cover

Malkovich

Malkovich

CD-EP (2004) - Coalition

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore

Spor:
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010

Referanser:
JR Ewing
The Swing Kids

Vis flere data

Se også:
The Foundation Rocks - Malkovich (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mentalcore

Malkovich har tydeligvis alltid ment at det er deilig å ha noen å hate.

Dette er en nyutgivelse av debuten til Malkovich fra 2002. Den gangen ble den utgitt på en ensida vinyl 12". Med ti låter på 16 minutter bør dette kanskje kalles en EP. Med låter som stort sett er på under to minutter skal det vel kanskje mye til å lage noe som defineres som en langspiller. Denne korte skiva inneholder uansett temposterk, hensynsløs og hysterisk hardcore av friskeste sort.

De metalliske gitarene og vokalist Marks skriking skaper et kaotisk lydbilde. Bandet treffer lytteren som en atomkraftdrevet drill i trommehinna. Det er oppkvikkende og kortvarig nok til å unnslippe slitsomhetsfella. Man føler seg rett og slett i enda større grad klar for å møte hverdagens kjedsomhet etter noen runder med Malkovich. Låtene er stort sett korte og hektiske eksplosjoner av frustrasjon og sinne.

Låtene er nummerert fra 001 til 010, så man må lese igjennom tekstene for å få et inntrykk av hva folket har på hjertet. Stort sett handler det om utbrudd preget av misnøye. Sjøl om man ikke alltid oppfatter hva som irriterer Malkovich, tør jeg påstå at mesteparten er gammelt nytt og minner om hvilket som helst hardcore-bands tekster.

Iblant skaper Malkovich små, heftige adrenalinøyeblikk. Andre ganger virker de mer som fem rabies-smittede mentalpasienter som har fått innvilget eget øvingslokale. For meg fungerer bandet hakket bedre som musikalsk temperamentsterapi enn som noen enorm musikalsk opplevelse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


New Order - Waiting For The Sirens' Call

(London Records 90 Ltd.)

Evighetsmaskinen New Order leverer langt over gjennomsnittet i sin andre vår.

Flere:

Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe
Arve Henriksen - Chiaroscuro