cover

Ancient Asobi/In Arcadia

Izakaya Heartbeat

CD (2010) - Handmade

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Indierock / Alternativ

Spor:
Narcoleptic Highway
Skull And Bones
Jor-El
Edo
Glass And Flowers
Escapism
Evolution Act
Les Sapins
Nian
Into The Sun

Referanser:
Sonic Youth
Mudhoney
Motorpsycho
Le Corbeau

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Bingerockers

Et rockealbum som har full fokus på å være et gjennomført rockealbum fra start til slutt.

Izakaya Heartbeat har vært en favoritt her i Groove en stund nå, og det har vært store forventninger til dette debutalbumet, det snodig titulerte Ancient Asobi/In Arcadia. Siden den gang har bandet blant annet tatt seg til delfinalen i Zoom Urørt og sikret seg spillejobb på by:Larm.

Det som startet som et soloprosjekt for Christian Larsen utviklet seg etter hvert til et ganske betydelig rockeorkester med en rekke standhaftige musikere fra Oslos undergrunn. Slektstreet til Izakaya Heartbeat er mildt sagt digert, og det kunne kanskje kjapt blitt mange kokker og mye søl. I stedet kan det virke som idéene fra begynnelsen har fortsatt å være hovedfokus, og det skal vi alle være glade for.

Ancient Asobi/In Arcadia er nemlig et tight album. Overraskende tight. Det er alt fra kjappe og bestemte gitarriff til seige og drøye repetitive partier, hele tiden med en fot godt plantet i psykedeliaen.

Det åpner med tre gamle kjenninger, Narcoleptic Highway, Skulls And Bones og Jor-El. Og med tanke på at dette var de tre låtene som vel i første omgang gjorde at vi falt for Izakaya Heartbeat så må man vel trygt kunne si at det er en knallåpning. Og når resten av skiva starter med skivas kanskje høydepunkt, lekre Edo, så kan man uten tvil begynne å håpe på at dette kan være den skiva bandet skulle og kunne lage fra begynnelsen.

Vi skal nok være glade for at Ancient Asobi/In Arcadia ble som den ble. Det er vanskelig å forestille seg hvordan dette ville blitt om det hadde vært gjennomført som det soloprosjektet det i utgangspunktet var. Det er i alle fall tydelig at Larsen hadde idéene på plass, og at utviklingen ble som den ble høres både åpenbar og heldig ut her.

Debuten til Izakaya Heartbeat har blitt meget sterk, og de viser seg frem en gang for alle som et av de mest gjennomførte albumene med norsk rock den siste tiden. Det eneste jeg savner er evnen til å bite ekstra fra seg, være enda litt mer aggressiv i både rifføring og generelt. Men det er jo en evig utfordring i studio, og det er til tider i streiteste laget dette.

Så selv om enkelte ting i så måte mest sannsynlig kunne vært gjort annerledes, så er det befriende med et totalt ujålete og gjennomført. Det er nesten fristende å si at noe annet er juks! Ancient Asobi/In Arcadia prøver ikke å være noe den ikke er, og når utgangspunktet er en rekke riffglade solide rockelåter så kunne lite gått galt.