cover

Black Letter Days

Frank Black and The Catholics

CD (2002) - Cooking Vinyl / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
The Black Rider #1
California
Chip Away Boy
Cold Heart of Stone
Black Letter Day
Valentine and Garuda
How You Went So Far
End of Miles
1826
The Farewell Bend
Southbound Bevy
I Will Run After You
True Blue
Jane the Queen of Love
Jet Black River
21 Reasons
Whispering Weeds
The Black Rider #2

Referanser:
Pixies

Vis flere data

Se også:
Devil's Workshop - Frank Black and The Catholics (2002)
Dog in the Sand - Frank Black and The Catholics (2001)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Godt, men langt fra glimrende

Frank Black ville så gjerne gi ut to skiver. Hyggelig det, men en hadde nok holdt.

Black Letter Days er det andre av Frank Blacks to nye album, Devil's Workshop var det første. Den mest umiddelbare forskjellen mellom disse er egentlig at Black Letter Days er betydelig lengre enn Devil's Workshop, både i antall minutter og låter. Her får man hele atten i alt, inkludert Tom Waits' The Black Rider som åpning og avslutning.

Black Rider er kjent fra både Waits' plate og teaterforestilling med samme navn. Frank Blacks versjon er på en måte noe lystigere, som en krysning mellom Waits og The Muppet Show. Humør og lekenhet preger jo generelt Blacks karriere, og dette lyser da som forventet også igjennom på store deler av Black Letter Days.

Noen artister burde fatte seg i korthet. To nye Frank Black-album føles vel unødvendig. Black Letter Days og Devil's Workshop kunne ha blitt ett knallalbum i stedet for to passe gode. Jeg forstår at kreativiteten noen ganger løper løpsk, men Frank Black burde regjert over sin egen kreativitet med hardere hånd.

Black Letter Days inneholder mange rolige låter og flere slidegitarer enn man er vant til fra denne kanten. Det gjør dette til en koselig lytteopplevelse, men ikke den mest spennende. Jeg går litt fortere lei enn jeg er vant til fra Black. Ingenting på plata er direkte dårlig, men alt for få av låtene gir meg det etterlengta kicket.

Av hyggelige låtbekjentskaper finner man California, Chip Away Boy og Cold Heart of Stone tidlig på skiva. Alle beveger seg mellom standardrock og indiepop, og er neppe i stand til å skremme noen. Deretter følger tittellåta, som er en av platas mest rocka låter. Det er etter dette middelmådighetene blander seg inn. Avslutningsvis dukker enda en versjon av The Black Rider, denne gangen i en taffelrock-utgave.

Som tidligere nevnt burde Frank Black tatt utgangspunkt i Devil's Workshop og lagt til noen av høydepunktene fra Black Letter Days. Da kunne man fått ei skikkelig kvalitetskive. Black Letter Days alene er over en time med låter som kvalitetsmessig varierer fra flott til b-side-materiale.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Shins - Wincing The Night Away

(Sub Pop)

Dette er plata som kommer til å dele både fans og kritikere i to, fordi den er både tyngre og rarere enn sine forgjengere.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Josephine
Röyksopp - Senior