Opptakt: Izakaya Heartbeat

Arbeidet med oppfølgeren til Ancient Asobi/In Arcadia er godt i gang, og vi har fått en sniklytt på det som skal bli Enter - Rainbow Lake. Det er bare å glede seg!

Relaterte sider:

Izakaya Heartbeat

Foto: Øyvind Rones

OPPTAKT #4
ARTIST: IZAKAYA HEARTBEAT
AKTUELL: NYTT ALBUM FØRSTE HALVDEL 2012
TITTEL: ENTER - RAINBOW LAKE
LABEL: HANDMADE RECORDS
STUDIO: CONCEPT VIRUS, TRANSGRESSIVE HOUSE, TORSHOV, OSLO
PRODUSENT: KENNETH AMUNDSEN & CHRISTIAN LARSEN


Når man har med et digert rockeorkester som Izakaya Heartbeat å gjøre, kan ting kjapt ta litt tid. Det lærte de under arbeidet med forrige album, og med sideprosjekter som Far From Tellus, Mindy Misty, Epikurs Euforie - for å nevne noen - blir det mye å ta hensyn til. Den flotte debuten Ancient Asobi/In Arcadia ble til i all hovedsak som et soloprosjekt fra Christian Larsens side, mens på Enter - Rainbow Lake er hele bandet involvert i innspillingsprosessen for første gang.

Når groove.no besøker studioet i Transgressive House jobbes det for fullt med innspilling av bass. Bassist Ole Martin Aaserud har blitt puttet inn boksen, og får ikke slippe ut før han har blemmer på hendene. Det høres til gjengjeld ekstremt flott ut når vi sniker oss inn for å høre på prosessen med avslutningssporet, Rainbow Lake. Den nye fremgangsmåten kan føre til et ganske så annerledes produkt enn vi fikk forrige gang, ifølge Larsen.

- Denne gangen er vi et band, og innspillingen gjøres på diverse steder over en to-tre-måneders periode. Trommer og mye av gitarene ble spilt inn i en gymsal vi fikk leid, bassen ble tatt opp i Transgressive House, synthene spilt inn i stua til Magnus (Husum, gitar/keyboards, red.anm.), og nå gjenstår enda noen gitarer, vokaler - og sikkert andre ting som kommer til underveis.

Og det er fortsatt Larsen som er låtskriver, dog resten av bandet bidrar i mye større grad til resultatet denne gangen.

- Sangene på denne skiva er nok i samme gata som på forrige, men mer utsvevende og hakket drøyere.

Tre måneder/Tre år

Prosessen på Ancient Asobi/In Arcadia var litt utradisjonell kan man si, mest siden det startet som et soloprosjekt kanskje. Hvordan har dere gått frem for å gjøre dette annerledes?

- Vi gikk systematisk til verks på forrige skiva også, bare at innspillingen var ekstremt oppstykket. Den gangen tok vi opp kanskje èn dag i uka, eller èn dag annenhver uke, og innimellom var det lange opphold hvor vi ikke tok opp. Vi måtte rigge opp, finne riktig lyd, spille inn og rigge ned igjen for hver gang - i tre år - det var en tålmodighetsprøve!

Og tre måneder er kanskje en sunnere tidsperiode enn tre år, for å si det mildt?

- Ja, vi ble enige om å gjøre det anderledes denne gangen, ler Larsen.

Rainbow Lake, som er den uferdige smakebiten vi får servert i studioet høres uansett mer massiv ut enn det meste vi fikk på Ancient Asobi/In Arcadia. At Izakaya Heartbeat har overført den mer støyende delen, som man nok kjenner igjen fra konsertene deres, til plate, det er det vel liten tvil om at vi er store tilhengere av.

Det virker jo som det meste er klart, og at dere vet hva dere driver med, men er det noe større fokus eller mål under innspillingen som ligger i bakhodet?

- Fokus for innspillingen er å lage en jævla bra skive, legger Larsen til før groove.no pakker lekene og overlater studioet til de tre.

Ut fra det vi fikk høre, så er vi ikke ett sekund i tvil om at det kommer de til å klare helt fint. Resultatet kan vi vente oss i løpet av første halvdel av 2012.

Til da går det fortsatt an å nyte låter som denne fra debutalbumet:
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

Mahjongg - Kontpab
The Knife - Tomorrow, In a Year