cover

Sky Motel

Kristin Hersh

CD (1999) - 4AD / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Voksenrock / Poprock / Indiepop

Spor:
Echo
White Trash Moon
Fog
Costa Rica
A Cleaner Light
San Fransisco
Cathedral Heat
Husk
Caffeine
Spring
Clay Feet
Faith

Referanser:
Throwing Muses

Vis flere data

Se også:
The Grotto - Kristin Hersh (2003)
Crooked - Kristin Hersh (2010)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Litt sært & sånn

Sær plate med varierende kvalitet - programmering av CD-spilleren anbefales sterkt.

Kirstin Hersh, tidligere frontfigur i Throwing Muses, leverer med Sky Motel sin tredje soloutgivelse. På indie-selskapet 4AD (kjent for blant annet Breeders, Gus Gus, Pixies og Dead Can Dance) debuterte hun i 1994 med utgivelsen Hips and Makers, senere fulgt opp av Strange Angels. Trebarnsmoren Hersh, som bor sammen med sin familie i ørkenen i California, gjør på Sky Motel alt selv, bortsett fra å dele produsenttittelen (med Trina Shoemaker, prisbelønt med to Grammy-priser for produksjonshjelp til Sheryl Crow).

Sky Motel er en sær og skeiv singer/songwriter pop/rock-skive, med intelligente og lyriske tekster. Som på Caffeine, en laid-back og seig Cowboy Junkies-aktig låt med gitarene i fokus: "The best of us puking/The rest of us not doing so well/You can tell by the way we look over your shoulder".

Hersh varierer sterkt på Sky Motel, noe som gjør at programmering av CDen anbefales sterkt. Åpningen Echo, første singel fra plata, er en småfunky snerten liten låt som faktisk rocker ganske hardt i perioder. Andre låter, som White Trash Moon og Spring, blir så seige og skeive at det stikker i ryggraden og skipknappen på CD-spilleren blir flittig anvendt. Hersh beveger seg ikke nevneverdig langt vekk fra tidligere utgivelser, om en litt mer røffere stil (mindre akustisk).

Tja. Dette blir en litt mellomfornøyd opplevelse. Jeg er sterkt fornøyd med å bli kjent med Sky Motel, men denne kommer ikke til å befinne seg under juletreet til slekt&venner i år. Kanskje heller på tide å oppdatere seg på andre 4AD-band?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours

(FILMguerrero / Hush)

Norfolk & Westerns fjerde plate er amerikansk melankoli på sitt beste.

Flere:

Windir - Valfar, Ein Windir
Stars - Set Yourself On Fire