cover

Aleph at Hallucinatory Mountain

Current 93

CD (2009) - Coptic Cat / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Folk / Doom / Goth / Avant rock

Spor:
Invocation of Almost
Poppyskins
On Docetic Mountain
26 April 2007
Aleph is the Butterfly Net
Not Because the Fox Barks
UrShadow
As Real as Rainbows

Referanser:
Nurse With Wound
In Gowan Ring
A Silver Mt. Zion
Coil
Earth
Ulver
Six Organs of Admittance
Jarboe

Vis flere data

Se også:
Of Ruine or Some Blazing Starre - Current 93 (1994)
Soft Black Stars - Current 93 (1998)
The Inmost Light - Current 93 (2007)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Musikk for evigheten

David Tibet leverer etter snaut 30 år som Current 93 fremdeles mesterverk på mesterverk.

"Dette er en promo-CD" sier et lite pikebarn, og kan videre fortelle at den som sprer innholdet - på noe vis - dømmes til "eternal hellfire". "Happy listening. God is love" avslutter hun, og åpner døren for Current 93 sin nye plate, deres første på tre år (særdeles vellykkede Black Ships Ate the Sky, 2006), med høye, metalliske gitarriff og David Tibets svovelstemme.

Vi tvinges visst til "hellfire" enten vi vil eller ei. Invocation of Almost er en gnistrende preken, med tordengitarer som bærer oss hele veien. Den fader over i psych-folker'n Poppyskins - hvor det høres ut som tolvstrengeren til James Blackshaw spiller en ledende rolle, sammen med igjen skjærende gitarer og Tibets paniske røst, angstfylt hvesende som slange og følsomt, innyndende på en gang. Han blir ikke mer forsonelig med årene, men Aleph at Hallucinatory Mountain er et nytt toppunkt i en utrolig platekarriere.

Noe av årsaken til at Tibet igjen har klart å fornye og forfriske Current 93 skyldes nok også et godt utvalg gjester. Nevnte James Blackshaw, Rickie Lee Jones, Andrew W.K. (!), Baby Dee, Keith Wood (Hush Arbors), Matt Sweeney (Chavez, Zwan) og pornostjernen Sasha Grey (!!) på vokal er et lite utvalg av buketten som utgjør Current 93 denne gang. Variasjonen i musikerne som bidrar kan overføres til platen, som har blitt nok en visjonær og voldsom opplevelse, utenfor genre, tid og sted. De tunge, fremtredende gitarene er en rød tråd her, den flotte strykerbruken og de kontante trommene likeså. Tidvis formes episke ørkenlandskaper for oss, tidvis er det som å henge i skjærsilden og tidvis er det som å bli fanget inne i en tung, svart bok med uleselige bokstavtegn.

Uten teksthefte er det litt trøblete å fange opp Tibets tematikk her. Han fleiper ikke med innholdet på sine skiver, og uten særlig kunnen om dette er det liten vist å gå inn i det, men bibelske referanser, armageddon og en skikkelse ved navn Aleph er noe av det som virker å gå igjen her. Ekspertene får tolke det videre.

Aleph at Hallucinatory Mountain er ikke en utgivelse du legger fra deg med det første. Og det er akkurat like greit, for dette er en av årets sterkeste plater.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


My Dying Bride - The Dreadful Hour

(Peaceville)

My Dying Bride gjør selvforakt, fortapelse og ubesvart kjærlighet til noe fantastisk vakkert.

Flere:

The Sea and Cake - One Bedroom
Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker