cover

Afternoon Tales the Morning Never Knew

The Birdwatcher

CD (2001) - Arena Rock / Rykodisc / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Singer/songwriter / Slowcore / Americana

Spor:
Afternoon Tales
Empty Boat
Den
A Thousand Ants
Country Music
Trouble
Crocodile
The Hush
Afternoon (reprise)
Sunset Park
Astoria 5PM
Air Defines

Referanser:
Windsor for the Derby
Jim O'Rourke
The Flaming Lips
Elliott Smith
Portastatic
Red House Painters

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Lazing on a sunny afternoon!

The Birdwatcher byr på lavmælte sanger innenfor sanger/låtskriver formatet.

Fugletitter'n Dan Matz (fra Tampa, Florida, men for tiden bosatt i Brooklyn) tilbringer størstedelen av sin musiske tid i post-rock ensemblet med det eiendommelige navnet Windsor For the Derby. Det som blir igjen til overs av mer introspektivt låtmateriale har hittil resultert i to soloalbum som er del av en inkomplett trilogi.

Hva har så Dan Matz å bidra med som sanger og låtskriver? Han setter i hvert fall ikke i gang noen ny musikalsk revolusjon. Dette materialet får meg straks til å tenke på Jim O'Rourkes soloalbum Eureka og Bad Timing. Her er den samme dynamikken med mange stille stunder med akustisk gitar og sang avløst av noen få kraftfulle utbrudd. Tekstene dreier seg mye om Matz' fortolkninger av verden derute og er tildels vittige. Sangen leveres lavmælt med lite variasjon i toneleie eller styrke. Dette er døsige meditasjoner over alt og ingenting der sangene blir framført i et bemerkelsesmessig lavt tempo. Åpningssporet Afternoon Tales er blant det som fungerer best her - vakker og svevende instrumentalmusikk med klingende akustiske gitarer, banjo, treblåseraktig synth og trommer (det er overveiende den samme instrumentasjonen på alle sporene). Av sangene kan jeg trekke fram høydepunkt som Empty Boat, A Thousand Ants (som handler om det store klientellet av freaks i småstaden Gibsonton, Florida) og den tørrvittige Country Song.

Dette er en kikk i dagboka til Dan Matz en slapp sommerkveld. Behagelig, men vanskelig å skjelne fra hvilkensomhelst annen dagbok lest en annen sommerkveld. Plata er hyggelig tversigjennom, bevares, men her er intet å bli over-entusiastisk over. Sjekk den ut hvis du klarer å høre Eureka uten å sovne!