kjenner du ikke til Will King? Lars M. Døring lar oss i dette grundige intervjuet bli bedre kjent med den amerikanske artisten.

Fucked Up, Garage 29. november

En fullpakket kveld på Garage, gav et uforglemmelig sceneshow som virkelig betydde noe fra Fucked Up.

2. desember: Peer & the Moondogs - Scenes from Magnolia Street

Fra den nord-norske undergrunnen kommer det en ung mann med mye på hjertet. Og han vandrer i bluesens og rockens fotspor.

1. desember: Dennis Wilson - Pacific Ocean Blue

Dennis Wilson endte sitt liv ved havet. Dobbel-diskutgaven som ble relansert tidligere i år er en av årets flotteste.

grooves julekalender

24 dager med konkurranser, gavedryss og spesialskrevne tekster.

Casiokids, John Dee 22. november

Casiokids leker med så mye entusiasme at man skal være ganske vanskelig for å ikke leke med.

Brimstone Solar Radiation Band, Garage, 22. november 2008

Brimstone Solar Radiation Band kommer hjem til sine egne på Garage og leverer en festaften i psykedeliaens og rockens tegn.

Mount Eerie, Blå 20.november

Phil Elverum serverte et todelt sett, som fikk vår anmelder/fotograf til å glemme alt annet i denne verden.

Konsert: Kaizers Orchestra

Vår mann i Nederland har vært på konsert med Kaizers: - En flott konsert som fikk folk til å bryte ut i allsang, selv om bandet holdt seg på trygg grunn, skriver han.

The Soundtrack Of Our Lives, Parkteateret, 19. november

De gamle låtene var best denne gangen, men sjansen er tilstede for at albumet Communion kan være klassisk materiale, allerede ved neste visitt.

Unge rockehåp i Trøndelag

groove har vært på besøk hos AKKS i Trondheim. De jobber for å utviske kjønnsrollene i musikkbransjen gjennom blant annet sine gitar- og samspillkurs.

Tricky, Rockefeller 16. november

Fotograf Chris Erlbeck har laget en bildereportasje fra Trickys konsert på Rockefeller.

Ekstranummer #37: Da platebransjen gikk fra konseptene

Hovde tar denne gangen for seg konseptplatene som fenomen, og har funnet frem en småborgerlig engelsk obskuritet fra 1961 - for hele familien!

The Futureheads, John Dee, 11. november

Futureheads med halvfull sal, men helhjertet engasjement.

Supergrass, Rockefeller 10. november

Supergrass kom tilbake til Norge, med den den beste settlista vår skribent har sett de gjøre på lenge.

Intervju: Claudia Scott/Kevin Welch

Vår danske korrespondent Lars Mikael Døring har slått av en prat med Claudia Scott og Kevin Welch.

En musikkinstitusjon går ned for telling

P3 omrokkerer programflatene og Harald Are Lund blir skadelidende. grooves mann mener NRK tar et stort steg tilbake ved å systematisk kutte ned på programposter med åpne tilnærminger.

Fuck Buttons, Mono 6. november

Fuck Buttons drev demonene både ut og inn av høyttalerne på Mono, til et nivå hvor man følte at det luktet svidd.

Konsert: Oh No Oh My

Øyvind Rones dro med de amerikanske gullguttene på en tur i Vigelandsparken før konserten på Mono.

Konsert: Madrugada

Tromsø Kulturhus, 2. november: Siste dans før stengetid og et rørende farvel. Norges største rockeband går over i historien med flagget til topps.

Nas, Rockefeller 3. november

Nas og Green Lantern med hitparade i høy hastighet.

Late of the Pier, Blå 31. oktober

Late of the Pier live, er som følelsen av å ha spist alt for mye godteri på en gang.

Okkervil River, Chateau Neuf 31.oktober

Okkervil River med nok en praktfull fremførelse, selv om de er i ferd med å bli et ganske alminnelig indierockband.

Konsert: Calexico

Rockefeller, 26. oktober: Nok en stilfull opptreden fra Calexico, men denne konserten nådde aldri helt opp i taket.

Konsert: John Zorn

Peer Gynt-salen, Grieghallen, 18. oktober 2008: The Dreamers, Essential Cinema, Electric Masada. - Det ble en kveld med "Madness, Love and Mysticism", melder vår mann i Bergen.

Konsert: Motorpsycho

groove i utlandet, 1: Motorpsycho i Amsterdam, 21. oktober.

Konsert: Of Montreal

groove i utlandet, 2: Of Montreal på Amager Bio, København 21. oktober

Konsert: Built to Spill

Rockefeller, 11. oktober: Perfect From Now On ble feiret som fortjent - med en optimal konsert.

Konsert: Xiu Xiu, John Dee 15.10-08

Xiu Xiu hadde opplagte startvansker, men viste musikalske muskler etterhvert.

Konsert: Clipse

Blå, 10. oktober: - En kort konsert til tross; Clipse hentet ut den energien som var å hente, mener vår anmelder.

Primal Scream, Rockefeller 10. oktober

Vi er forpliktet til å forvente mer av Primal Scream, mener grooves Øyvind Rones.

Konsert: M83 - John Dee 10. oktober

M83 kom til Oslo med hevet hode og god låtliste, men leverte kanskje ikke den beste fremføringen.

Television Personalities, Garage 10. oktober

Tapernes taper er fremdeles ikke slått, men er nede i en formidabel knestående.

Konsert: Someone Still Loves You Boris Yeltsin

9. oktober, Mono, Oslo: Kan i dårlige perioder fremstå irriterende ordinært, men når det stemmer så er det så absolutt grunnlag for hemningsløs tilbedelse.

St. Thomas

Fredag hedres St. Thomas med konsert på Mono i Oslo. grooves Magne Johnsen har sett nærmere på den omfattende CD/DVD-boksen som Racing Junior har gitt ut samtidig med minnemarkeringen.

Arne Domnérus – en av de nordiske jazzgigantene

Arne Domnérus var en av de ruvende svenske jazz-skikkelsene, skriver grooves Ingmar Wåhlberg i denne artikkelen om giganten som nylig gikk bort, 83 år gammel.

Lyden av Melbourne

Øyvind Rones har returnert til Norge etter noen år som grooves korrespondent i Melbourne. Nå oppsummerer han noen av de mest spennende navnene i denne levende musikkbyen.

Intervju: Datarock

Øyvind Rones har snakket med Datarocks Fredrik Saroea om det kommende albumet, Talking Heads, plateselskapet Young Aspiring Professionals, Australia og Per Spook.

Immortal Technique, John Dee 24 september 2008.

De tre involverte på The Third World Tour leverte en sterk musikalsk opptreden, men med en politisk bismak man fort kan glemme

Anmeldelse helt uten betydning

Med utgangspunkt i Coldplays konsert i Norge, reflekterer vår ferske skribent her litt over anmelderens rolle i dag, eksemplifisert fra et par av landets største aviser.

Retrospekt: 1988- the year hiphop broke.

20 år har gått siden kalenderen viste 1988: året da moderne rapmusikk ble født- det fortjener et grundig tilbakeblikk.

Høst

Med en sommer som aldri helt kom i nord er det bare å stålsette seg for regn, visne blader og mørk melankoli. Musikalsk sommerlykke funker ikke lenger. Det er tid for mørkere saker. Depp i vei, her er noen tips for soundtracket.

Festival: Pstereo 2008 - lørdag

Øyvind Rones fortsetter festivalrapporten med lørdagens begivenheter i Trondheim; The New Wine, Balkan Beat Box, Johndoe, Metronomy, Clutch, Casiokids, 1990s og DumDum Boys.

Festival: Pstereo 2008 - fredag

Øyvind Rones rapporterer fra fredagens festivalbegivenheter i Trondheim; Loney Dear, Múm, Shy Child, Datarock og Bob Hund.

Øya i bilder

groove har vært på Øya. Her er noen fotografiske minner fra årets festival.

Øya oppsummert

groove løfter blikket opp fra de enkelte konsertene. Vi har pratet med noen i Øyas ledelse i et forsøk på å sammenfatte årets festival.

groove på Øya

groove følger årets Øyafestival. Her får du fortløpende omtaler av noen av årets konserter. Artikkelen fylles opp kontinuerlig.

Øya for svingende!

groove skal selvsagt på Øya og vi gleder oss. Rapporter kommer underveis, men før det trekker vi frem godbiter fra programmet. Her er vår guide til det vi forventer blir årets høydepunkter. Ha en flott festival!

Fra Frysja til Imerslund, del II: Autentisitet i norsk musikkliv

grooves faste kåsør Geir Levi Nilsen retter denne gangen blikket mot kravet om autentisitet i rocken. Regnskog, norsk språk, country og heavyrock er noe av det Nilsen tar for seg i denne artikkelen.

Konsert: Ice Cube, Rockefeller 26. juli.

Vår anmelder kan rapportere om en blodtight og opplagt Ice Cube på et fullsatt Rockefeller.

Nas + DJ Green Lantern presents: The Nigger Tape

I forkant av Untitled slapp Nas sitt beste album på mange år. Mixtapen The Nigger Tape har alt hva Untitled ikke fikk lov til å være: Hardtslående lyrikk, paradoksale påstander - og ikke minst politisk pågangsmot og energisk kampvilje.

Notodden Blues Festival: Intervju med Kim Wilson

- Musikkbransjen ruinerer og forflater musikken ved å satse tyngst på 12-åringer, mener Notodden-aktuelle Kim Wilson.

JAZZCAMP: Frisk og ung jazz i Trøndelag

grooves utsendte har vært på Jazzcamp for kvinnelige instrumentalister i Trøndelag, med avrunding på Molde Jazzfestival. 'Don’t be nice - get mad', var en av oppfordringene på årets camp.

Konsert: Daniel Johnston & venner, Rockefeller 20. juli 2008

Omgitt av gode venner og stødige musikere fikk Johnstons spartanske viser en ny kraft.

FESTIVAL: Roskilde 2008, del II

grooves utsendte bevitnet blant annet indie-benga med Extra Golden og My Bloody Valentine med et betent øye på de to siste dagene.

FESTIVAL: Moldejazz 14. - 19. juli 2008

Moldejazz 2008 er nå historie. I seks dager til ende har den stakkars lille kystbyen blitt overhøvlet av tusenvis av gjestende festivaldeltakere med forskjellige interesser for sitt besøk.

FESTIVAL: Roskilde 2008, del I

grooves Lars Øgreid guider oss gjennom årets Roskildefestival, der høydepunktene stod tett. På de to første dagene trekker han frem blant andre Sidi Goma, Mogwai, Degnue Fever (bildet) og Holy Fuck som høydepunkter.

Festival: Bukta 2008

Tromsø 17-19. juli: Utsolgt, strålende vær og med opplagte høydepunkt fra Patti Smith og Madrugada, men også små overraskelser som Sixtyniners og The Mojomatics. Femårsjubilanten i Tromsø leverte varene, til tross for noe konservativ booking.

SAFE AS MILK 2008: Pamelia Kurstin

groove har snakket med den amerikanske artisten Pamelia Kurstin om blant annet theremin, Wien og hvor kjedelig det er å øve. Kurstin spiller på Safe as Milk førstkommende helg

Cat Power: Rockefeller 08. juli 2008

Cat Power er på Europaturné med jukeboxen sin for å fremføre karaokeversjoner av andres materiale.

Klassiker: Horses

Visjonær, desperat og mektig. Patti Smith står frem med en stemme som ikke kan kues, og som hissig viser Jesus langfingeren med fråde i pusten, skriver grooves Magne Johnsen om Horses. Smith spiller på Bukta og i Molde denne sommeren.

Konsert: Battles, Mono 3. juni

Battles kom til et fullsatt Cafe Mono for å oppfylle stedet og publikums forventningsfulle drømmer.

Konsert: The Magnetic Fields

The Magnetic Fields, Gamle Logen 30. juni: Uten spor av verken skingrende gitarer eller spesielt godt humør, sjarmerte Magnetic Fields atter en gang Oslopublikummet: denne gangen på ærbødige Gamle Logen.

Billedspesial: Bonnie Prince Billy

Denne uken spilte Bonnie Prince Billy på Rockefeller i Oslo. grooves sjefsfotograf Bjørnar Haaland fanget stemningen med sitt kamera.

Hovefestivalen: Oppsummering

Hovefestivalen er over for i år, noe småskurr tiltross arrangementet har vært svært vellykket.

Hovefestivalen Dag 4

Nest siste dag under Hovefestivalen var atter en forrykende opptur for arrangementet, melder grooves utsendte reporter.

Farvel Salvatore, velkommen Masselys

Etter 10 år og seks plater har Salvatore bestemt seg for å legge ned. I dette intervjuet forteller Bjarne Larsen om årsaken - og om fremtidsplanene.

Hovefestivalen Dag 3

Tredje dag på Hove bød på mange store og gode navn, men ikke alle visste å innfri på samme måte.

Hovefestivalen 2008: Dag 2

Andre dag under Hovefestivalen ble en paradisisk opptur, med konsertopplevelser i mange ulike formater.

Hovefestivalen 2008: Dag 1

Hovefestivalens første dag bar preg noen sentrale avlysninger, stjeling av sykler og verdens største rappers enmannsshow.

Et kult-ikon krysser sitt spor

19. juni opptrer PJ Harvey i Operaen. Fan og kjenner Ragnhild Karlsen har sett nærmere på Harveys historie og karriere i forkant av det hun mener vil bli en historisk konsert.

Ekstranummer #36: En plate til Dukkelise

I denne utgaven av Ekstranummer skal vi til dukkenes magiske verden, og en helt spesiell plate som så dagens lys i 1978.

De fem verste norske artistene

grooves egen rabulist, Geir Levi Nilsen, har slipt øksa og hugger her i kjent stil løs mot det han mener er tidenes fem verste norske artister. Enig eller uenig, les dommen her:

Push-party på Tronsmo

Nylig lanserte pop-art kunstner Hariton Pushwagner den myteomspundne billedromanen Soft City. Den har sin opprinnelse på 70-tallet med Axel Jensen lurende i bakgrunnen. Forrige uke var det signering på Tronsmo til sløy jazz og knekkebrød med sild.

Konsert: Zanuzzi Five og Trondheim Jazzorkester

Trondheim jazzfestival, 5. juni: - Det er et kontrastfylt skue å se et snaut dusin musikere nistirre på hvert sitt notestativ og samtidig fremføre innadvendt friimprovisasjon bestående av tilsynelatende tilfeldige toner, lyder og slag.

Trondheim jazzfestival – en oppsummering

Vår utsendte til jazzfestivalen i Trondheim oppsummerer noen av konsertene han fikk med seg i år.

Konsert: Tinariwen

Rockefeller 29.mai 2008: - Det er i det hele tatt sjelden du ser noen så til de grader ha salen i sin hule hånd, fra begynnelse til slutt, melder grooves anmelder om denne konserten.

Konsert: Arild Andersen: Sagn og Arv

Trondheim jazzfestival, 2. juni: To viktige bestillingsverk fra nittitallet ble gjenoppført i Vår Frue kirke i Trondheim mandag kveld og tirsdag formiddag.

Konsert: Skateimpro med Freewheeling

Trondheim jazzfestival, 1. juni 2008: Fem musikere og to skatere ble brukt for å fremføre bestillingsverket Freewheeling under Trondheim jazzfestival søndag.

Intervju: Beach House

Baltimore-duoen Beach House legger i disse dager Europa for sine føtter, etter hele tre stoppesteder i Norge. groove var så heldig å få til et intervju med den omreisende gruppen, i et blomsterbed like utenfor Oslo politistasjon.

Konsert: YACHT - Rytmisk sportsmusikk

Blå 8. mai 2008: Det var ikke lenge siden sist YACHT var i Norge, og denne gangen kan umulig mange ha fått med seg at det var Blå som var stedet å være. Men hva gjør egentlig det for de fremmøtte, så lenge konserten er morsom?

Konsert: Beach House

John Dee, 27. mai. De tok med seg et sett nydelige låter, men heller ikke så mye mer. Beach House imponerte ikke så veldig på scenen.

Intervju: Ebba Grön 30 år

Ebba Grön dør aldri: grooves Frank Skoveng ser nærmere på det svenske punkbandet gjennom intervjuer med både bandet selv og punk-ekspert Trygve Mathiesen.

Vinn: Roskilde-pass del 2, vinner kåret.

Vant du ikke? Fortvil ei – ny konkurranse om to Roskildebilletter starter her.

Rockens beste 70-talls trippel live LP'er

Geir Levi Nilsen gir en kronologisk gjennomgang av de beste triple liveskivene som kom ut på 70-tallet. Vi beveger oss fra Woodstock til No Nukes.

Vinn: Roskilde-pass

En heldig vinner kan stikke avgårde med to gratis festivalpass til årets Roskildefestival. Les hvordan her:

Festival: Rockfest

Blå Rock, Tromsø 24-25. april: Den fjerde antifestivalen trosset kanselleringer og sto frem – i alle fall i nord – som den aller beste så langt, med en imponerende finale fra suverene The Bishops som et fenomenalt punktum.

Konsert: Motorpsycho, Driv 23. april

Hardt og lekent, tungt og psykedelisk. Motorpsycho er på veien igjen med Little Lucid Moments i bagasjen, ispedd glimt av gammel storhet og fargerike skyer.

Konsert: Håkan Hellström, Rockefeller 18. april

Håkan Hellström er i 2008 en artist som har tatt et fantastisk steg i retning av å balansere seg selv, og vektlegge sine styrker.

Konsert: Blonde Redhead, Rockefeller 14. april

Blonde Redhead avleverte et musikalsk kompromiss mellom fortid og fremtid, støyrock og pop med erfaren eleganse.

Konsert: Black Lips, Blå 5. april

Black Lips vil gjerne revitalisere lyden av garagerocken fra 60-tallet med sin flower-punk, men var ikke fullstendig overbevisende på Blå.

Klassiker: Marquee Moon

- Med åra har Marquee Moon berre tydeligare og tydeligare demonstrert at den er fundert på tonar av det slaget som rekk langt utover den tida dei vart til i, skriver grooves Oddmund Berge i sin omfattende analyse av Marquee Moon.

Konsert: Smoosh

Youth of today: Spasibar, 3. april.Det er stort sett en grunn til at barn lager musikk for andre barn. Men det finnes unntak.

Konsert: Kenneth Ishak

Popperlen som steg opp fra marsnatta: Mono, onsdag 26. mars.

Ei vorspiel-analyse

Arild Ness tar oss med inn i helgen med denne vorspiel-analysen, hvor vi møter ymse karakterer som Glory Hunter og Leksikonet.

Konsert: Efterklang

Torsdag 13.mars, John Dee: Ytre sett kan Efterklang minne om europeiske koloniherrer fra begynnelsen av 1900-tallet; bare tropehatt og bandolærer mangler.

Ekstranummer #35: Balladen om Rambo

Tre år før filmen utkom i Danmark en LP som inneholder en hyllestsang til Rambo.

Konsert: Buck 65

Blå, lørdag 8. mars: Buck leverer en kveld helt på det jevne. - Buck 65 er en såpass dyktig fyr at han aldri vil gjøre en svak konsert. Heller ikke denne kvelden, selv om mannen virker en anelse sliten, mener vår anmelder Karlsen.

Ukas øksedrap: Queen

grooves Thomas Karlsen gyver løs med øksa. Første bandlikvidering går til Queen.

Intervju: 22 Pistepirkko

Thomas Karlsen har uvekslet strofer på finglish med det plate- og konsertaktuelle finske bandet 22 Pistepirkko.

by: larm: Indie for folk flest?

- Det er ingen tvil om at det by:larm som startet som et idealistisk forum på 90-tallet, har blitt mer mainstream og kommers. Det ble helt tydelig når festivalen tok over Oslo, mener vår rapportør.

Konsert: Yeasayer/Dragons of Zynth

John Dee, 28. februar 2008: Brooklyn-kvartettes første av i alt tre forsøk på å overvinne den norske folkesjela i år ble en klapperslange av et gig - og en forsmak på festivalsommeren 2008.

by: Larm 2008

- Ida Maria fikk oljepengene og halve kongeriket, men det var andre som gjorde større inntrykk da by:Larm brøt sine egne lovnader og la arrangementet til Oslo – for aller første gang.

20 års jubileum for Vold/Bakers Blåmann! Blåmann!

Poet Jan Erik Vold er på turné med materiale fra den legendariske utgivelsen. Her er en rapport fra fredagens konsert på Dokkhuset i Trondheim.

Din brukerprofil på groove.no!

Det er lenge siden vi introduserte muligheten for å logge seg inn på groove.no - nå kan du GJØRE noe også! :-)

Konsert: Aesop Rock - Lyrisk paranoia

Blå, Oslo 9.februar 2008: Siste stopp på Aesop Rocks Europaturne var Blå i Oslo. Hvor han sammen med Def Jux kollegaene Dj Big Whiz og Rob Sonic leverte en ufattelig tett konsertopplevelse.

Konserter: Kristin Asbjørnsen / Anneli Drecker

Verkstedet, Tromsø 31.januar og 2.februar: Den finere delen av kulturen er ikke min sterkeste side og jeg tilhører neppe målgruppen til den klassisk dominerte Nordlysfestivalen i Tromsø. Sensuelle kvinnestemmer lokket meg likevel ut på glattisen.

Intervju: The Lionheart Brothers

- Jeg har aldri hatt noen særlige ambisjoner om å gjøre det dritbra, men å følge hjertet mitt, sier Marcus Forsgren i dette intervjuet fra vår London-korrespondent.

Konsert: Iron & Wine. Rockefeller 23. januar 2008

To år har gått siden forrige Oslobesøk fra Sam Beam, og mye har skjedd i den musikalske leiren siden den gang.

Legendariske 999 gir seg ikke

groove har møtt vokalist Nick Cash fra det engelske punkbandet 999. Før jul ga de ut ny plate for første gang på nesten 10 år.

Falls Festival 2007

Lorne, Victoria i Australia, 29. desember - 1. januar: Musikk, camping, gummikyllinger og bilbomber – Det ble en festival med en litt annen vri i år.

Slips: endelig platedebut

groove har møtt pønkerne i Slips, endelig platedebuterende 25 år etter at de ble oppløst for første gang. I dette intervjuet mimrer de blant annet om pønk-miljøet på Romerike på slutten av 70-tallet.

Konsert: Paul Wall

Sentrum scene, lørdag 8. desember 2007: Den snaue timen Wall var på scenen fikk publikum en grundig innføring i guttens favorittemne...

Ekstranummer #34: Platesamleren - en glad vandrer på den lange, brede sti

-Én dag vil det bli stille i huset og døra til samlerommet, ditt eget rom hvor du synger hemmelige oder til tingene du elsker så høyt, hvor tusen røster hvisker til deg fra hyllene på et språk bare du eier, vil forbli lukket.

Konsert: Common

Sentrum Scene, Oslo 11. desember 2007: Hiphop-ikonet Common tente julegrana med et forrykende show for gamle og nye fans.

Konsert: The Twilight Sad

Hulen, Bergen 4 .desember 2007: Med eit suverent album i baggen var det store forventningar til skotske The Twilight Sad då dei tok turen til Hulen i Bergen. Konserten kom til å bli ein total støyorgie med enkelte sarte pitstop.

Konsert: Okkervil River

John Dee, 1. desember 2007: En av årets store gjennombruddsartister med et opplagt, feststemt og entusiastisk livesett i Oslo.

