Low i Oslo

Minnesota-bandet feirer 20-årsjubileum med nytt album og turné som fører Low til Blå. Vi varmer opp til konserten med en fersk video som du kan sjekke her.

Relaterte sider:

Øya i boks

The Great Destroyer - Low (2005)

Christmas - Low (1999)

Trust - Low (2002)

Things We Lost In the Fire - Low (2001)

Low

Foto: Presse

Amerikanske Low har siden midten av nittitallet vært trofast leverandør av smygende slowcore, iblandet litt mer fuzza utskeielser, spesielt merkbart de siste åra. Trioen har gitt ut en rekke album, årets slipp, The Invisible Way, er rundt nummer tretten i rekka siden debutalbumet I Could Live in Hope ble sluppet i 1994.

Her på huset har vi skrytt av Low, som på sitt beste blander sakral kirkesang og støyende utskeielser i noe bandet er ganske så alene om. Utgivelser som The Curtain Hits the Cast (1996) og The Great Destroyer (2005) er to av juvelene i katalogen til Low. Personlig holder jeg minialbumet Christmas (1999) høyest, en utgivelse jeg, og flere med meg, glatt karakteriserer som en av tidenes beste utgivelser under jule-fanen.

Anført av ekteparet Alan Sparhawk og Mimi Parker har Low holdt hjula i gang i 20 år, siden midten av forrige tiår med plateselskapet Sub Pop i ryggen. Bandet har aldri blitt noen «kioskvelter», men har hele veien mottatt fine kritikker, og bygd opp en fanbase på begge sidene av Atlanteren som gjør at Low har kunnet fortsette med sitt. Det vil si å gi ut nye skiver og turnere med disse.

The Invisible Way er en feiring av 20 år for Low. En oppsummering fra bandet, og en fin bursdagspresang til fansen. Albumet har for øvrig jevnt over mottatt strålende anmeldelser. Bandet har selvsagt endret seg i årenes løp, men den sakrale hymnen de introduserte i starten er fortsatt med i uttrykket til tidenes beste band fra Duluth, Minnesota.

Indieveteranene besøkte Norge sist i 2011, da de spilte på Parkteatret under Øyafestivalen. På lørdag er de tilbake i Oslo, og da er det Blå som er scenen for bandet. Første singel fra det nye albumet, Just Make Me Stop, har fått følge av en lekker video i regi av Philip Harder. Denne kan sjekkes under av både de som skal på konserten, de som gjerne skulle vært der og de som gir jamt faen, fin er den nemlig uansett!

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pat Jordache - Future Songs

(Constellation)

Ikke særlig vakkert – men desto kulere noise-pop fra Montreal.

Flere:

Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People
The Streets - Original Pirate Material