cover

The Christmas Collection

Frank Sinatra

CD (2004) - Reprise / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Julemusikk / Crooner

Spor:
I've Got My Love to Keep Me Warm
The Christmas Waltz
Santa Claus Is Coming to Town
The Little Drummer Boy
We Wish You the Merriest
Have Yourself a Merry Little Christmas
Go Tell It to the Mountain
The Christmas Song
I Heard the Bells On Christmas Day
I Wouldn't Trade Christmas
Christmas Memories
The Twelve Days of Christmas
The Bells of Christmas (Greensleves)
An Old Fashioned Christmas
A Baby Just Like You
Whatever Happened to Christmas
White Christmas
Silent Night

Referanser:
Bing Crosby

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


God Sinatrajul!

Vår anmelder mener at dette er ribbe og kalkun for en Sinatrabeundrer.

Hvert år settes det sammen minst én høykvalitets-kompilasjon av Frank Sinatra som julesanger. Selskapene nærmest alternerer med dette. I 2003 var det Sony som var ute med et utvalg fra Columbias katalog, denne gangen er har Warner satt sammen et godt program fra Reprise-repertoaret. Forsøket på å etablere Sinatra som juleartist i Bing Crosby-divisjonen ser ut til å lykkes, og årets jule-Frank er en spennende liten pakke i pen innpakning og med fyldig hefte vedlagt. Takk, Nissen!

The Christmas Collection starter med Irving Berlins ikke per se julerelaterte I've Got My Love to Keep Me Warm fra Ring-a-Ding-Ding LPen (1961), som setter den rette vinterstemningen. De påfølgende kuttene er en interessant miks av låter fra noen av Sinatras minst kjente plater fra 60- og 70-tallet. Først ut er fem spor fra Frank, Bing og Fred Warings 12 Songs of Christmas (1964). Det er prikkfritt produserte numre med en avslappet og avrundet Sinatra, koret av Warings gruppe The Pennsylvanians. The Little Drummer Boy og Go Tell It to the Mountain er vinnerne av disse.

Christmas Memories og A Baby Just Like You kom kun ut som en single i 1975. Det er en velkommen anledning til å høre to spor som aldri ble samlet på LP, sistnevnte er for øvrig en hilsen til Franks første barnebarn Angela.

Fem spor er hentet fra familieplata A Sinatra Family Christmas (1969) som Frank utga med barna Nancy, Tina og Frank Jr. Tross Frank seniors miserable privatliv (nyskilt fra sin "barnebrud" Mia Farrow) og labre platesalg (konseptalbumene Watertown og A Man Alone) preges plata av en lett og uhøytidelig stemning. Den er mest å regne for en kuriositet, men inneholder to solospor som er blant de beste han gjorde innen noen genre: The Christmas Waltz og Jimmy Webbs sursøte julebetraktning Whatever Happened to Christmas. Begge er tatt med her.

Mandelen i grøten er to duetter med Bing Crosby som aldri har vært på plate før. Disse er fra et inntil nylig antatt tapt TV-show som ble sendt én gang i 1957. Opptaket dukket opp i Sinatras dødsbo i 1998 og skal etter sigende ut på DVD i 2005. Her hører vi The Voice og Der Bingle i duett på blant annet Bings signaturlåt White Christmas. Alle tre kutt er preget av den jovialitet som disse to konkurrentene utviste mot hverandre i offentlig sammenheng.

Platas siste spor er en heftig bonus fra platenissen; et aldri utgitt opptak fra 1991 hvor Sinatra synger Silent Night. Det er den eldre Sinatras resitative, korthugne syngestil som kommer til sin rett her. Råheten i tolkningen veier opp for Duets-platenes (93 og 94) teknologiske hvitvask og er sannsynligvis det beste Sinatra gjorde i platestudio på 90-tallet.

The Christmas Collection er virkelig ribbe og kalkun for en Sinatrabeundrer og årets høydepunkt "from the vaults". Hele plata er pur musikalsk glede og langt fra den kitch og sirup som preger grosset av juleplatene. Ha en god jul, og la det bli Sinatrajul i år!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deportees - Under the Pavement - The Beach

(Virgin)

Ganske så uforstyrra av sine mange lån presenterer den svenske kvartetten eit popmelodisk millionoverskot få gjer dei etter.

Flere:

Umek - Neuro
Sleepy Sun - Fever