Konsert: Pleasure, John Dee, 12.03.04

Welcome to the Pleasuredome!

Sjebnen ville ha det til at kong Abel holdt hoff i etasjen over når prins Fredrik entret scenen på et velbesøkt John Dee denne fredagen. På plate er det Fredrik Ball som regjerer Pleasure, men på scenen har han besøk av en glitrende vokalist som gjør stand-in for alle gjesteartistene på albumet, samt en trommis og bassist. Fredrik selv trakterer effektfull vokal, og diverse synthezisere (deriblant en håndholdt). Mac’en i hjørnet gjør resten.

Kvelden startet eksplosivt med den spretne Sensitivity, og deler av publikum var med på notene med det samme. Drivet fra albumet var på plass og Ball gjorde en heroisk innsats på håndholdt utstyr. Vokalisten (som jeg ikke fanget navnet på) gjorde en fantastisk jobb gjennom hele kvelden, og nærmet seg florlett falsett i det ene øyeblikket for så å etterape Ed Harcourts vokal i det neste. Neste høydepunkt kom på den formidable From The Country To The City som ble dratt ned et hakk tempomessig og gitt en bluesaktig gjennomkjøring.

Det lyste trend over forsamlingen, og bandet selv så ut som om de kom rett fra videoinnspillingen til Michael Jacksons Beat It. Lillesøster Janet dukket opp på Mac’en midtveis hvor hennes Pleasure Principle ble lagt over bandets rytme. You Got To Love Someone stod for konsertens roligste parti, og nok en gang var det den ukjente vokalisten som imponerte sterkest. Som en kloning mellom en ung Prince og en pre-verrückt Michael Jackson kjørte han showet med den største selvfølge.

Disco Doctor startet den siste delen av konserten, og publikum var overvunnet. Fredrik Ball gjorde sitt ypperste på vokal med mer enn en håndfull effekter. Uttrykket som dominerte konserten er ikke langt unna det lydbildet Prince representerte på begynnelsen av 80-tallet med analoge synther og enkle trommemaskiner.

Det har blitt tradisjon at King Midas-frontmann Ando Woltman gjester Pleasure når anledningen byr seg. Med Midas som gjester av kong Abel på Rockefeller var det ingen stor overraskelse at Ando dukket opp i kjelleren på glansnummeret Don't Look The Other Way. Jeg tror ikke det var noen som savnet Justine Frischmans vokal denne kvelden.

Etter en knapp time forsvant prinsen av scenen, og et fornøyd publikum trakk mot utgangen. På vei ut sneiset jeg innom Bertine Zetlitz, EMI-sjef Per Eirik Johansen og trendbaron Per Sundnes, og hvis jeg ikke tar feil så var det en Ball-genser foran meg i køen...


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motörhead - Inferno

(SPV)

De gamle er ikke bare eldst. De er også råest, mest grisete og aller tøffest.

Flere:

Andrew Bird - Noble Beast
David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency