Neil Young til Norge

Legenden tar med seg Crazy Horse til Oslo og Bergen i august.

Foto: Reuters

Evigunge Neil Young og hans Crazy Horse legger ut på Europa-turné til sommeren. En turné som også fører en av rockens viktigste konstellasjoner gjennom alle tider til Norge. I dag meldes det at Neil Young og hans power-trio spiller i Oslo Spektrum og på Bergehus Festning, henholdsvis 7. og 10. august.

Neil Young har siden 1969 levert sine definitivt beste album og klassikere sammen med rumlende og harvende Crazy Horse, et backingband som har mer til felles med en traktor enn en glattpolert Ferrari.

Neil Young & Crazy Horse slapp to album i fjor, de første med hele besetningen intakt siden Broken Arrow i 1996. Det første albumet, Americana, var ikke så mye å skrive hjem om. Men så slo veteranene tilbake med mastadonen Psychedelic Pill i fjor høst, et album som ble belønnet med en sekser fra vår anmelder Oddmund Berge, som karakteriserte trippelalbumet (på vinyl) som mesterlig bra og på høyde med gamle bautaer fra egen katalog.

- Eg plasserer lyden av Neil Young og Crazy Horse høgare enn dei fleste lydar eg finn der ute. Eg bør vel kanskje kalle meg fan. Tre av platene denne gjengen har gjort i hop høyrer med til mine aller fremste favorittplater, Everybody Knows This Is Nowhere, Rust Never Sleeps, Ragged Glory. Etter at eg no har tilbrakt eit par veker i selskap med Psychedelic Pill er eg i grunn klar for å føye ei fjerde til rekka, skrev Berge i sin omtale i november.

Sist Neil Young besøkte Norge var i 2009, da han – uten Crazy Horse – leverte en ganske så flott konsert i Frognerbadet under Norwegian Wood. All grunn til å tro at sommerens konserter vil bli ennå bedre. 67-åringen er nemlig så definitivt tilbake i toppslag med Crazy Horse i ryggen.

Det blir garanter rift om billettene både i Oslo og Bergen når de legges ut til salgs på Billettservice mandag 11. mars.
comments powered by Disqus