Intervju

Vis alle artikkelkategorier

Intervju: Taliban Airways

Tromsøbandet er klar med sitt andre album. Vi har snakket med vokalist Erlend J. Jensen om hatmeldinger, samfunnsengasjement, et hardere uttrykk og veien fram til With Further Ado.

Intervju: Mount Washington

Fra eksil i Berlin har tromsøtrioen endret navn og gått i elektronisk retning. Vi har snakket om hamskiftet med Esko Pedersen fra album- og konsertaktuelle Mount Washington.

Opptakt: Izakaya Heartbeat

Arbeidet med oppfølgeren til Ancient Asobi/In Arcadia er godt i gang, og vi har fått en sniklytt på det som skal bli Enter - Rainbow Lake. Det er bare å glede seg!

Norge, Sverige, Danmark, Island & Rubik

groove.no har vært på besøk i Helsinki under årets utgave av Flow Festival, der tok vi en prat med Rubik om finsk indie, rødvin i barten og språkproblemer.

Slottsfjell 2011: Cerebral Ballzy

Det brokete punk- og hardcorebandet fra Brooklyn ser ikke ut som mors beste barn. Kanskje er de heller ikke det. Punk kan de uansett spille, og ganske hyggelige er de også.

Intervju: Stina Stjern

Festivalsesongen ruller videre, og i august inntar Stina Stjern Øyas klubbdag etter en vår og sommer spekket med intensiv turnering. Da vi tok en prat serverte hun oss noen røverhistorier fra barndommen i Namsos, og forklarte ivrig om New York.

Intervju: Anna Järvinen

Om ikke lenge står Anna Järvinen på scenen under årets Trænafestival. Vi tok en prat med henne om sorg, kunst og vågemot.

Intervju: Casiokids

Det er i snitt ni millioner mennesker som har bursdag hver dag, men ingen av guttene i Casiokids hadde bursdag denne dagen. Bandet jobber for tiden med oppfølgeren til Topp Stemning På Lokal Bar.

Intervju: Djerv

Djerv har gått i ytterkantene av seg selv for å lage sitt selvtitulerte debutalbum, men blir nok aldri kloke på hva de egentlig er.

Intervju: Kitchie Kitchie Ki Me O

«Noen ganger er vi Kitchie Kitchie, andre ganger er vi litt Ki Me O, men vi prøver å være Kitchie Kitchie Ki Me O.»

Intervju: Dimmu Borgir

Det blir folksomt på scenen når Dimmu Borgir inntar Oslo Spektrum med KORK for å presentere Forces Of The Northern Night. Bandet selv lover et show helt utenom det vanlige.

Intervju: Folk & Røvere

Sommeren er her, og av norske sommerband er det få som stiller sterkere enn Folk & Røvere. Vi pratet med Ulf Nygaard og Therese Lech - om nesten bare hyggelige ting.

Intervju: Napoleon IIIrd

Det er kanskje et veldig pretensiøst navn for en hund, Napoleon IIIrd, men når man er artist så er det akkurat passe pretensiøst.

Intervju: Robyn Hitchcock

Britiske Robyn Hitchcock slipper sitt nye album, Tromsø, Kaptein, på norske Hype City. Vi har snakket med den kritikerroste låtskriveren om linken mellom London, Egersund og Tromsø.

Intervju: Skunk Anansie

Skunk Anansie er det sorte fåret - han som kommer med den skitne gamle bilen, fettete håret og knuller datteren din og stikker av.

Intervju: Oslo Ess

Oslo Ess er aktuelle med debutalbumet Uleste Bøker og Utgåtte Sko. Her forteller de om sammenligningen med Jokke Og Raga Rockers.

Intervju: Wire

Wire turnerer for tiden med sitt nye album, Red Barked Tree. 3. mars besøkte de John Dee, og i den forbindelse fikk Groove et par ord med postpunk-nestorene.

Intervju: Container

Fridtjof Nilsen og Fredrik Wallumrød har plukket norske vokalister fra øverste hylle når de har laget sitt debutalbum som Container. Nøkkelen har vært å utfordre seg selv og alle involverte.

Intervju: Stein Torleif Bjella

Plateaktuelle Stein Torleif Bjella prater om Vonde Visu, udetonerte bomber på bygden og de syv dødssynder.

Intervju: Tôg

by:Larm 2011: Etter å ha vært mer nede blant publikum enn på scenen under konserten på Blå, tok vokalisten i Tôg oss med backstage for en kort prat om utstillingsvinduet by:Larm og det nye albumet deres.

Intervju: Lukestar

by:Larm 2011: Like før Lukestars første konsert siden 2009 tok vi en prat med vokalisten og gitaristen i bandet. Han prater ikke med hester, Jesus eller Gud for å få inspirasjon.

8 kjappe: Firefly Effect

Da er by:Larm straks i gang, og til slutt i vår 8 kjappe-serie for denne gang vil vi anbefale det flotte poporkesteret Firefly Effect.

