cover

The Coming of Spring

Rachel Gordon

CD (2003) - Sounds of Subterrania / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Retropop / Powerpop

Spor:
Where Are You Tonight
Break My Heart
Dream Away
I Know You're In Love Again
Drop By and Stay
Ariel
Don't Leave Me Now
Fun At Your House
Hearts Will Be Broken
Dresden Station
Come and Get It
Almost
The Farewell Song
You Got It

Referanser:
The Wondermints
The Beatles
Buffalo Springfield
The Go-Go's
Lisa Mychols

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Med våren kommer det gode humøret!

Forstadens lyder presenterer vårens ankomst. Dette er glimrende pop!

Sounds of Subterrania er et selskap basert i Kassel i Tyskland som har markert seg med frisk retro-pop-rock tuftet på 60-tallets rike jordsmonn (blant artistene kan nevnes Columbian Neckties, Tip Toppers, Sewergrooves, Carnation og The Berserkerz).

Første sangerinne ut herfra er Rachel Gordon fra sørlige California. Hun har fått god hjelp av noen av de beste musikerne og låtskriverne i San Diego for å lage The Coming of Spring. Disse inkluderer Hector Penalosa (Zero's, Flying Colour), Bart Mendoza (Shambles, Manual Scan), Ray Brandes (Tell Tale Hearts), Frank Barajas (JuJu Eyeball), Joel Kmak (Hitmakers, Beat Farmers, Powerthud) og Victor Penalosa (The Melanies).

Rachel Gordon ser ut som Marianne Faithful i 1967, det gledelige er at musikken er enda bedre enn utseendet! Dette er ganske enkelt en glimrende pop-plate som bærer bud om en solskinnsrik evig vår som til og med overgår påskeværet 2003. Her er 14 glitrende eksempler på moderne powerpop med sterke røtter i sekstitallets pop og folk-rock. The Coming of Spring er et Mekka for elskere av ringende McGuinn-gitarer og tostemte sangharmonier. Det synth-frie lydbildet er nesten utelukkende basert på gitar, bass og trommer. Rachel er ingen fantastisk vokalist, men har en upåklagelig stemme som kler dette lette og pene materialet bra. Hun fyller et tomrom jeg ikke ante eksisterte, faktisk er det ingen kvinnelig soloartist på sekstitallet som er direkte sammenlignbar med Rachel Gordon. For spøk kan du tenke deg Nancy Sinatra eller Tammy Wynette backet av The Ramones eller Flamin' Groovies!

Mesteparten av materialet er spesialskrevet for Rachel av folk som inngår i backingbandet. I tillegg er det upåklagelige versjoner av Badfingers 1969-hit Come and Get It (skrevet av Paul McCartney, selvfølgelig!) og The Records' Hearts Will Be Broken.

Plata er dessuten en perfekt kompanjong til Lisa Mycholls søte
drømmepop-plate Lost Winter's Dream. Er du ute etter god popmusikk så se i denne retningen! Uansett, det er ikke hver gang at pop-musikk kan fenge i samme grad som The Coming of Spring!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deportees - Under the Pavement - The Beach

(Virgin)

Ganske så uforstyrra av sine mange lån presenterer den svenske kvartetten eit popmelodisk millionoverskot få gjer dei etter.

Flere:

Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly
Side Brok - Høge Brelle