cover

La Roux

La Roux

CD (2009) - Polydor / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Synth / Indierock / Dance

Spor:
In It For The Kill
Tigerlily
Quicksand
Bulletproof
Colourless Colour
I'm Not Your Toy
Cover My Eyes
As If By Magic
Fascination
Reflections Are Protections
Armour Love

Referanser:
Human League
Yazoo
Blancmange
Heaven 17
Eurythmics
Neon Neon

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Nytt på nytt

Formelen er igjen gammel moro i ny klesdrakt, men La Roux er et av årets største og mest velkomne navn på platemarkedet.

La Roux er navnet på en britisk electropop-duo som har gått fra å være et typisk indieband signet til Kitsuné Music, til å gi ut debutalbumet sitt hos Polydor (Universal her til lands).

Ting har gått fryktelig raskt, og det er veldig enkelt å klistre merkelappen døgnflue over hele dette prosjektet. For det er igrunn ingenting som virker nyskapende med verken det La Roux gjør eller er. Tvert imot så er det nettopp synthpop med klare referanser til Human League, Heaven 17 og Talking Heads som har herjet hitlister og klubber verden over de siste årene, og med denne utgivelsen har det garantert blitt gjort igjen og igjen.

La Roux består av den eksentriske vokalisent/låtskriveren Eleanor "Elly" Jackson og produsenten Ben Langmaid som møttes i 2006, og startet å spille inn musikk sammen. Noen nevneverdig oppmerksomhet fikk de imidlertid ikke før de spilte inn låten Quicksand som ble utgitt av Kitsuné, og som ledet gruppen inn på et større plateselskap.

Her har duoen fått god tid på seg til å finslipe produksjonene, og ikke minst vokalen på en måte som gjorde at når albumet kom ut tidligere i sommer var allerede radiohitene smurt utover Europa, og fullengderen La Roux var for mange en etterlengtet utgivelse.

Og her er det mye å glede seg over. Gang på gang slippes potensielle hits ut av høyttalerne, og med stor interesse i folk og singer/songwriter-scenen på 60- og 70-tallet klarer jaggu La Roux også å levere svært vellykkete poptekster også.

In It for The Kill er ikke bare en av årets flotteste popkomposisjoner, det er også en perfekt gjengivelse av verdien/verdiløsheten i et avstandsforhold. Det samme gjelder listetopperen Bulletproof som sniker seg inn i underbevisstheten din, og oppfordrer til stadige repetisjoner.

Tigerlily mestrer med bravur å gjenskape en såkalt bridge i låten som påkaller ånden fra den avdøde Michael Jackson, mens den singelklare I'm Not Your Toy beskriver vakkert hvor håpløst kjærligheten føltes da man var i tenårene.

La Roux er en plate som er vanskelig å overhøre, og er defintivt et av årets største og mest velkomne navn på platemarkedet. Og selv om de muligens forblir en døgnflue i fremtiden så er det sjelden et debutalbum klarer i så stor grad å overbevise lytteren om at det fremdeles finnes vellyd i de gamle synthesizererne fra noen tiår tilbake.

Eller som min far alltid sa: det er jo lov å ha det litt gøy iblant også.

La Roux spiller på Blå i Oslo den 4. september

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Monster Mike Welch - Cryin' Hey!
Deportees - Under the Pavement - The Beach