Jamaica Inn

Stanley Brinks and The Kaniks - med medlemmer fra I Was a King og Bergen Mandolinband - slipper album på Hype City, releasekonsert på Mono neste uke.

Foto: Nils Kristian Thompson Eikeland (Stanley Brinks & Bergen Mandolinband, Egersund 2010)

Stanley Brinks (a.k.a. André Herman Dune fra det sveitsiske kultbandet Herman Düne) møtte medlemmer fra I Was a King og Bergen Mandolinband til en spontan nattjam, bak en kirke, under fjorårets Egersund Visefestival. God kjemi gjorde at Brinks, vel hjemme i Berlin, klekket ut nye låter inspirert av denne hendelsen.

Frode Strømstad fronter I Was a King, og er også en av drivkreftene bak labelen Hype City. Da han fikk nyss i at Brinks hadde nye sanger i ermet, var han ikke sen med å tilby perfekte innspillingsrammer på Eigerøy Fyr i havgapet utenfor Egersund. Der spilte Stanley Brinks og hans nye norske backingband, The Kaniks, inn 13 låter i løpet av en vindfull oktoberhelg i fjor.

Resultatet ble albumet Jamaica Inn, som blir karakterisert som antifolkens folkemusikk – eller et anti-antifolk manifest, intet mindre!

Musikalsk finner vi ekko av så vel Bob Dylan som Tom Waits og Neil Young. Instrumenteringen er akustisk og organisk, med kontrabass, fele, banjo, mandolin, trombone, munnspill og mye mer, i et vindskeivt, varmt og sjarmerende samspill, der folkpop med hint av calypso og bluegrass støtter opp om Stanley Brinks’ tekstunivers og flotte vokal.

Jamaica Inn slippes digitalt på fredag, mens de som foretrekker fysisk format må vente til mandag 20. juni, da Hype City slipper vinyl og CD. Tre dager senere blir det slippfest på Mono i Oslo, der også franske Clémence Freschard vil være med på moroa. Stanley Brinks and The Kaniks spiller også på finfine Egersund Visefestival fredag 1. juli.

Her er to smakebiter som lover særdeles godt for både plate og konserter:

Stanley Brinks and the Kaniks - Wisdom in Cans by Hype City Recordings

Stanley Brinks and The Kaniks - How Do I Know by Hype City Recordings

Vi tar også med en filmsnutt av Stanley Brinks i samspill med Bergen Mandolinband fra fjorårets visefestival i Egersund:
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat

(Rune Grammofon)

Bli med på landet inn i et velkjent landskap, og la In the Country få deg til å se det med nye øyne.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
The Fall - Reformation Post TLC