Pop Obskura

The Low Frequency in Stereo er klar med nytt album, første singel kan du laste ned her.

Foto: Presse

Haugesundbandet The Low Freequency in Stereo har hatt pause siden 2010 til fordel for sideprosjekter som The Megaphonic Thrif og The Gin & Tonic Youth, men er nå tilbake med nytt album som gis ut i oktober. Pop Obskura er det femte albumet siden selvtitulerte The Low Frequency in Stereo så dagens lys i 2002, og det første siden Futuro kom i 2009. Den kommende skiva er spilt inn i og rundt Haugesund og er produsert av Jørgen Træen (Motorpsycho, Jaga Jazzist, Kaizers Orchestra).

Musikalsk har bandet – bestående av Per Steinar Lie, Ørjan Haaland, Hanne Andersen, Njål Clementsen og Linn Frøkedal - hele veien vekslet mellom støyende kraut, hypnotisk postrock, skitten garage og pop med substans, i starten med mye instrumentalfokus. I det siste har imidlertid bandet i større og større grad valgt et uttrykk der vokalen står i sentrum, gjerne vekslende mellom maskulin kraft og feminin popynde.

Det nye albumet blir beskrevet som mer vokalbasert enn noensinne. Musikalsk i et artpop-landskap der våre dagers kompostering møter dekadanse fra garasjen på 60-tallet - noe coveret kanskje også illustrerer.

- Vi gleder oss til å få ut Pop Obskura. Den er fin, lover gründermedlem Per Steinar Lie i en epost til groove.

Det forrige albumet til The Low Frequency in Stereo mottok union hyllest fra kritikerstanden, også her på huset hvor vår anmelder karakteriserte Futuro som karrièretopp for bandet med celebre fans som Michael Stipe (R.E.M.) og David Fricke (Rolling Stone Magazine).

- Å lytte til Futuro er som å gå på en spennende oppdagelsesreise, der man aldri vet hva som gjemmer seg bak neste sving, skrev Ingmar Wåhlberg og delte ut 6/7 til skiva som senere endte opp som nr. 9 da groove.no stemte fram de beste norske utgivelsene fra forrige tiår, en liste du for øvrig kan sjekke ut HER.

The Low Frequency in Stereo har gjort et par konserter siden bandet kom sammen igjen. Den første skjedde i hjembyen i vår, den andre var på Øyafestivalen i august. Om noen uker får både publikum i Norge og Tyskland oppleve haugesunderne på en scene igjen. Det blir garantert gjensynsglede.

Live 2013

27/09 - Reeperbahnfestival, Hamburg DE
05/10 - Høvleriet, Haugesund
16/10 - Cafe Stift, Lillehammer
17/10 - Blå, Oslo
18/10 - Supa, Trondheim
24/10 - Tou Scene, Stavanger
25/10 - Landmark, Bergen
04/11 - Blue Shell, Köln DE
05/11 - Hafen 2, Offenbach DE
06/11 - Nochtspeicher, Hamburg DE
07/11 - Privatclub, Berlin DE
08/11 - Beatpol, Dresden DE
09/11 - Projekt 7, Magdeburg DE

Pop Obskura gis ut på farget vinyl, CD og selvsagt digitalt på Long Branch Records og slippes 5. oktober i Nord-Amerika og 7. oktober i Europa. Den første singelen Colette (Subie, Subie) kan lastes ned gratis fra bandets HJEMMESIDE.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bertine Zetlitz - Sweet Injections

(Capitol / EMI Virgin)

Den hyperaktive ertekroken har funnet seg en lysere skog for utfoldelse av sjofle pek.

Flere:

Stereolab - Sound-Dust
Green Day - American Idiot