8 kjappe: Bloody Beach

De kaster ikke bort tiden på å håpe og drømme, men jobber som faen med å lage kul musikk slik at folk kommer på konsertene - Bloody Beach er klare for å ta by:Larm med storm.

8 kjappe: Aristillus

De er så å si selve symbolet på ung og lovende når det gjelder norsk hardcore, og denne uken er de ett av flere flotte band som representerer Fysisk Format på by:Larm.

8 kjappe: Your Headlights Are On

by:Larm-klare Your Headlights Are On håper at mamma og pappa blir stolte av det de får til med bandet. Vi kan ikke skjønne annet enn at det må de bare bli.

8 kjappe: Thelma & Clyde

Thelma & Clyde prøver å få kontakt med både hjerte, øyne og danseføtter på sin egen finurlige måte, og håper at om du liker det du ser og hører på by:Larm så roper du "WOW" høyt.

8 kjappe: Deathcrush

Kanskje et av de mest originale nye bandene vi har i landet i disse dager, og de kommer garantert til å være blant by:Larms store vinnere. Vi har snakket med de tre bråkmakerne.

8 kjappe: KINEE

KINEE drømmer om jacuzzi og å varme opp for PJ Harvey. Mens hun venter deler hun likegjerne låta Voodoo med grooves lesere - en låt du også kan få med deg i liveformat under årets by:Larm

8 kjappe: Surfers Lingo

Det har blitt eksotisk å synge på engelsk for nordnorske band, men det unge og engelskspråklige Svolvær-bandet Surfers Lingo er forberedt på å ende opp som schizofrene gatemusikanter som varmer opp for småspurven som kvitrer i trærne.

8 kjappe: Alexander von Mehren

Etter å ha spilt med band som Hypertext og William Hut, begynner nå solokarrieren til von Mehren å ta form. I løpet av året kommer forhåpentligvis debutalbumet ut, og i februar tar han med bandet over fjellet til årets by:Larm.

Intervju: Dizzet

Dizzet hører selv lite på musikk, men lar seg inspirere av alt fra Tupac via Jimi Hendrix til Samuel Beckett. Vi møtte Holmlia-rapperen for å snakke om hans forhold til Jesse Jones og Tommy Tee, historien bak Gategutt og ikke minst debutalbumet.

8 kjappe: Eline Thorp

Eline Thorp drømmer å varme opp for Moddi og om å spille på Træna. Men nå er det by:Larm som står for tur. Og vi tror det kan bli bortimot magisk.

Intervju: Ali Shaheed Muhammad

Vi sitter i den stygge lobbyen på Hotel Opera for å ta en prat med den levende DJ-legenden om gamle dager, religion, Tribes stadig høyt etterspurte sjettealbum og den mye omtalte dokumentarfilmen.

8 kjappe: Lovecult

Debuten til Lovecult lar vente på seg, men bandet fortsetter å fore oss med en knallkonsert i ny og ne. Det får man også sjansen til å få med seg når bandet nå gjester by:Larm. Vi gleder oss - det bør du også gjøre!

8 kjappe: Jonas Alaska

Som tidligere tar vi også i år tak i et knippe artister vi har tro på under årets by:Larm, og først ut denne gangen er Jonas Alaska. Debutalbumet er ventet til sommeren, og vi har tatt en liten prat med det unge talentet.

Intervju: Kamikaze a Go Go

Kjente fjes i nytt Tromsø-band, videopremiere og konsert under TIFF denne uka. Vi har snakket med Kamikaze a Go Go om Dinosaur Jr, ambisjoner - og filmfavoritten Sideways som fikk vokalisten til å slå opp med kjæresten.

Opptakt: Sandra Kolstad

Vi besøkte Sandra Kolstad og produsent Peter Baden i Luftloftet i Oslo i desember, og tok en lytt og en prat om det kommende debutalbumet. Store ting er i bevegelse.

Opptakt: Like Rats From a Sinking Ship

Finn ut hva At The Drive-In, The Mars Volta, Death Cab For Cutie, The Locust og Like Rats From A Sinking Ship har til felles. Vi besøkte sistnevnte under innspillingen av deres debutalbum.

Intervju: Of Montreal

Of Montreal er midt i sin trilogi som egentlig ikke er en trilogi, og groove.no tok en prat med Kevin Barnes om evnen til å være kritisk og hvorfor fortiden er mer romantisk enn nåtiden.

Intervju: No Age

No Age om hvordan det å bli banket opp i Lisboa forandret turneen, og hvor de skal spille neste gang de kommer til Norge.

Intervju: Vishnu

Fem år etter at de vant Zoom er Tromsø-bandet Vishnu endelig klar med sitt første album. Vi har snakket med vokalist Tor Thomassen om den lange prosessen fram til Outskirts of Love.

Opptakt: Einar Stray

I tiden fremover kommer groove.no til å besøke flere flotte artister mens de er i studio. Førstemann ut i serien som vi har valgt å kalle Opptakt er Einar Stray, som for tiden jobber med å ferdigstille sitt debutalbum.

Intervju: The Posies

The Posies la nylig ut på turné i kjølvannet av den nye skiva Blood/Candy. I den forbindelse fikk vi mailet med Ken Stringfellow om alt fra plagiatbeskyldninger til ulovlig nedlasting - og ikke minst være hans skyteskive.

Intervju: The Black Angels

OL i Mexico, Roky Erickson, rare countrymusikkvideoer, dagslys, skumring og mørket. Det ble snakk om litt av hvert da groove.no intervjuet The Black Angels.

Intervju: Neu! / Hallogallo

Vi møtte Michael Rother og Aaron Mullan, som snakket ut om turnéen som kan vare evig, friheten til musikk og at Grateful Dead og Jefferson Airplane er flymusikk og lite annet.

Intervju: Skunk Anansie

Skunk Anansies vokalist extraordinaire, Skin, forklarer groove.no hvorfor man spiller i band, og hvordan de satt på toppen av treet da lyden av nittitallet ble skapt.

Intervju: Lucky Lew

Luck Lew har vært i studioet til Sylvia Massy. Nå er resultatet klart, og platen har fått navnet Beauty In Aggression.

Intervju: Wolf Parade

Wolf Parade spilte forrige uke på Parkteateret, og i følge Spencer Krug er fremtiden til bandet uavklart.

Intervju: The Shitsez

The Shitsez kødder med deg. Men de kødder ikke med deg. Men de kødder med deg. Og de skal gro skjegg hele gjengen!

Intervju: Defender

Håkon Gebhardt har alltid lekt med musikken, og nå leker han med musikk han lagde for mange år siden - på Gebhardts utradisjonelle vis, selvfølgelig.

Intervju: Enslaved

Man kan lære mye av å høre på Enslaveds tiende album, Axioma Ethica Odini. Forvent det uventede, og det kan føre med seg gammel livsvisdom som har forsvunnet i dagens samfunn.

Intervju: Årabrot

Årabrot synes det er deilig å ikke være så ensomme som de var før, og møtte groove.no for å snakke ut om det nye albumet, forfyllet eksistenialisme, bibel og porno.

Intervju: Junip

Det beste med at José González har samlet sine gamle tropper er at han endelig har noen å snakke med når han går av scenen etter konserter.

Reportasje: NuMusic 2010

Med et raffinert utvalg artister fordelt over to langhelger beviste årets NuMusic hvorfor festivalen både fortjener større anerkjennelse og popularitet.

Rubik skifter farge

Om Rubik var litt neongrønne på Dada Bandits, så kommer de til å bli litt mer kamuflasjegrønne på den neste skiva. Gjerne sponset av Burger King.

Intervju: Hjaltalín

Hjaltalín har spilt på de fleste norske festivaler av publikumsverdi, ikke rart de føler seg hjemme.

Intervju: Dag För Dag

Last ned fersk gratis EP fra Dag För Dag, og les historien om amerikanerne, svensken og den svenskamerikanske babyen.

Intervju: Youth Pictures of Florence Henderson

Youth Pictures Of Florence Henderson legger ut på Europa-turné. Morten Samdal forteller spent om reisefeber, sokkeskift og arbeidet bak en turné.

Øyaintervju: Imperial State Electric

Nicke Andersson kommer nok for alltid til å bli husket best for The Hellacopters, men dét er ingen grunn til å tro at det han finner på i disse dager ikke er verdt å få med seg.

Øyaintervju: Yeasayer

Yeasayer er plutselig et av de mest etablerte såkalte indiebandene. Selv sier de det er fordi de leverer de beste konsertene og er mer spennende enn andre.

Øyaintervju: Sleepy Sun

Plateaktuelle Sleepy Sun prater ut om gallestein, black metal og psykedelisk musikk.

Intervju: Jaga Jazzist

Jaga Jazzist skjønner fint lite når de øver inn sine nye låter, men det er i alle fall jævlig god stemning.

Intervju: Kornstad/Sverrisson/Hollenbeck

Den sjeldne trioen Kornstad/Sverrisson/Hollenbeck besøkte Kongsberg Jazzfestival i sommer. Vi møtte de rett før konserten på EnergiMølla.

Intervju: Scissor Sisters

Scissor Sisters har mange fans - selv storheter som Dave Grohl. Men bak det festlige ytret ligger det en dypere mening. Jake Shears tok seg tid til å forklare.

Intervju: Kvelertak

- Det er utaktisk å kle seg naken når man spiller live, for da får man badetiss! I hvert fall hvis vi skal tro Kvelertaks Erlend Hjelvik.

Intervju: Le Man Avec Les Lunettes

Vi har snakket med de italienske indiepopperne om en uhelbredelig skandinavisk tiltrekning og den evige jakten på den litt uperfekte perfekte poplåten.

Intervju: Owen Pallett

Owen Pallett stod for en av de største overraskelsene på Infernofestivalens program tidligere i år, og denne uken står Bergen for tur. Vi har pratet med den canadiske indiehelten.

Intervju: Stephen O'Malley

Æthenor er i ferd med å avslutte sin residens på Blå med konsertserien Tryptikon, og vi tok med oss Stephen O’Malley en tur i parken for å ta en prat.

Intervju: Blood Command

Debutalbum, musikkjournalister, festivalsommer, dubstep og ikke minst Per Gessle - Groove slo av en prat med plateaktuelle Blood Command etter slippfesten i Oslo.

Intervju: Knuste Ruter

Punk i 2010 kan by på utfordringer man ikke trengte å bekymre seg for i 1980, og det har ikke vært helt problemfritt for Knuste Ruter å gi ut sitt debutalbum.

Intervju: Hunx And His Punx

- Å herregud så dårlig det er! Groove ble med under homoprinsens første møte med Grand Prix, og sleit med å holde hendene hans over buksekanten.

Intervju: Nive

Hun samarbeider med Howe Gelb og Montreal-scenen, kommer fra Grønland og er en av de nydeligste stemmene du vil høre i år. Møt Nive.

Intervju: Zeromancer

Voksenpop er blant de verste uttrykkene som finnes, Zeromancer gjør et poeng ut av det å holde seg så langt unna det som overhodet mulig.

Intervju: Navigators

Den smale stien føltes kanskje ekstra smal mandagen etter by:Larm, vi møtte Trond Andreassen og var slitne sammen en liten stund.

Intervju: Efterklang

Efterklang har ingen hits, ingen skandaler, ingen overskrifter og ingen fancy musikkvideoer. Men lager gode album alikevel.

Intervju: Hafdis Huld

Hafdis Huld har gjort stor suksess i hjemlandet Island, men er foreløpig en velbevart hemmelighet i Norge. Nå vil hun erobre verden, fra Facebook.

Intervju: Mhoo

Mhoo tok by:Larm med storm og imponerte både publikum og kritikere. Selv mener de at alderen gjør de bedre rustet til å takle fremtidige utfordringer.

Intervju: Japandroids

Groove tok en prat med Japandroids om tekstene deres, det omveltende punktet i karrieren, og om Pitchforks hegemoni.

Intervju: Adam Green

Faren til Adam Green er definitivt ingen hipster, men det kan godt være at han er det selv. groove møtte Green og snakket om hipstere, kjekke mannestemmer og mikrofonstativhumping.

Intervju: Joddski

Tungtvann-helten Joddski slipper ny plate på mandag, men er for øyeblikket mest kjent fra Det Store Korslaget- hvordan er dette mulig?

Intervju: Wig Wam

Vi har snakket med det ukule bandet Wig Wam om gårsdagens lutefisk, baller og kvalitet som alltid vil seire.

Intervju: Per Ivar Jensen

Multikunstneren med konsert og visning av samlet filmproduksjon på TIFF. Groove har snakket med Jensen om film, punkrock og ny plate.

Intervju: Yo La Tengo

Groove snakket med Yo La Tengos Ira Kaplan om mainstream suksess, 25 år som band og hvordan de lever og puster musikk.

Intervju: Magenta

Groove har snakket med turnéklare Magenta om Twitter, The Unholy Trinity og gotiske inspirasjonskilder.

Interview: Eva’s Milk

groove har snakket med det italienske bandet Eva's Milk, som fremdeles nok er ukjente for de fleste.

Intervju: No Age

Vi snakket med kongene av støypop om bandets skjulte sider, folk utkledd som bjørner og den fryktelig rare låtskrivingsprosessen deres.

Intervju: Jenny Wilson

En åpenhjertig Jenny Wilson prater ut om fremtidsplanene, hvordan Karin Dreijer var som platesjef, og ikke minst hvordan hun ble en sin egen lykkes smed.

Intervju: The Drones

Trommisen ville skyte seg selv og gitaristen drakk whisky som vann. Vi møtte The Drones i selvdestruktivt modus.

Intervju: Dag För Dag

Søsknene i Dag För Dag snakker om det kommende debutalbumet og hvordan musikken har gitt svar på mange små og store spørsmål.

Når himlen åbner sig

Intervju med den plateaktuelle nordatlantiske sangfuglen Guđriđ Hansdóttir.

Metaforerne på bordet

Intervju med den albumdebuterende danske singer/songwriter Frank Florczak.

Intervju: Late of the Pier

Vi snakket med de fire britiske ungguttene om alt fra innavl og tenner, til Mariann Thomassen og fremtidsplaner.

Intervju: Camera Obscura

Camera Obscura om livet som et nesten perfekt band, Phil Spectors rolle som galing og Berry Gordys oppsiktsvekkende gode form.

Intervju: Per Hägglund (Imperiet)

I forbindelse med den nylige utgivelse av den store Imperiet-boksen har grooves Frank Skoveng snakket med bandets Per Hägglund.

Intervju: Kvelertak

Det er egentlig bare fryd og gammen å spille i et så barskt band som Kvelertak. Vi møtte bandet bak den brutale lyden, og oppdaget et særdeldes ydmykt og engasjert band.

Intervju: Izakaya Heartbeat

Vi møtte rockeorkesteret Izakaya Heartbeat i skogen, og tok de med oss enda lengre ut i skogen for å bli litt bedre kjent med bandet.

Intervju: Fever Ray

Karin Dreijer forteller åpent om debutskiva, opera og fødselen av sitt andre barn. Og ikke minst det å være alene.

Intervju: Blitzen Trapper

Etter mange måneder på veien og med noen få til foran seg møtte groove en tydelig sliten Eric Earley fra Blitzen Trapper.

Intervju: Jonas Nielsen

Klubbøya-aktuelle Jonas Nielsen venter på at en engel skal ta tak i karrieren hans påtross av at han allerede har fått oppfylt sin største drøm.

Intervju: Ida Maria

Verden er i forfall og en ny hippierevolusjon kunne kjapt ha startet på Roskilde, men istedet kunne vi danse og ha det gøy med Ida Maria

Intervju: Shugo Tokumaru

Mannen bak det lille mesterverket Exit kom endelig på besøk til Norge, og groove fikk tatt noen ord med han i Bergen.

Intervju: Marnie Stern

Marnie Stern er kjent for å sprenge grenser med sin energiske og eksperimentelle musikk. Groove tok med seg hun og bassist Malia ut på Operataket for en prat om gitarviritouser, tekster og kjønn.

Intervju: The Core & More

2. juli spiller The Core & More på Kongsberg jazzfestival. Vi møtte Espen og Vidar fra bandet som fortalte om besetningsutvidelsen, og musikalsk utvikling kontra tilbakeskuende tradisjoner.

Intervju: Like Rats From a Sinking Ship

Isn’t it funny that the bands with the most badass sounds and the freakiest liveshows are most likely to be the biggest sweethearts around?

Intervju: Bygdin

groove har snakket med guttene i Bygdin, som nettopp platedebuterte for andre gang på rad, om produktivitet, bunader og hvordan Ådne Meisfjord lukter.

Intervju: Zeromancer

groove har tatt en liten gjennomgang med Alex Møklebust om kontraster, realiteter og urettferdigheter.

Intervju: The Intelligence

The Gluewave revolution: Amerikanske Intelligence er Norgesaktuelle med både plate og konsert.

Intervju: Howe Gelb

- Nå kan jeg endelig begynne å konkludere, sier Howe Gelb som har bikket 50. Men forutsigbar blir han aldri.

Intervju: Telemarkfestivalen 20 år

Telemarkfestivalen jubilerer i sommer. groove har tatt en prat med daglig leder Annette Winkelmann som blant annet mener at folkemusikkmiljøet ikke må lukke seg inne og bli en esoterisk gruppe.

Intervju: Shining

Klemt inn mellom lydsjekk og konsert i vestlandshovedstaden, fikk grooves utsendte tatt en prat med metal-jazzerne i Shining.

Rockfest for femte gang

- Rockfest er massivt viktigere enn snøsmelting, spirende krokus og gatemusikanter bevæpnet med sure panfløyter, sier arrangør Egon Holstad til groove om antifestivalen som går av staben i Tromsø i helga.

Intervju: Broken Records

groove has talked to one of the most exciting new bands around about not being a record label, signing to a great record label and great things to come.

Intervju: Crystal Stilts

Hey, do you have Chippendale-dancers in Norway? groove møtte amerikanske Crystal Stilts i København.

Intervju: The Megaphonic Thrift

groove har pratet med det som sannsynligvis er norges beste liveband akkurat nå The Megaphonic Thrift.

Ny leder ved Kroa

Kroa i Bø fikk for ikke lenge siden ny daglig leder. grooves utsendte snakket med avtroppende og påtroppende sjef om blant de store utfordringene til Kroa fremover.

Intervju: soup

soup har fått innpass i den stadig mer imponerende artiststallen til How Is Annie. groove tok en prat med gutta om turnélivet, inspirasjoner og ambisjoner.

Intervju: The Little Hands of Asphalt

I mars kommer det etterlengtede debutalbumet til Little Hands Of Asphalt. groove tok en prat med bakmannen om låtskriving, indiemiljøet og politisk musikk.

Intervju: Norma Sass

Norma Sass har sikret seg spilletid under Øyafestivalen, og det i god tid før de har ferdigstilt sin første EP. groove tok en prat med jentene før de slår i gjennom stort.

Americana, East Coast Style: Intervju med Will King

Kjenner du ikke til Will King? Lars M. Døring lar oss i dette grundige intervjuet bli bedre kjent med den amerikanske artisten.

Intervju: Claudia Scott/Kevin Welch

Vår danske korrespondent Lars Mikael Døring har slått av en prat med Claudia Scott og Kevin Welch.

