cover

Happy Endings

First Floor Power

CD-EP (2003) - Silence / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Pop

Spor:
Happy Endings
Break My Heart
Sunset Hotel
Streetfighting

Referanser:
Komeda
Talking Heads
bob hund

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Frisk popvind fra øst

Halvraskt, positivt og sprettent fra Malmø. Jenny Wilson er herved introdusert.

EPen Happy Endings bærer bud om en ny plate fra First Floor Power. Dette vil nok vekke interesse for de som fikk med seg debuten fra disse svenskene. There is Hope var nemlig en utgivelse som hadde masse gullkorn av pop strødd over det hele, og som dermed automatisk skaper et lite forventningspress fra fans.

Et av de mest særpregede trekkene ved FFP er vokalist Jenny Wilson sin stemme. Den er klar og skjelvende på samme tid, og vokalen innehar såpass masse varme at den er i stand til å løfte hva som ellers kunne blitt en helt jevn pop-ep. Åpningssporet er en halvrask, positiv og spretten melodi med anstrøk av jingle-jangle-gitar og piano. I låt to, Break My Heart, bærer det over i det dunkle. "I think I'm gonna drill a hole in the roof to let the sun shine through", synger Jenny på mørkest mulige måte for en person tilhørende det svenske samfunn. Rett overbevisende synes jeg det låter.

Styrken ved forrige plate var de overraskende vendingene mange av sangene tok. Spesielt singlene bar bud om ambisjoner om å lage noe utenom det vanlige innen rammene av popmusikk. Happy Endings må vel sies å være et tryggere spor for bandet, og litt skuffet noterer jeg at økende dyktighet på instrumenter tilsynelatende har gått ut over kreativiteten. Likevel finnes det kreativitet nok av til at First Floor Power kan anbefales alle fans av god pop fra Talking Heads til Bob Hund og nordsvenske Komeda.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe

(Neurot)

Legg to pinner i kors. Ta et hvitløksbad. Be din siste bønn. Dørene til mørkets rike skal nå åpnes og du inviteres med inn.

Flere:

Tom Waits - Blood Money
Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver