cover

The Wolves Are Hungry

The More I See

CD (2004) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Alternativ

Spor:
Violate
Near Extinction
Suck On These Words
Paralysed
Chez Wrong
Born Freaks
Fall
Friend Turned Enemy
Last Hope
A Price On Your Head
Smile
The Wolves Are Hungry

Referanser:
Metallica
Korn
Alice In Chains

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ten years after?

Peterborough er vel ikke akkurat Seattle eller San Francisco, men disse gutta prøver seg på amerikansklydende metal likevel.

Det første som slår meg med The Wolves Are Hungry er at denne gjengen sikkert har komplett Metallica-samling hjemme. Ikke at de bedriver plagiat, men de beveger seg absolutt innen samme stil. Nå endrer dette inntrykket seg noe allerede under låt nummer to, som er en slags punkmetal. Deretter viser de flere andre sider av seg selv.

The More I See er, i motsetning til bandnavnet, hardtslående og velbalansert heavy metal. De blander eldre trad-metal med et ganske moderne sound. Utover skiva berører de flere ganger noe man kan kalle alternativ metal, uten å komme helt inn i nu-metalland. Man kan litt enkelt si at de iblant ligner litt på de hardeste sidene til Alice In Chains, uten at vokalen er av samme kaliber. På Friend Turned Enemy og Last Hope er det igjen partier som maner fram Metallica-bilder, selv om disse låtene også har andre kvaliteter.

Bandet har et knippe harde og fengende låter. Det blir likevel aldri så spennende at det sitrer i beinmargen. Denne gjengen vil nok aldri ryste metalverden. Til det har de for lite eget å by på. De forsøker nok å virke hakket mer utfordrende enn de faktisk er. Elementene fra den alternative rocken er nemlig meget trygge, og man får følelsen av å ha hørt lignende ting et par ganger for mye tidligere. Chez Long er et godt eksempel på en låt med slike spor.

Maskineriet deres ruller og går i nesten 50 minutter. I korte perioder kan man virkelig bli revet med av drivet. The More I See høres kanskje ikke direkte gamledagse ut, men heller ikke grensesprengende eller forut for sin tid. Kanskje hadde potensialet til å treffe et større publikum vært større for fem eller ti år siden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kollwitz - Like Iron I Rust

(Fysisk Format)

Debuten til Kollwitz er så absurd bra at det nesten er verdt å bli tunghørt og kastet ut av leiligheten for.

Flere:

The Samuel Jackson Five - Easily Misunderstood
Weeping Willows - Into the Light