cover

Proxima Estacion: Esperanza

Manu Chao

CD (2001) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Latino / Ska / Reggae / Rock

Spor:
Merry Blues
Bixo
Eldorado 1997
Promiscuity
La Primavera
Me Gustas Tu
Denia
Mi Vida
Trapped By Love
Le Rendez Vous
Mr. Bobby
Papito
Le Chinita
La Marea
Homens
La Vacaloca
Infinita Tristeza

Referanser:
Mano Negra

Vis flere data

Se også:
Radio Bemba Sound System (live) - Manu Chao (2002)

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Verdensborgeren Manu Chao

Selv om sommeren nå er på hell kan du, med Manu Chao i øret, få den til å vare hele året.

Kanskje er det ikke så rart at den franske artisten, tidligere Mano Negra-vokalist Manu Chao, solgte 2 millioner på verdensbasis av sitt første soloalbum Clandestino? Det forundrer heller ikke særlig at hans siste utspill Esperanza ser ut til å nå uante høyder her i Europa. Det ligger nemlig en bris av sommer over alt denne mannen gjør. Og om du er fra Oslo, Cuba, Paris eller Reykjavik er det noe som alltid vil gjøre at de sommerstemningene du har samlet deg gjør det mulig å overleve resten av året. Og er du i beit for slike stemninger...så trenger du dem garantert! Du kan begynne med å lytte til Manu Chao.

Manu Chao er en mann av verden. Han spiller på en så lang rekke av musikalske stilarter at det er umulig å sette ham i noen som helst bås. Manu sveiper innom ska, reggae, rock, pop, latin, folk og jazz. En reise i hans musikk tar deg med steder du aldri før har vært, og følelsen av at du er en uovervinnelig globetrotter er sterkt til stede. Personlig synes jeg at jeg kan - i tillegg til å høre - både se, lukte og føle verdens eksotiske elementer i en salig blanding når Manu Chao synger for meg.

På Esperanza viderefører Manu Chao Clandestinos radiospillende funksjon. Radio Bemba surrer og går i bakgrunnen og forsterker følelsen av å være tilstede i byen. Han er videre en ekspert på diverse pling-plong lyder og lydbildet er stort og eksperimentelt.

Språkmessig går det i fransk, spansk og gebrokkent engelsk. Undertegnede er ikke noen racer i de to første, men hva er vel bedre enn å kunne synge med på tulle-fransk/spansk....?

Reggae og ska er sterkt tilstede på Esperanza, men Manu Chao tar også jazzmannen i seg et skritt videre på albumet, med for eksempel spor nr 9; Trapped By Love.

På plate er det hele noe neddempet, mens på scenen er Manu Chao og hans menn et fyrverkeri av energi og musikalitet. Selv sier han at han ikke føler han er fra noe spesielt sted, og at røttene hans ligger i verden. Han trenger å forflytte seg for ikke å kjede seg, og har en mengde prosjekter på gang. Helt klart er det at denne mannen er musikk, i tillegg til at han har meninger om mangt og meget som trer frem i tekstene.

Jeg har vært betatt av Manu Chao i flere år nå, og kan ikke annet enn å anbefale ham på det sterkeste til de som måtte ville høre på meg. Esperanza er en plate med mange stemninger, humor, tristesse og stor energi. Sommeren er ikke over!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Sea and Cake - One Bedroom

(Thrill Jockey)

De snor seg fjærlett innom litt bossa, litt smooth funk og soul, kutter det i kantene, og lager lett bekymringsløs pop man får lyst til å grine av.

Flere:

Koop - Waltz for Koop
Love - Forever Changes