Intervju: Tuna Laguna

Gitarist Gøran Bogstrand definerer Zoom-aktuelle Tuna Laguna et sted mellom brutal kjettingrock og varm puddingpop i dette intervjuet.

Tuna Laguna presenteres på følgende måte hos sitt plateselskap Guano: "Fra golde landskap i Nord-Norge kommer det trondheimsbaserte seksmannsorkesteret Tuna Laguna. Med tre gitarer, bass og trommer plasserer bandet seg i utvidet rocketerreng samtidig som det fylles på med gromme effekter. Resultatet er en suggererende rytmisk grunnstruktur med fengslende arrangementer og fyldige klangbilder. Musikken veksler fra det helt skjøre og lavmælte til massive støypartier bundet sammen av fortrollende melodier og drivende groove, noe som gir uttrykket en sterk fysisk dimensjon og høy grad av kurativ kraft.

Tuna Laguna presenterte i 2004 svennestykket It's a Fudge. Nå jobber de fram nye låter, baker brød og lever fra hånd til munn."

Ronny Svendsen har slått av en prat med gitarist i Tuna Laguna, Gøran Bogstrand.

- Kan du kort oppsummere historikken til Tuna Laguna?

- Vi møttes for 8 år siden på Sortland i Nord-Norge da vi alle gikk på musikklinja der. Der prøvde vi ut mye rare bandprosjekter, men det var ikke før vi flyttet til Trondheim i 2000 at Tuna Laguna ble opprettet. Vi hadde vår første opptreden på Trøndersk mesterskap i rock 2000, hvor vi for første gang fikk en bekreftelse på at det faktisk var noe mening med det vi gjør. Etter det har det vært en del spilling rundt omkring i Norges land, bla by:Larm 2003. Men høydepunktet til nå er EPen It's a Fudge som vi ga ut i april 2004. Nå sist har vår bassist dessverre trukket seg, men vi har fått inn en glimrende erstatning i Andreas Hamre og har supplert med enda et medlem på mac + div maskiner i Eirik Jakobsen.

- Dere har blitt plassert i post-rock-båsen. Hvordan trives dere med det?

- Postrock-begrepet har vært litt vankelig for oss å forstå, og det har aldri vært noe bevisst valg å spille i den sjangeren (hvis noen kan gi oss en ordentlig utfyllende beskrivelse av denne sjangeren tas det i mot med takk).

- Hvordan vil dere selv beskrive musikken deres?

- Vi vil definitivt definere oss godt innenfor begrepet rock. Vi mener selv at vi har et større spenn i musikken enn andre band vi gjerne blir sammenlignet med. Vi pleier å si at Tuna Laguna spiller brutal kjettingrock og varm puddingpop.

- Dere vant nettopp den lokale Zoom-konkurransen i Trondheim. Hvordan gikk det i finalen?

- Det gikk helt greit og det var artig å spille på Garage, selv om lyden var den verste vi har hatt noensinne. Men artig var det og vi ble veldig fulle. Vi vant ikke men det plager oss ikke.

- Skriver dere låter sammen?

- Håkon Aaltvedt er nok den mest aktive låtskriveren for tiden, men Gøran Bogstrand gjør litt han også. Det vil si at vi to kommer med ideer og så støpes det i lag med resten på øvingene.

- Hva trives dere best med? Låtskriving, innspilling eller live?

- Innspilling er desidert det mest spennende sånn kreativt sett, men alt rundt livespillinga bidrar til å holde oss unge og spreke, og gir de beste fyllahistoriene. Så vi går for det siste...

- Trondheim har generellt hatt en aktiv pop- og rockscene. Noen bra band å se opp for?

- Samuel Tramp, Desperado, Lionhart Brothers, Antenna.

- Til slutt, hva er deres topp 5 plater noensinne?

- Å herregud det var et vanskelig spørsmål gitt...
Can: Tago Mago
Nick Drake: Five Leaves Left
Tortoise: TNT
Frank Zappa: Roxy and Elsewhere
Beatles: Revolver


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle

(Spoon Train Audio)

Pur unge gutter fra Moss viser obskure veier tilbake til 60-tallets garagerock.

Flere:

Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?
Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours