cover

Bad Things Always End Bad

The Outshine

CD (2007)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Nu metal / Grunge

Spor:
Rememberance
Leave Now Honey
It's Over
Bad Things Always End Bad
Life Turns Out
My Love
She Said
I Feel Dead
Through Your Eyes
Waiting
Perfectly Insane

Referanser:
In Flames
Linkin Park

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


...or else they just would not end

Göteborg har fostret mangt et melodiøst rockeband. Outshine er intet unntak, men greier ikke å overbevise helt med sin debut.

Göteborg er en by de aller fleste forbinder med melodiøs death metal, eller den såkalte Göteborg-metallen, som mange ynder å kalle det. In Flames er en av pionerene innenfor denne genren, men også flere aktører har tilkommet etter hvert. The Outshine er i likhet med sine landsmenn svært melodibevisste, men konsentrerer seg heller om å lage litt mer "streit" og rocka musikk.

Kvartetten har i skrivende stund hatt sitt debutalbum i hyllene i snart et halvt års tid, og i forkant av utgivelsen av albumet gjennomførte bandet en aldri så liten USA-turné. Etter mange utsettelser, prøvelser og hardt arbeid så Bad Things Always End Bad dagens lys, etterfulgt av nok en USA-turné nå i høst.

Som nevnt er dette en kvartett, bestående av to gitarister, en vokalist og en skinnplager, mens resten av instrumentene er traktert av diverse behjelpelige bekjentskaper. Både piano og cello blir flittig benyttet for å krydre det hele litt ekstra, og forsterker det melodiske betraktelig. Disse har en gjennomtrengende effekt som gjør at det ellers så mørke og massive lydbildet "slår sprekker" og tillater små lysglimt å bryte gjennom.

Femti minutter blir kanskje i meste laget, spesielt når deler av materialet har en tendens til å flyte ut litt. Et annet minus må være vokalisten. Han prøver å legge mer sjel i låtene enn de egentlig har godt av, og dermed låter det litt "falskt". Låtmessig er dette langt fra bedritent, men et par overflødige kutt og en noe teatralsk vokalist fattigere kunne dette blitt helt spesielt.

Men Bad Things Always End Bad langt fra noen dårlig skive innen den melodiøse hardrock-genren.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Core - Vision

(Jazzaway)

Øs, pøs, faster, louder. Dette svinger av en annen verden, og denne debuten innfrir forventningene etter en serie voldsomme konserter.

Flere:

Os Mutantes - Mutantes ao Vivo: Barbican Theatre, Londres 2006
ballboy - The Royal Theatre