Huset Ved Sjøen Førfest, Revolver 26. november 2010

Huset Ved Sjøen-festivalen ble presentert i kjelleren på Revolver, men selve festivalen finner sted på et storslått gresk tempel på Nesodden.

Tekst: Erlend Haddeland
Foto: Sara Angelica Spilling


Fredag kveld var det duket for ”oppakking” av festivalen som går under navnet Huset Ved Sjøen. Einar Stray og Synne Øverland er hjernene bak festivalen som sparkes i gang 11. juni neste år. Det hele forgår på det greske tempelet Villa Miramare på Nesodden, som feirer 100-års jubileum i 2011.

På scenen på Revolver åpnet Jonas Alaska kvelden. Med sin kassegitar og munnspill, tydelig inspirert av sitt store idol Bob Dylan, leverte Alaska en solid opptreden. Låtene varierer fra det lystige til det rolige, og sammen med bandet skapte Alaska en varm stemning i kjelleren. Spesielt Aberdeen viser hvilke kvaliteter som bor i singer-songwriteren.

Tidligere nevnte Einar Stray, som kommer rett fra innspillingen av debutalbumet sitt, fikk æren av å avslutte kvelden. Med et band i særklasse i ryggen, med blant annet fiolin og cello, skapte Stray et mektig lydbilde. Hans lett gjenkjennelige basstemme, kombinert med lekne arrangementer, gjør Einar Stray til en særegen artist. Noe han også fikk vist i kveld. Stemningen var stor blant de snaut hundre som hadde tatt turen til Revolver i kveld.

Selve festivalen i sommer vil bestå av totalt ni konserter, fordelt på tre scener. Det hele skjer på én dag. Scenene som tas i bruk vitner om at Huset Ved Sjøen-festivalen ikke er som andre festivaler. Deltakerne vil få oppleve artistene opptre fra tempelets badehus, ei brygge - og på vannet! Festivalen er herved pakket opp, og det med stil.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Østfoldminner

(Normann)

En døråpner til glemt populærkultur og et panorama over en rik underskog av musikalsk og poetisk talent.

Flere:

Falsobordone - Fikon, Fiddlor och Finlir
Jason Molina - Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go