cover

Tipping & Trygd

Vestlandsfanden

CD (2009) - Slagerfabrikken / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Countryrock / Voksenrock / Danseband

Spor:
Ytterjakka
Selveste Ann
Tipping & Trygd
Diggi Liggi Lo
Ta deg tid
En liten gut
Du elsker
Juvelen
Lasseliten
Syke Satan
Djevelens Hånd
Øl og brennevin
Nå må du gå

Referanser:
D.D.E.
Vassendgutane
Leif & Kompisane

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


For folk flest

Du har hørt alt dette før, men fansen vil sikkert elske det.

Vestlandsfanden har snart tretti år bak seg som platelagende og konsertspillende gruppe. Deres uttrykk - lystig folkrock, sprelsk country, allsangvennlig partymusikk - er skreddersydd for danskebåten, utefestivaler og veikroa.

De fortsetter sin sikre kurs i så måte med Tipping & Trygd. Musikken veksler mellom stilsikre ballader à la Ta Deg Tid til en røff versjon av Teddy Nelsons Diggy Liggy Lo. Tittellåta er en god og bitter-humoristisk kommentar til de menneskelige resultatene av finanskrisa og av-industrialiseringen av småbyen og bygda.

Vestlandsfanden går ikke i DDE-fella, de er et nivå litt høyere enn som så. Men dette er også musikk for "folk flest" - ukomplisert og enkel, samtidig forsiktig hentydende til rocken. Hørte jeg ikke et Hendrix-riff gitarintro her? Og ble ikke denne låta avsluttet med et Beatles-gitar akkordrekke? Minner ikke noen gitar-licks her om kjente Lynyrd Skynyrd låter?

Vestlandsfanden kan mer enn bare å vræle og dra belgen. De skriver gode melodier og lager fine låter. At det er variasjoner over et tekst- og musikkmessig tema du har hørt, er ikke relevant. Du har hørt alt dette før, men fansen vil sikkert elske det. Og hva er galt med det? Vestlandsfanden er herlig upretensiøse og kjører rett på. De fortjener respekt men vil neppe få det. Når det er sagt, undertegnede ville ikke kjøpt denne plata.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters

(New Records)

Frå ein lovande debut til ein sjelevitaliserande oppfølgjar. Sersjanten leverer eit av årets definitive norske høgdepunkt på platefronten.

Flere:

Simon Joyner - Skeleton Blues
Richard Swift - Dressed Up for the Letdown