cover

Rhythmix - Reluque Batuque

Diverse artister

CD (2002) - Far Out Recordings / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Latin house / Samba / Easy Listening / Afrobeat / Jazz

Spor:
Na Batida do Agogo (main mix)
Read Between the lines (Marco Tardelli's 1st half)
Berimbal Capoeira
The Samba (4 Heros Natures Plan mix)
Keyzer (Dizub 'n' Kutz mix)
A Lua Girou Girou (Elektribe mix)
E Ruim
Ole Ola
Brazileiros e Ingleses
Do Anything (Seventh Chord mix)
Isto e Samba (No comment mix)

Referanser:
Masters At Work
Roc Hunter
4hero
Da Lata
Grupo Batuque

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sambatakter fra Brasil, via London.

Brasilianske Grupo Batuque inspirerer en rekke remixere til å bearbeide latinske rytmer.

Far Out Recordings er et Londonbasert plateselskap som spesialiserer seg på utgivelser med tilknytning til Brasil. I tillegg til jazz og world music, utgir Far Out også mer moderne danserytmer som drum'n'bass, latin house og elektronika. Denne utgivelsen er en remix-samler med bearbeidet materiale inspirert av perkusjonskollektivet Grupo Batuque. Materialet ligger og vaker mellom house, samba og easy listening, alt med latinamerikansk tilsnitt.

Osunlade og Big Bang (høyst sannsynlig ikke de norske) starter forsiktig med to rolige og jazzete saker som kan minne om Azymuth, og legger seg på et ikke spesielt fyrrig latinonivå. Da Latas Berimbal Capoeira har et mer elektronisk og housete uttrykk i latin-sjangeren. Mulig det bare er meg, men har ikke 4 Hero tapt seg i det siste? Deres Natures Plan Remix av The Samba overbeviser meg uansett ikke om det motsatte, da det i mine ører høres ut som Mezzoforte på karneval.

Masters At Works Keyzer fortsetter der de slapp sin MAW Expensive fra forrige plate. Keyzer er en funky og rytmisk afro-groover med blåserekke, orgel og saksofon, og er således velegnet til å trekke opp stemningen. Noen av bidragene blir litt far out for min smak, som A Lua Girou Girou, der en forsåvidt tøff og minimalistisk elektronisk basstromme tonesettes av det reneste kvinnejammer. Zero DBs E Ruim høres av en eller annen grunn veldig kjent ut, uten at jeg klarer å plassere alle de glade brasilianerne som synger på en litt irriterende måte over Zero DBs velpleide bassmaskineri. Fauna Flash bidrar med godrytmer og vibrerende dypbass, før de slipper til noe som høres ut som en same som begynner å joike sangtittelen: Olé-Ola.

I det hele tatt gjør vokalistenes mange krumspring at jeg sitter igjen med et ambivalent inntrykk av denne platen. De heftige rytmene, som er tilstedeværende i rikt monn, og remixernes elektroniske overhaling av lydbildet, er svært ofte riktig så suggererende. Der det blir for etno-folkelig i vokalbruk, eller for easy listening latino-jazz, faller undertegnede dessverre litt ut.

Et høydepunkt er Jamie Andersons Seven Chord Mix av Do Anything, som bare inneholder kaskader av god og rytmisk latin-house uten sang eller skrik.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Trials & Errors

(Secretly Canadian)

Jason Molina bretter opp ermene og harver løs i opptråkket jord med ny glød.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
Flying Lotus - Cosmogramma