cover

North Head

Lovely Midget

CD (2003) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


The distant sound of no drums!

Rachel Shearer tilbyr tredimensjonale dyplyttingsopplevelser uten takt og tone.

Rachel Shearer (fra Port Chalmers, New Zealand) har jobbet med musikk siden 1987 i diverse grupper som Angelhead og Queen Meanie Puss. En treårsperiode bodde hun i Tyskland og jobbet freelance som lydtekniker samtidig med at hun eksperimenterte med samples og lydinstallasjoner. Lovely Midget ble navnet for disse prosjektene, og den første singelen Sings the Lost Chord ble privatutgitt i 1995. Det første albumet dukket så opp i 2000, men er nok vanskelig å oppdrive utenfor New Zealand.

På North Head får du sju lydinstallasjoner som baserer seg på feltopptak i New Zealands eksotiske natur med instrumenter som er bearbeidet til det ugjenkjennelige. Plata består for en stor del av mørke, dunkle lyder, det blir omtrent som en lydmessig fottur i skogen med hodet dyppet ned i ei bøtte med vann. Trer du derimot bøtta over hodet, er du klar til å se den inkluderte videoen med stemningsfulle, blekmørke bilder av snø og trær. Joda, det er både sært og vakkert på en gang! Særlig gjelder dette cover-versjonen av Dolphin, hentet fra hippie-folk sangerinne Linda Perhacs obskure, men unikt spirituelle album Parallelograms (1970).

Shearers prosjekt er å forene new age og musique concrete. Disse lydskulpturene er utpreget estetiske og bør lyttes til i horisontal liggestilling. Timothy Learys elever vil garantert sveve halvannen meter oppe i været lenge før plata er ferdig. Siden vi befinner oss på New Zealand er det også nærliggende å tenke på Ringenes Herre. Dette kan gjerne defineres som alvemusikk. Riktignok ble ikke akkurat denne alveslekten med i filmen, fordi de sov hele tiden på grunn av sin frie omgang med pipeurt.

Denne utgivelsen føyer seg dermed fint inn i rekka av Family Vineyards produkter tiltenkt musikalske avvikere (nei, det var ikke pedofile skolekorpsdirigenter jeg tenkte på!) som liker lydskulpturer bedre enn fysiske sådanne.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marissa Nadler - Little Hells

(Kemado)

Marissa Nadlers første popalbum kommer til sin rett, akkompagnert av flotte gjesteartister og ektefølte ballader.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Ensemble 96 - Immortal Nystedt