Nytt fra Årabrot

Årabrot slipper nytt album i august, hør singelen Arrabal's Dream her.

Foto: Øyvind Rones

Støyrockerne fra Haugesund er straks klar med nytt album. Selvtitulerte Årabrot blir nummer seks i rekken siden Proposing a Pact With Jesus så dagens lys i 2005.

Det produktive undergrunnsbandet, som er oppkalt etter en søppelfylling i Haugesund, tok steget ut til større masser med sitt forrige album, Steve Albini-produserte Solar Anus (2011), som også ble belønnet med Spellemannpris i metal-klassen.

Årabrot slapp sin første singel i 2001, og ble i stor grad oversett av pressen før bandet mottok sin første Spellemann-nominasjon med The Brother Seed i 2009. Groove har imidlertid skrevet om bandet hele veien, og anmeldt omtrent alle utgivelsene, inkludert den første sjutommeren.

Årabrot er fremdeles et støyende kultband, men har de siste åra nådd ut til flere og flere. Det forrige albumet fikk stående applaus fra kritikerne over hele fjøla, også her på huset der vår anmelder delte ut en sekser, og mente at «dreiningen bort fra det industrielle var en nødvendig oppfriskning etter fire iskalde og eksistensielt rystende album».

16. august slippes det nye albumet til Årabrot, som er spilt inn i Malabar Studio med Emil Nikolaisen som produsent. Skiva er mastret av Jason Ward og gis ut på Fysisk Format, selskapet bandet har holdt hus på siden 2009.

På den nylig slupne singelen, Arrabal's Dream, har Årabrot fått vokalhjelp av Laura Pleasants (Kylesa). Resultatet kan du høre under:

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ghostface Killah - Fishscale

(Def Jam)

Vår mann setter et par pils på at Ghostface har levert det feteste New York-albumet i 06.

Flere:

Okkervil River - The Stage Names
Dizzee Rascal - Showtime