Intervju: Datarock

Øyvind Rones har snakket med Datarocks Fredrik Saroea om det kommende albumet, Talking Heads, plateselskapet Young Aspiring Professionals, Australia og Per Spook.

Notodden Blues Festival: Intervju med Kim Wilson

- Musikkbransjen ruinerer og forflater musikken ved å satse tyngst på 12-åringer, mener Notodden-aktuelle Kim Wilson.

SAFE AS MILK 2008: Pamelia Kurstin

groove har snakket med den amerikanske artisten Pamelia Kurstin om blant annet theremin, Wien og hvor kjedelig det er å øve. Kurstin spiller på Safe as Milk førstkommende helg

Farvel Salvatore, velkommen Masselys

Etter 10 år og seks plater har Salvatore bestemt seg for å legge ned. I dette intervjuet forteller Bjarne Larsen om årsaken - og om fremtidsplanene.

Intervju: Beach House

Baltimore-duoen Beach House legger i disse dager Europa for sine føtter, etter hele tre stoppesteder i Norge. groove var så heldig å få til et intervju med den omreisende gruppen, i et blomsterbed like utenfor Oslo politistasjon.

Intervju: Ebba Grön 30 år

Ebba Grön dør aldri: grooves Frank Skoveng ser nærmere på det svenske punkbandet gjennom intervjuer med både bandet selv og punk-ekspert Trygve Mathiesen.

Intervju: 22 Pistepirkko

Thomas Karlsen har uvekslet strofer på finglish med det plate- og konsertaktuelle finske bandet 22 Pistepirkko.

Intervju: The Lionheart Brothers

- Jeg har aldri hatt noen særlige ambisjoner om å gjøre det dritbra, men å følge hjertet mitt, sier Marcus Forsgren i dette intervjuet fra vår London-korrespondent.

Legendariske 999 gir seg ikke

groove har møtt vokalist Nick Cash fra det engelske punkbandet 999. Før jul ga de ut ny plate for første gang på nesten 10 år.

Slips: endelig platedebut

groove har møtt pønkerne i Slips, endelig platedebuterende 25 år etter at de ble oppløst for første gang. I dette intervjuet mimrer de blant annet om pønk-miljøet på Romerike på slutten av 70-tallet.

To om Thurston

Lasse Marhaug og Hanne Hukkelberg anmelder den siste soloplaten til Thurston Moore.

The joy of Loch Ness Mouse

Geir Levi Nilsen har reist til et rødmalt hus i Aurskog-Høland for å møte Jørn Åleskjær i Loch Ness Mouse.

Intervju: All That and a Bag of Chips

Den energiske gjengen All That and a Bag of Chips slipper i disse dager sitt debutalbum Kitchrock. - I Norge mangler vi de journalistiske kreftene som hyper opp nye band, sier de i dette intervjuet.

Intervju/konsert: Marissa Nadler

Amerikanske Marissa Nadler har tatt gamle og nye fans av tradisjonell visepop/folk med storm. Hun har gitt ut en av årets beste plater - og leverte en av årets verste konserter.

Konsert/intervju: Vapnet

Östersund-gruppen Vapnet kom til Göteborg med sin glade indiepop og melankolske tekster. grooves journalist tok en prat med bandet og en gjorde en evaluering av kveldens konsert.

Intervju: Love Is All

Svensk band i Australia snakker om turnélivet, IKEA og Skandinavia.

Intervju: The Knife

Oppløsning av kjønnsroller, forheksende mørk mystikk og distansert kjølig elektronika med besnærende vakker vokal er bare noen av ingediensene i den magiske heksegryten til Gøteborg-duoen The Knife.

Peter Brötzmanns blues

- Alle unge jazzmusikere må lære seg å kjenne bluesen, sier Peter Brõtzmann. Det er uventet å høre fra denne 60-årige frijazzeren, skriver Audun Reithaug Rasmussen i dette intervjuet som ble gjort på Kongsberg Jazzfestival i sommer.

Intervju: Garreth Liddiard, The Drones

Long way to the top - men få band arbeider like hardt som australske The Drones.

Intervju: Bo Kaspers Orkester

Rockens kjøtere: Bo Kaspers Orkester har lagt mykjazzen til side og finner 70-tallsrocken på sin nye plate: Hund.

Intervju: Lambchop

Mørke og ungdommelig inspirasjon. Intervju med Kurt Wagner, Lambchop

Intervju/konsert: Ariel Pink

East Brunswick Club 27. september 2006 / the Ding Dong Lounge 6. oktober 2006 / Intervju

Intervju: The Cynics

Michael Kastelic forteller om sitt legendariske garasjeband The Cynics, som har holdt det gående siden tidlig på 80-tallet. Det har vært en humpete ferd. Nå kommer de til Norge.

Intervju: Children Collide

Kan noen være så snill å invitere dette bandet til Norge?

Intervju: Jaqueline

- Karriere er et dekadent ord. Vi spiller rock, høyt og tungt, for symbolsk betaling og lunken øl.

Intervju: The Gap

Bli oppslukt av The Gap - ungt, fremadstormende band fra Asker.

ØYAFESTIVALEN: Cortina

groove.no har det med å la seg sjarmere av band uten platekontrakt. Så også av Haugesund-orkesteret Cortina, vestlandets svar på The Jayhawks.

Intervju: S4Bob

I forbindelse med Turboneger-konserten på Gjøvik i midten av juli ble det plukket ut et knippe band som skulle varme opp for denim-rockerne.

Intervju: Helheim

Helheim fra Bergen er ute med ny skive, en konseptplate om norrøne dødskulter. grooves Håvar Lunde har pratet med bassist/vokalist V'gandr.

Intervju: Novembre

Italienske Novembre er aktuelle med platen Materia. I dette intervjuet snakker grooves Håvard Lunde med frontmann Carmelo Orlando.

Intervju: Greg Malcolm

Gitarist fra New Zealand kommer tilbake til Norge og Safe as Milk. I dette intervjuet forteller Greg Malcolm blant annet om grunnen til at han måtte rømme fra hjemlandet...

Intervju: Oren Ambarchi

Lydkunstner og gitarmanipulator Oren Ambarchi kommer til Safe as Milk i juli. 'I love getting lost in a work, losing track of time. I hope my own work can trigger this same feeling for the listener' sier han i dette intervjuet.

Intervju: Diane Cluck

- Music just comes from living, sier festivalaktuelle Diane Cluck. Hun er aktuell med platen Countless Times, og i sommer spiller hun på Safe as Milk i Haugesund.

Intervju: Spirogyra

grooves Ronny Svendsen har snakket med grunnleggeren av folkbandet Spirogyra; Martin Cockerham.

Med rett til å bråke (litt)

Stereo 21 låner bandbussen til Ungdomskulen, kaster ting på hverandre på scenen og er ute med ny og skranglete EP.

Intervju: Datarock

Good Vibrations Festival 2006 (del II).

Intervju: The School

Ronny Svendsen har slått av en prat med by:Larm-aktuelle The School fra Trondheim.

Intervju: napoo:

Jan Magnar Hatlemark drar gamle røverhistorier. Og snakker om sitt nye band napoo:, den sørgelige tilstanden i norsk musikk og mye annet i dette intervjuet med grooves Thomas Karlsen.

Intervju: Greg Weeks, Espers

Plateaktuelle Greg Weeks fra Espers forteller blant annet om hva som har inspirert ham, og at han håper å besøke Frognerparken neste år.

Intervju: Vashti Bunyan

Vashti Bunyan om fortid, nåtid og fremtid - og hvorfor hun selv mener hun ikke spiller folkmusikk.

Paal Nilssen-Love om årets All Ears-festival

All Ears starter torsdag den 12. januar og avsluttes av Norwegian Noise Orchestra på Spasibar kvelden 15. januar. Mellom disse datoene presenterer festivalen hard japansk noise, europeisk minimalisme, og skandinavisk improvisasjon.

Intervju: Tuna Laguna

Gitarist Gøran Bogstrand definerer Zoom-aktuelle Tuna Laguna et sted mellom brutal kjettingrock og varm puddingpop i dette intervjuet.

Intervju: Haakon

Popestetikeren. Haakon Ellingsen om plagede tsjekkiske forfattere, livet som musiker, mangel på platesalg, sin siste utgivelse Bounty og viktigheten av The Beatles.

Intervju: The Wrens

Greg Whelan snakker om bandets lange historie, årelang kamp mot styrtrike gründere og muligheten for gjennombrudd i Europa.

Intervju: The Green Pajamas

Siden 1984 har Jeff Kelly drevet sitt pop-psykedelia kultband The Green Pajamas fra Seattle. Her prater han med grooves Ronny Svendsen blant annet om deres ferske album 21st Century Séance.

Intervju: Kevin Barnes

Mono, Oslo. Det er en av høstens aller våteste dager i en av årets mørkeste og udiskutabelt mest bedritne måneder, og Kevin Barnes er igjen i Norge.

Intervju: Dror Feiler

Om Ultima og illegal innvandring

Intervju: Hopalong Knut

Ronny Svendsen i samtale med vokalist Kristin Jensen i Hopalong Knut.

Intervju: Youth Pictures of Florence Henderson

Ronny Svendsen har snakket med Audun Hagen fra Youth Pictures... om blant annet den nye platen og bandets historie.

Musikkfildeling og platebransjen

Fildelingens historie, platebransjens svar og salgstallenes tale

Intervju: Jeremy Spencer (Fleetwood Mac)

Spiller heller med Trond Ytterbø enn i Fleetwood Mac.

Intervju: Of Montreal

Kevin Barnes er aktuell med The Sunlandic Twins med sitt band Of Montreal.

