cover

Failures and Sparks

The Chrysler

CD (2003) - Flora and Fauna / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Folkrock / Lo-fi

Spor:
What I Must Keep With Mine
Holy Holy Holy
When Sarah Came to Town
This Is Midnight
Along the Freefall
Ring of a Bell
Wounded Night
Damn Straight Evil
Revolution #1
Yours Sincerely

Referanser:
The Band
The Magnetic Fields
Yo La Tengo
Lambchop

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sympatisk og sjarmerende

En hyggelig plate med røtter tilbake til The Band og The Beatles. Men så var det denne Mister Nelson-aksenten, da...

The Chrysler er et sideprosjekt drevet av noen sentrale folk i musikkollektivet Moder Jords Massiva. Mens moderens utgivelser er vidløftige pop-rundreiser som favner om både hip hop, soul, funk og electronica er The Chrysler dedikert til å fange essensen av isopor-lett melodisk lo-fi pop uten bruk av for mye studio-staffasje.

Failures and Sparks byr dermed på mye fengende, folk-inspirert og smånaivistisk pop-rock grunnleggende inspirert av de gamle store (for eksempel Dylan & The Band og Beatles, kanskje til og med Everly Brothers!). I så måte befinner The Chrysler seg i selskap med mange andre. Rarere blir det når When Sara Comes to Town høres ut som Belle & Sebastian prøver å imitere Simon & Garfunkel med Mister Nelson-aksent! Den hyppige bruken av melodika er også med på å gi The Chrysler noe eget særpreg. Låtskrivere Rudström og Lindroth hevder at de setter The Ramones og The Clash over alt annet, men sangene her har mer til felles med nevnte Everly Brothers, preget av tostemt harmonisk sang og hyggelig peiskosstemning. This Is Midnight ligner en klassiker, hvis vi titter godt etter i mikroskopet. Tiden vil vise om The Chrysler kan vokse seg så store at de også ses i utlandet.

The Chrysler har med Failures and Sparks servert oss en sympatisk og sjarmerende liten bagatell av en plate der komponistenes bemerkelsesverdig gode håndlag med instant-pop er åpenbar. Ingenting her er verdt å huske om ti år, men det er vel ikke mange som bruker et slikt kriterium for å velge pop-musikken sin. Jeg ville ha valgt denne framfor 12 Memories med Travis!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf

(Drag City / Domino)

Superduoen finn tonen og dukkar ned i det grumsete og blodige, men løftar også hovudet, smiler og er tilfreds.

Flere:

Katatonia - Viva Emptiness
Fleet Foxes - Fleet Foxes