Konsert: Two Gallants/Blitzen Trapper

Garage Oslo, 20. november. I Oslo by kan du bli servert de hardeste eller mykeste pakker på den gråeste vinterdag for skarve hundrelappen. Det lønner seg å holde et åpent øye!

Konsert: Ryan Adams

Sentrum scene, mandag 19. november 2007: Halvdøv Ryan Adams med amputert konsert.

To om Thurston

Lasse Marhaug og Hanne Hukkelberg anmelder den siste soloplaten til Thurston Moore.

The joy of Loch Ness Mouse

Geir Levi Nilsen har reist til et rødmalt hus i Aurskog-Høland for å møte Jørn Åleskjær i Loch Ness Mouse.

Konsert: Lars Winnerbäck

Sentrum Scene, 8. november, 2007: Nånting större

Konsert: Lucinda Williams

Rockefeller, 29. oktober 2007: 2 kool 2 be 4-gotten.

Ekstranummer #33: Dick Tracy møter pønkerne

I forbindelse med den ferske boken 'Tre grep og sannheten' om norsk punkrocks historie, tar vår skribent Bjørn Hovde et blikk på punkens rolle i tegneseriene, nærmere bestemt hos Dick Tracy.

Konsert: Animal Collective

John Dee, 16. oktober 2007: Dyrisk glede og ungdommelig glød fra Maryland.

Konsert: The Whitest Boy Alive

Forestill deg å ha stresset igjennom hele byen for å stå i kø i to timer og bli fortalt at konserten du skulle se er utsolgt. Dette skjedde for ca. 200 personer som møtte opp for å se The Whitest Boy Alive spille på en av Londons hippeste klubber.

Intervju: All That and a Bag of Chips

Den energiske gjengen All That and a Bag of Chips slipper i disse dager sitt debutalbum Kitchrock. - I Norge mangler vi de journalistiske kreftene som hyper opp nye band, sier de i dette intervjuet.

Intervju/konsert: Marissa Nadler

Amerikanske Marissa Nadler har tatt gamle og nye fans av tradisjonell visepop/folk med storm. Hun har gitt ut en av årets beste plater - og leverte en av årets verste konserter.

Konsert: Leslie Feist

Sheperds Bush Empire, London 24. september: Leslie Feist viste seg frem som en av samtidens fremste kvinnelige popartister.

Konsert: Jens Lekman

John Dee, Oslo 15. september 2007: To av grooves anmeldere bevitnet den svenske sølvstrupen.

Popul Vuhs første egentlige plate

Man kan fremdeles finne ting som få vet noe om. Innom rocken er det er således en del Dødehavsruller i plateform som ennå er uoppdaget.

Rockens 10 mest vrøvlete prosjekter

Rocken er full av mislykkede, tafatte, latterlige og vrøvlete prosjekter. Vår skribent har plukket frem 10 av denne sorten som han mener aldri burde sett dagens lys. I det minste gir enkelte av disse platene noen skikkelige latterkuler. Døm selv!

1977: Et stort år i rockens historie

I 1977 var undertegnede 16 år. Dette var året jeg sluttet i 9.klasse og flyttet hjemmefra hvorpå et liv i ungdomsfyll og fest startet. Der og da var jeg ikke klar over at 1977 var et stort år i rockens historie.

Festival: Døgnvill

Tromsø, 24-25. august: Skamløst kommersiell, profilløs og glatt, men med enkelte forsonende trekk.

Ekstranummer #32: Du trenger ikke bo på Tåsen for å ha hjemmeparty, men det hjelper

Året er 1981, og Norge var en helt annen verden enn dagens hva folks hverdag angår. Fester var den gang først og fremst private, lukkede selskaper med innbudte gjester fra jobb, familie og nabolag.

Festival: Splendour in the Grass 2007

Belongil Fields, Byron Bay, Australia: - For en festival! Jeg tror nesten det dekker det som trengs å si. For en festival!

Øya 4: Enkelte engelske jenter er tøffere enn andre (og kansellerer ikke)

Skumle rockere fra Seattle, en høyst minneverdig blokkfløytekonsert , en positiv overraskelse fra Canada - og en suveren Lady - det var noe av beholdningen på Øyas siste dag i 2007.

Festival: Øya 2007

Oslo 8-11. August: Skeive drømmer, gammel testamentlig vrede og en konges ankomst. Høydepunktene var spredte, men festivalen beviser med tidvis strålende booking at de fortjener knutepunktstøtte, mener grooves Magne Johnsen.

Øya 10. August: Australske arkitekter og gamle helter.

Såpebobler, storslagen progpunk og ikke minst et regelbrytende popband fra Melbourne gjør fredagen minneverdig.

Festival: Storås

26-28. juli 2007: Rutinert BigBang, skuffende svenskepunks, greie dinosaurer og et realt sigøynersirkus. groove har vært på Storås.

Øya 8. august: Fantastisk, selv uten Amy Winehouse

Fra Boredoms til Trent Reznor; bedre kan det vel knapt bli, mener grooves utsendte.

Øya, 9. august: De merkelige bandenes dag

Avsindige sigøynerpunkere, alvemusikk fra to veiarbeidere og skittenfunk fra Frankrike på Øyas andre dag.

Down on the Farm 2007

Gribsrød gård, Enningdalen 4. august 2007: Whiskey-beist, oppbrukt Bush-gnål og gåsehud på farmens lørdag.

Olavsfestdagene i Trondheim 2007

Ole Albrekt Nedrelid har gjort stikkprøver for groove i Nidaros. Her følger kritiske blikk på Trondheim Jazzorkester, The Source: of Summer, og Sinéad O'Connor.

Primavera Sound Festivalen: Another Day In Paradise

Barcelona 31. mai -2. juni 2007: I dag våknet jeg av Phil Collins' Another Day In Paradise klokken åtte om morgenen, og bestemte meg for å skrive ferdig det som på papiret kun var fragmenter av en festival to måneder tilbake i tid...

Helnorsk fredag på Safe as Milk

Tre norske band på scenen under første dag av Safe as Milk, tre band som viser festivalens løse genrerammer med rødglødende countryjazz, improvisert visepop og jublende indierock som ingredienser.

Slottsfjell Festival 2007

19-21. juli, Tønsberg. Slottsfjell er en underdog i den såkalte festivalkrigen, men vet å bite fra seg, mener grooves utsendte i denne første rapporten fra årets Slottsfjell. Han mener amerikanske Midlake var årets høydepunkt.

Bukta 2007

Årets Buktafestival var utvilsomt den beste så langt, mener grooves medarbeider i Tromsø. Han mener at Bukta er landets fremste festival for rendyrket rock.

Buktafestivalen Tromsø : The Stooges

Bukta, lørdag 21. juli; Festivalen i nord har vært en triumf som har inneholdt konserter som vil stå igjen som de beste i festivalens historie.

Moldejazz 2007: En oppsummering

Her følger en kronologisk oppsummering av de resterende konsertene Ole Albrekt Nedrelid har fått med seg under årets festival i Molde. Programmet i år kan oppsummeres som tidvis meget sterkt og faktisk litt for godt besøkt.

Buktafestivalen Tromsø: Sivert Høyem & the Volunteers

Bukta, lørdag 21. juli: Regnet flommet fra en mørk himmel. Sivert Høyem står igjen helt alene på scenen. The Kids Are on High Street dirrer i et savn etter den velkjente gitarsignaturen, og vi gråter. Alle sammen.

Molde jazzfestival: Wayne Shorter

Bjørnsonhuset, 20. juli 2007. Eldre jazzmusikere som surfer på siste bit av turnélivet med yngre musikere er et vanlig skue på festivaler rundt om, og musikken de spiller kan fort bli satt og til tider uspennende.

Buktafestivalen Tromsø: Calexico

Bukta, torsdag 19. juli 2007: Strålende fra Calexico, som sto for høydepunktet på festivalens åpningsdag.

Molde jazzfestival: Terje Rypdal med Trondheim Jazzorkester - Bleak House

Moldejazz 16. juli 2007, Bjørnsonhuset. Årets Moldejazz ble dratt i gang av den lokale gitarlegenden Terje Rypdal og intet mindre enn en urfremføring av den snart førti år gamle platen Bleak House.

Molde jazzfestival: Chick Corea & Gary Burton

Bjørnsonhuset, 17. juli 2007. Årets andre storkonsert på Moldejazz løp også ut fra en gammel plateutgivelse som har jubileum i disse tider.

HOVE 07 - Et blikk på Hovefestivalens hip hop-dag

- Velger man å se bort fra årets Champions League-finale, har jeg sjeldent vært så skuffa som når Lil’ Wayne kansellerte turen til årets Hove, skriver Andreas Øverland om hip hop-dagen på Hove.

QUART 2007: Et tilbakeblikk

Negative overskrifter forhindret ikke flere gode opplevelser på årets Quart melder vår skribent Kristin M. Skaar.

Hellfest 2007

Clisson, Frankrike, 22. - 24. juni 2007: Hellfest hadde et enormt program, men selve arrangementet var på trynet, melder grooves mann i Frankrike.

Konsert: Mötley Crüe

Oslo Spektrum, onsdag 6. juni 2007: - Jeg oppdaget få - om noen - svakheter i det rent instrumentelle i Oslo Spektrum denne kvelden. Likevel var det et par ting som ikke stemte helt.

Konsert: Mats Eilertsen Turanga

Trondheim Jazzfestival 1. juni 2007, Dokkhuset

Konsert: Trondheim Jazzorkester

Trondheim Jazzfestival, Dokkhuset 30. mai 2007: - Det låter rett og slett ufattelig tøft når et så stort band i korte strekk groover gyngende fritonal musikk

Konsert: Tone Åse/Supersonic Rocketship

Dobbelkonsert på Trondheim Jazzfestival, Blæst, 29. mai 2007: Tone Åse/Bol og Supersonic Rocketship.

Jan Garbarek - Trondheim Jazzfestival

Trondheim Jazzfestival 28. mai 2007: Jan Garbarek Group, Trondheim Spektrum

Konsert: Of Montreal

John Dee, 3. mai 2007: Et av samtidens mest interessante popensembler besøkte John Dee, de leverte årets første store konsertopplevelse.

Konsert: Th' Legendary Shack Shackers

Blå Rock, 25.april 2007: Amerikanere tilbake med velkjent dose rockabilly, blues, polka og gammaltestamentlig sørstatsvrede.

Konsert: Busta Rhymes

Sentrum scene, 16. april: Blant de beste konsertene vår anmelder har sett i Oslo. Men det manglet litt på at den ble legendarisk.

Konsert/intervju: Vapnet

Östersund-gruppen Vapnet kom til Göteborg med sin glade indiepop og melankolske tekster. grooves journalist tok en prat med bandet og en gjorde en evaluering av kveldens konsert.

Konsert:EL-P

EL-P, Mighty Quin & Mr. Dibbs Vulkan 19. april 2007

Intervju: Love Is All

Svensk band i Australia snakker om turnélivet, IKEA og Skandinavia.

Iggy Pop 60 år!

Punkens gudfar fyller 60 år den 21. april. En av rockens største vil aldri dø, og gjester blant annet Buktafestivalen i Tromsø om tre måneder.

Festival: Rockfest, Tromsø

Blå Rock, Tromsø 13. og 14. april 2007: Flott antifestival for tredje år på rad. Ideen om 8 Band, to kvelder med pur og primitiv rock'n'roll, og en deilig dose musikalsk nostalgi, fungerte utmerket også i år.

Konsert: Akron/Family

John Dee, 11. april 2007. Humoristisk og eklektisk fra Brooklyns fremste firerbande.

Konsert: Jamie T

Blå, Oslo 3. april 2007: Den nykronede stemmen for britisk ungdoms undertrykkelse og fortvilelse, leverte en presisert men ufullstendig konsert på Blå.

Konsert: Bob Dylan

Oslo Spektrum, 30. mars 2007: Den mystiske herremannen fra fortiden gjestet Oslo atter en gang. Bob Dylan tilpasser seg sitt publikum som det passer ham.

Konsert: Method Man

Rockefeller, Oslo, 29. mars 2007.

Konsert: Jarvis Cocker

The Forum, Melbourne, 28. mars 2007

Konsert: Stefan Sundström

Mono, Oslo 14. mars 2007. – Det ble ikke helt det samme denne gangen, mener vår anmelder.

Konsert: Amulet

Rockefeller, Oslo 3. mars 2007: - Av en eller annen grunn har jeg en stygg følelse av at vi ikke har hørt det siste fra Amulet.

Festival: Laneway

Caledonian Lane, Melbourne, 25. februar 2007. En festival utenom det vanlige melder groove to reportere down under; Rones og Ellingsen.

Konsert: Washington

Hjemmeseier: Verdensteatret, Tromsø 2. mars 2007

Konsert/Intervju: I'm From Barcelona

- I'm From Barcelona er lyden av forelskelse, sol, sommer. grooves Tor Floor har snakket med vokalisten og vært på konsert.

Good Vibrations Festival 2007

grooves to korrespondenter down under, Øyvind Rones og Steinar Ellingsen har vært på festival.

Stemmen fra vest

John Dee, 16. februar 2007: Intim og vakker stund med Molina.

Konsert: The Hold Steady

Akustisk showcase på Cafe Mono, 5. februar 2007

Serena Maneesh/120 Days Rockefeller, 3. februar 2007

To særegne band viste sine respektive muskler foran et til dels hypeforvirret publikum. I tråd med splitkonserten gjør groove en splitomtale. Anmelder Haaland tar for seg Serena Maneesh, mens anmelder Floor ser nærmere på 120 Days.

Konsert: Håvard Wiik Trio, Herr Nilsen, 19. januar 2007

Håvard Wiik og hans nye trio viste fram og testet ut et helt nytt sett med låter for publikum på Herr Nilsen. Lørdag gikk de i studio for å feste dem til rillene i studio.

#31: Gammel, glemt og kulørt: Slagernota, en forgangen massekultur - del 2

Slagernoter var en gang i tiden et dominerende populærkulturelt innslag. Hovde tar for seg dette hverdagsfenomenet her i andre del av sin omfattende artikkel.

#30: Gammel, glemt og kulørt: Slagernota, en forgangen massekultur – del 1

Slagernoter var en gang i tiden et dominerende populærkulturelt innslag, et hverdagsfenomen. Hovde ser nærmere på fenomenet.

Ekspander eller dø: Utdypende kommentar til innlegg av 4. januar

Big Bang i skallen. Bakfylla dikterte delirium direkte i dass. Det er ingen krise i platebransjen. Ikke egentlig.

Rett på dunken – velkommen til 2007

Hovde har sett i spåkula for det norske musikkåret 2007. - Det er solnedgang i platebransjens aftenland, den siste rille er snart spilt, skriver Hovde i denne satiriske artikkelen.

Festival: All Tomorrow's Parties

Hammers har vært på ATP igjen, og drodler løst rundt årets festival - kurert av Thurston Moore.

Konsert: Stefan Sundström

Stefan Sundström, Betong, Oslo 24.november 2006.

Konsert: Goodiepal

Transformator: 30.november 2006, St. Jørgens Hospital, Bergen.

Konsert: Damien Jurado/J. Tillman

Damien Jurado/J.Tillman, Garage, Bergen 16.november 2006.

Konsert: The Young Knives/Infidels Forever

Garage Oslo 10.november 2006

Intervju: The Knife

Oppløsning av kjønnsroller, forheksende mørk mystikk og distansert kjølig elektronika med besnærende vakker vokal er bare noen av ingediensene i den magiske heksegryten til Gøteborg-duoen The Knife.

Konsert: John Vanderslice

Blå, søndag 12.november 2006: John Vanderslice bergtok og forførte 29 tilskuere.

Konsert: Datarock/Quasimojo

John Dee, Oslo 4. november

Peter Brötzmanns blues

- Alle unge jazzmusikere må lære seg å kjenne bluesen, sier Peter Brõtzmann. Det er uventet å høre fra denne 60-årige frijazzeren, skriver Audun Reithaug Rasmussen i dette intervjuet som ble gjort på Kongsberg Jazzfestival i sommer.

Intervju: Garreth Liddiard, The Drones

Long way to the top - men få band arbeider like hardt som australske The Drones.

Konsert: Monzano

Mir, Oslo 28. oktober 2006

Konsert: Michal Urbaniak

Dokkhuset, Trondheim 21. oktober 2006: Michal Urbaniak møtte jazzlinja.

Konsert: M.Ward

Mono, Oslo 23. Oktober 2006

Konsert: Jay-Z/Kano

S.E.C.C, Glasgow. 22.september 2006.

Konsert: Amusement Parks On Fire

Mono, 12. oktober 2006: Bra, men litt uforløst.

Konsert: Kingsize 5 år

Rockefeller, 14. oktober 2006. grooves gonzoreporter slår seg løs på hiphop-konsert.

Intervju: Bo Kaspers Orkester

Rockens kjøtere: Bo Kaspers Orkester har lagt mykjazzen til side og finner 70-tallsrocken på sin nye plate: Hund.

Konsert: Hidden Cameras

The Hidden Cameras gjør alltid allting rett: John Dee, lørdag 14. oktober 2006.

10 skiver alle dansker bør ha med seg i graven

Dansk-norske Torben Stæhr presenterer her de 10 fremste titlene fra den danske platekanon.

Intervju: Lambchop

Mørke og ungdommelig inspirasjon. Intervju med Kurt Wagner, Lambchop

Intervju/konsert: Ariel Pink

East Brunswick Club 27. september 2006 / the Ding Dong Lounge 6. oktober 2006 / Intervju

Intervju: The Cynics

Michael Kastelic forteller om sitt legendariske garasjeband The Cynics, som har holdt det gående siden tidlig på 80-tallet. Det har vært en humpete ferd. Nå kommer de til Norge.

Konsert: Jaqueline

Bar Ampfield, Gjøvik, lørdag 30. september 2006 .

groove#1: Miles Davis/John Coltrane

Sound of Mu, 29. september: DJs Mulimæggi og Hammers fra groove viet en hel kveld til Miles og Coltrane. Her følger en kronologisk spilleliste.

Festival: Møllafestivalen 2006

Tre timer sør for Oslo ligger Gjerstad og i hjertet av Gjerstads skoger ligger Mølla. Mølla er Knut Magne Valles drømmested. Her har han sitt studio og landets mest sjarmerende og behagelige festival, langt fra byens stress og mas.

Intervju: Children Collide

Kan noen være så snill å invitere dette bandet til Norge?

Takk te dåkk!

Åge Aleksandersen & Sambandet. Rockefeller, lørdag 16.september 2006.

Intervju: Jaqueline

- Karriere er et dekadent ord. Vi spiller rock, høyt og tungt, for symbolsk betaling og lunken øl.

Konsert: Dans For Voksne - Keiji Haino

Betong 07. september 06: Det var aldri noen tvil. Fra sekundet Keiji Haino tro inn på den mørke scenen føltes denne kvelden som en av årets definitivt største konsertbegivenheter. Hainos første besøk i Norge ble feiret med et maratonsett

Konsert: Dans For Voksne - Wolf Eyes/Stian Skagen

Blå 06. september 06: Iggy & The Stooges. Merzbow. Wolf Eyes er manifestasjonen av møtet mellom kunst og sirkus og det skulle de vise til gagns med et høylydt sett på Blå.

Konsert: Dans For Voksne - Moukhtabar Ensemble

Sound Of Mu, fredag 8. september. Dans For Voksnes maraton med svært spennende konserter fortsetter. Moukhtabar Ensemble fra Beirut, Libanon, gjorde en spennende konsert basert på fri improvisasjon.

Konsert: Ferenc Snetberger, Arild Andersen, Paolo Vinaccia

Blæst 06-09-06: Varme toner i kaldt høstmørke. Sett ut fra besetningen utvider på en måte Andersen og Vinaccia triobegrepet – heldigvis for bandet – og ved siden av sitter altså Snetberger og tegner skisser av Spania, skriver blant annet grooves anme

Oslo Jazzfestival: Tape

Territoriet i gråsonen mellom jazz og elektronika begynner å bli stadig mer befolket av uttrykk. Torsdagens konsert med Tape skulle vise seg å føye seg inn i rekken.

Intervju: The Gap

Bli oppslukt av The Gap - ungt, fremadstormende band fra Asker.

Oslo Jazzfestival: Opsvik/Jennings

Det er ikke morsomt å bli skuffet når man har høye forventninger; særlig ikke når de fleste andre synes å være uenig med deg. Konserten med Opsvik/Jennings på Blå var en slik opplevelse for grooves anmelder.

Oslo Jazzfestival: Axel Dörner

Stillhet er en del av det musikalske uttrykk som ofte blir glemt av både utøvere og publikum; i stedet dresser man opp essensen av musikken med ofte unødvendige detaljer.

Oslo Jazzfestival: Arve Henriksen m/Helge Sten

Henriksen har et særs vinnende vesen, og hans uformelle tone med publikum bidrar sterkt til at man lytter ekstra når han også snakker med trompeten.

Oslo Jazzfestival: Friko

Den sterke røde råden gjorde det litt kjedelig for undertegnede i lengden, i motsetning til majoriteten av publikum som klappet bandet opp på scenen igjen etter siste spor.

Oslo Jazzfestival: Soweto Kinch

Kinch formidlet fra et overskuddslager av energi, viste et høy teknisk nivå, og gav en fornemmelse av å være i svært nær kontakt med musikken han spilte.

Øyafestivalen 2006

Les Savy Fav, Black Mountain og High On Fire ga liv på Øya. Et bra program, uten de store høydepunktene mener vår anmelder.

Festival: Varangerfestivalen, del II

Ole Albrekt Nedrelid vurderer her de siste dagene på Varangerfestivalen. Nedrelid kan fortelle om fine konsertopplevelser, men sier også at "programmet har kanskje vært for et annet publikum enn dem som faktisk besøker festivalen".

Festival: Varangerfestivalen, del I

Mens hele landets øyne denne uka er festet på Oslo og Øya, har groove sendt en korrespondent til arktiske strøk - langt forbi polarsirkelen, og omtrent så langt øst man kan komme i Norge - nemlig Vadsø og Varangerfestivalen.

Konsert: Fat Joe

Etter 15 år i gamet kom "Bronx-legenden" til Norge for første gang. Det ble et møte med en avdanket Mc med seriøse problemer på mikken.

ØYAFESTIVALEN: Cortina

groove.no har det med å la seg sjarmere av band uten platekontrakt. Så også av Haugesund-orkesteret Cortina, vestlandets svar på The Jayhawks.

Festival: Safe as Milk 2006

Aldri langt mellom høydepunktene i sildabyen. Safe as Milk fortsetter med å presentere spennende artister fra hele verden.

#29: I lyset fra trolløyet

Tonene og bildene er blitt flyktige, for flyktige. Kort glødende sankthansormer i massemedienes tusenårsnatt. Lyset i fjøset er sluknet, den siste Festus er sendt til Gildes kjøttkverner.

Intervju: S4Bob

I forbindelse med Turboneger-konserten på Gjøvik i midten av juli ble det plukket ut et knippe band som skulle varme opp for denim-rockerne.

Festival: Slottsfjell

Slottsfjellfestivalen 2006, Tønsberg. grooves mann var storfornøyd etter to dager i sola.

Festival: Bukta

Buktafestivalen 2006, Tromsø. grooves mann var storfornøyd etter to dager i regnet.

Konsert: Turboneger

Gjøvik Gård, 14. juli 2006

Konsert: Joshua Redman

Moldejazz, Kulturhuset 21. juli 2006: Redman, Wesseltoft, Andersen, Johansen: Magi med historiske tilnærminger

Konsert: The Core

Moldejazz, Alexkjelleren 21. juli 2006: The Core: Maktdemonstrasjon

Konsert: Trio Beyond

Moldejazz, Bjørnsonhuset 20. juli 2006: Trio Beyond: Storslått og tøft med forbehold.

Konsert: Wibutee

Moldejazz, Kulturhuset Klubb 20. juli 2006: Wibutee: Herlig klubbopplevelse.

Konsert: Kjetil Møster Sextet

Moldejazz, Alexkjelleren 19. juli 2006: Kjetil Møster Sextet: Hardt og brutalt

Konsert: Trondheim Jazzorkester/Joshua Redman

Moldejazz, Bjørnsonhuset 18. juli 2006: Trondheim Jazzorkester og Joshua Redman: Fin musikk, fin tendens.

Konsert: McCoy Tyner

Moldejazz, Bjørnsonhuset 17. juli 2006: McCoy Tyner Septet: Nok av rutine, manko på magi

Konsert: Suzanne Vega

Rockefeller, 15. juli 2006

Festival: Asfaltfestivalen i Borlänge

Peace & Love-festivalen i Borlänge, Dalarna, Sverige 7. – 8. juli 2006.

Intervju: Helheim

Helheim fra Bergen er ute med ny skive, en konseptplate om norrøne dødskulter. grooves Håvar Lunde har pratet med bassist/vokalist V'gandr.

Kongsberg Jazzfestival: Brötzmann/Bennink

Byorkesterets Hus - 080706: De siste gule lydene fra Byorkesterets Hus, i Kongsbergkveldens blåeste kveldstime, stod Peter Brötzmann og Han Bennink for.

Kongsberg Jazzfestival: Tribute til Miles og Coltrane

Kongsberghallen - 070706: A Love Supreme og en dose med typisk Molværsk musikk.

Kongsberg Jazzfestival: Ultralyd

Byorkesterets Hus - 070706: Interne spøker. Fra samtidsmusikk til hardcore.

Kongsberg Jazzfestival: Globe Unity Orchestra

EnergiMølla - 070706: Fri-improsjokket. Tre dager i året er dette landets beste konsertsted…

Kongsberg Jazzfestival: Fred Frith

Byorkesterets Hus, 060706. En helt unik type, med et helt særegent lydunivers.

Intervju: Novembre

Italienske Novembre er aktuelle med platen Materia. I dette intervjuet snakker grooves Håvard Lunde med frontmann Carmelo Orlando.

Kongsberg Jazzfestival: Poing vs. Dror Feiler

EnergiMølla, 060706. Tre ulastelig antrukkede herremenn, og en mann i svart.

Kongsberg Jazzfestival: Atomic

EnergiMølla, 060706. Tema avløser tema, improvisasjon avløser improvisasjon. Umiskjennelige Atomic.

Festival: Nødutgang 2006

30. juni-2. juli, Sinus, Bodø: grooves mann søker å utvide sine horisonter - og han lykkes.

Intervju: Greg Malcolm

Gitarist fra New Zealand kommer tilbake til Norge og Safe as Milk. I dette intervjuet forteller Greg Malcolm blant annet om grunnen til at han måtte rømme fra hjemlandet...

Konsert: Wu-Tang Clan

Frogner stadion, 24. juni 2006. Kanskje ikke lenger i vinden, men de kom. De loka og det lugga - men de kom.

Intervju: Oren Ambarchi

Lydkunstner og gitarmanipulator Oren Ambarchi kommer til Safe as Milk i juli. 'I love getting lost in a work, losing track of time. I hope my own work can trigger this same feeling for the listener' sier han i dette intervjuet.

Fokus: Kongsberg Jazzfestival

groove.no følger i år som vanlig tett på begivenhetene på Kongsberg Jazzfestival. Programkomiteen ser i år ut til å ha vektlagt det som har vært festivalens styrke de senere årene, nemlig den frie, eksperimenterende og utforskende musikken.

Konsert: KRS-One

Rockefeller, 10. juni, 2006: "Vi har fått servert mye halvbra i det siste; Raekwon virket uopplagt og umotivert, Gurus konsert var egentlig ganske døll, Smooth virket direkte sliten. Så hva gjorde KRS riktig?, spør grooves utsendte Tor Hernan Floor.

Intervju: Diane Cluck

- Music just comes from living, sier festivalaktuelle Diane Cluck. Hun er aktuell med platen Countless Times, og i sommer spiller hun på Safe as Milk i Haugesund.

Konsert: Harmonisprengt og flerstemt triumfferd

Eksaltert moro fra morgen til kveld med Carl Newman og Kathryn Calder. John Dee, Oslo, søndag 7.mai 2006

Festival: All Tomorrow's Parties, weekend 1 2006

En langhelg kurert av Mudhoney, Yeah Yeah Yeahs og Devendra Banhart. Camber Sands, 12-15. mai 2006.

Konsert: Dave Holland Quintet

Cosmopolite, 12. mai - 06. Potensiell musikkhistorisk stadfesting.

Bergenfest: North Mississippi Allstars

Mississippi står i flammer: Garage, 4. mai 2006.

Bergenfest: Teddy Thompson

Ole Bull Scene, 4.mai 2006

Bergenfest: Elliott Brood

Kamelon, 2. mai 2006.

En nesten motvillig suksess

Det begynner å løsne for multikunstneren Daniel Johnston.

Konsert: Iron & Wine/Calexico

Rockefeller, Oslo 1. mai 2006

Bergenfest: Chuck Prophet IV

Rick's Teater 01.mai 2006.

Bergenfest: Th' Legendary Shack*Shakers

Logen Teater 29. april 2006.

Konsert: Kurt Rosenwinkel Group

Blæst. Trondheim, 25.4 2006. Musikalsk utbytte i rikt monn for de fremmøtte, mener Ole Albrekt Nedrelid.

Intervju: Spirogyra

grooves Ronny Svendsen har snakket med grunnleggeren av folkbandet Spirogyra; Martin Cockerham.

Konsert: Stereo 21

Indie-scmindie med nittitallsus i hovedstaden.

Med rett til å bråke (litt)

Stereo 21 låner bandbussen til Ungdomskulen, kaster ting på hverandre på scenen og er ute med ny og skranglete EP.

Konsert: Morrissey

Sentrum scene, Oslo, 6. april 2006.

#28: The Borg

I denne utgaven av Ekstranummer har Hovde skrevet en hyllestarikkel om entertaineren, gledessprederen og formidleren Benny Borg.

Konsert: 2nd Round Knockout

Fredag 24. mars, Rockefeller: Looptroop, Mobbade Barn Med Automatvapen, Klovner i Kamp, Loudmouf Choir, Warlocks, Karpe Diem, Cam'n A-Lee m.fl.

Konsert: Musikalske yttergrenser i sentrum

Det spirer i de mer eksperimentelle delene av hovedstadens musikalske miljø. grooves utsendte trives godt innenfor Ring 1 og tuslet en tilfeldig formiddag ut i vårsola på jakt etter nye impulser. Det var slett ikke dumt!

Konsert: Torun Eriksen

Et godt sted å være: Blå, 03.03.06

Konsert: Oasis

På rett sted til feil tid - Oslo Spektrum, 25. januar 2006

Good Vibrations Festival 2006 (del I)

Festival: Sidney Myer Music Bowl, Melbourne, 12.februar 2006.

Intervju: Datarock

Good Vibrations Festival 2006 (del II).

Ever Fallen in Love With a Band You Shouldn't Have?

Konsert: Brakes, lørdag 18.februar 2005. John Dee.

#27: Nimbus med senterhull - en amatørsosiologisk satire over platesamlernes typologi, del 3.

All round-samleren, partikularisten, fetisjisten... Det er mange typer samlere. Bjørn Hovde tar her for seg platesamleren og ser på noen ulike typer av arten. Dette er tredje og siste del av artikkelen.

#26: Nimbus med senterhull - en amatørsosiologisk satire over platesamlernes typologi, del 2.

All round-samleren, partikularisten, fetisjisten... Det er mange typer samlere. Bjørn Hovde tar her for seg platesamleren og ser på noen ulike typer av arten. Dette er del 2 av artikkelen.

Konsert: For hodet, for hjertet: Lars Petter Hagen

Nå er det bevist: Også konservatorie-utdannede samtidskomponister kan skape inderlig musikk. Blå, Oslo 8. februar 2006.

Refused siste kommuniké: REFUSED ARE FUCKING DEAD

Refused er snart aktuelle med DVD-filmen Refused Are Fucking Dead, planlagt sluppet i april. Det svenske hardcore /punkbandet gikk i oppløsning i 1998, etter å ha levert albumet The Shape of Punk To Come. Her er bandets famous last words.

#25: Nimbus med senterhull - en amatørsosiologisk satire over platesamlernes typologi, del 1.

All round-samleren, partikularisten, fetisjisten... Det er mange typer samlere. Bjørn Hovde tar her for seg platesamleren og ser på noen ulike typer av arten. Dette er del 1 av artikkelen.

Intervju: The School

Ronny Svendsen har slått av en prat med by:Larm-aktuelle The School fra Trondheim.

Intervju: napoo:

Jan Magnar Hatlemark drar gamle røverhistorier. Og snakker om sitt nye band napoo:, den sørgelige tilstanden i norsk musikk og mye annet i dette intervjuet med grooves Thomas Karlsen.

Konsert: Jazzland Community Tour

Trondheim Jazzforum/Blæst 31. januar 2006. Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen, Eivind Aarset, Håkon Kornstad, Wetle Holte, Audun Erlien.

Konsert: Peter Brötzmann, Mats Gustafsson, Paal Nilssen-Love

Blå 25. januar 2005. Improviserte eksplosjoner fra tre sentrale improvisasjonsmusikere.

Intervju: Greg Weeks, Espers

Plateaktuelle Greg Weeks fra Espers forteller blant annet om hva som har inspirert ham, og at han håper å besøke Frognerparken neste år.

Intervju: Vashti Bunyan

Vashti Bunyan om fortid, nåtid og fremtid - og hvorfor hun selv mener hun ikke spiller folkmusikk.

Festival: Falls Festival 2005

Lorne, Australia, 29.12.05 - 31.12.05: Ian Brown, The Dandy Warhols, Wolfmother, Shins - og en rekke andre. Øyvind Rones oppdaterer oss også på en del spennende australske navn.

Vinterpoesi: Grå morgen: Jaga og Dr. John

Når snøen blir grå funker ikke Jaga Jazzist. Gi meg heller Dr. John.

Bok: Craig Werner - A Change is Gonna Come: Music, Race and the Soul of America (Penguin Group, 2000)

En innsiktsfull, triviamettet og inspirerende gjennomgang av koplingen mellom musikk og politikk i amerikansk populærkultur.

Festival: All Ears 2006

groove-skribent Mats Johansen overvar All Ears-konsertene på Blå, og bringer videre denne solide rapporten. Johansen mener årets festival hadde det lille ekstra.

Paal Nilssen-Love om årets All Ears-festival

All Ears starter torsdag den 12. januar og avsluttes av Norwegian Noise Orchestra på Spasibar kvelden 15. januar. Mellom disse datoene presenterer festivalen hard japansk noise, europeisk minimalisme, og skandinavisk improvisasjon.

Bok: Norsk Pop & Rock-leksikon, Vega Forlag, 2005.

Dette leksikonet er lenge etterlengtet. Bjørn Hovde har fått fatt i et eksemplar, og serverer en lang kritikk av det 600 sider lange verket.

Konsert: Kurtis Blow

Blå, 6. januar 2006. Old School-fest på Blå. Leverte veteranen Kurtis Blow varene? Christian Quaynor nyanserer.

Intervju: Tuna Laguna

Gitarist Gøran Bogstrand definerer Zoom-aktuelle Tuna Laguna et sted mellom brutal kjettingrock og varm puddingpop i dette intervjuet.

Intervju: Haakon

Popestetikeren. Haakon Ellingsen om plagede tsjekkiske forfattere, livet som musiker, mangel på platesalg, sin siste utgivelse Bounty og viktigheten av The Beatles.

Intervju: The Wrens

Greg Whelan snakker om bandets lange historie, årelang kamp mot styrtrike gründere og muligheten for gjennombrudd i Europa.

Festival: Avanto

Helsinki, 18-20 november 2005: Bol, Jandek, It's Not Fair, 3 Stereot, Testicle Hazard, Hiaz

Konsert: The Posies

The Posies, Betong, Oslo 18. november 2005: Fryktelig fint fra Ken Stringfellow, Jon Auer og to andre.

Intervju: The Green Pajamas

Siden 1984 har Jeff Kelly drevet sitt pop-psykedelia kultband The Green Pajamas fra Seattle. Her prater han med grooves Ronny Svendsen blant annet om deres ferske album 21st Century Séance.

Intervju: Kevin Barnes

Mono, Oslo. Det er en av høstens aller våteste dager i en av årets mørkeste og udiskutabelt mest bedritne måneder, og Kevin Barnes er igjen i Norge.

En osloborgers oppriktige glede på trøndernes vegne: Gratulerer med rockemuseum

'Rocken er blitt allemannseie, slagertekster hverdagens liturgi, middelmåldig underholdning den gjeldende smaksnorm. I Trøndelag skal nå hitlistekulturen på sokkel og inngå i offisiøs sammenheng.' Hovde harselerer med rockmuseums-debatten.

Konsert: Architecture In Helsinki

Garage, Oslo, 9. november 2005

Konsert: Akron/Family

Mono, Oslo 30. oktober 2005

Konsert: Loch Ness Mouse

Releasekonsert, John Dee 23. oktober 2005.

Festivalrapport: Music & Media 21-23. oktober 2005

Reisebrev fra Tampere: En finsk musikkbransje i vekst strutter av optimisme. Men frifantene holder seg i skjul.

Bok: High Fidelity - del 1

Hornby prøver å beskrive gull men han er en tosk som bare er kjent med narregull, en gullgraver som aldri har hatt et skjerp men bare sittet hjemme og lest skatte-kartet som noen andre har tegnet.

Bok: High Fidelity - del 2

Hornby prøver å beskrive gull men han er en tosk som bare er kjent med narregull, en gullgraver som aldri har hatt et skjerp men bare sittet hjemme og lest skatte-kartet som noen andre har tegnet.

Intervju: Dror Feiler

Om Ultima og illegal innvandring

Konsert: The Clientele

Garage Oslo, 1. oktober 2005: The Clientele møtte formidabel motstand: Ex-Pavement Steven Malkmus på John Dee, og et publikum helt uten livsgnist.

Konsert/intervju: Caribou

Caribou om tvisten med gamle punkere, vanskene med å lytte til cheesy progrock og hvordan de får folk til å flykte fra lokalene når de spiller.

Intervju: Hopalong Knut

Ronny Svendsen i samtale med vokalist Kristin Jensen i Hopalong Knut.

Konsert: Opeth

Rockefeller, Oslo 19. august 2005.

Konsert: Karlheinz Stockhausen

Stockhausen i Stavanger – den elektroniske musikkens grand old man.

Intervju: Youth Pictures of Florence Henderson

Ronny Svendsen har snakket med Audun Hagen fra Youth Pictures... om blant annet den nye platen og bandets historie.

Konsert: Turnéstart - Two Bands And A Legend, Blå, 30/8-2005

Cato Salsa Experience, The Thing, Joe McPhee står defintivt først i køen på Outer Space Employment Center

Konsert: Brötzmann/Bugge Wesseltoft

Oslo jazzfestival torsdag 18. august 2005

Konsert: Håvard Wiik/Lee Konitz m.fl.

Oslo Jazzfestival fredag 19. august.

Musikkfildeling og platebransjen

Fildelingens historie, platebransjens svar og salgstallenes tale

Konsert: Lobster/Gutvik/Holm Duo/Dingobats m.fl.

Oslo Jazzfestival onsdag 18. august 2005

Konsert: Atomic

Champagne i taket! Releasekonsert, Blå, 15. august 2005

Konsert: Halmrast/Motsol/Slettahjell/Revolver

Oslo jazzfestival tirsdag 16. august 2005

Øyafestivalen 10-13. august 05

En rapport fra årets Øyafestival - med Hot Snakes, Dinosaur Jr. og Saul Williams blant høydepunktene.

Intervju: Jeremy Spencer (Fleetwood Mac)

Spiller heller med Trond Ytterbø enn i Fleetwood Mac.

Storveis på Storås II

Storåsfestivalen 28-30. juli - del 2

Storveis på Storås

Storåsfestivalen 28-30 juli 2005 - del 1

Del I: Safe as Milk festival, Haugesund, 29. - 30. juli 2005

Dälek, Supersilent, Colleen, Steffen Basho-Junghans, MoHa!, Serena Maneesh, Samuel Jackson Five og Kim Hiorthøy. Vurdert av Mats Johansen.

Del II: Safe as Milk festival, Haugesund, 29. - 30. juli 2005

Supersilent, Serena Maneesh, Samuel Jackson Five, Colleen, Dälek, MoHa!, Kim Hiorthøy. Vurdert av Magnus Kjærstad

#24: Min yiddishe papegøye

Om plater som får fugler til å synge filmhits, plystre slagere og holde hverdagspraten i gang. Og litt om Pelle Peanøtt.

Intervju: Of Montreal

Kevin Barnes er aktuell med The Sunlandic Twins med sitt band Of Montreal.

Bukta - Tromsø Open Air Festival 2005

En oppsummering av årets Buktafestival av Øyvind Rones.

Molde Jazzfestival: Oppsummering

Resterende konsertomtaler og en kjapp oppsummering fra årets Moldejazz.

Et skråblikk på det norske musikkparnasset

av Jan-Olav Glette, bookingagent Freak Scene

Festival: Roskilde 05

Festivalrapport fra årets Roskildefestival.

Festival: Accelerator

The Big One: Trädgård'n, Göteborg, 6/7-2005

Kongsberg Jazzfestival: John Zorn Acoustic Masada, Kongsberg Kino, 9-7-2005

Zorn presenterte et utvalg nye låter. Uhyre bra sådan.

Kongsberg Jazzfestival: Fe-mail/Wolf Eyes, EnergiMølla, 8-7-2005

Ann Arbor noise punx meets the Ladies of Danger

Kongsberg Jazzfestival: Marc Ducret/Sissel Vera Pettersen, Arve Henriksen, EnergiMølla 7-7-2005

Bondevik-hets er heldigvis gangbar mynt på jazzfestivaler også

Intervju: Jon Klette/Jazzaway Records

Fortiden og framtiden defineres av Jazzaway Records

Intervju: Jessica Fletchers

Thomas Innstø om blant annet låtskriving, Zombies og turnering.

Lys fremtid

'Det virker som en Internettpsykose rir kulturen' skriver Geir Levi Nilsen i denne artikkelen.

Intervju: Wallpapers Silhouettes

En liten prat med kassett-fetisjist, vokalist og låtskriver Mats Davidsen.

Nattjazz Bergen: The Thing & Free Fall

Scene USF, 2/6 & 3/6-2005

#23: Rock'n Roll-mysteriet

Hovde tar utgangspunkt i det som antagelig er Norges første rock-roman, og spør; hva gjør en roman til en rock-roman?

Intervju: Stephen Malkmus

Ex-Pavement aktuell med sin tredje under eget navn - og avslører at Aunt Mary er blant hans favorittskiver!

Konsert: JR. Ewing

Hulen, Bergen 27. mai 2005.

Nattjazz Bergen: Trinity & Shining

Sardinen 27/5 & Røkeriet 28/5-2005

Nattjazz Bergen: Parish

Sardinen, 26/5-2005

Intervju: The Vineyards

Good Rock for Good People er budskapet til Oslobandet The Vineyards.

Bok: Et bra band av Anders Bortne

Den ultimate rockeromanen?

Konsert: Mike Stern Band

Cosmopolite, 20/5-2005

Intervju: Roger McGuinn

En liten samtale med frontfiguren fra The Byrds.

Konsert: Lars Winnerbäck

Ricks Teater, Bergen, 5. mai 2005

Konsert: Antony and The Johnsons

Blå, Fredag 13. mai 2005

Konsert: Pat Metheny Group

Oslo Konserthus, 15. mai 2005

Intervju: Seid

Oppfølgeren til Among the Monster Flowers snart på vei ut.

Intervju: Frode Strømstad

De gode hjelperne: Frode Strømstad fra Hype City.

Konsert: Ungdom og manndom

Micah P. Hinson, Ubudoll, Entrance, Bergenfest, Kamelon 6. mai 2005.

Konsert: Pre & Pre

Sam Prekop/Archer Prewitt Blå, 29. april 2005

Konsert: End of Loop

End of mediocracy! Mono, 24. april 2004

Konsert: Carsten Nicolai/alva.noto

Random System/Random Cube, Black Box, 16. april 2005.

#22: Sommerkveldens melodi

Det var lørdagskveld og ungdommen danset til sveivegrammofonens toner.

#21: En svanesang for de forsvunne bruktsjapper

Bruktsjapper som åsted for de store funn på LP/single-fronten tilhører nok for det meste fortida.

Konsert: Sunn 0)))

Infernofestivalen, John Dee, 26. mars 2005

Konsert: Cato Salsa Experience og The Thing med Joe McPhee.

En populærmusikalsk tour de force. Et revisjon av rockens og jazzens historiebøker og oppslagsverk.

Intervju: Morthana

groove har snakket med Anders Hana og Morten J. Olsen, de to norske medlemmene i trioen Morthana. I oktober slapp trioen sitt debutalbum på Oslo-labelen Jazzaway Records.

Intervju: Martin Horntveth/Jaga Jazzist

Jaga Jazzist slipper nytt album 4. april. I den forbindelse har Kjartan Aarsand snakket med Martin Horntveth om innspillingsprosessen, og om den lange veien timannsbandet har gått.

Intervju: Hood

Richard Adams om inspirasjon, folk-musikk og favorittalbum.

Intervju: The Beautiful People

Stöy Kvalvik om Kristiansund og zombies på t-banen.

Konsert: Gåte

Rockefeller 29. januar 2005: Gåte var nominert til Alarmprisen for beste live-band. groove var på Rockefeller for finne ut hvorfor.

Intervju: AqPop

Akvariumsprat med Holm og Dahl fra AqPop.

#20: Verdens største sanger

Denne gangen går Hovde opp fotsporene etter The Great Rouvaun, en av de store sangerne fra Californias Sunset Strip.

Festival: by:Larm

by:Larm, Stavanger 10-12 Februar 2005

Intervju: Panda Bear

Panda Bear om turneer, øl og Animal Collective.

Intervju: The Lionheart Brothers

Ny plate og nye planer for Klæbu-band.

Festival: Big Day Out

Søndag 30 Januar, Melbourne RAS Showgrounds

Intervju: Ballboy

De kommer fra Edinburgh, liker Bruce Springsteen og oppkaller sin nye plate etter et svensk teater.

Konsert: The (International) Noise Conspiracy

Det Akademiske Kvarter, Bergen, 9. februar 2005

Konsert: Black Debbath

Det Akademiske Kvarter, Bergen 27. januar 2005

Intervju: Ole Åleskjær (Loch Ness Mouse)

groove prater om fortid og fremtid med en Loch Ness Mouse.

Intervju: Anders Bersten (Dotshop.se)

'Der framtidens Flaming Lips, Air och Björk finns.' Ny nettbutikk/distributør som satser friskt.

Intervju: Øyvind Holm (Dipsomaniacs)

Dipsomaniac Holm aktuell med soloplate.

Konsert: Roots Manuva

Blå, Oslo 21. januar 2005

Intervju: Jason Molina

Fra Songs: Ohia til Magnolia Electric Co.

Rock - moderne mystikk

'Dødskulten fra kristendommen har mange paralleller til rocken. Og som med kristendommen kan vi si om rocken at den er ikke død, den bare lukter rart'

#19: Fra synagogen til John Lennons sengekant

Hovde har funnet fram til et spin-off produkt fra Oko/Lennons Bed-In i Toronto mai 1969.

Intervju: Paal Nilssen Love i anledning Unionsfestivalen all Ears 13. - 16. januar 2005.

For fjerde år på rad skal all Ears, festivalen for improvisert musikk, gå av stabelen på Blå i Oslo. Nytt av året er at all Ears får en svensk avlegger som går samtidig i Stockholm.

#18: Skeive skiver - Here come the leaping lesbians!

En nærmere titt på tre lesbepolitiske LP-prosjekt.

Konsert: The Roots

Rockefeller, 30. november 2004

Angrepet på heavy metal

Hvorfor hatet man metal? Og hva var argumentene mot denne musikken? Geir Levi tar for seg heavy metal og dens kår i Norge.

Konsert: Dizzee Rascal

Blå, Oslo, 27. november 2004

Oslo Filmfestival: Fallen Angel

Regi: Gandulf Hennig, Tyskland/UK, 2004

Oslo Filmfestival: End of the Century

Regi: Jim Fields/Michael Gramaglia, USA 2003

Oslo Synthfestival 2004

Fabrikken, Oslo 13/11-2004.

Fra Frysja til Imerslund

Norske artister satset internasjonalt, ble produsert på platefabrikken på Frysja i Oslo og havnet til en tier i billigbingen hos Imerslund på Karl Johan. Lengre kom de ikke. Hva gikk egentlig galt?

Konsert: Duplexfestivalen 2004

To dager med te i fokus: USF Verftet, Bergen, 1-2/10-04

Fake Orgasms

Geir Levi Nilsen skriver om platene som ikke eksisterer...

Konsert: DKT/MC5

Rockefeller, Oslo 16/9-04

Notodden Bluesfestival 2004

Rapport fra Notodden, 5.-8. august. Zetterberg, Reiersrud, Kim Wilson m.fl.

Bok: Støjens Æstetik

Verden bliver tavs, men ikke stille. Vi beveger oss mot en larmende taushet.

Øyafestivalen, 14. august 2004

Bonk, The Bees, Minor Majority, Buck 65, Lemonheads, Kim Hiorthøy, The Beautiful People, Pleasure, Euroboys, Ralph Myerz & The Jack Herren Band

Øyafestivalen, 12. august 2004

Thom Hell, Your Enemies Friends, Lukestar, We, The Streets, Air

Øyafestivalen, 13. august 2004

The National Bank, Velvet Revolver, Savoy, Frode Fivel, Animal Alpha, Madcon, Bobby Conn, Mark Lanegan

Øyafestivalen: Klubbdagen, 11. august 2004

Internasjonalen: Casa Electro Novo, Samsaya, Safariari

Britisk blues personlig

John Mayall, intervju og konsert: Notoddden Blues Festival, august 2004.

Konsert: Sister Sonny

Rockefeller, fredag 6/8-04

To Whom It May Concern: En liten titt på Sonic Youth

Et prakteksemplar i musikalsk flerbruk og allsidighet

Konsert: Sonic Youth

A sonic trip on the strip: House of Blues, Las Vegas 23/7-04

Quartfestivalen 2004: en rapport

Fra hardcore og stoner til psykedelia og spacejazz. Erik Hovland rapporterer.

Kongsberg Jazzfestival: Trüben, Gyldenløve, 3/7-04

En ganske imponerende konsertdebut, og en verdig avslutning på festivalen.

Kongsberg Jazzfestival: Jonas Kullhammar Quartet, Smeltehytta, 3/7-04

En groovy opplevelse i et ikke fullt så groovy lokale.

Kongsberg Jazzfestival: Silent Block, Byorkestrets Hus, 1/7-04

Franske elektroniske eksperimenter med selvbygde komponenter.

Intervju: Mats Gustafsson

Gjengangeren Mats Gustafsson fronter svensk profil på Kongsberg Jazzfestival, og reflekterer rundt den frie musikken med utgangspunkt i The Things kommende album Garage.

Hultsfred, 2004

Remi Langseth og Jonas Nilsson presenterer et utvalg av høydepunkter og skuffelser fra 2004s Rockparty i Hultsfred.

Konsert: Royal City/Herman Düne

En skjeggete aften: Mono, Oslo 7/7-04

Konsert: Royer's One Man Band

Banjo-mania #3: Mono, Oslo 31/5-04

Konsert/festival: Dead Moon og Månefestivalen

Rock for alle penga i pinsa. Garage 28/5-04, Månefestivalen 29/5-04

Konsert: Br. Danielson, Sufjan Stevens, David Eugene Edwards

The Father, the Son & the Holy Ghost gjestet hovedstaden. John Dee, Oslo 29/5-04

Konsert: Devendra Banhart

Garage Oslo, 22/5-04

#17: Hvalen Keiko, det kosmiske alt og sangen i dypet

I Ekstranummer 17 følger Bjørn Hovde 70-tallets plateselskaper til sjøs, der det jaktes hvaler - med mikrofon.

Konsert: W.A.S.P.

Rockefeller, 18/05-04: Blackie Lawless presenterte gamle godbiter på løpende bånd under sitt Oslobesøk.

Konsert: Black Debbath

Hulen, Bergen 16/5-04

Pavement - Lyset fra neden

20. april 1992 slapp Pavement Slanted and Enchanted. Ingen hadde hørt maken - ingenting ble som før.

Bok: Norsk rock-litteraturs mest oversette?

I denne artikkelen gjennomgår Geir Levi Nilsen den oversette boken Sannheten? Ja. Og Nei! av Børre Karterudsseter. Mer enn bare tjo og hei mener han.

#16: Tonto på Rhinen

Ein Wigwam Steht in Babelsberg: Westernkulturen blomstret i det østlige Tyskland!

Festivalrapport: All Tomorrow's Parties #5, helg 2

Et program ingen andre er i nærheten av å matche? ATP står igjen frem som en av Europas fremste festivaler innen moderne rock.

Konsert: Magnet

Rob Roy, Melbourne, Australia 6/3-04

Intervju: Jolie Holland

En bortgjemt villblomst slipper sitt andre soloalbum.

Musikkelskere og platesamlere - en psykopatologisk analyse

Platesamlere er alt annet enn edle skapninger og andre anekdoter.

Konsert: Atomic

Blå, 14/3-04. To forrykende sett.

Konsert: Sophia

Garage, Bergen 17/3- 2004

Konsert: Pleasure, John Dee, 12.03.04

Welcome to the Pleasuredome!

Konsert: Billy Bragg

John Dee, 2/3-2004

80-tallets kulturelle polpotisme

Artikkelforfatteren fortsetter her sitt angrep mot det han kaller 80-tallets "polpotisme".

Intervju: The Bamboo Kids

Grooves Håvard Hagene Egge har slått av en prat med turneaktuelle The Bamboo Kids.

Konsert: Kaada

Hulen, Bergen 27/2-2004

Platesamlernes paradigmeskifte

For musikkelskere og platesamlere kan man snakke om tre vesentlige paradigmeskifter de siste tretti år. Kampen mot rock og mot vinyl har kommet fra de merkeligste steder.

#15: Musikken går rundt og rundt

En liten historisk innføring i industrien rundt musikkgjengivelse.

Konsert: DJ Dan Bitney, The Thing, Duperkammer.

Smalltown Supersounds tiårsmarkering, Blå, Oslo, 19/2-2004

High Infidelity

Hvordan ser egentlig folk flest på den merkelige gruppen mennesker som kaller seg platesamlere?

Konsert: José Gonzalés

Garage, Oslo, 17/2-2004

Sex? Drugs? Nei! Nei! Rock'n'Roll - hva er det?

Åttitallet etterlot oss med fint lite å ta vare på i ettertid, hevder forfatteren av denne artikkelen.

Punkrocken anno 1977 - fakta og fiksjon

Intervju med Bjørn Pettersen.

#14: Norges sjeldneste plater – hva er nå egentlig det?

Noen tanker i tilknytning avstemningen i musikkavisen Backstage.

Konsert: Essex Green

Mono, Oslo 13/1-2004

Konsert: The Apocalypse Dudes

Telegrafen, Narvik, 03. Januar 2004

Konsert: Ricochets

Blå, Oslo, 12. desember 2003

Charles Manson

En artikkel om ikonet, artisten og mannen. Del I

Charles Manson II

Ikonet, artisten og mannen.

Konsert: Enon

Elm Street, Oslo 7. desember 2003

Konsert: Valentourettes

Betong, Oslo, 5. desember 2003

Brooklyn Queens

Northern State, Blå, Oslo 2. desember 2003

Konsert: Metallica

Oslo Spektrum, 3. desember 2003

Konsert: Neperud, M.A.S.S. og Camaros

Rock Bottom, Oslo 27. november 2003

#13: Fred Astaire - Attitude Dancing

En folkekjær og sofistikert entertainer tar noen uventede trinn til siden for sitt kjerneuttrykk.

Konsert: Entombed

Hulen, Bergen 27. november 2003

Konsert: Jacobites

Elm Street, Oslo 26. november 2003

Metallica - i korte trekk

Metallica fra 1981 til 2003.

Konsert: Danko Jones & Electric Eel Shock

Rockefeller, Oslo 5. november 2003

Konsert: 16 Horsepower

Rockefeller, Oslo 4. november 2003

Konsert: Paradise Lost + Amorphis

Rockefeller 24. oktober 2003

Minneord: Elliott Smith

Steven Paul (Elliott) Smith 6. august 1969 - 21. oktober 2003

Jane's Addiction, Rockefeller, Oslo, 21.10.03

Det kokte på Rockefeller i kveld. Et utsolgt hus tok i mot Jane's Addiction for første gang på norsk jord.

Konsert: The Cynics

Gamla, 18/10-2003

Those horny Norwegians

King Kahn & His Sensational Shrines - Studentersamfundet, Trondheim 14.10.03

Konsert: Do Make Say Think

John Dee, Oslo 13/10

Geddonup!

Living Colour - Live Cosmopolite, Oslo 11.10.03

Konsert: Krace

Last Train, Oslo – onsdag 08.10.03

#12: Låter i koma

'Det finns sigaretter, om én vi beretter det finns ikke maken, det kjennes på smaken.... Mari-hua-aa-a-na'

Lekestue

Konsert: Cloroform, Hulen, Bergen 1/10-2003

Konsert: Nashville Pussy + Bomberos

20/9-03 Elm Street, Oslo

Konsert: The Donnas

18/9-03 Rockefeller, Oslo.

Konsert: Noxagt

So What!, 27/8-2003 Publikum: Ca. 50

'Då säjer vi tack fan så mycket!'

Kalasfestivalen: 23/8-2003

#11: En plate gått ut på dato

Irakisk kvinneføderasjon hyller Saddam på denne greske godbiten fra 1980.

Årabrotsverk - rocksjokk, del 2

Øyafestivalen 2003. Lørdag 9/8.

Turborocksjokk

Øyafestivalen 2003. Fredag 8/8-2003.

Ikke for blues-purister

Samtale med Black Keys, Notodden Blues Festival 2003

Månefestivalen 2003 (del II)

25. og 26. juli, FMV i Fredrikstad

Månefestivalen 2003 (del I)

25. og 26. juli, FMV i Fredrikstad. God booking, god musikk, hyggelig stemning - og lite folk...

Quart 2003 - II

Groove.no presenterer rapport #2 fra årets Quart. Cave In, Interpol og Immortal står igjen som årets høydare hos denne skribenten.

Quart 2003

Rapport fra årets Quartfestival - med Interpol og Kings of Leon som høydepunkt. Tirsdag 1/7- Lørdag 5/7-2003

Kongsberg Jazzfestival: Meret Becker, EnergiMølla, 4/7-03

Fabelaktig kabaret-forestilling med sjarmtrollet Becker i fokus.

Kongsberg Jazzfestival: Gush, Byorkesterets Hus, 4/7-03

Mats Gustafsson! Sten Sandell! Raymond Strid!Kraftimprovisasjon uten sidestykke!

Kongsberg Jazzfestival: Parish m/Solveig Slettahjell, Kongsberg Kino, 3/7-03

Norsk-svensk improvisasjonskvartett utvidet med vokalist Slettahjell.

Kongsberg Jazzfestival: Håkon Kornstad Trio m/Axel Dörner, Smeltehytta, 2/7-03

Hele Norges favorittjazztrio betaler tilbake med konsert.

Kongsberg Jazzfestival: Matiné: Jazzkammer, Kim Hiorthøy, Alexander Rishaug, EnergiMølla, 3/7-03

Trespann fra Smalltown Supersound reflekterer selskapets bredde og profil.

#10: Kjendisharselas i de harde tredveåra.

Hvor står storsinn og overbærenhet i dagens satire? Bjørn Hovde trekker fram forbilledlige øyeblikk fra 1930-tallets norske revytekster.

Konsert: 90 Day Men

2 Days w/ 90 Day Men - So What! 2/6-03 vs. Mono 3/6-03

Konsert: Turboneger

Oslo Spektrum, 30.05.03

Rjukan Rockfestival 23-24/5-2003

Mormones, Stage Dolls og Unni Wilhelmsen samlet Rjukan-folket til rockfestival.

#9: Verdens merkeligste Frank Sinatra-plate er... norsk?!

Det er en stor jobb å samle opp Sinatras originale LPer, men ikke uoverkommelig. Her er noen tips om hvordan man bør gå fram.

Konsert: Lou Reed

Oslo Konserthus, 11/5

Konsert: Spokane

Mono, 4/5-03

Bok: Michael Azerrad

Our Band Could Be Your Life - Scenes From the American Indie Underground. Little, Brown 2001

Konsert: El-P og Murs

Blå, 20/4.03

#8: Maurice Woodruff - et orakel på 33 omdreininger i minuttet

"When you meet Maurice Woodruff, as you do on this disc, he gets you and there is no going back." Slik introduseres storastrologen Woodruff på sitt fulle dusin LPer som dekker hele stjernekretsen.

Konsert: Ricochets

12/4-2003, John Dee

Konsert: Interpol

So What, 27/3-2003

Konsert: Doktor Kosmos

SoWhat! 2/4-2003

Konsert: Supersuckers

22/3-03 John Dee, Oslo.

Sjeler til salgs (musikk og skrekk) Del II.

Del II av Jonas Prangerøds artikkel om skrekkelementer i rocken: Fra 80-tallet og frem til i dag.

Konsert: Timesbold

Mono, Oslo 17/3-2003

Sjeler til salgs (musikk og skrekk) Del I.

Skrekkelementer i rocken - av Jonas Prangerød Del I: Fra Screamin' Jay Hawkins til Alice Cooper

Intervju: Woven Hand

Intervju med David Eugene Edwards, mars 2003.

Konsert: Woven Hand

John Dee, Oslo 2/3-2003

The Kills, intervju

VV og Hotel i strålende humør på Bondeheimen. Februar 2003.

#7: Alle kluter til! Ole Ellefsæter som plateartist (del II)

Guttorm P. Haugen fortjener å bli lest på nytt og komme fram fra den store skyggen Mikkjel Fønhus kaster over ham og en mengde andre norske villmarksforfattere.

ChewinPine

Nytt plateselskap ser dagens lys i Oslo. Intervju med Øystein L'Orange Blix Meyer.

#6: Alle kluter til! Ole Ellefsæter som plateartist (del I)

Artistkarrieren til Ole Ellefsæter er et fascinerende avsnitt av norsk platehistorie. Hans liv som popstjerne var kort og hektisk, men han solgte titusener av plater... (del I av II)

Konsert: The Teenage Idols

So What!, Oslo, 26/1-03

Konsert: Calexico

Showcase, So What!, Oslo 22/1-2003.

Konsert: Neko Case

Mono, Oslo 14/01-03

#5: André Previn - hva avisene ikke fortalte

Det følgende er et riss over André Previns tredelte musikalske karriere, et flerbruk i ekspertise og beherskelse gjør ham til det rene renessansemennesket innen musikken.

Konsert: Midnight Choir

Midnight Choir gjestet Rjukan 4.juledag, 2002

Spill Köttpolska!

Hoven Droven - Parkteateret, Oslo 12.12.02

Å besvime på konsert

Chris Brokaw, Mono, 7/12-2002

#4: Grønn var vår ungdoms kval

Jeg vil være ung (Syver & Hetland) er et nesten glemt stykke satire over den engang nye og oppsiktsvekkende ungdomskulturen.

Elf Power

Konsert: Elf Power, Mono, 2/12-02

Ricochets vs. Danko Jones

Ricochets - Rockefeller, Oslo Danko Jones - John Dee, Oslo 30/11-02

LOW

Konsert: Low, John Dee, 26/11 (utsolgt)

Dunderdiscoens død

Piledriver 24/11-2002 Last Train, Oslo

#3: Kjærringråkk

Det er snart en mannsalder siden den sure røyken av brennende pornoblader blandet seg med kampropene fra taktfaste 8-mars tog.

#2: Wenches finest hour?

De mange retrohippe bølgene de siste åra har dessverre gjort fint lite for den stolte norske slagertradisjonen den yngre Wenche var en av de siste store formidlere av.

Konsert: Blackalicious, Blå, 29/10-02

Ned med monarkiet! Gab for president!

Konsert: Atomic, Blå, 30/10-02

Svært balansert, disiplinert, og ikke minst vakkert og groovy.

Oslo got soul! - Prince, Oslo Konserthus 21.10.02

Kongen av funk holder hoff. To ganger.

#1: Rekved

Hvor mange er i dag klar over at Vidar Lønn-Arnesen en gang frontet sin egen popgruppe (The Tainers) eller at Vidar Sandbeck skrev låter for Dizzie Tunes (Rekrutt i Kongens Hær)?

Friskt og rent, klart og tydelig.

Konsert: Coil, Betong, 17/10-02

Brand New Fool

Intervju, Egil Olsen (Uncle's Institution), 3/10-02

Frost

"Releaseparty" for Melodica, Blå 20. september 2002

Hawksley Workman/Jim Stärk

Konsert, John Dee, torsdag 12/9-02

Salvatore

Intervju med Salvatore - sommeren 2002

A Night Like This - The Cure i London

The Cure med: Mogwai, Cranes og Joseph Arthur 27/7-02, Hyde Park, London

Et møte med The (International) Noise Conspiracy.

T(I)NCs videoer rullerer på MTV og de spiller på gjennomkommersialiserte festivaler. Har blitt en del av sin egen kritikk?

Konsert: The (International) Noise Conspiracy + Jonas Kullhammar + Sven Erik Dahlberg

Tirsdag under Oslo Jazzfestival huset Blå en av de store konsertkveldene denne festivalen.

Hold kjeft!

Ubehagelig mye støy blant Oslos arrogante publikummere (Uncles Institution, 30/7-2002)

Arvika 2002

Rapport fra Arvika

Kalas 2002: Thåström sto for kalaset

Gamle Thåström leverte en fantastisk konsert, mens popyndlingene i Kent skuffet stort da Kalas-turnéen stoppet i Oslo 21. juli.

Quart 2002

Rapport fra Quart

Steve Earle & The Dukes, fredag 28/6

Countryfestivalen, Vinstra 28-30/6 -2002

Working Class Hero Festivalen, Drammen

Rapport fra Working Class Hero, Drammen. 14-15/6-2002

Theatre Of Tragedy + Ram-Zet + Entwine – Rockefeller 14/5-02

Tre kritikerroste band, alle med nye skiver av relativt høy kvalitet i bagasjen, skulle vise hva de var gode for live på Rockefeller denne kvelden.

Motorpsycho

Rockefeller 26.april 2002

Apollo

Releaseparty - Mine Damer og Herrer - Blå, 19. mars 2002

Bel Canto

Rockefeller 20.04.02

Ai Phoenix

Sleppefest på Mono (Oslo) 16/4-2002

En samtale med Tom Klimchuck

Intervju med Tom Klimchuck (Pro-Pain), 28. februar 2002.

A Perfect Harvest - Giant Sand

Intervju med Howe Gelb, 18/2-2002

Groove.no på By:Larm 2002

Tanker, inntrykk, opplevelser - og tre dager med terrorisering av trommehinner og lever.

2x Sleppefest

Surferosa , tirsdag 5/3 Big Bang, onsdag 6/3

Elusive, live

Gotham Nights 7 års jubileum, John Dee 23/2-02.

Melankolske nordlendinger: Et intervju med Madrugada

- Vi er folk som viser våre musikalske ideer og tanker ved å spille plater for hverandre, og på den måten få frem hvordan vi tenker og komme med ideer å spinne videre på.

Intervju: Kings of Convenience

Konger av den sarte popen og det behagelige livet? - Musikk uten stillhet er som et bilde uten lys, sier Kings of Convenience i dette intervjuet.

Katthult vs. Glette: Et lite eventyr

Hult, kjøpt og betalt? Glette møter Elverums-bandet Katthult, og blir ikke imponert.

Intervju: Garbage, sommeren 2001

En samtale med Shirley Manson og Garbage.

Konsert: The Slicks, Rjukan, 27.10.01

Eksplosiv rock 'n' roll entret scenen på Kinocafeen på Rjukan.

Plateslipp: Arve Henriksens Sakuteiki

Henriksen forførte et fulltallig publikum, som neppe har vært så stille og lyttende tidligere.

Konsert: The Cumshots/Wonderfools

Wonderfools tilbake for fullt, Cumshots backer plateslipp.

When Two Worlds Collide

Konsert: St. Thomas, Rockefeller, 9.10.01

Kvasi

Intervju med Sam Coomes fra Quasi, sommeren 1999.

Analogt sanseangrep

Intervju med Mr. Oizo aka Quentin Dupieux, sommeren 1999

Konsert: Salvatore

Salvatore tester publikum med assosierende droner.

Konsert: Bright Eyes

Conor Oberst fronter på en besettende måte sitt betagende band.

Konsert: Rock mot fotball

Nesparken i Moss tilbød trivelig festival med sjel på tampen av sommeren.

Konsert: William Hut

William er en glad gutt. Det er derfor han spiller så triste sanger.

Et kvart tilbakeblikk.

Skal du ha med deg kun ett musikkarrangement i Norge i løpet av året, så er Quart antakelig det riktige. Quartfestivalen er mer sexy enn Molde og renere enn Roskilde.

Vis alle artikkelkategorier

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - The Letting Go

(Domino)

Oldham har reist til sagaøya ute i havgapet. Her, blant varme kilder, snødekte breer og staute vikinger, har den underfundige amerikaner funnet roen.

Flere:

Andrew Bird - Noble Beast
The Mormones - Guide To Good And Evil