cover

Goes to Work

Elvin Friendly

CD (2004) - C+C / C+C

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poppunk / Powerpop / Humor / Garasjerock

Spor:
I Have a Friend
Happy Sad
Teenage Dream
Action Man
Lisa
Elvin Friendly
Mrs. Nice
Hey Kid
Take the Sun Out
In My House
Girls Like Us
The Sign
Rocka

Referanser:
Bronco Busters
bob hund
The B-52's
Shonen Knife
Cloroform

Vis flere data

Se også:
Elvin Friendly - Elvin Friendly (2007)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Hei hå hei hå til arbeid skal vi gå

Har du planer om å gjøre rent er dette platen som får fart på sakene.

De er et hyperaktivt arbeidslag som må si noe morsomt og gjøre artige grimaser mens de med frenetiske bevegelser utfører sitt dagsverk. Elvin Friendly er ikke som andre norske rockeband, som ser ut til å dyrke dyp melankoli og navlebeskuelse i stadig større grad. Og det er bra. Vi trenger litt muntrasjon her til lands, og vennlige Elvin slår et slag for det utagerende, spenstige og humoristiske i rocken.

De er John Zorn som spiller Abba-plater på 45 rpm, de dresser opp Mike Patton i 50-talls dressen og leker bob hund med japansk tulleaksent. 13 uhøytidelige og korte actionlåter, tidvis fengende og tidvis masete er resultatet av deres CD-debut. Åshild og Annveig synger sha-la-la-la i jublende kor, mens de fire kara hopper oppogned på instrumentene sine og klapper i hendene så glad er vi - det er ikke tid til røykepause når denne sekstetten svinger kosten (et lite unntak i tyngre Hey Kid, med et slags raga-preg). Artigste øyeblikk heter Rocka og bærer det banale refrenget: "Do you wanna rocka? Yes I wanna rocka!". Spionfilm-temaet Take the Sun Out og singelen Teenage Dream er også fiffige; sistnevnte er renere powerpop på linje med Bronco Busters, og Elvin er faktisk å foretrekke når de ikke gjør noe mer ut av seg enn å bare skape et par minutter med pur popglede. Det klarer de også på den klappende allsang-vennlige Girls Like Us: "Girls like us, burn like hell, up in flames, we never change..."

Det er ikke til å unngå at man blir litt ør i toppen av å være med disse en dag på jobben, det er liksom ikke måte på solskinn, tivoli og speed som skal inntas på en gang. Det er likevel ingen grunn til å sture alvorlig over denne platen. Dette er lystgass som er lagd for å underholde, og den som ikke trekker på smilebåndet til signaturlåten Elvin Friendly, vel, han må stå: "Get drunk, be happy, get laid for the first time!".

Ikke noe for meg, kanskje noe for deg. Og sikkert aller mest for et feststemt live-publikum.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

PJ Harvey - Let England Shake
Diverse artister - 20 Years of Dischord