Best Indie/alternativ rock

Team Me vant sin andre internasjonale musikkpris på Independent Music Awards i USA.

Foto: Apparatet

Elverumsbandet Team Me mottok Spellemannprisen for årets popalbum i 2012 med debuten «To The Treetops», som ble sluppet til jubel og yatzy-bonanza fra kritikerstanden året før. Bandet turnerte ganske intenst i en periode, og tok ikke bare Norge, men også store deler av Europa med storm med sitt livsbejaende og fargerike indiepoputtrykk.

Team Me fikk også et navn i USA etter å ha spilt på SXSW-festivalen i Austin, Texas i fjor – der de blant annet fikk massiv ros fra det britiske musikkmagasinet NME, som trakk fram Team Me som "one of their 10 new favorite bands" fra festivalens omfangsrike program (mer enn 2000 band) i 2012.

I år har hedmarkingene holdt en lavere profil, men har likevel spilt på utvalgte festivaler i Europa og Japan, og har også noen norske på programmet i sommer. Deretter skal det vel jobbes med nytt album. Men aller først har bandet all grunn til å ta en fest for en ny fjær i hatten!

Team Me har virkelig skutt opp som en rakett. Bandet ble startet i 2010. Tre år etter har de gitt ut en rekke singler, to EP'er og debutalbum, og er i ferd med å bli en betydelig norsk popeksport, med ny pris fra amerikanske Independent Music Awards som internasjonal drahjelp når oppfølgeren kommer.

Fra de glade promolakser i Indianer har vi fått denne meldingen:

I fjor vant Team Me Independent Music Awards (IMA) for "Best EP", en internasjonal musikkpris hvor over 70 nasjoner er representert.

IMA holder til i USA og ble i år avholdt for 12. gang, og denne gangen var det bandets kritikerroste debutalbum" To The Treetops" som ble utropt som vinner i kategorien "Best Indie/alternativ rock".

Blant andre vinnere finner vi artister som Ben Kweller, Band Of Skulls og Killer Mike.

Dommere i år var blant annet Tom Waits, Suzanne Vega, Ziggy Marley og "Weird Al" Yankovic.

Team Me har i sommer spilt på utvalgte festivaler i Sverige, Tyskland og Japan, avslutter Trysilfestivalen førstkommende lørdag, før Steinkjerfestivalen står for tur fredag 28. juni.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Yo La Tengo - I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass

(Matador)

Dei er i alle fall ikkje redde for å utfordre deg, og ja, dei 'will beat your ass', skråsikkert.

Flere:

Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress
The Sea and Cake - Everybody