cover

Sånn vi putter det ned

Oral Bee

CD (2001) - Edel / Edel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Gangsterrap / Rap

Spor:
Det Første Kuttet
En Bag Med Pistoler
Republikk/Monarki
Spiller Spill
Den Breiale Stilen
Nachspiel
Playboys
Sånn Vi Putter Det Ned
Direkte Fra 1450
Gangsta Gangsta
Jeg Eier Skandinavia
Ting Kan Bli Dyriske
Seriemorder
Gangsta Party
Alle Hater Oral Bee
Penger

Vis flere data

Se også:
Seriemorder - Oral Bee (2001)

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Avoid! Avoid!!!

Noen burde aldri få platekontrakt. Av disse er det dessverre noen som lykkes likevel...

Dette er en plate det er ekstremt vanskelig å si så mye fornuftig om, uten å havne ut i en strøm av det Oral Bee sikkert selv ville kalle "dissing". Sånn Putter Vi Det Ned er en oase av svulstig gangstarap-etterligninger i verst mulig misforståtte stil. Oral Bee rapper om det selv, i Alle Hater Oral Bee - men da i den tro at hans store baller er grunnen til at samfunnet misliker han. Mon tro om det ikke er den bedritne musikken?

La oss prøve på positiv reformulering: Oral Bee har gjort en veldig gjennomført plate, der han synger om sitt forhold til kvinner, våpen og festing. Periodevis er han litt morsom. Bare litt. Han rapper på norsk, som jo er fint og flott. Oral Bee selv rapper om at han skal bli like populær som pupper, og det er godt å se sunn norsk ungdom som setter seg høye mål.

Nok skryt: Dette er lissom-etterligninger av amerikansk gangsta-rap, som balanserer hårfint mellom selvironi, homsehets, selvdyrking (Jeg Eier Skandinavia) og hig etter penger. Etter et par gjennomspillinger trer den ekstremt spinkle produksjonen fram, dette er verken god rap-musikk eller gode rap-tekster. Oral Bee opptrer som en umoden, prøver-å-være-kul&morsom-fjolling. Fallet er skyhøyt mellom egne intensjoner og hørbarheten av plata. Hadde dette enda vært morsomt!

Flere norske artister eller kjendiser har prøvd seg på tulle-rap singler, med mer eller mindre suksess, men dette er dømt til å mislykkes. I reklamen for Sånn Vi Putter Det Ned omtales Oral Bee som en mann som både elskes og hates av den norske befolkning. Hvem er det som elsker dette og svir unna kroner på et slikt produkt? Undertegnede melder seg inn i motsatt kategori i hvert fall. Og siden jeg gjør det og ikke bifaller et så spinkelt forsøk på å være kul, så har jeg "en penis opp i nasa" som Oral Bee selv sier om sine kritikere. Han om det.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos

(Hooj Choons Ltd.)

Hvis du bare skal kjøpe én miksskive i år er Tom Middletons rundreise i house og chillout i løpet tre CDer det rette valget.

Flere:

Band of Horses - Everything All the Time
Prince - One Night Alone ... Live!