cover

Model Turned Programmer

Marvin Dash

CD (2002) - Stir 15 / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Deep house / Tech-house

Spor:
Introduction
Model Turned Programmer
Red Sparrow
Leading In (Interlude #1)
Chocolate Weazle (original mix)
Rush Hour
Motorcycle Emptyness
In Between (interlude #2)
Beat Treats (CD edit)
Friday Night With Burt Reynolds
Damn Campers (club mix)
Looks Like We Are Coming Closer Tonite

Referanser:
Jori Hulkkonen
John Tejada
Ian Pooley

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Postkort fra dypeste tech-land.

Tysk technologisk deephouse som overrasker med mengder av sjel og varme. Og Motorcycle Emptyness.

I dag går reisen til Tyskland, men til en forandring skal det denne gangen verken handle om electro, sint techno eller trance. Denne utgivelsen stammer fra tidligere Øst-Tyskland, og en herremann med det ikke alt for tyske navnet Dash. Tyskland har kanskje ikke vært verdens fremste leverandør av laidback deephouse, men debutlangspilleren til Marvin Dash setter definitivt det tidligere Øst-Tyskland på deephousekartet. Både som dj og produsent har Dash nære bånd til usm-labelen, som han har gitt ut en rekke låter på. Nå foreligger altså plata Model Turned Programmer, som inneholder sjelfull, stemningsfull og instrumental dyphus.

Som fellesnevner for materialet på Model Turned Programmer ligger et alltid behagelig fundament av velbalanserte og digitale houserytmer av den roligere sorten. Videre bygges det på med utsøkte detaljer og melodisnutter som samhandler i idyllisk harmoni. Mon tro om ikke Marvin har lest Godfoten til Eggen, og fått alle sine godlyder til å gjøre hverandre enda bedre. Det er uansett relativt sjelden man opplever å ta seg selv i å smile ubevisst i glede over denne type musikks blidgjørende effekt.

Dash tryller fram smektende lydbilder som møysommelig eskalerer i ren og skjær glede. Hør bare for eksempel på Rush Hour, som etter å ha flørtet og kurtisert med et progressivt og sommerlig groove, fullbyrder forførelsen med flere lag av kjærlige synthstrenger.

Nå er det ikke meningen å skryte ukritisk av hele albumet, for man finner også et par intetsigende og kjedelige spor i begynnelsen av Model Turned Programmer. De glemmes bare så forferdelig fort når himmelske loops fra Rush Hour avløses av delikate Motorcycle Emptyness. Det nærmest fullkomne melankolske temaet får blomstre midt i et hav av vuggende dråper med metalliske effekter og organisk gitar. Motorcycle Emptyness' eneste ulempe er at man sitter i konstant frykt for at den gode følelsen en gang skal ta slutt. Men ved hjelp av repeatknappen blir hele låta fort en seks minutter lang loop som gjerne gjentas nærmest i det uendelige.

Midt i blant sval og syntetisk ambient-tech deephouse, har tyskerprinsen vært så vennlig å rote fram en clubmix også. Damn Campers er tuftet på mange av de behagelige og lett bedøvende elementene som går igjen hos Dash, men har i tillegg fått dansedyktige bein å stå på. Model Turned
Programmer har en slitsom sommer i vente, da den skal få snurret seg utallige ganger i spilleren.