cover

Demolition

Ryan Adams

CD (2002) - Lost Highway / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Americana / Countryrock

Spor:
Nuclear
Hallelujah
You Will Always Be the Same
Desire
Cry On Demand
Starting to Hurt
She Wants to Play Hearts
Tennessee Sucks
Dear Chicago
Gimme a Sign
Tomorrow
Chin Up, Cheer Up
Jesus (Don't Touch My Baby)

Referanser:
Neil Young
Bruce Springsteen
Whiskeytown

Vis flere data

Se også:
Gold - Ryan Adams (2001)
Heartbreaker - Ryan Adams (2000)
Rock'n'Roll - Ryan Adams (2003)
Rock'n'Roll - Ryan Adams (2003)
Love Is Hell pt.2 - Ryan Adams (2003)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Man kan bli svimmel

Hva gjør man med fem uutgitte plater, alle skrevet og innspilt i løpet av de siste ti månedene?

Jeg er, bare så det er sagt, en "die hard"-fan av Ryan Adams, Whiskeytown og alt mannen legger sine skitne fingre på, inkludert Beth Orton.

Forventningene før fjorårets "Gold" var særdeles høye. Det hadde blant annet solodebuten "Hearbreaker" sørget for. Oppfølgeren måtte nesten bli en nedtur.

I min stadig voksende bootlegsamling med Ryan Adams finnes det store mengder materiale. Det aller, aller meste holder et så høyt nivå at man blir svimmel. Jeg tenker for eksempel på "Dear Anne" som han skrev under en lydprøve og framførte én eneste gang, på Kulturbolaget i Malmø 24. april i fjor."Gold" er ikke en dårlig plate, men det var skuffende å høre at ikke hele herligheten ble forløst.

Foran utgivelsen av "Demolition" har jeg tvunget forventningene betydelig ned. Sangene på albumet er for det meste skrevet i tida mellom "Heartbreaker" og "Gold". Det var en svært produktiv periode for Ryan Adams.

Hva gjør man med fem uutgitte plater, alle skrevet og innspilt i løpet av de siste ti månedene? Bør man gi ut alle, eller sette sammen en "best of"-samling? Ryan Adams valgte det siste alternativet, med stort sett bra resultat. Heldigvis har han klart å få med noen av de guddommelige sangene som flyter rundt på bootleghimmelen. Jeg tenker blant annet på "You will always be the same", "Desire", "Cry on demand", "She want to play hearts"og "Tennesse sucks".

Et av de fem uutgitte albumene spilte han inn sammen med Bob Dylan sin tidligere steel-gitarist Bucky Baxter. Bare navnet hans får tårene frem hos garvede Dylan-fans. Tre utrolige sanger, "Cry on demand", "She wants to play hearts" og "Dear Chicago", kommer fra denne plata. Hver sin gitar og stemme, pluss litt piano på "Cry on demand". Det er alt som skal til. Fantastisk! Jeg håper bare at den komplette plata snart dukker opp på bootleg.

Ryan Adams er god på ballader, men drivende "Hallelujah" og oppløftende "Chin up, cheer up" viser at han mestrer det meste, hvis han bare gidder å prøve. Når det er sagt, så har han en tendens til å levere fra seg en del middelmådige rocksanger. De desidert svakeste sporene på "Demoliton" er rockerne "Gimme a sign" og "Starting to hurt". Ryan ønsker å være The Rolling Stones, Elton John og Hank Williams på en gang. Problemene oppstår når han kun prøver å være The Rolling Stones.

Gillian Welch og David Rawlings bidrar på "Tomorrow", den vakreste sangen på "Demolition". Det er en kombinasjon som ikke kan slå feil, akkurat som en ballade med Emmylou Harris på kor. På "Tomorrow" skygger guddommelige Gillian vokalen til Ryan så perfekt at nakkehårene resiser seg. Gitarist David Rawlings krydrer som alltid med en utsøkt blanding av underdrevne melodier og smakfullt akkompagnement.

Det er sagt mye om Ryan Adams. Jeg kunne også ha skrevet mer, men jeg velger å spare meg til hans framtidige storheter. Muligheten er stor for at de vil komme i rask rekkefølge.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bryan Ferry - Frantic

(Virgin)

Bryan Ferry og de gamle gutta ser fortsatt framover. Garantert rynkefri.

Flere:

Deportees - Under the Pavement - The Beach
The Machines - Stereotypes