The Dream Syndicate til Bukta

Et av åttitallets viktigste amerikanske rockband kommer til Tromsø i juli, spiller også på Rockefeller i mai.

Relaterte sider:

Video: Amerika

Mariachi i midnattssol

The Days of Wine & Roses - The Dream Syndicate (1983)

The Medicine Show - The Dream Syndicate (1984)

Static Transmissions - Steve Wynn (2003)

..tick...tick...tick - Steve Wynn & The Miracle 3 (2005)

Vol. 1: Frozen Ropes and Dying Quails - The Baseball Project (2008)

Steve Wynn

The Dream Syndicate

I 2012 var det 30-årsjubileum for The Days of Wine & Roses, debutalbumet til Los Angeles-bandet The Dream Syndicate, som benyttet anledningen til å samle troppene igjen. Med grunnlegger, låtskriver, vokalist og gitarist Steve Wynn i front, dro LA-bandet på turné igjen for første gang siden de la ned årene på tampen av åttitallet. Tilbakemeldingene fra blant annet konserter i Spania var ekstatiske. I musikkpressen ved Middelhavet ble konserter med bandet kåret blant de beste på spansk jord i 2012.

The Dream Syndicate var sentral på den såkalte Paisley Underground-scenen på vestkysten tidlig på åttitallet, der de sammen med band som Green on Red, The Long Ryders, True West og Rain Parade var med på å puste nytt liv i den amerikanske rocken som i etterdønningene av punken delvis lå nede for telling. Av andre viktige og vitale amerikanske band på samme tid kan vi nevne R.E.M, The Cramps, Violent Femmes og The Gun Club. Mer om amerikansk åttitallsundergrunn kan du forøvrig lese i en fenomenal artikkel av gammelredaktøren på groove, som du finner HER!

The days of wine & roses

Steve Wynn og hans drømmesyndikat debuterte på strålende vis med ekko fra Velvet Underground på det lille, men viktige, plateselskapet Slash Records i 1982, for så gi ut den fantastiske oppfølgeren The Medicine Show på storselskapet A&M to år etter. Et album som viste at bandet også hadde hørt mye på Buffalo Springfield, Neil Young & Crazy Horse og likesinnede.

I ettertid er The Medicine Show kanonisert som et av åttitallets beste album, selv om det fikk relativt lunken mottakelse da det ble sluppet. Det klassiske albumet førte uansett bandet til Norge for første gang i 1984, der de etterhvert fikk en solid fanskare gjennom flere besøk og totalt fire glitrende studioalbum, samt et par liveskiver. På den aller siste turneen i 1989 spilte bandet på flere norske scener.

Etter dette fortsatte Steve Wynn sin karriere som soloartist, med en omfattende og kritikerrost katalog. Wynn har besøkt Norge en rekke ganger, noe den strålende låtskriveren ser ut til å fortsette med.

25. mai spiller Steve Wynn med The Dream Syndicate på Rockefeller i Oslo. I begynnelsen av juli spiller han solo, og med The Baseball Project (første gang i Norge), som også teller Linda Pitmon, Scott McCaughey og Peter Buck, på lille og stadig like imponerende Egersund Visefestival. Steve Wynns norgessommer avsluttes med The Dream Syndicate på Buktafestivalen i Tromsø, som går av stabelen 18 – 20. juli.

Tell me when it’s over!
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Björk - Greatest Hits

(One Little Indian)

Björk slår et heftig slag for fred, frihet, demokrati, omsorg og nytelse.

Flere:

Monster Mike Welch - Cryin' Hey!
The National - Alligator