Biosphere til Insomnia

Headliner den tiende utgaven av elektronikafestivalen i Tromsø.

Foto: Henrik Strömberg

Insomniafestivalen i Tromsø feirer i år 10-årsjubileum. Festivalsjef Anette Tunheim Jakobsen lettet i dag på sløret og presenterte deler av programmet til høstens festival.

Tromsøs elektroniske gudfar, Geir Jenssen alias Biosphere, står øverst på plakaten, og vil i oktober gjøre en av sine sjeldne konserter i hjembyen. Det er ganske mange år siden sist Jenssen sto på en scene i Tromsø, så dette blir karakterisert som et scoop og en perfekt booking for Insomniafestivalen.

Biosphere slipper for øvrig sitt niende album, N-Plants, om få dager.

Insomnia 2011, som går av stabelen 20-22. oktober, har også fått fatt i Sandra Kolstad, som fra sin base i Berlin nylig slapp sitt debutalbum til fine kritikker. Også har på huset der elektropopalbumet Crux fikk utdelt en femmer og karakteristikk som "en slitesterk debut som etterlater oss sultne etter mer".

Fra Kristiansand kommer Thelma & Clyde, en elektronisk popduo som er kjent for visuelle liveshow som forener musikk og kunst. Duoen slapp sitt første album i fjor, og meldes også klar for høstens Insomniafestival.

Irske Solar Bears blir av festivalsjef Tunheim Jakobsen karakterisert som Insomnias hjertebarn, og er også klar for jubileumsutgaven av festivalen. Det er også det finske musikkollektivet Uusi Fantasia, som sist besøkte Norge under by:Larm i februar.

Mer om Norges fremste elektronikafestival finner du HER.

Selv om sola skinner – i alle fall i nord - og sommeren er et deilig faktum, gir vi dere en iskald Biosphere-klassiker på tampen. The Shield er fra Patashnik, og videoen til denne er regissert av Geir Jenssen og Casper Evensen.

Biosphere - The Shield from Geir Jenssen / Biosphere on Vimeo.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flunk - For Sleepyheads Only

(Beatservice)

Det finnes bare to typer musikk; god og dårlig. Røveren Ulf har endelig greid å lage den gode typen med langspilleren For Sleepyheads Only.

Flere:

El Guincho - Alegranza!
Throw Me the Statue - Moonbeams