8 kjappe: Thelma & Clyde

Thelma & Clyde prøver å få kontakt med både hjerte, øyne og danseføtter på sin egen finurlige måte, og håper at om du liker det du ser og hører på by:Larm så roper du "WOW" høyt.

Relaterte sider:

Thelma & Clyde

ARTIST: THELMA & CLYDE (HANNE KOLSTØ, TRYGVE TAMBS-LYCHE)
BY:LARM 2011: TORSDAG 17. FEBRUAR 20:30 – INTERNASJONALEN URØRT-SCENEN, FREDAG 18. FEBRUAR 00:00 – FISK & VILT
LYTT: THELMA & CLYDE MYSPACE

1) Hva skiller deg/dere ut fra mengden av band og artister?

- Det er ikke så mange i Norge som opererer i vårt lydlandskap for øyeblikket, så vi skiller oss ut med vår kombinasjon av trip-hop/ hip-hop og pop. I tillegg har vi et forrykende liveshow, med kostymer og visuals. Vi er opptatt av å forene kunst/musikk/ performance. Folk glemmer ikke en konsert med oss så lett. Det er noe for både hjertet/øyet og dansefoten.

2) Hvilke inntrykk ønsker dere at lytteren sitter igjen med etter å ha hørt deg/dere?

- Vi ønsker et høyt "WOW"! etter konserten. Vi vil gi dem en opplevelse utenom det vanlige.

3) Hva er holdningen deres til streaming og hvordan påvirker dette dere som plateartister?

- Jeg (Trygve) tror streaming er fremtidens måte å konsumere og distribuere musikk på. Som plateartister er vi selvsagt åpne for nye måter å få distribuert musikken vår på.

4) Det har de siste årene vært en økning i digital nedlastning og streaming. Er det derfor nå viktigere med støtteordninger til artister, og er disse per i dag gode nok?

- Det er helt klart viktigere. Per dags dato fungerer støtteordningene greit, men det er jo litt skummelt at det ofte er lettere å få støtte til mer etablert en er og til mer en har å vise til. Det gjør at det vil bli enda vanskeligere for nykommere å komme seg inn på markedet. Jeg (Hanne) har forresten reagert på fordelingen av støtte utover landet, mye blir i Oslo. Men vi er svært heldige i Norge som har så mange bra støtteordninger for musikere/artister, når jeg var i New York i 1 mnd i fjor slo det meg hvor hardt det var å leve som kunstner/ artist der, folk jeg traff ble jo helt sjokkert når ej fortalte om alt en kunne søke på og få støtte til i Norge. Så det må vi ikke glemme.

5) Hva er deres oppfatning av forholdet mellom hva kritikere liker og hva publikum kjøper?

- En kritiker har en like subjektiv oppfatning av musikken som hvem som helst andre. Men gode kritikker gir ofte blest rundt den aktuelle artisten/bandet, som igjen gjør at folk blir nysgjerrige på å sjekke ut musikken, som igjen kan føre til mer salg. Så det henger jo ofte sammen. Ellers må man jo stole på at publikum gjør opp sine egne meninger uavhengig av hva den enkelte kritiker måtte mene... Men du vil nok få et mer utfyllende svar om du spør en sosialantropolog.

6) Hvilket band drømmer du/dere om å varme opp for, og hvorfor nettopp dette bandet?

- Fever Ray/The Knife. Hun/ de har et veldig spennende lydlandskap som vi kjenner oss igjen i, og Fever Ray er, som oss, også opptatt av å forene kunst/ musikk/ performance. Tror det hadde vært en bra kombinasjon. Ellers kan en jo drømme om Radiohead eller hva med f.eks Neil Young!! Haha- det hadde vært noe det. Men det kan jo i noen tilfeller være en bra ting å varme opp for noen som er helt annerledes. Jonas Alaska varmet f.eks opp for oss på releasekonserten vår på Blå. Vi er i to helt forskjellige sjangere, men det funket kjempebra!

7) Hvilke håp og drømmer har dere for 2011?

- Har store forventninger til debutplaten vår som slippes i Tyskland i februar med påfølgende turné. Drømmer om å gjøre det stort der. Siste nytt er at "Lockstitch" spiller på Radio 1 Berlin! Ellers er vi godt igang med plate 2, den satser vi på å slippe før året er omme. Det ser ut til at utviklingen går mot noe enda mer dansbart. Vi har det veldig gøy med å sende ideér til hverandre for tiden. Vi har også planer om å utvikle liveshowet enda mer. The sky is the limit.

8) Kan dere nevne tre norske band flere burde høre på akkurat nå og beskrive med ett ord hver hvorfor?

- Litt flere ord:

Jonas Alaska- Talent med stor T. Hør på de tekstene!
Rumble in Rhodos- Singelen "White Dancing" OMG! Venter i spenning på hele skiva.
Tenderleaves- Watch out! Spiller på by:Larm. Gav ut fjorårets vakreste plate.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Archie Bronson Outfit - Coconut

(Domino)

Ørene dine kommer til å blø fuzz etter å ha hørt Coconut, og danser du plutselig ut av det blå så skyldes det bare voodoo.

Flere:

Geoff Berner - Whiskey Rabbi
The Streets - Original Pirate Material