cover

Hallingpünk

PearlyCatz

CD (2008)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Punk / Poppunk

Spor:
Harald
Kur
Hu'un sprette
Skinnjakkejævel
Svolten & Tyst
Ta're i saman
Håpa e'ru gjer
Flasa på
Sug
Salatvaltz
Hjarteknusar
Søkk
Makk i maga
Bøg
Tja te nynorsk
No ell alder

Referanser:
bøygArd
Valentourettes
Meduza
Cadaver
Buzzcocks

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Hallingdalspunk

Punk på Halling er ikke så spennende som jeg hadde forventet.

PearlyCatz kaller sin egen stil for "hallingpünk". Betegnelsen skyldes at Oslobandet har sine røtter i nettopp Hallingdal. Etter noen runder i platespilleren så finner jeg vel ikke ut at det er så veldig spesielt. Jeg vil heller kalle det ordinær punkrock som synges på hallingdialekt.

Bandet består av tre kvinner og to menn med lang erfaring fra band som Valentourettes, Meduza, Cadaver og bøyGard. Med andre ord en respektabel CV å vise frem. Debutanter er heller ikke denne gjengen, med tre singler bak seg hittil. På sin første fullengder er det totalt 16 låter og ingen passerer tre minutter i god punk-tradisjon.

Tekstene er småmorsomme og svært så hverdagslige, med gjennomgangstema gutt og jente. Rent musikalsk så snakker vi om ganske lett poppunk. Jeg har en svært stor sans for denne sjangeren, men PearlyCatz blir veldig lite utfordrende. Det er ikke store sprang verken hit eller dit, og Hallingpünk låter rett og slett tamt. En variasjon savnes, og det er godt at låtene er så korte som de er. Lyden og produksjonen kunne også vært mer aggressiv, spesielt er det slitsomt med gitarlyden som høres ut litt som halvdårlig heavy, og det blir svært lite trøkk. Et heller dårlig trekk spør du meg. Men alt er langt i fra svart. Vokalen til SötZmürf (Anita Bøygård) er vakker, men jeg får dessverre ikke alltid den skjønne vokalen til å stemme overens med musikken. Det må også nevnes at det er noen spor som er svært så gode (Harald, Skinnjækkejævel og Bøg) og som hever plata til å bli et middels produkt.

Jeg tror nok PearlyCatz er mest å regne som et hobbypartyband, og jeg tviler ikke et sekund på at både de og melodiene fungerer bedre live enn på plate.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle

(Spoon Train Audio)

Pur unge gutter fra Moss viser obskure veier tilbake til 60-tallets garagerock.

Flere:

Stars - Set Yourself On Fire
Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot