Bjella til Egersund

Stein Torleif Bjella er siste tilvekst i et sterkt program fra 20-årsjubilanten Egersund Visefestival.

Foto (Stein Torleif Bjella, Bukta 2012): Preben Edvardsen

Egersund Visefestival feirer 20-årsjubileum i sommer. God grunn til å feire skikkelig, noe da også festivalen gjør med et originalt og flott program i juli. Visefestivalen i sørvest har gjort det til et varemerke å booke artister og band vi ikke finner på andre festivalplakater her til lands. Norges eldste visefestival har en todelt bookingprofil. Bredt og folkelig på den ene siden. Kresent og eksklusivt på den andre kanten, med indie- og kultartister mange andre festivaler har all grunn til å misunne festivalen for.

Stein Torleif Bjella har et roligere år i 2013 enn det travle han hadde i fjor. Likevel spiller hallingdølen på utvalgte festivaler også denne sommeren. Egersund Visefestival er et av stedene det er mulig å oppleve Norges beste låtskriver fra en scene. Bjella spilte også på festivalen i 2009, noen måneder etter at han slapp sin mesterlige solodebut Heidersmenn. Visepresidenten spiller i Egersund 5. juli.Frode Strømstad (I Was a King) har i mange år benyttet sitt internasjonale nettverk til å få kultartister og kredband til å ta turen til Egersund. I år byr visefestivalen på ex-R.E.M.-gitarist Peter Buck m/band, Steve Wynn (som også gjester Buktafestivalen i juli sammen med legendariske The Dream Syndicate), og den britiske kulthelten Robyn Hitchcook og hans amerikanske venner i The Venus 3.Ta med The New Mendicants, som inkluderer Norman Blake fra Teenage Fanclub og Joe Pernice fra Pernice Brothers, The Minus 5 (med Scott McCaughey og Peter Buck i front) og The Baseball Project, der publikum får oppleve Steve Wynn, Scott McCaughey og Peter Buck fra samme scene. I sum ganske så eksklusivt og imponerende.

Som om ikke dette skulle vært nok, byr visefestivalen på favoritter som Tønes, Stanley Brinks & The Kaniks og byens musikkstolthet, I Was a King. Bergen Mandolinband, General Forsamling og In The Country er også meldt klare for 20-årsjubilanten. En jubilant som med små midler fortsetter å sette sammen oppsiktsvekkende sterke festivalprogram.

Egersund Visefestival går av stabelen 4. – 6. juli. Mer info om programmet finner du HER.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society

(Sony Music)

Motorpsychologar med venner inviterer på eit sevjerikt, variert og raust måltid.

Flere:

Fleet Foxes - Fleet Foxes
Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser