cover

Thing of the Past

Vetiver

CD (2008) - Gnomonsong / Fat Cat

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock / Folk / West coast

Spor:
Houses
Roll On Babe
Sleep a Million Years
Hook & Ladder
To Baby
Road to Ronderlin
Lon Chaney
Hurry on Sundown
The Swimming Song
Blue Driver
Standin'
I Must Be in a Good Place Now

Referanser:
The Grateful Dead
The Skygreen Leopards
Devendra Banhart
The Byrds
Neil Young

Vis flere data

Se også:
Vetiver - Vetiver (2004)
Between - Vetiver (2005)
To Find Me Gone - Vetiver (2006)
Tight Knit - Vetiver (2009)
The Errant Charm - Vetiver (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fortidsskatter

Ingen grunn til å henge med hodet. Sommeren kommer med Vetiver og et knippe av hans favorittlåter.

Coverlåter er gjerne ikke det beste utgangspunktet for å lage en spennende plate, men Andy Cabic og hans Vetiver treffer en nerve på Thing of the Past. Dette er årets triveligste; en for lange kvelder ute i det grønne, fisketuren oppe i lia, dorske ettermiddager ved fjorden og late formiddager i bakhagen.

Andy Cabic samlet våren 2007 sammen en haug venner og tok med et knippe favorittlåter inn i studio for en hyggestund. Helt upretensiøst, ganske nedpå og veldig fredfullt smyger denne platen seg inn som en solgangsbris i juli - og den vil vare til langt utpå høsten. Hadde Cabic skrevet disse låtene selv ville vi lett hyllet ham som en av vår tids store låtskrivere. Men med denne samlingen lykkes han nettopp å gjøre dem til sine, mye takket være det særdeles samstemte bandet (bestående av gamle travere fra tidligere, og gjester som Michael Hurley og Vashti Bunyan). Alt er spilt inn live, som for å underbygge det spontane og understreke den kollektive spillegleden som så tydelig kommer frem her.

Ikke bare gis vi litt innsikt i Vetivers musikalske ankerfeste, vi får også muligheten til å stifte bekjentskap med noen nye navn til blokka. For det er i hovedsak ikke de mest kjente artistene eller eviggrønne slagerne de tar for seg. Utvalget er hentet fra perioden 1967-1973, og med en fin blanding av trygg grunn og ukjent terreng. Vi stifter slik bekjentskap med obskure folkartister som Elyse Weinberg og Dia Joyce. Garland Jeffreys og Fairport Conventions Iain Matthews er representert, det samme er mer overraskende valg som Hawkwind og Norman Greenbaum (han bak Spirit in the Sky), samt mer etablerte navn som Loudon Wainwright III og Townes van Zandt. I hendene på disse folkene låter alt som ett band fra nevnte periode, i det som er lyden av en uskyldig, harmonisk tid av gyllen vestkyst-americana og dorsk veranda-folk.

I en uttalelse om utvalget sier Cabic selv:

- I wanted to share songs which were favorites of mine and my circle of friends and perform them with a reverence and appreciation for their finer qualities, the lyrical and sonic nuances which keep me returning to them time and again for inspiration.

Noe av dette blir vel i overkant jovialt, som trucksangen Blue Driver (av og med Michael Hurley), countryrockeren Hurry On Sundown (Hawkwind), Norman Greenbaums allsang Hook & Ladder og Loudon Wainwrights sjarmerende The Swimming Song. Men disse uptempolåtene bidrar også til en større variasjon og til å markere de roligere stundene. For det er særlig de lateste kuttene som virkelig får frem det store velbehag. Iain Matthews' Road to Ronderlin, Garland Jeffreys motellrom-betraktninger i Lon Chaney, og ikke minst den utsøkte vuggesang-versjonen av Bobby Charles' I Must Be in a Good Place Now - som fanger det meste av hva Thing of the Past handler om:

Oh what a good day to go fishin'
And watch the sunset in the hills
Dream of my yesterdays and tomorrows
And hope that you'll be with me still...


Thing of the Past er altså et blikk i bakspeilet for Vetiver, og uansett hvor fine låter de har plukket ut og hvor vakkert og autentisk de fremføres, så blir dette en "venteplate" inntil de returnerer med originalt materiale. Men den holder en sommer. Eller to.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

Umek - Neuro
Deportees - Under the Pavement - The Beach