cover

Locked Doors, Drinks and Funerals – Songs From the Desert

Elusive

CD (2007) - Pandaimonium

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth / Hardrock / Industriell metall

Spor:
Destination Zero
Faith
Run Away
In Her Garden
A Thin Line
So Far Away
Another Day
The Ghost of You
The Road (It Goes On)
Dream on Sister
Into Your Arms

Referanser:
Sirenia
Deathstars
David Bowie
Theatre of Tragedy

Vis flere data

Se også:
Destination Zero - Elusive (2001)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Søt melankoli

Elusive er ute med sin tredje fullengder, og byr på tidløs melankoli i form av halv-industriell gothrock.

Elusive er en gruppe i trioformat som for tiden er aktuelle med sitt tredje album i rekken siden debuten i 2001. Bandet kommer fra Tau i Ryfylke, og er signet på tyske Pandaimonium Records.

Trioen byr på en litt snedig miks av forskjellige ting, og fremstår som riktig så særegent rent soundmessig. En fiks blanding av Bowie og et ikke fullt så industrielt Deathstars gir vel en grei pekepinn på hva de sysler med.

Elusives tredjefødte, sett bort i fra maxien som kom tidligere i 2007, bærer den noe kryptiske tittelen Locked Doors, Drinks and Funerals – Songs From the Desert, og består av 11 kutt med en total spilletid på litt over en time. En litt drøy dose med melankoli vil jeg nok påstå, men det får så være.

Åpningskuttet Destination Zero var egentlig tiltenkt debuten, som faktisk bærer samme navn, men ble droppet på grunn av at den ikke passet inn i helheten på albumet. Svulstige keyboards, heavy gitarriff og programmerte trommer utgjør bandets sound, og med en karismatisk vokalist i Jan Kenneth Barkved blir det riktig friskt, om enn for en liten stund. Skiva er lang, og variasjonen er minimal, så etter hvert blir det vanskelig å opprettholde den helt store interessen.

Et annet aber er mangelen på trommis, for de programmerte trommene blir litt for "stive" i lengden, selv om de gir låtene brukbart med driv. Skrell bort tre-fire av de svakeste, og du får ei brukbar skive du trygt kan drømme deg bort i.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Skeleton Blues

(Jagjaguwar)

Skeleton Blues er countryrock frå baksida av stadion, blues frå ein dysfunksjonell avenue, og folkrock med klør frå ei sjel som blør.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
Two Gallants - What the Toll Tells