Ananaspop

An Ananas, der alle medlemmene har fortid i Drammen-bandet The Jessica Fletchers, er klar med sitt første album. Vi byr på smakebiter.

An Ananas får neppe noen utmerkelse fra Norsk Språkråd for sitt navn, uten at trioen trenger å gråte av den grunn, så langt i fra. Bandet, bestående av ringrever fra norsk popundergrunn og små bautaer som The Jessica Fletchers og Astroburger, byr på fuzza pop og rock tanken tyngre enn vi forbinder med nevnte band. Slektskapet er likevel tidvis til stede i musikken som An Ananas dykker i på debutalbumet Do You Hear What I Hear In The Scream? – selv om uttrykket er noe hardere.

Noen har forsøkt å beskrive musikken til An Ananas som den usannsynlige kombinasjonen av Lou Reed som vokalist i The Residents, kan vi lese i presseskrivet. Tja, det er vel kanskje en måte å si det på. Der moderbandet The Jessica Fletchers hadde The Kinks og The Beatles som veivisere, viser An Ananas at bandet er vel så influert av amerikansk musikkarv med hissige bassganger, psykedeliske gitarer og naivistiske landskap med ekko fra Jonathan Richman og The Modern Lovers.

Uttrykket er variert, tidvis noe dunkel med elementer fra både postpunk, kraut og nittitallsindie, men også lyst og klassisk med pop (og sekstitall) der sola er perfekt følge til vokalharmoniene vi finner her og der.

Astroburger

An Ananas består av Rune Somdal, Andreas Münster Mastrup og Jan Henning Sørensen, alle med en fortid i bandet The Jessica Fletchers. Mastrup og Sørensen spiller også i den plateaktuelle pop-institusjonen Astroburger, som nylig slapp albumet Lightyears Ahead til jubel i Perfect Pop-leiren og blant fans.

Astroburger ble forøvrig startet opp i Oslo så langt tilbake som i 1987, har gitt ut en rekke album (og undergrunnsklassikere) og ennå flere fargerike sju- og titommere, og figurerer også som navn på burgere i rocka sjapper med mat og øl på menyen.

Debutalbumet til An Ananas gis ut på plateselskapet Springs & Plates i et begrenset vinyl-opplag og i alle digitale kanaler. Plata er tatt opp av Gard Paulsen, produsert og mikset av An Ananas og Gard Paulsen og mastret av John Golden i Golden Mastering, Ventura, California. Omslag er laget av prisvinnende Magnus Voll Mathiassen / MVM.

Førstkommende torsdag (27. juni) skal slippet feires med releasekonsert på Last Train i Oslo. Der blir det også mulighet til å kjøpe skiva. Vi har hørt gjennom albumet noen ganger, liker det vi hører og anbefaler glatt både skive og konsert med trioen på den intime scenen til kulturinstitusjonen i Universitetsgata.

Vi byr selvsagt på noen smakebiter med An Ananas:

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - Down the River of Golden Dreams

(Jagjaguwar)

Austins fineste følger opp en av fjorårets høydepunkt innen americana / folk-genren.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Ghostface Killah - Bulletproof Wallets