cover

There's No Sky (Oh My My)

Jail

LP (2009)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Garasjerock / Poppunk

Spor:
There's No Sky (Oh My My)
Beggar Sincere
Always Wrong
Stuffed
No Mindless Love
The Biggest Nugget of the All


Pardono
We've Won
Suavé Losin' It
All it Was
Out of Your Boots
Love Takes Shots

Referanser:
The Tables
The Mojomatics
The Strange Boys
The Nerves
The Only Ones
Pavement
Thomas Function
The Replacements
Reigning Sound

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Jailhouse rocks

Babe, I shot your songbird in your ribcage, it sang so hurt, now the voice ain't so soft and trill...

Med ovenstående dramatiske linjer åpner There's No Sky (Oh My My) av kvartetten Jail fra Milwaukee, Wisconsin. Det er deres første langspiller så vidt meg bekjent, og en av de hyggeligste overraskelsene hittil i år.

Jail har holdt sånn av og på siden 2002, uten å ha etterlatt seg dype spor utenfor hjemtraktene, "mostly slacking time while making good music poorly" ifølge dem selv. Det er lov å anta at noe av tiden er brukt til å koke sammen noen latterlig fengende låter og utvikle et tidløst uttrykk med vintage-preg.

For de holder seg til gamleskolen, reflektert som garasjerock, British invasion og 50-talls rock'n'roll, men med også med et klar dragning mot powerpop, americana og 90-talls slacker-indie. Det er nærliggende å sette dem i bås med andre moderne "retrorockere" som The Strange Boys og Thomas Function. Catchy garasjepop kan være en samlebetegnelse, men det er ikke mye støv på denne historieboka av ei skive.

Jail har ikke ett klart definert uttrykk, mer en klar forkjærlighet for all-american gode låter - midtvesten-style. De er rundhåndet med håndklapping, doo wop-kor, smukke harmonier, snotty Jagger-vokal, en countryfarget ballade her og en slarkete akustiker der. På en plate uten en svake spor merkes likevel en viss begrensning utover på side 2, en side som ikke helt klarer å opprettholde den sammenhengende løsslupne optimismen fra første side.

Det må også legges til at banden har kreert noen fantasifulle relasjonstekster, dessverre smurt sammen i en mølje i heftet, men med linjer som skiller seg ut fra hopen: "Love takes shots, it doen't matter if you're cold or if you're hot, proofs in your favourite soap and porns where pickup lines don't fail, girls read like braille, but their fingertips don't lie..." eller I don't want this to be a yellow tape criminal investigation, but you're swinging in kicks above my knees and hanging threads of speculation that this ain't no mindless love, it's not one I trade for for drugs so don't leave me unbreathing split on your rug...

Det utypiske og lyriske overskuddet går hånd i hånd med musikken til et band jeg virkelig håper kommer seg til Norge i nær fremtid. Når du henger på milkshakebaren og har noe småmynt igjen i lomma er dette bandet du ønsker å finne på jukeboksen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ed Harcourt - From Every Sphere

(Heavenly)

I'm aware that I'm speaking but the words come out wrong, So I'll put it across in a simple song.

Flere:

Deradoorian - Mind Raft EP
Falsobordone - Fikon, Fiddlor och Finlir