Lev, elsk, dø

Tidenes første utgave av Finsktango Festival arrangeres i Nord-Troms med Stefan Sundström som musikalsk kurator.

Relaterte sider:

Stefan Sundström

Foto (Darya och Månskensorkestern & Stefan Sundström): Presse

Historiens første norske festival med fokus på finsk tango blir arrangert på Helligskogen i Nord-Troms 30 – 31. august. Blant initiativtakerne til Finsktango Festival finner vi den svenske visepopkongen Stefan Sundsröm. Festivalsjef på Træna, Anita Overelv, og Erling Riibe Ramskjell alias Æ er også involvert i festivalen.

På programmet finner vi trad tango, balkan/huumpa/slager-hybrider, glødende popmoll, Finlands beste tango-DJ og ramsalt nordnorsk folkrock. Og selv om Stefan Sundström ikke er satt opp på programsiden, kommer han til å slå seg i hop med et av bandene i løpet av festivalen. Det kommer til å bli sjelden magi, loves det fra arrangørhold.

Fra presseskrivet kan vi lese at tango er livets gang; vi lever, vi elsker, vi dør. Den finske tangoen er introvert lidenskap, der dansen tilfører en ekstra dimensjon. På Helligskogen Fjellstue i vakre Skibotndalen, et 150 år gammelt møtested 15 km fra finskegrensen, loves det lidenskap og kjærlighet for det melankolske og mørke.

Finsk, ekte jævla sorg

Musikalsk kurator og finsk tango-fan Stefan Sundström kaller festivalen en motoffensiv mot Live Nation og andre store multinasjonale selskaper, som har gjort lokale festivaler verden rundt om til et slags kjempestort strømlinjeformet Disneyland.

- Vi behøver finsk, ekte jævla sorg. Vi behøver hjerte & smerte i stramme tøyler. Det får vi på Nordkalottens eget Hollywood, Helligskogen, der vi byr på glødende pasjon, mørke skjebner og nærhet til alkobutikken på Kilpisjärvi. Ta med danseskoene, og din aller dystreste glede, skriver Sundström på festivalens hjemmeside.

I tillegg til konserter (foran en nysnekret danseplatt), blir det blant annet arrangert tangokurs. En stor vedfyrt sauna vil selvsagt være åpen og glovarm helga gjennom. Festivalen byr på kortreist mat, og det serveres selvsagt passende drikke til denne. Når det gjelder overnatting, blir det camp for telt, bobiler, campingvogner m.m.

Følgende artister og band er klare for Finsktango Festival:

Darya och Månskensorkestern (Fin/Se) / Mikko Moilanen Orkester (Fin/Tromsø) / Julius Karlsson & Saman Nimet (Fin) / Jaakko Laitinen & Väärä Raha (Fin) / Senjahopen (No) / We Love Helsinki (Fin)

Det blir også en egen scene for lokale unge talenter.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Love - Forever Changes

(Elektra)

Vakkert og varmt, uroskapande og suggererande. Psykedelia for alle tider.

Flere:

Richard Swift - Dressed Up for the Letdown
The Mormones - Guide To Good And Evil