Et skråblikk på det norske musikkparnasset

av Jan-Olav Glette, bookingagent Freak Scene

Intervju: Jon Klette/Jazzaway Records

Fortiden og framtiden defineres av Jazzaway Records

Intervju: Jessica Fletchers

Thomas Innstø om blant annet låtskriving, Zombies og turnering.

Intervju: Wallpapers Silhouettes

En liten prat med kassett-fetisjist, vokalist og låtskriver Mats Davidsen.

Intervju: Stephen Malkmus

Ex-Pavement aktuell med sin tredje under eget navn - og avslører at Aunt Mary er blant hans favorittskiver!

Intervju: The Vineyards

Good Rock for Good People er budskapet til Oslobandet The Vineyards.

Intervju: Roger McGuinn

En liten samtale med frontfiguren fra The Byrds.

Intervju: Seid

Oppfølgeren til Among the Monster Flowers snart på vei ut.

Intervju: Frode Strømstad

De gode hjelperne: Frode Strømstad fra Hype City.

Intervju: Martin Horntveth/Jaga Jazzist

Jaga Jazzist slipper nytt album 4. april. I den forbindelse har Kjartan Aarsand snakket med Martin Horntveth om innspillingsprosessen, og om den lange veien timannsbandet har gått.

Intervju: Morthana

groove har snakket med Anders Hana og Morten J. Olsen, de to norske medlemmene i trioen Morthana. I oktober slapp trioen sitt debutalbum på Oslo-labelen Jazzaway Records.

Intervju: Hood

Richard Adams om inspirasjon, folk-musikk og favorittalbum.

Intervju: The Beautiful People

Stöy Kvalvik om Kristiansund og zombies på t-banen.

Intervju: AqPop

Akvariumsprat med Holm og Dahl fra AqPop.

Intervju: Panda Bear

Panda Bear om turneer, øl og Animal Collective.

Intervju: The Lionheart Brothers

Ny plate og nye planer for Klæbu-band.

Intervju: Ballboy

De kommer fra Edinburgh, liker Bruce Springsteen og oppkaller sin nye plate etter et svensk teater.

Intervju: Ole Åleskjær (Loch Ness Mouse)

groove prater om fortid og fremtid med en Loch Ness Mouse.

Intervju: Anders Bersten (Dotshop.se)

'Der framtidens Flaming Lips, Air och Björk finns.' Ny nettbutikk/distributør som satser friskt.

Intervju: Øyvind Holm (Dipsomaniacs)

Dipsomaniac Holm aktuell med soloplate.

Intervju: Jason Molina

Fra Songs: Ohia til Magnolia Electric Co.

Intervju: Paal Nilssen Love i anledning Unionsfestivalen all Ears 13. - 16. januar 2005.

For fjerde år på rad skal all Ears, festivalen for improvisert musikk, gå av stabelen på Blå i Oslo. Nytt av året er at all Ears får en svensk avlegger som går samtidig i Stockholm.

Fra Frysja til Imerslund

Norske artister satset internasjonalt, ble produsert på platefabrikken på Frysja i Oslo og havnet til en tier i billigbingen hos Imerslund på Karl Johan. Lengre kom de ikke. Hva gikk egentlig galt?

Fake Orgasms

Geir Levi Nilsen skriver om platene som ikke eksisterer...

Intervju: Mats Gustafsson

Gjengangeren Mats Gustafsson fronter svensk profil på Kongsberg Jazzfestival, og reflekterer rundt den frie musikken med utgangspunkt i The Things kommende album Garage.

Intervju: Jolie Holland

En bortgjemt villblomst slipper sitt andre soloalbum.

Musikkelskere og platesamlere - en psykopatologisk analyse

Platesamlere er alt annet enn edle skapninger og andre anekdoter.

Intervju: The Bamboo Kids

Grooves Håvard Hagene Egge har slått av en prat med turneaktuelle The Bamboo Kids.

80-tallets kulturelle polpotisme

Artikkelforfatteren fortsetter her sitt angrep mot det han kaller 80-tallets "polpotisme".

Platesamlernes paradigmeskifte

For musikkelskere og platesamlere kan man snakke om tre vesentlige paradigmeskifter de siste tretti år. Kampen mot rock og mot vinyl har kommet fra de merkeligste steder.

High Infidelity

Hvordan ser egentlig folk flest på den merkelige gruppen mennesker som kaller seg platesamlere?

Punkrocken anno 1977 - fakta og fiksjon

Intervju med Bjørn Pettersen.

Ikke for blues-purister

Samtale med Black Keys, Notodden Blues Festival 2003

Intervju: Woven Hand

Intervju med David Eugene Edwards, mars 2003.

The Kills, intervju

VV og Hotel i strålende humør på Bondeheimen. Februar 2003.

ChewinPine

Nytt plateselskap ser dagens lys i Oslo. Intervju med Øystein L'Orange Blix Meyer.

Vis alle artikkelkategorier

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen