cover

The Wants

The Phantom Band

CD (2010) - Chemikal Underground / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Krautrock / Post-punk / Folk / Elektronika / Indierock

Spor:
A Glamour
O
Everybody Knows It's True
The None of One
Mr. Natural
Come Away In The Dark
Walls
Into The Corn
Goodnight Arrow

Referanser:
Can
Animal Collective
The Flaming Lips
Stereolab

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Glasgows nye helter

Uforutsigbart, krevende og ved å betale med ekstra tid så blir du også henrykt.

Det er mye flott som kommer fra Glasgow, og nå er det sekstetten The Phantom Band som er klare med sitt andre album. Debuten kom for over ett år siden og fikk gjennomgående gode kritikker. Og britisk musikkpresse er like begeistret denne gang for med sin store sjangermessige mikstur er The Wants en spennende hendelse for ørene.

Åpningssporet A Glamour med sine heftige trommer (litt som Adam & The Ants) og lekenhet er en god start. Det er tidvis dystert og tungt lydbilde med Rick Anthonys mørke monotome crooneraktige vokal. Stemmen er svært behersket, kontrollert og setter sterkt preg gjennom hele albumet.

Andre viktige elementer i skapelsen av hver enkelt låt er alle lydeffekter og dets repetisjoner, som i Everybody's Knows It's True der versene har vokale loops og skaper en rytmisk beat. Enkelt og noe som gir en slags suggesjon. Andre ganger økes tempoet, som i Mr. Natural der gitarene kles med elektroniske effekter. Refrenget er halvt majestetisk og Stereolab høres i det fjerne.

Albumet har stor variasjon og spennvidde, og der du som lytter må være i stand til å betale for å få med deg alle momenter. Hver låt har sin egen sjarm og aller best treffer de med Into The Corn, en popperle, litt Devo-aktig vers og som driver dansefoten. Heller ikke helt ulikt Fujiya & Myiagi har vist på sine album.

The Wants har blitt en mystisk plate som krever tid. La oppvasken vente for plata er utfordrende med masse effekter og at tre av albumets ni spor er over åtte minutter er i seg selv krevende. De musikalske referansene er mange og det er ikke enkelt å kategorise The Phantom Band. Miksen av 70-tallets kraut, 80-tallets post-punk og 90-tallets indierock oppleves enkelte ganger tungt, men samtidig er det vanskelig å stoppe og ikke la seg rive med.

The Phantom Band skaper sin egen musikalske identitet og med stor kreativitet med flere ulike temaer blir det opplevelsen udefinerbar og uforutsigbar. For gjennom tre kvarter blir lytteren spist opp mange inntrykk og blir utfordret, men ved å akseptere at plata trenger tid, så blir også opplevelsen flott og passer for de nysgjerrige.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark

(Rough Trade)

Ein fanfare til upolert og hemningslaus rock'n'roll, frå debuterande New York-duo.

Flere:

Love - Forever Changes
Kullrusk - spring spring spring spring spring