cover

The Search

El Caco

CD (2005) - Black Balloon / Sonet / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Hardrock

Spor:
Someone New
Stuck to Deteste
Underneath
Fallen
Substitute
Dislocated
Leaving
Lord It
Straitjacket
The Tender Sin
Down the Lake

Referanser:
Entombed
The Hellacopters
Thulsa Doom
Queens of the Stone Age
Kyuss

Vis flere data

Se også:
Viva - El Caco (2001)
Solid Rest - El Caco (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Survival of the fittest

El Caco sikter mot elitedivisjonen i norsk rock med The Search, deres beste utgivelse til nå.

0:00
El Caco entrer banen, og trioen ser ut til å være i god form, det er tydelig at gjengen har trent siden sist vi så dem. Laget er klar til ny dyst, cirka et år etter forrige utgivelse, den av mange karakterisert som "lovende" platen Solid Rest. Som forrige gang har østlendingene fått hjelp av folket på den andre siden av Kjølen; Daniel Bergstrand (blant annet Meshuggah - bandet som bruker omtrent 5 minutter på å komme i gang med sangene sine, de skal bare spille noen soloer først - står for mixen av The Search.

3:29
El Caco viser lovende takter med The Search. Her er det fremdrift, her er det catchy rytmer, her er det umiddelbare refrenget; det er tydelig at gjengen har drevet med mer enn langpasninger på treningene siden sist, for å si det slik. Mange skudd på mål, men Osa og Gjesti har ikke helt finstilt siktet ennå.

6:17
1-0 til El Caco!! En nydelig perle fra Osa etter et fabelaktig soloraid av Gjesti oppe på høyrekanten. Backen aner ikke hva som gikk forbi ham, og El Caco har lagt grunnlaget for noe som ser ut til å være en aldeles fortreffelig utgivelse. Et formidabelt angrep, som tatt ut av læreboka til tyngre sjangerbrødre som Entombed.

11:02
1-1 etter et grusomt sjølmål av Fredriksen. Hva i all verden er dette for noe? En metal-ballade? Det ser ut som om taktikkmøtene på kammerset til Bergstrand har gått El Caco hus forbi; å lage en ballade i metal-innpakning er omtrent som å drikke whiskey med jordbærsmak.

14:50
Nå gutser El Caco igjen, og vi ser lovende takter fra Fredriksen, som er tydelig opptatt av å rette opp igjen flausen fra forrige kutt. Her sitter ting mer som de har pleid å gjøre i gamle dager. Etter en fortreffelig avdribling fra virtuose Gjesti vinker trioen i samlet flokk til en skallet mann på tribunen. Neimen har dere sett da, dere, det er jo selveste Maynard fra Tool, mon tro ikke mannen har hvisket etpartre ord i øret på Gjesti om hvordan et metallisk, tungt riff à la Undertow skal høres ut.

18:55
Kampen har tapt seg litt, og det er få sjanser til begge lag. Mye Hawaii-fotball; ballen pumpes nokså planløst mellom forsvar og angrep, uten at midtbanen får tatt ned ballen og lekt seg litt med den. Dette er gampe-fotball, nå spiller El Caco uten raffinement, detaljer eller lekre finter, men de klarer fortsatt å holde tempoet oppe, og har tydeligvis trent en del kondisjon siden sist.

23:24
1-2 etter et nytt sjølmål, denne gangen er det Osa som er uheldig og plasserer ballen i eget nett, etter en heller svak støttepasning slått av Gjesti. Orgelet hjelper ikke; metalballaden er og blir et monster uten livets rett - du kan ikke forsøke å fortelle en liten gutt søte eventyr samtidig som du denger ham med et spett.

27:08
Lekent samspill på sentral midtbane nå, Osa og Gjesti gjør vakre ting med ballen, men uten at de klarer å spille ut motstanderen og skape en eneste skikkelig målsjanse. Det er det som er så synd med fotball - du får ikke mål for pent spill, selv om det er aldri så lekre detaljer som serveres. Småspillet frustrerer helt klart motstanderne, som ender opp med å felle Osa stygt, Osa spiller gjennom Gjesti, som går på et soloraid, men setter ballen like utenfor mål! Kjempesjanse til El Caco! Men de ligger fortsatt under, og må legge inn en sterk andre halvdel av første omgang hvis dette skal gå.

30:08
El Caco har begynt å merke presset, og setter inn et ekstra gir for å komme à jour. Etter lekre detaljer av Gjesti passerer Osa tre motspillere, og tas stygt ned! Straffe til El Caco! Fredriksen kommer helt over fra eget mål og tar straffen... og det er mål!! El Caco er på høyden igjen, og det står 2-2 i denne fryktelig spennende kampen.

34:45
Målet har gitt trioen en ny driv, og finspillet som tidligere var tannløst og blekt begynner nå å resultere mer og mer i skikkelige målsjanser. Motstanderen forsvarer seg imidlertid godt, og El Caco sliter med å få hull på den metaforiske "byllen". Tempoet i kampen har økt betraktelig, og et mål ligger i luften!

37:48
Nå ser det virkelig ut som om hardkjøret begynner å prege El Caco, og Maynard rister oppgitt på hodet oppe på VIP-tribunen. Det er tydelig at han ser at El Caco er i ferd med å rote seg inn i den samme bleike halvmetal-røra som Tool etter hvert forfalt til. Rytmene er her. Hviskingen er her. Gitaren er her. Men ikke noe som helst annet, og hvis ikke El Caco passer seg nå, kan det hende av motstanderne klarer å komme til sin første avslutning for dagen, og da kan det se virkelig stygt ut.

43:33
El Caco er tomme for energi, og kampen dør sakte men sikkert, til lyden av bleke akustiske passasjer uten karakter eller evne til å skape entusiasme. Det hele ender 2-2, og det ser ut til at denne kvalifiseringskampen mellom El Caco og Turboneger om hvem som skal få spille i norsk rocks elitedivisjon ikke blir avgjort før Turboneger kommer med sin neste plate. Men hva er dette? Turboneger-kaptein Knut Schreiner har en dempet samtale med kampens dommer nede på indre bane. Hva snakker de om? Det ser ut til at Schreiner sier noe om at de er "slitne", "tomme for originalitet" eller noe i den dur. Dommeren blåser av! Turboneger har trukket seg, og El Caco rykker opp til elitedivisjonen i norsk rock, mens Turboneger må ta den tunge veien ned i 1. divisjon, hvor de må nøye seg med å spille mot andre fordums helter som et gjenforent Seigmen og Thulsa Doom, som rykket ned etter å ha bommet stygt på formasjonene med siste utgivelse. Guttene virker overmåte fornøyde, og feirer opprykket med litt leken triksekonkurranse lagt inn 20 minutter etter siste sang, som tatt ut av en syk, syk krysning mellom Stephen Kings IT og Tomahawk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
Thomas Dybdahl - Science