cover

Triple Point

Loscil

CD (2001) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Ambient / Techno

Spor:
Hydrogen
Ampere
Pressure
Zero
Discrete Entropy
Fuel Exergy
Enthalpy
Conductivity
Vapour
Absolute

Referanser:
Biosphere
Pan American
Labradford
Stars of the Lid

Vis flere data

Se også:
Submers - Loscil (2002)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Termodynamisk lyddesign.

Elektroniske pulser, dype bassganger og nesten uhørbare subrytmer.

Loscil er Scott Morgan, fra Vancouver, Canada. Morgan bruker sampler, synthesizer og en god dose dataprogrammering for å skape sin musikk. Triple Point er Morgans første plate på Kranky, og består av seks spor fra en tidligere selvfinansiert utgivelse kalt A New Demonstration of Thermodynamic Tendencies, i tillegg til fire nye låter. Hele albumet er basert på en tanke, og et ønske om å utforske termodynamikk, som er læren om varmens omdannelse til andre energiformer. Dette er altså et konseptalbum med vitenskapen om termodynamikk som fundament, og skal virke som et vitenskapelig dokument. Alle låttitlene er relevante i forhold til denne vitenskapens terminologi.

Morgan har tidligere designet musikk for filmer, DVD-utgivelser, CD-rom og websider. Han har laget musikk som har ledsaget filmer ved Vancovers egen uavhengige Burning Light Cinema, og i mai 2001 gjorde Morgan en opptreden på Barcelonas Off-Line Flash Film Festival.

Det er altså en rutinert lyddesigner vi har med å gjøre her, og med sine nye ambient-orienterte labelkamerater som Labradford og Stars of the Lid i Kranky, er Loscil i svært godt selskap. De dansende, rytmiske tonene og minimalistiske pulsene er også i nært slektskap med Biosphere, og gjennom det også flere andre norske ambient tekno-prosjekter som vokser frem i Tromsø på selskap som Beatservice og Biophon, og ikke minst Rune Grammofon. Triple Point byr på dype, til tider dub-aktige grooves og står ikke tilbake for det organiske preget mye av den norske eller arktiske scenen har å by på. Men Loscil har mye av den samme varmen som preger musikken fra det kalde nord, og Triple Point huser mange, nesten umerkelige, elektroniske pulser og subrytmer. Triple Point er da også som kjent et prosjekt basert på et konsept om omdannelse av varme til andre former.

Den billedmalende dimensjonen er inntakt, og fantasien, som har en tendens til å bli stimulert til å tenke bilder i forhold til instrumental ambient, ledsages trygt og godt av dype pulserende bassganger og filtrerte loops. Dette fungerer glimrende som lydkulisse til alt du kan tenke deg å gjøre som ikke krever høy puls.

For meg er denne platen glimrende come down-musikk, den er også glitrende som soundtrack til en bytur i en folketom by, en tur med t-banen, eller som beroligende middel når man trenger ro i liten kontemplerende stund. Morgan er ikke minst en svært spennende live-artist, i motsetning til sine musikalske frender fra arkiske strøk.

En solid debut på et solid selskap.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster

(Between Clouds / Washington Inc.)

Fredfulle bønner fra Danmark: Kloster innbyr til 40 minutter med sjelefred og åndelig styrke. Og ikke minst vakker musikk.

Flere:

High Llamas - Beet, Maize & Corn
Joe Henry - Tiny Voices