Nytt album fra The Launderettes

Norges cooleste rockettes er klar med sitt fjerde album, slippfest på The Crossroad Club 31. august.

Relaterte sider:

The Launderettes

De fem hardtarbeidende damene i The Launderettes er klar med sitt fjerde album, Getaway, som slippes både i Norge og USA på plateselskapet til Steven Van Zandt - Wicked Cool Records - hvor de har holdt hus siden 2007. Bandet, som slapp sin første singel i 1999, har de siste åra virkelig fått vind i seilene med god hjelp fra Van Zandt/Little Steven og tv-serien Lilyhammer.

Det nye albumet til The Launderettes er i følge bandet selv inspirert av Jim Thompsons hardkokte kultklassiker The Killer Inside Me fra 1952. Romanen har forøvrig inspirert flere band og musikere i årenes løp, et godt eksempel er det amerikanske Paisley Underground-bandet Green on Red, som ga ut et gnistrende album med samme tittel i 1987.

Musikalsk er det 60-tallets viltre garagerock, punk, freakbeat og rock’n’roll som står i fokus for The Launderettes – også denne gangen.

Singelen Hot Rocks fra den kommende plata får vi høre i neste sesong av tv-serien Lilyhammer (som nå er en Netflix/ NRK-produksjon, og solgt til mer enn 130 land). The Launderettes spiller forøvrig også i en episode.

Underground Garage

Plata Getaway har ifølge presseskrivet allerede gjort seg bemerket via jevnlige singelslipp. Den første, Red River, kom høsten 2011 og ble a-listet på radiostasjonen Underground Garage i USA med 1,2 millioner lyttere. Den neste, Girls in New Jersey, var i 2012 med i den populære amerikanske TV-serien Switched at Birth, som har mer enn 3 millioner seere ukentlig. Serien sendes på ABC Network i USA.

Singel nummer tre, Marks on My Map, ble sluppet i USA før jul i fjor, og er allerede kåret til ”The Coolest Song in the World” på Little Stevens Underground Garage, og har siden vært playlistet med høy rotasjon på Cirius Network Radio i USA.

The Launderettes har blitt beskrevet som Norges ”cooleste rockettes”, og har de siste åra turnert ganske så heftig både i Europa og USA. Både i 2012 og 2013 spilte bandet på monster-festivalen Hard Rock Calling Festival i Hyde Park, som tar 50.000 publikummere.

Slippfest

I forbindelse med plateslippet - kommer selvsagt på vinyl - blir det konsert på The Crossroad Club i Oslo førstkommende lørdag, 31. august. Som support har The Lauderettes fått med seg Kristopher Schous nyeste band, The Dogs. Marius Asp ville snurre plater før og etter konsertene, og det serveres chiligryte både med og uten kjøtt før konsertstart (inkludert i prisen). Det loves også overraskelser og premier.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ghostface Killah - Fishscale

(Def Jam)

Vår mann setter et par pils på at Ghostface har levert det feteste New York-albumet i 06.

Flere:

Ben Weaver - Paper Sky
John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt