cover

Time Bomb High School

Reigning Sound

CD (2002) - In the Red / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock'n'Roll / Garasjerock / Rhythm & blues

Spor:
Stormy Weather
Straight Shooter
You're Not As Pretty
Brown Paper Sack
Wait and See
I Walk By Your House
Time Bomb High School
I Don't Believe
She's Bored With You
Reptile Style
I'm Holding Out
I Don't Know How to Tell You
Dressy
I'd Much Rather Be With the Boys
You're So Strange

Referanser:
The Rolling Stones
The Clash
Devil Dogs
Ricochets
Oblivians

Vis flere data

Se også:
Too Much Guitar! - Reigning Sound (2004)
Home for Orphans - Reigning Sound (2005)
Love and Curses - Reigning Sound (2009)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Soulsville USA

Mr. Dynamite! Reigning Sound revitaliserer den gamle rockehovedstadens tradisjoner.

Jeg skal være den første til å innrømme at garagerock ikke er mitt naturlige habitat, ei heller r&b eller classic rock'n'roll i særlig grad, og jeg overlater derfor ekspertkommentarene til andre. Men koples dette sammen får man en melodiøs og juicy kruttønne det er umulig å misforstå - uavhengig av musikalske preferanser. Vi snakker om urrockens appell, og det har Memphis' Reigning Sound forstått. De har bygd ut garagelokalet til også å omfatte Cosmic American Music, med doser av både Stax, country og 50-talls rock. Med Time Bomb High School har kvartetten i hvert fall klart å gi undertegnede fornyet tro på god gammaldags rock'n'roll.

Reigning Sound gjorde nylig en fantastisk konsert i Oslo, der tre kortvokste, runde karer og en halvskummel trommis klarte å sprenge trommehinnene på en svett, fullsatt og fornøyd sal. Vokalist og gitarist Greg Cartwright (eks-Oblivians og Compulsive Gamblers) har en stemme full av sjel, organist Alex Greene besørger det varme Memphis-soundet, mens trommis Greg Roberson sitter som et convicted felon bak trommesettet - og ser ut til å være i stand til å myrde det. Reigning Sound gir fullt øs på scenen, men hele tiden med fengende melodier i bunn.

På plate er de noe mykere i kantene, og spesielt Greenes orgel kommer mer frem her. De mest hardtslående låtene, som Stormy Weather, Brown Paper Sack og You're So Strange møter fyldige og hjerteskjærende country-soul ballader som You're Not as Pretty, Wait and See og I Walk By Your House. Reigning Sound kødder ikke, Cartwrights ukompliserte tekster og bandets direkte fremferd virker hele tiden troverdig og ekte.

37 minutter og 15 låter er akkurat så mye (eller lite) at platen kan gå kontinuerlig, og noe anonyme låter som She's Bored With You og Dressy har intet å si for helheten. Jeg har ikke blitt i så godt humør siden Devil Dogs erklærte sitt Big Fuckin' Party (på Saturday Night Fever), og det begynner tross alt å bli noen år siden. Reigning Sound bør fortjent surfe på dagens interesse for r&r, og publikummet til White Stripes, The Hives og Ricochets bør være de første til å kjenne sin besøkelsestid - for ikke å snakke om alle som gjennom årene har hatt det minste glede av noe som helst i nærheten av The Rolling Stones og The Clash (de gjør naturlig nok en hommage til Stones med sin versjon av I'd Much Rather Be With the Boys).

Time Bomb High School er med andre ord en plate uten dødpunkter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Streets - Original Pirate Material

(Warner Music)

The Streets er et aldri så lite stykke fysikk. Original Pirate Material rommer, om ikke nye, så i det minste egne lover.

Flere:

The National - High Violet
Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon