cover

Love

The Loves

CD (2004) - Track & Field / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Psykedelia

Spor:
The Sound We Make Is...
Little Girl Blues
When My Baby Comes
She'll Break Your Heart
Chelsea Girl
Just Like Bobby D
Depeche Mode
Shake Yr Bones
Rock And Roll
Boom-a-Bang-Bang-Bang-Bang
My World Turns All Around Her
Kiss! Kiss! Kiss!
I'm Gonna Get Fucked Up
...Love

Referanser:
The B-52's
Cosmic Rough Riders

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


The Sound They Make Is Love

Sekstitalls-fabulerende hippierock med en til tider litt drøy harryfaktor.

Walisiske The Loves debuterer med albumet Love på samme plateselskap som norske St. Thomas endte opp på etter bruddet med City Slang. Track & Field huser også navn som Of Montreal og Essex Green, og derimellom et relativt vidt spekter av genrer. Her er det snakk om rimelig bekymringsløs og lett psykedelisk rock med røtter dypt plantet i 60-tallet.

Det The Loves leverer er i grunn, med tanke på bandnavnet, så selvsagt som det går an. Dette er absolutt musikk jeg kan forestille meg at dagens foreldregenerasjon ville digga over en joint i sine yngre dager. Jeg har ofte tenkt at det måtte ha vært mye bedre å være ung på 60-tallet, og det er tydeligvis flere enn meg som har tenkt samme tanken. Disse ser ut til å leve ut dette til det fulle.

Make Love Not War! Uten tvil et gjennomtrengende budskap på debutskiva til The Loves. Et kvikt blikk på coveret og bilder av bandet demper ikke akkurat det inntrykket. Musikkmessig spenner uttrykket litt fra å være god 60-talls retrorock (Just Like Bobby D) til å nesten rett og slett høres ut som et billig bryllupsband (Chelsea Girl). Variasjonsspennet er dessverre mye større enn spennet på kvaliteten her. Noe av det er ganske så fornøyelig, men når ting går litt over styr som på Boom-a-Bang-Bang-Bang-Bang, blir det litt mye. Og når alt kommer til alt, så har ikke Stone den stemmen man kunne ha ønsket seg her, det blir kanskje litt for puslete.

Et kjærlighetsalbum fra et kjærlighetsband som innbiller seg de lever på 60-tallet. Inneholder visse låter som trekker skiva opp på et brukbart nivå, men The Loves har verken materiale eller vokalist til å holde interessen ved like. I få minutter kan jeg uansett klare å ignorere dette, for eksempel under Rock And Roll og Shake Yr Bones. Dette er ironisk nok kanskje de to låtene hvor svakhetene i stemmen til Stone høres klarest, men hvor det faktisk fungerer til bandets fordel.

Tanken var god, og skiva er utvilsomt laget med masse kjærlighet, varme og mer kjærlighet. Men det rekker nok bare til å utgjøre et veldig middelmådig produkt denne gangen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Devendra Banhart - Niño Rojo

(XL)

Let that hair hang down, let your hair grow down. Del to av Devendras Georgia-innspillinger.

Flere:

TV on the Radio - Dear Science
Bob Dylan - Modern Times