Brooklyn Queens

Northern State, Blå, Oslo 2. desember 2003

Northern State er nærmest for Norges-venner å regne. Etter å ha rocka årets Øya-festival med et av festivalens spenstigste innslag, er de tilbake i landet med intelligent hip-hop og stil. Blå var ikke mer enn halvfull når Hesta Prynn, DJ Sprout og Spero entret scenen med Dying In Stereo og tok ballegrep på tirsdagskvelden.

Med oldschool tilnærming til hip-hop er jentene et speilbilde av Beastie Boys og utgør et omvekslende trekløver hvor alle bidrar på mikrofonen. Det er Hesta Prynn som fremstår som midtpunktet når hun smyger seg rundt på scenen som en hip-hopens Patti Smith og artiklurer rimene med utpreget eleganse.

Det var ikke all verdens futt i publikummet denne kvelden, men jentene gjorde sin greie fra scenen og hvilte tungt på settet fra Øya-festivalen. De fant likevel rom for noen nye låter, som skal dukke opp på en ny langspiller til våren. Samarbeidet med DJ Muggs fra Cypress Hill har tydeligvis vært fruktbart og en basstung Girl for All Seasons fikk sin premiere på Blå. Vicious Cycle og A Thousand Words fra Dying In Stereo bragte publikum tilbake i kjent farvann og trioen så ut til å kose seg på starten av sin skandinaviske rundreise.

Mitt personlige høydepunkt for kvelden er når den eklektiske Trinity dras frem og Northern State får demonstrert hvorfor de blir hyllet som et friskt og gatesmart bidrag i hip-hop-leiren. Trinity ble dratt fra den ene mikrofonen til den andre uten å miste fokus, og DJen holdt rytmen gående. Jeg så ikke på klokka da Northern State gikk på scena, men konserten var over etter kun kort tid, og jentene var klare for å overta dansegulvet og la DJen overta anlegget.

Da Northern State gjestet Øya lovet de å komme tilbake med fullt band neste gang. Dette førte til at jeg forventet noe mer av konserten på Blå enn det som i bunn og grunn var en reprise av solskinnssettet fra august. Når det er sagt, så var det godt å få inn litt mimretid fra en solfyllt festival når isregnet hamret løs på Akerselva utenfor.


comments powered by Disqus